QUOTE(Depresyja @ 2015 01 06, 17:17)
Sveikos Profesionalės augintojos

Turiu aš phalaenopsių nemažai, tik kažko nelabai jie pas mane nori žydėti. Kai kurie žydi kasmet,o kai kurie jei ir sukrauna pumpurus, jie tuoj pat nukrenta...

Nesuprantu kodėl ?
Kaikurių išorinės šaknys labai didelės, man jos nepatinka, gadina visą vaizdą...Ar galima tas šaknis sukišti į žemę ?
Gyvenu bute, butas saulėtas, iki pietų šiaurės rytų saulė, po pietų pietvakarių. Sakykit ant kurių palangių geriau laikyti ?
Tiesa, rudenį ėmiau laistyt žydėjimą skatinančiom trašom. Kai palaistau, truputį palaikau ir vandens perteklių iš įdėklo išpilu. Ką negerai darau ? Būsiu dėkinga už konsultaciją
gal prižiūrite visas vienodai? reikėtų atsižvelgti į kiekvienos gėlės poreikius. galbūt toms, kurių pumpurai nukrenta, dažnesnio laistymo reikia, o gal jos stovi ten, kur skersvejis pumpurus pagauna.. taip pat reikia atsižvelgti ir į metų laikus - rudenį, žiemą dėl nepakankamo dienos šviesos kiekio falenopsiai gali užauginti mažiau pupmpurų arba juos numesti.
nepatartina orines šaknis kišti į žemę, jos ten gyventi nepratusios. orinės šaknys auga todėl, kad oro drėgmė yra didesnė nei substrato. gal retai paistote? kaip laistote? reikėtų vazoną su pradžiuvusiu substratu užmerkti iki viršaus 15-20 min vandenyje, nuvarvėjus vandeniui gražinti ant lėkštutės / į dek.vazoną.
aš statyčiau šiaurės rytuose. mano langai visi pietvakarius ir falenopsiai nenoriai žydi.
rudenį skatinti nereikėtų. kaip minėjau, trumpesnė dienos šviesa gali įtakoti žydėjimą.
QUOTE(leliuko_mama @ 2015 01 06, 20:22)
laba,
gal galėtumėt patarti, kur galima kiminų nusipirkti?
ermitaže, didesnėje maksimoje, internetu orchidejos.lt
QUOTE(amir 000 @ 2015 01 09, 12:53)
labai man sitos gelytes grazios,turiu pora ir as ,bet pries kelias dienas buvau vienoje istaigoje o ten ziu koks grozis ,akis pakabinus ziurejau ilgai ir toks klausimas iskilo kodel pas ta grozi virsuje saknys storos dideles ilgos,na matosi kad sveikos,o pas mane namuose bevei ju nera ,kas ne taip kur virsutines orines saknys?
pasikartosiu, orinės šaknys auga todėl, kad oro drėgmė yra didesnė nei substrato. jei augalas negauna pakankamos drėgmės per šaknis substrate, jis pradeda auginti orines šaknis.
QUOTE(lomute @ 2015 01 11, 21:41)
turiu klausimeli del brassia saknu

pastebejau kazkokius baltus darinukus, gal galite patarti kas jai yra? ar cia pelyja ar parazitai? reiktu persodinti?
taip, čia pelėsis. reikia praplauti šaknis, pamirkyti fungicide (rasite sodo daržo prekėse) arba kalio permanganato tirpale ir persodinti į substratą, kuriame oras cirkuliuos geriau. pelėsis atsiranda dėl užsistovėjusios drėgmės ir blogo vedinimo.