Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmokėliai, kaip sekasi

Sveikos, pirmokų mamytės,

Labai įdomu paskaitinėti Jūsų diskusiją. Mano vaikas dar ir pas logopedą vaikšto, o apie skaitymą nėra kalbos. Pirmokas. Tikiuosi viskas bus ok.

Dėl parkerių: tikrai labai sunku surasti tinkamą.
Atsakyti
QUOTE(saturno_sesely @ 2014 09 30, 17:01)

Labai įdomu paskaitinėti Jūsų diskusiją. Mano vaikas dar ir pas logopedą vaikšto, o apie skaitymą nėra kalbos. Pirmokas. Tikiuosi viskas bus ok.

o kokios problemos , kad logopedo reikia? Tarimo? daržely nėjote?
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 09 30, 17:04)
o kokios problemos , kad logopedo reikia? Tarimo? daržely nėjote?

skuba kalbėti, iškraipo žodžius, tarimas kai kurių blogesnis. Ėjom ir darželyje, ir poliklinikoje...
Atsakyti
Laba diena,

Taigi, nuo siu metu tema aktuali ir man smile.gif Jei nepriestarausit, prisijungsiu i diskusijas.

QUOTE(Forgete @ 2014 09 30, 12:06)
tai kad cia shneider ar kaip ten, man visiskai šitas nepasiteisino, storas kažkoks rašymas su juo. Ir pats parkeris brangus.

http://www.biuroreik...kociai?pid=6453

o kita va toki nupirkau kaip atsargini ir ka rašo su juo puikiai - http://www.officesys.../0/004-017s.jpg

O mano dukrai Shneider labai patiko, mielai raso juo. Pirkau dar Bic EasyClick, bet sis nepatiko, nes ne taip lengvai slysta, nors raso daug ploniau.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 10 01, 09:18)
Laba diena,

Taigi, nuo siu metu tema aktuali ir man smile.gif Jei nepriestarausit, prisijungsiu i diskusijas.
O mano dukrai Shneider labai patiko, mielai raso juo. Pirkau dar Bic EasyClick, bet sis nepatiko, nes ne taip lengvai slysta, nors raso daug ploniau.

kuris shneider? tas storulis? Aš dar pati vakar pabandžiau juo parašyti, gal koks nevykes pas mane. Atrodo net rašalą lieja, gerias per visą lapą.
Atsakyti
QUOTE(saturno_sesely @ 2014 09 30, 16:01)

maniškis irgi eina pas logopedą, bet kad daugiau kaip pusė pirmokų pas mus eina. Šiaip taria viską, kartais kalbėdamas ką sumaišo (garsus),kartais greitai ko nepasako teisingai- pvz kupranugaris smile.gif ai dar ne iškalbingai o keliais žodžiais tik papasakojo paveikslėlį pirmą kartą pamatytai logopedei (čia kai visus pirmokus tikrino) smile.gif Bet tai aš tik už, tegul dirba smile.gif tik kad nervina laisvą langą turi iki tos logopedės, va tas 45 minučių laukimas savųjų 20 min. pas logopedę tai mane erzina, bet tai ką daryt...pirma vaikus iš kaimo ima....
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 10 01, 08:23)
kuris shneider? tas storulis? Aš dar pati vakar pabandžiau juo parašyti, gal koks nevykes pas mane. Atrodo net rašalą lieja, gerias per visą lapą.

Taip pat ir pas mus.
Atsakyti
QUOTE(saturno_sesely @ 2014 09 30, 16:01)

Mes irgi einame pas logopedą, darželyje labai mažai lankėm, tad prireikė ir mokykloj.

Mūsų Shneideriukas buvo sulūžęs, vaikas persistengė spausdamas ir plunksna išsišakojo į dvi dalis ir dėlto pradėjo rašalas bėgti, bet sutvarkėm ir vėl kolkas viskas ok, vaikui patinka ir patogu, gal jei turėtų su kuo lyginti būtų kitaip smile.gif O tiesa sąsiuviniais iš Techno popieriaus žiauriai nusivyliau, žiauriai persilieja rašalas, neįmanoma rašyti kitoj pusė doh.gif ir rašaliukas greitai džūstantis kairiarankiams, nesuprantu, nes prieš tai pati išbandžiau viskas ok buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 10 01, 08:23)

Jo, tas storuliukas, kur gali buti arba trumpesnis, arba ilgesnis. Pas mus raso storai ir minkstai, bet tikrai nelieja ir i kita puse neatsispaudzia.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 10 01, 10:08)
Jo, tas storuliukas, kur gali buti arba trumpesnis, arba ilgesnis. Pas mus raso storai ir minkstai, bet tikrai nelieja ir i kita puse neatsispaudzia.

Pas mus irgi toks, raso storokai, palyginus su kitais, bet minkstai ir nelieja. O ir vaikas jo visai nespaudzia.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2014 09 30, 15:32)
O kaip jus manot kas turi padet vaikui pasivyt bendraklasius? g.gif

Kai klaseje 26 vaikai, ir puse ju neskaito - kaip manot kiek kartu per pamoka jusu vaikas turi galimybe perskaityt garsiai, mokytojai padedant zodeli? Ka tuo metu veikia kiti - kurie jau pasakas skaito? g.gif  Klaseje jie tik mokosi, o namuose turi lavint igudzius. Nepergyvenkit del tu beganciu - kur jau jie nubegs? Skaityt, jei nera sutrikimu VISI ismoksta, tik reik truputi daugiau darbo 4u.gif  Paruosiamojoje nemoko - nes ne visi tam pasirenge, o va pirmoje neturi moketi - jie tik mokosi, ir to mokysis iki geguzes galo mirksiukas.gif

Aisku vaikai labiau klauso mokytojos (bent jau tevam ta deklaruoja), lygiai taip pat jie pamoku metu ginasi - kad jau to, tai mama neleido daryt lotuliukas.gif  Bandykit kalbet su mokytoja, kad ji butent jam "uzduotu" namie daugiau paskaityt to paties genelio, dar yra saltinelis (senas pirmos klases vadovelis), liepsnele. Mums dar labai padejo pasakeles - sesdavom abi - eilute skaito ji, dvi as, paskui eilute ji - eilute as, tada pastraipa ji, pastraipa as, paskui skaito ji, as tik sunkesnius zodzius - nugi ismoko mirksiukas.gif Tu zodeliu pirmokui tikrai ne per mazai - juk dar tik rugsejis mirksiukas.gif - Tik praktikos daugiau - ir viskas bus gerai mirksiukas.gif

Tai butent ir neramina kad maniskis kartais per pamoka negauna paskaityt nei zodelio. Be to yra isnedrasiuju. Tai pats niekad nesisiulo.
Skaitom mes po truputi namie. Nenoriu perlenkt lazda. Man svarbiausia kad sunui butu smagu mokytis. Bet ar to pakaks pasivyti bent jau neatsilikt nuo neskaitanciu.
Va su matematika jam gerai sekasi. Kvailas nera. smile.gif
O del parkelio mes turim spec. Kairiarankiams. Bet ne plunksnini o tusinuko tipo rasalini. Vaikis sake kad reik plunksninio, taciau kol kas nepirksiu kol mokytoja man uz gerkles neima smile.gif). Jam patogus toki koki dabar turi.

Atsakyti
QUOTE(zioga @ 2014 10 01, 12:49)
Vaikis sake kad reik plunksninio, taciau kol kas nepirksiu kol mokytoja man uz gerkles neima smile.gif). Jam patogus toki koki dabar turi.

Nežinau kaip pas jus, bet mūsų mokytoja viską stengiasi pasakyti vaikui ir , kad vaikas po to pasakytų mums. Tiesiog kaip ji sako - skatinu savarankiškumą ir atsakomybę. Į tėvus kreipiasi kai tikrai labai svarbu ar skubu.
Atsakyti