Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Sveikos Profesionalės augintojos 4u.gif Turiu aš phalaenopsių nemažai, tik kažko nelabai jie pas mane nori žydėti. Kai kurie žydi kasmet,o kai kurie jei ir sukrauna pumpurus, jie tuoj pat nukrenta... verysad.gif Nesuprantu kodėl ? Kaikurių išorinės šaknys labai didelės, man jos nepatinka, gadina visą vaizdą...Ar galima tas šaknis sukišti į žemę ? Gyvenu bute, butas saulėtas, iki pietų šiaurės rytų saulė, po pietų pietvakarių. Sakykit ant kurių palangių geriau laikyti ? Tiesa, rudenį ėmiau laistyt žydėjimą skatinančiom trašom. Kai palaistau, truputį palaikau ir vandens perteklių iš įdėklo išpilu. Ką negerai darau ? Būsiu dėkinga už konsultaciją 4u.gif
Atsakyti
laba,
gal galėtumėt patarti, kur galima kiminų nusipirkti?
Atsakyti
labai man sitos gelytes grazios,turiu pora ir as ,bet pries kelias dienas buvau vienoje istaigoje o ten ziu koks grozis ,akis pakabinus ziurejau ilgai ir toks klausimas iskilo kodel pas ta grozi virsuje saknys storos dideles ilgos,na matosi kad sveikos,o pas mane namuose bevei ju nera ,kas ne taip kur virsutines orines saknys?
Atsakyti
QUOTE(amir 000 @ 2015 01 09, 12:53)
labai man sitos gelytes grazios,turiu pora ir as ,bet pries kelias dienas buvau vienoje istaigoje o ten ziu koks grozis ,akis pakabinus ziurejau ilgai ir toks klausimas iskilo kodel pas ta grozi virsuje saknys storos dideles ilgos,na matosi kad sveikos,o pas mane namuose bevei ju nera ,kas ne taip kur virsutines orines saknys?

Gal purškinėja tas orines šaknis arba aplinka drėgna, o pas Jus turbūt sausa namuose.
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2015 01 10, 10:09)
Gal purškinėja tas orines šaknis arba aplinka drėgna, o pas Jus turbūt sausa namuose.

nu kad ne ,as ju nepursiu,namuose pas mane dregna ir dar kaip buna kad langas rasotas,virtuveje jai dar ka verdi tai lanu rukas stovi
Atsakyti
turiu klausimeli del brassia saknu blink.gif pastebejau kazkokius baltus darinukus, gal galite patarti kas jai yra? ar cia pelyja ar parazitai? reiktu persodinti?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2014 12 26, 17:16)
Sveikos, nusipirkau siandien nukainuota brassia summer dream. Siek tiek paskaitinejau ir dabar mastau, kad jai turbut reikia organizuoti ramybes laikotarpi-laikytivesiai ir gana sausai. Kaip jus darot?

ramybės laikotarpis suteikiamas po aktyvaus augimo prieš žydėjimą. po žydėjimo irgi galima laikyti sausiau ir vėsiau, kad augalas pailsėtų, ir pradėti daugiau laistyti, kai prasidės naujų ūglių augimas.

QUOTE(lettaa* @ 2015 01 01, 14:52)
Sveiki,gal galite pasakyti,kas nutiko orchidėjai,nes žiedų gyslos tapo violetines,žiedas baltas,o pernai spalva buvo vienalytė alyvinė .Žydėjimo metu kas 2 sav patręšiu

gal buvo dažytas?
Atsakyti
QUOTE(Depresyja @ 2015 01 06, 17:17)
Sveikos Profesionalės augintojos  4u.gif Turiu aš phalaenopsių nemažai, tik kažko nelabai jie pas mane nori žydėti. Kai kurie žydi kasmet,o kai kurie jei ir sukrauna pumpurus, jie tuoj pat nukrenta...  verysad.gif Nesuprantu kodėl ?

Kaikurių išorinės šaknys labai didelės, man jos nepatinka, gadina visą vaizdą...Ar galima tas šaknis sukišti į žemę ?

Gyvenu bute, butas saulėtas, iki pietų šiaurės rytų saulė, po pietų pietvakarių. Sakykit ant kurių palangių geriau laikyti ?

Tiesa, rudenį ėmiau laistyt žydėjimą skatinančiom trašom. Kai palaistau, truputį palaikau ir vandens perteklių iš įdėklo išpilu. Ką negerai darau ? Būsiu dėkinga už konsultaciją  4u.gif

gal prižiūrite visas vienodai? reikėtų atsižvelgti į kiekvienos gėlės poreikius. galbūt toms, kurių pumpurai nukrenta, dažnesnio laistymo reikia, o gal jos stovi ten, kur skersvejis pumpurus pagauna.. taip pat reikia atsižvelgti ir į metų laikus - rudenį, žiemą dėl nepakankamo dienos šviesos kiekio falenopsiai gali užauginti mažiau pupmpurų arba juos numesti.

nepatartina orines šaknis kišti į žemę, jos ten gyventi nepratusios. orinės šaknys auga todėl, kad oro drėgmė yra didesnė nei substrato. gal retai paistote? kaip laistote? reikėtų vazoną su pradžiuvusiu substratu užmerkti iki viršaus 15-20 min vandenyje, nuvarvėjus vandeniui gražinti ant lėkštutės / į dek.vazoną.

aš statyčiau šiaurės rytuose. mano langai visi pietvakarius ir falenopsiai nenoriai žydi.

rudenį skatinti nereikėtų. kaip minėjau, trumpesnė dienos šviesa gali įtakoti žydėjimą.

QUOTE(leliuko_mama @ 2015 01 06, 20:22)
laba,
gal galėtumėt patarti, kur galima kiminų nusipirkti?

ermitaže, didesnėje maksimoje, internetu orchidejos.lt

QUOTE(amir 000 @ 2015 01 09, 12:53)

pasikartosiu, orinės šaknys auga todėl, kad oro drėgmė yra didesnė nei substrato. jei augalas negauna pakankamos drėgmės per šaknis substrate, jis pradeda auginti orines šaknis.

QUOTE(lomute @ 2015 01 11, 21:41)
turiu klausimeli del brassia saknu  blink.gif  pastebejau kazkokius baltus darinukus, gal galite patarti kas jai yra? ar cia pelyja ar parazitai? reiktu persodinti?

taip, čia pelėsis. reikia praplauti šaknis, pamirkyti fungicide (rasite sodo daržo prekėse) arba kalio permanganato tirpale ir persodinti į substratą, kuriame oras cirkuliuos geriau. pelėsis atsiranda dėl užsistovėjusios drėgmės ir blogo vedinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 15 sausio 2015 - 13:27
Prieš tris metus gavau dovanų dendrobį, visą laiką augo gražiai, jau pradėdavo krauti pumpuriukus, jau tikėdavausi žiedų, o gaudavau tik daug keikių. (Iš jų prisiauginau jau tris naujus augalus). Tik nežydėdavo manasis dendrobis. O šiemet - vuolia. thumbup.gif Suprantu, kad juokingai atrodo mano du žiedeliai ant tokio augalo, bet man vis tiek džiugu. Prisiskaičiau, kad nežydi, jei nėra šaltojo periodo, bet kur jį rasti, jei namuose šilta? O gal dar kas nors? g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2015 01 15, 14:05)
Prisiskaičiau, kad nežydi, jei nėra šaltojo periodo, bet kur jį rasti, jei namuose šilta? O gal dar kas nors? g.gif

user posted image

Jei nebijot, kad pavogs, laiptinėje pastatykite
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2015 01 15, 14:05)
Prieš tris metus gavau dovanų dendrobį, visą laiką augo gražiai, jau pradėdavo krauti pumpuriukus, jau tikėdavausi žiedų, o gaudavau tik daug keikių. (Iš jų prisiauginau jau tris naujus augalus). Tik nežydėdavo manasis dendrobis. O šiemet  - vuolia. thumbup.gif  Suprantu, kad juokingai atrodo mano du žiedeliai ant tokio augalo, bet man vis tiek džiugu. Prisiskaičiau, kad nežydi, jei nėra šaltojo periodo, bet kur jį rasti, jei namuose šilta? O gal dar kas nors? g.gif

viskas teisingai, žydėjimui paskatinti dendrobiui reikalingas vėsesnis ir sausesnis ramybės periodas. kadangi jo nesuteikdavote, sąlygos likdavo šiltos ir drėgnos, dendrobis pradėdavo auginti keikius. dabar va, pražydo, bet suteikus reikiamas sąlygas, žiedų būtų daugiau smile.gif
aš sukuosi taip - gyvename naujos statybos bute, taigi radiatoriaus šaltumą (gaila, kad ne šiltumą...) galiu reguliuoti pati, miegamajame radiatoriaus beveik niekada nejungiu, stovi prie durų į balkoną, langai iki grindų, tai ir sustatau ten augalus - ant grindų, ant radiatoriaus, dar dvi lentynėles vyras prikalė... langai, reikia pripažinti, nelabai sandarūs, pučia per mikroplyšius, dar užtraukiu užuolaidą, tai ir gaunasi "šaldytuvas" smile.gif kas dėl laistymo, tai tik lengvai papurškiu substrato paviršių. jei stiebai pradeda raukšlėtis, reiškia dendrobis stovi per šiltai, vyksta augimo procesas ir jam reikia daugiau vandens. stovint vėsiai, stiebai raukšlėtis neturėtų, nes visi procesai sulėtėja, todėl užtenka tik papurškimo.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 01 15, 15:49)
r jam reikia daugiau vandens. stovint vėsiai, stiebai raukšlėtis neturėtų, nes visi procesai sulėtėja, todėl užtenka tik papurškimo.

Ačiū už atsakymą. Gyvenu privačiame name, šilumos pakanka, turiu vieną ganėtinai šaltą kambarį (+16C), bet jis turi tik vieną langą į šiaurinę pusę ir yra gana tamsus. Jei ten laikyčiau gal būtų gerai? Nebūtų problemų dėl šviesos. Šiaip aš vis taikau kur šviesiau. Nenešdavau niekada jo laukan, šį pavasarį tikrai keliaus kieman po obelim. Toks planas.

Atsakyti