Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(atigisa @ 2015 01 15, 15:49)
Ačiū už atsakymą. Gyvenu privačiame name, šilumos pakanka, turiu vieną ganėtinai šaltą kambarį (+16C), bet jis turi tik vieną langą į šiaurinę pusę ir yra gana tamsus. Jei ten laikyčiau gal būtų gerai? Nebūtų problemų dėl šviesos. Šiaip aš vis taikau kur šviesiau. Nenešdavau niekada jo laukan, šį pavasarį tikrai keliaus kieman po obelim. Toks planas.

ant palangės gal gerai būtų, gal užtektų šviesos. ir laukinis vasarojimas tikrai rekomenduotinas smile.gif
Atsakyti
Sveiki,norėjau paprašyti pagalbos, sužinoti orchidėjos pavadinimą,bet neįkelia nuotraukos schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamyteJ: 18 sausio 2015 - 16:55
QUOTE(mamyteJ @ 2015 01 18, 16:50)
Sveiki,norėjau paprašyti pagalbos, sužinoti orchidėjos pavadinimą,bet neįkelia nuotraukos schmoll.gif

pabandykite per čia
Atsakyti
Sveikos. Šiąnakt atsitiko nelaimė, sūnus miega prie palangės, kur puikuojasi orchidėja, jis buvo užsimiegojęs ir numetė vazoną, iškrito visos žemės ir šaknys liko tokios vazono formos (kaip prie sienelių susispaudusios, apsiraizgiusios), o vidurys be šaknų, anksčiau ten substratas buvo. Kad jau taip nutiko, pagalvojau ir vazonėlį didesnį paimti, bet kaip man tas šaknis nuleisti, kad substratas visur padengtų, ne tik aplink šonus? blush2.gif Tiesinti šakneles bijau, ar nesulūš, bet ir vazonas naujasis per mažas manau, jei tiesinti. g.gif
Kitas klausimas, ar persodinat orchidėjas į vazono vidurį, ar į vieną šoną labiau? Kodėl?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 01 18, 23:13)
pabandykite per čia

Dėkoju už nuorodą,bet atrodo,kad šiaip ne taip susižinojau.. 4u.gif
Atsakyti
O dabar jau klausiu smile.gif Musu naujoji orchideja Cimbidis. Pasiskaiciau info apie prieziura,kad reikia gana vesiai laikyti ,jeigu norim,kad kuo ilgiau zydetu. Bet 13 laipsniu.. pas mus niekur tokios temperaturos nera... doh.gif Bukit geri, papasakokit kokiom salygom auginat ir dziaugiates graziaisiais ziedais?Temperatura,laistymas,vieta? Na nenoriu,kad po savaites jis pas mus nuvystu unsure.gif Ir dar vienas klausimas. Ar paskui man ji persodinti i persvieciama vazona,nes dabar tai i juoda pasodintas?
Atsakyti
QUOTE(mamyteJ @ 2015 01 21, 23:49)
O dabar jau klausiu  smile.gif  Musu naujoji orchideja Cimbidis. Pasiskaiciau info apie prieziura,kad reikia gana vesiai laikyti ,jeigu norim,kad kuo ilgiau zydetu. Bet 13 laipsniu..  pas mus niekur tokios temperaturos nera...  doh.gif  Bukit geri, papasakokit kokiom salygom auginat ir dziaugiates graziaisiais ziedais?Temperatura,laistymas,vieta? Na nenoriu,kad po savaites jis pas mus nuvystu unsure.gif  Ir dar vienas klausimas. Ar paskui man ji persodinti i persvieciama vazona,nes dabar tai i juoda pasodintas?

cimbidis žydi apie 4 savaites, ir jei iki įsigijimo jau ilgai žydėjo, tai ką bedarytumėte, vistiek ateis laikas nužydėti.
kada reikia persodinti cimbidį ir kitus naudingus patarimus dar rasite čia, augintojų patirtis čia, kaip tik pirmame puslapyje augintojas aprašo kaip prižiūri savo cimbidį.
taip jau yra, kad cimbidžiams geriausia yra vasaroti lauke, o rudenį / žiemą reikia turėti sausą ir vėsų ramybės periodą, kitaip nežydės. taip pat labai mėgsta organines trąšas aktyvaus augimo periodu.
cimbidžių šaknys nevykdo fotosintezės, jiems nereikia permatomo vazono, bet savo patogumui, t.y. šaknų būklės stebėjimui, galite sodinti į permatomą, kurį galima įstatyti į dekoratyvinį nepermatomą.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 01 22, 15:36)
cimbidis žydi apie 4 savaites, ir jei iki įsigijimo jau ilgai žydėjo, tai ką bedarytumėte, vistiek ateis laikas nužydėti.
kada reikia persodinti cimbidį ir kitus naudingus patarimus dar rasite čia, augintojų patirtis čia, kaip tik pirmame puslapyje augintojas aprašo kaip prižiūri savo cimbidį.
taip jau yra, kad cimbidžiams geriausia yra vasaroti lauke, o rudenį / žiemą reikia turėti sausą ir vėsų ramybės periodą, kitaip nežydės. taip pat labai mėgsta organines trąšas aktyvaus augimo periodu.
cimbidžių šaknys nevykdo fotosintezės, jiems nereikia permatomo vazono, bet savo patogumui, t.y. šaknų būklės stebėjimui, galite sodinti į permatomą, kurį galima įstatyti į dekoratyvinį nepermatomą.

Cimbidį,prieš savaitę, gavom dovanų. Reikia tikėtis,kad jis dar tik pradėjęs žydėti. Labai ačiū už nuorodas ir patarimus 4u.gif . Dabar belieka rasti laiko susiieškoti visą informaciją. Dar kartą dėkoju. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
user posted image

va mano grauolė. Su violėtine sudėtingai sekasi sad.gif iš visos šakelės žydėjmui jėgų turėjo tik paskutinis žiedelis. Dabar įsigijau šitą.
Bet klausimas kaip ją prižiūrėti vis tiek lieka. Vadovėlinis pasiskaitymas yra vadovėlinis.
O man reik patirties. Dendrobis čia, gal kožkokių subtilybių jiems reik. Nu nei dauginasi jie pas mane nei žydi.

Laikymui turiu sąlygas nuo 13 - 20 laipsnių. Bet nei tokiom nei kitokiom sąlygom augt nenori. Stovi kaip pabučiuotos doh.gif frusty.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziurkytes: 24 sausio 2015 - 09:20
reikia patarimo, orchideja pasodinta i didziausia inda, skirta ju auginimui. ka patartumete man su ja daryti? nes ji virsta lauk, net palaistyti normaliai negaliu. indas didziausias koki maximoj radau pirkti lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ziurkytes @ 2015 01 24, 09:19)
Bet klausimas kaip ją prižiūrėti vis tiek lieka

tai kad čia viena nereikliausių orchidėjų smile.gif dendrobium phalaenopsis, laistyti (mirkyti 15-20 min), kai pradžiusta substratas, nepamiršti patręšti, laikyti šviesiausioje namų vietoje, tempertatūra turėtų būti nuo +18 ir daugiau, nes tai šilumamėgė orchidėja, ramybės periodo nereikalauja.

QUOTE(dovilepp @ 2015 01 25, 11:41)
reikia patarimo, orchideja pasodinta i didziausia inda, skirta ju auginimui. ka patartumete man su ja daryti? nes ji virsta lauk, net palaistyti normaliai negaliu. indas didziausias koki maximoj radau pirkti  lotuliukas.gif

šaknys vazone yra supuvusios? ar čia tik nuotrauka nelabai gera? viršuje irgi matau išdžiuvusių šaknų.. kaip prižiūrite, kaip laistote?
jei teisingai matau, manau, reikia išimti ją, gerai nuplauti, pašalinti supuvusias ir išdžiuvusias šaknis ir pasodinti į stambios žievės substratą, kad esančios orinės šaknys nelabai sustresuotų dėl pasodinimo į substratą.. bet tikriausiai sunku bus šaknis sutalpinti į vazoną, todėl augalą reikės ant vazono pritvirtinti, reguliariai mirkyti, kad naujos šaknys augtų į substratą.
bet gal pavyks rasti platų indą..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 26 sausio 2015 - 09:26
Buvo pirktas rožinis faleonopsis. Namuose pražydo baltas su rožinėm dėmėm. Ko jam trūksta, kad pakeitė žiedų spalvą?
Atsakyti