QUOTE(zioga @ 2014 09 29, 22:55)
As kazko nesuprantu... Tai kas tuos vaikus turi mokyt skaityti? Pas mus is 26 vaiku 14 skaitanciu. .
As bandziau mokyti jis labiau klauso mokytojos daro tiek kiek uzduoda/liepia. Papildomai sunkiai susitariam bet darom. Skaito manasis kala mala sako alma. Bet kaip suprantu to per mazai pirmokui.
As bandziau mokyti jis labiau klauso mokytojos daro tiek kiek uzduoda/liepia. Papildomai sunkiai susitariam bet darom. Skaito manasis kala mala sako alma. Bet kaip suprantu to per mazai pirmokui.
Tai va TĖVAI turi mokinti- tokį atsakymą išgirdau ne tik iš mokyklos mokytojų bet ir iš darželių darbuotojų (mano kaimynė dirba auklyte tai dar ir aprėkė kai paklausiau) jų atsakymas darželyje: "20 vaikų neišmokinsi" nu gerai... neišmokinsi- o mokytoja mokykloje sako: "aš su jais aišku dirbsiu bet pagrinde dirbti teks tėveliams nes kitaip nepavys grupės" Mano dukra sunkiai skaitė skiemenimis didžiosiomis raidėmis- sunkiai tai ta prasme skiemenis skaito lengvai o va žodžio kurį perskaitė jei jis ilgas nesupranta pvz :"pri-si-gal-vo-da-vo" suskiemenuoja bet galvelėje nesujungia... tai 20min užtrukom kol sujungėm prisigalvodavo... per 7 savaites pradėjo skaityti ir mažosiomis raidėmis.ir skiemenimis bet problema nedingo- tokius trumpus žodelius na-mas, lo-va. sau-lė, ge-nys, ir t.t. jungia lengvai ir greitai-supranta ką perskaitė, ilgi- sunkiai.
QUOTE(Forgete @ 2014 09 29, 23:02)
OHO, puslapį namuose! na aš tam prieštaraučiau, suprantu pora eilučių bet pirmokui puslapį man atrodo per daug.
O ką reiškia pagyrimų sistema?
gal jūs su mokytoja pasikonsultuokite koks tas tempas turi būti. Pas mus praktiškai visi skaitantys, dalis kurie skaito labai gerai (turi paturbintus vadovelius). Maniškis jungia žodelius su mažosiomis. Mes namie skaitome iš knygyno pirktą genelį skirtą penkiamečiui. Na yra ten ką skaityti tikrai. o mokykloje jie skaito labai mažai. buvo parsinešęs iš mokyklos skaityti tokį lapuką, bet ten padriki žodžiai ir labai paprasti. Mokytoja sakė vėliau skaitys daugiau dabar viskas ok. na skaitys tai skaitys, stengiuosi nefursuoti.
O ką reiškia pagyrimų sistema?
gal jūs su mokytoja pasikonsultuokite koks tas tempas turi būti. Pas mus praktiškai visi skaitantys, dalis kurie skaito labai gerai (turi paturbintus vadovelius). Maniškis jungia žodelius su mažosiomis. Mes namie skaitome iš knygyno pirktą genelį skirtą penkiamečiui. Na yra ten ką skaityti tikrai. o mokykloje jie skaito labai mažai. buvo parsinešęs iš mokyklos skaityti tokį lapuką, bet ten padriki žodžiai ir labai paprasti. Mokytoja sakė vėliau skaitys daugiau dabar viskas ok. na skaitys tai skaitys, stengiuosi nefursuoti.
Dabar jau irgi popra eilučių

Pagyrimų sistema- pas mus pagyrimai rašomi 3 vietose: kaip paprasti pažymiai, kaip pagyrimai mano dienyne, ir dar papildomai turi knygutes kuriose rašomi pagyrimai... klasėje nesveika konkurensija, labai įtempta, klasė nesusidraugavo per 7 savaites- visi būreliais kaip atėjo iš darželio taip ir pasiliko, labai matosi su rudenėlio švenėt dalyvavimu- jaem dalyvauti nebūtina- niekas sakė nieko nedarys- aš iš karto pasakiau mes nešim nes nori dukra- tai išvada tokia- viena grupelė atnešė visi laivus... taigi 6 laivai mūsų darbelis ir 4 berods mergytės... labai matėsi grupės kurios nešė vienodus darbus

QUOTE(V-Rinė @ 2014 09 30, 10:35)
maniškis skaito sakiniais , užsikirsdamas kaikur, kartais suskiemenuodamas, tačiau skaito. Išmoko ikimokyklinėje- tikrai ne mano o mokytojų indėlis čia. Pas mus ikimokyklinukų auklėtoja pirma laida turėjo ikimokyklinius, o iki tol visada buvusi pradinių klasių mokytoja, tai kaip supratau į mokslus gant rimtai žiūrėjo
klasę buvo suskirsčiusi grupę į tris lygius, kai vykdavo pamokėlės prie trijų atskirų stalų vaikais sėdėdavo, kiekvienas stalas turėdavo savo pavadinimą, tai pamenu gudriausieji pelėdžiukai būdavo. Tai maniškis išėjo į pirmą klasę jau iš pelėdžiukų lygio
Tai ir dabar dažnai pasiima kokią knygą (ypač komiksus mėgsta) ir skaito skaito...bet ar supranta ką perskaito- tai jau diskutuotinas klausimas 
o šiaip manau mažiau pergyvenimų, išmoks tie vaikai...
aš lyginu kiek pvz mano dukra prieš 8 metus mokėjo pirmoje klasėje ir kiek dabar sūnus, tai nėr ko lygint, sūnus žymiai daugiau. Dukra pirmoje klasėje pamenu tik po naujų metų pradėjo skiemenuodama skaityt, o sūnus ikimokyklinėje jau per naujus metus skaitė... bet vat išmoko ir viskas gerai su tais mokslais 

o šiaip manau mažiau pergyvenimų, išmoks tie vaikai...

gera ikimokyklinė- mūsų ikimokyklinė pareiškė: mes privalome išmokinti pasirašyti vardą ir iki 10 suskaičiuoti... PYYYPT iki 10 etleiskit bet mano dukra gal 3-4m mokėjo skaičiuoti, o vardą pasirašyt aš išmokinau kažkur 5 metukų(nepamenu tiksliai)- tai ką???jau galėjau leist į mokyjklą??? pasakė kad jų tikslas išmokinti sėdėti ir susikaupti- nežinau koks tas tikslas bet būtent mūsų grupės vaikai nuėjo nemokėdami sėdėti ir susikaupti (su mergaitėm mažiau bėdos, tačiau su berniukais buvo košmaras)
Mes dabar skaitinėjame šią knygą- skaitinėjame nes per dieną teįveikiame kelis sakinius:

QUOTE(Valmiera @ 2014 10 02, 00:39)
Kažkaip įdomiai jūs čia samprotaujate... galima pagalvoti, kad pirmoje klasėje vaikai tik ir mokysis raides ir skaičius rašyti. Juk raides vaikai dar kokį mėnesį rašys. Paskui prasidės sakinių rašymas, taisyklių pritaikymas - nosinės raidės, didžiosios raidės, diktantų rašymas, eilėraščių mokymasis. Pamenu, vyresnysis sūnus jau spalio gale pirmąjį diktantą rašė.
O skaitymas visose pradinėse klasėse yra daugiau namų užsiėmimas, o ne klasės. Klasėje vaikus moko mąstyti, sklandžiai dėstyti mintis.
Mano vaikas irgi puikiai skaito, skaičiuoja (dar darželyje parėjo vos ne visą pirmos klasės matematikos kursą), bet tikrai turi ką veikti mokykloje. Galų gale yra dalijamoji medžiaga, papildomos užduotys, visokios spalvinimo užduotys, net ir tos pačios matematikos uždaviniams spręsti.
O skaitymas visose pradinėse klasėse yra daugiau namų užsiėmimas, o ne klasės. Klasėje vaikus moko mąstyti, sklandžiai dėstyti mintis.
Mano vaikas irgi puikiai skaito, skaičiuoja (dar darželyje parėjo vos ne visą pirmos klasės matematikos kursą), bet tikrai turi ką veikti mokykloje. Galų gale yra dalijamoji medžiaga, papildomos užduotys, visokios spalvinimo užduotys, net ir tos pačios matematikos uždaviniams spręsti.
CHA spalio gale pirmasis diktantas- prajuokinot- raidžių diktantų mes jau turėjome 3, be šių jau 2 diktantai buvo skiemenų... žodžių įtariu rašysim šią savaitę...
O dėl matematikos- mano dukra parašė pirmąjį matematikos testą... per 2 A4 formato puslapius- surinko 17 taškų iš galimų 20 neįveikė sudėtingiausios užduoties kuri buvo tokia:
mokinys turi sugalvoti skaičių - 1+ (mokinys turi sugalvoti skaičių) +3-(mokinys turi sugalvoti skaičių)=5
kaip pvz 4-1+2+3-3=5 (žinot net man teko pagalvot o ko norėt iš pirmoko kai laikas taip pat normuojamas?)
dukra labai pergyveno kad neišsprendė šios užduoties- visos kitos absoliučiai be klaisų- tarp jų užduotys su liniuote ir pan..+- 10 ribose. dukra skaitosi per viduriuką. silpnesni pas mus yra tie kurie surinko mažiau nei 12 taškų, stiprūs kuriems siūlomas matematikos sustiprintas būrelis surinko visus 20... silpnesni paliekami po pamokų kad pasivytų grupę- bet tik matematikos- skaityt niekas nepalieka

Šiaip dukra įsitvirtinusi taip grubiai per vidurį- jei ne skaitymas eitų link stipresnių, bet tikrai ne stipriausia. Tokių :"vunderkindų 8 vnt o jei rimtai tai elementaru- mokytojos dukra l;ankė darželį todėl ta grupė buvo paruošta stipriai- visos tos darželio auklėtojos tokios - jei mokytojos dukra lanko tai ir kablelius darželiuose rašo, ir brūkšnelius, ir skaito ir skaičiuoja- jei nėra kam prispausti neruošia NIEKO ir į akis sako kad neruoš NIEKO, kad čia mūsų bėdos.
Papildyta:
QUOTE(linxmute @ 2014 10 13, 11:08)
Sveikos,
ar dienyne būna pas jus prie kiekvienos pamokos vertinimas, pastabos? Pas mus kol kas per savaitę būna tik kokie 3-4 įrašai. Čia normalu?
ar dienyne būna pas jus prie kiekvienos pamokos vertinimas, pastabos? Pas mus kol kas per savaitę būna tik kokie 3-4 įrašai. Čia normalu?
taip- čia normalu- dukros minimalus skaičius 2 pažymiai maksimalus buvo 5 pažymiai per savaitę...Visada kažkas parašyta pvz :"Puikiai parašė raidžių ir raidžių junginių diktantą." arba gerai parašė tokį ir tokį testą ir t.t.t.t Čia normalu tiek pažymių.

O matematikos dukra šiandien analizuoja diagramas