Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmokėliai, kaip sekasi

QUOTE(Forgete @ 2014 10 15, 13:15)
ismokink kad aiskiai pasakytu - nespeju. maniskis taip pasako ir mokytoja pristabdo. As irgi neisivaizduoju kaip tiems nemokantiems.

vieno iš maniškių pradinių klasių mokytoja turėjo susitarimą su vaikais, kad jeigu kas nors nespėja rašyti, tyliai pakelia ranką, tada mokytoja palaukia.
Atsakyti
QUOTE(wiliwy @ 2014 10 16, 15:40)
Gal galite pasidalinti kaip Jusiskiems pirmokeliams sekasi su rasyba? kaip atrodo sasiuviniai ? Nes pas mano panele ziuriu nelabai kaip raides viena i viena puse kita i kita, vis tikiuosi kad persilaus, bet zek vienos raides jau pagrazeja tuo kitos vel nei sis ne tas,bandem imtis juodrascio mokintis , bet rezultato jokio, mokytoja patare nepersistengti su juodrasciais kuo daugiau ne taisyklingai prirasys taip ir uzsifiksuos. su skaiciai problemu kaip ir nera  4u.gif

oi keverzones, bet kazin ar is dvieju kreivarankiu tevu gali gautis dailyrasciu rasantis vaikas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(ragnez @ 2014 10 16, 15:51)
*nediktuokit. namie jus mama, o ne mokytoja. vaikas turi iprasti prie mokytojos tempo, o ne mamos.

namie uzsiimkit naminiais reikalais, o ne mokykliniais. ir paskaitykit forgetes ideta straipsni.

**beje, dar del tempo - stabdyti klase, kai vienas vaikas nespeja, nera pats veiksmingiausias  variantas, nes tada "greitieji" vaikai pradeda bruzdeti, skubinti "letesni", visa klase atkreipia i ji demesi - o tai tikrai nepadeda nei vienam susikaupti.
vienas is anksciau siose temose aprasytu variantu buvo, kai mokytoja su leciau rasanciu vaiku diktantus rasydavo atskirai, kol jo tempas tapo greitesnis ir jau galedavo speti su klase.

* maniskis viena karta pats sako - mama ryt diktantas. ok sakau, ar tu visas raideles prisimeni, zodelius? Zinai mama gal pasirepetuojam, tu diktuok as rasysiu. Na tai repetavom. Aisku mamai dziaugsmas wub.gif

** O man vakar mokytoja kaip tik akcentavo kad visiem vaikam turi buti gerai, ir butent labai gerai kai mano vaikas sustabdo mokytoja kai nespeja, vaikas mokosi isreiksti savo nuomone, o ne aklai paklusti kitu valiai. Taip pat atskirai rasomi diktantai gali pasirodyti kaip nevykeliskumo parodymas, isskyrimas.
Atsakyti
QUOTE(Nedraugė @ 2014 10 16, 14:48)
V- Rine gal apsvies siuo klausimu.

smile.gif
labas, nežinau žinok smile.gif maniškiui nedingsta. O tu užrašei kad ten tavosios, ar neužrašytas sąsiuvinys? draugės mergaitė tai kai naujus nešesi tai sakė kiek išsineša tiek neturi, vis kažkam išskolina o vaikai tai aišku nesupranta kad skolas reikia atiduot smile.gif
aš tai nesupratau kai parašė kad vaikai nevėluotų į pamokas. Čiakaži ryte, ar po pertraukų? smile.gif aš saviškiui prigrasiau kad per pertraukas laukan nebeitų, nes tada pastoviai vėluoja, tai žiūrėsiu kaip čia bus, na dabar kai lyja tai ir taip nebeis. Dar "patiko"- kadangi nespėja eiti nusirengti striukių tai sakė eina visi su megztiniais... doh.gif .kaži kiek ilgai eis kai tokie orai...iki pirmų plaučių uždegimų manau (tfu tfu tfu) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 10 15, 07:49)

Deja deja, ne visada realybėje pritaikoma teorija.. Bandžiau būti ta mama, kuri leidžia savo vaikui PAČIAM išmokti paruošti pamokas ir prisiimti atsakomybę - bet paaiškėjo, kad visi kiti tėveliai ruošia pamokas kartu. Maniškis su savo išsiblaškymu, pamiršimais, nedadarymais ir t.t. kaip mat išsiskyrė iš visumos, kaipgi kitaip - visi tvarkingai viską padarę, nepamiršę, atsinešę, o maniškis tai ten grybauja, tai šen...Jam toks mano nusistatymas nepadėjo, o dar ir pakenkė. Nedetalizuosiu. Pasimokiau. Jei galėčiau laiką atsukti šešis metus atgal - niekada taip nesilegčiau.

Graži teorija, bet ji veikia TIK TUOMET, jei visi klasės tėvai ir mokytoja/mokytojai laikosi šio principo, sąmoningai. Jei ne - kenčia pirmiausiai vaikas.
Atsakyti
QUOTE(V-Rinė @ 2014 10 16, 16:51)
smile.gif
labas, nežinau žinok smile.gif maniškiui nedingsta. O tu užrašei kad ten tavosios, ar neužrašytas sąsiuvinys?smile.gif

Uzrasytas ir jau pasprestas doh.gif nu arba mano pana issiziojus visai, arba kosmosai kazkokie. tai siandie tipo mokytoja atidave bet kazkur dingo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 10 15, 06:49)

Pas mus kol kas priminti nereikia, pati su noru daro namu darbus. As nesikisu ir pati neleidzia. Nebent praso perskaityti uzduoti ar siaip ka paaiskinti.
Salia nesedziu.

QUOTE(smiles11 @ 2014 10 15, 11:21)
Bet seip is tikro tai man keista, vaikas i pirma klase neturi ateiti mokedamas skaityti, ta kartoja daug kas net ir paruosiamuju ir pirmu klasiu mokytojos. Bet kaip tada tas pirmokas kuris visiskai neskaite, po menesio jau turi rasyt zodzius/ sakinius ...  Mes atrodo ir skaitom ir vistiek sunku jam.

Mano skaite tik pvz kava, lova ir tik diziosiom. Per menesi ledai pajudejo, kartu mokosi ir diktantus rasyti, ir tiek pat skaityti.

QUOTE(wiliwy @ 2014 10 16, 14:40)
Gal galite pasidalinti kaip Jusiskiems pirmokeliams sekasi su rasyba? kaip atrodo sasiuviniai ? Nes pas mano panele ziuriu nelabai kaip raides viena i viena puse kita i kita, vis tikiuosi kad persilaus, bet zek vienos raides jau pagrazeja tuo kitos vel nei sis ne tas,bandem imtis juodrascio mokintis , bet rezultato jokio, mokytoja patare nepersistengti su juodrasciais kuo daugiau ne taisyklingai prirasys taip ir uzsifiksuos. su skaiciai problemu kaip ir nera  4u.gif

Grazus dailyrastis ax.gif Broliene sako, kad tai genai, nes kiti niekaip neismoksta, o kai kam is karto pavyksta tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 10 16, 16:15)
Deja deja, ne visada realybėje pritaikoma teorija.. Bandžiau būti ta mama, kuri leidžia savo vaikui PAČIAM išmokti paruošti pamokas ir prisiimti atsakomybę - bet paaiškėjo, kad visi kiti tėveliai ruošia pamokas kartu. Maniškis su savo išsiblaškymu, pamiršimais, nedadarymais ir t.t. kaip mat išsiskyrė iš  visumos, kaipgi kitaip - visi tvarkingai viską padarę, nepamiršę, atsinešę, o maniškis tai ten grybauja, tai šen...Jam toks mano nusistatymas nepadėjo, o dar ir pakenkė. Nedetalizuosiu. Pasimokiau. Jei galėčiau laiką atsukti šešis metus atgal - niekada taip nesilegčiau.

Graži teorija, bet ji veikia TIK TUOMET, jei visi klasės tėvai ir mokytoja/mokytojai laikosi šio principo, sąmoningai.  Jei ne - kenčia pirmiausiai vaikas.

Aš nesikišu. Pasakau tik, kad jau eik padaryti, užsidaro savo kambary, paruošia, susideda pamokas, kartais paklausiu, ar tikrai susidėjai rytdienos, ar žinai, kokia ryt diena, bet jau nesuklysta, tai neklausinėju. Kaip kiti tėvai klasėje-nežinau, turbūt yra visokių. Bet mokytoja taigi sąmoninga, mato-jei klasėje dirba prastai, o namų darbai idealūs-viskas aišku, kas daro juos. Ir manau tokiu atveju reikėtų su tėvais kalbėti, kad namų darbai yra VAIKUI skirti.
Pas mus buvo atvejis, kai porai savaičių nuo moklso metų praėjus per tėvų susirinkimą mokytoja pasakė, jog vienas vaikas jau pusę pratybų užduočoų padarė namie, na, aišku tėvų pagalba. Sako-ir ką daryti, na kam tėvai taip elgiasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo __snowflake: 17 spalio 2014 - 10:17
QUOTE(__snowflake @ 2014 10 17, 10:16)
Bet mokytoja taigi sąmoninga, mato-jei klasėje dirba prastai, o namų darbai idealūs-viskas aišku, kas daro juos. Ir manau tokiu atveju reikėtų su tėvais kalbėti, kad namų darbai yra VAIKUI skirti.

na niekaip neįsivaizduoju kaip tėvai daro už vaikus namų darbus. Netikiu smile.gif Pvz rašo AAAAA sąsiuvinyje biggrin.gif gal jie gražesni nei mokykloje vien todėl kad daryti su tėvų priežiūra, bet tai nesiskaito juk kad tėvų rašyta:) aš irgi jei matau kad kokios raidės negražios ištrinu ir liepiu rašyt gražiai. Žinau pirmoką kuris iki parašydamas į pagrindinį sąsiuvinį tą vieną raidžių eilutę rašo gal 10 tokių eilučių prieš tai į namų sąsiuvinį . Mes taip nedarom, bet tikrai būna kad pratrinu negražias raides ir liepiu perrašyt smile.gif
Atsakyti
sakykit mamytės o kaip jūsų vaikučiai skaito?ar dar tik pradeda ar jau laisvai yra skaitančių?ir kokias pradedantieji namuose skaitote knygeles?

dar vienas klausimėlis ar pirmokėliai spinteles turi visi?nes pas mus kiek žinau trys pirmokėlių klasės jau turi spinteles gal visas mėnuo,o mūsų dar vis nea.sakau gal permažai tėvelių skyrė 2% lotuliukas.gif todėl ir delsia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nerida: 17 spalio 2014 - 13:13
QUOTE(nerida @ 2014 10 17, 14:11)
sakykit mamytės o kaip jūsų vaikučiai skaito?ar dar tik pradeda ar jau laisvai yra skaitančių?ir kokias pradedantieji namuose skaitote knygeles?
dar vienas klausimėlis ar pirmokėliai spinteles turi visi?nes pas mus kiek žinau trys pirmokėlių klasės jau turi spinteles gal visas mėnuo,o mūsų dar vis nea.sakau gal permažai tėvelių skyrė 2% lotuliukas.gif  todėl ir delsia

skaito jungia, neskaito laisvai. Namuose skaitom geneli, po to skaitysim kazka is katinelio juodzio skirto skaitymui.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 10 17, 14:21)
skaito jungia, neskaito laisvai. Namuose skaitom geneli, po to skaitysim kazka is katinelio juodzio skirto skaitymui.

mes ir genelį skaitinėjam,skiemenuojam 4u.gif mokytoja sakė kad pirmokas į dieną turi skirti mažiausiai 15 min.skaitymui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nerida: 17 spalio 2014 - 13:24
QUOTE(ragnez @ 2014 10 16, 14:51)
nediktuokit. namie jus mama, o ne mokytoja. vaikas turi iprasti prie mokytojos tempo, o ne mamos.

vienas is anksciau siose temose aprasytu variantu buvo, kai mokytoja su leciau rasanciu vaiku diktantus rasydavo atskirai, kol jo tempas tapo greitesnis ir jau galedavo speti su klase.

na as suprantu , kad jis turi priprast prie mokytojos tempo. Bet kazkiek "pasirepetuot " manau tikrai nepakenks rolleyes.gif
O ypac kai jis nera is tu vaiku kuris pats noriai eina pamoku ruost , skaityt ir t.t.. Tasi tenka paragint, o kartais ir liept eiti rasyti ka mokytoja pasakius israsyt.

QUOTE(ragnez @ 2014 10 16, 15:09)
vieno iš maniškių pradinių klasių mokytoja turėjo susitarimą su vaikais, kad jeigu kas nors nespėja rašyti, tyliai pakelia ranką, tada mokytoja palaukia.

va cia gal geriausias variantas ir kitu netrukdo ir mokytoja demesi atkreipia

QUOTE(Forgete @ 2014 10 16, 15:11)
oi keverzones, bet kazin ar is dvieju kreivarankiu tevu gali gautis dailyrasciu rasantis vaikas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
* maniskis viena karta pats sako - mama ryt diktantas. ok sakau, ar tu visas raideles prisimeni, zodelius? Zinai mama gal pasirepetuojam, tu diktuok as rasysiu. Na tai repetavom. Aisku mamai dziaugsmas wub.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O jis ir kairiarankis pas tave?
As desiniaranke , bet ir rastas tragiskas biggrin.gif kartais ir vyras nesuskaito , o kas man dzin lotuliukas.gif lotuliukas.gif universitete niekm nereikejo duot sasiuviniu nusirasinet biggrin.gif

* nu va ir mes bandom pasirepetuot, tik inciatyva is mano puses biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smiles11: 17 spalio 2014 - 13:25