Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(denaxa @ 2014 11 18, 12:50)
Na,man regitros egzaminatorius aiskino,kad lekimas su srautu nesiskaito-nes issikyrimas is srauto yra rimtas pazeidimas ir avariniu situaciju sukelimas smile.gif Cia kai per egzamina meginau vaziuoti leistinu greiciu  biggrin.gif

Na jau,tai vis tiek greicio virsyjimas,tas srautas irgi pazeidzia taisykles,ar leistinas greitis siaip sau sugalvotas?O kad leki su srautu,kuris virsyja leistina greiti,tai dar nereiskia,kad tu nieko nepazeidi.
Atsakyti
Konkreciai siuo atveju-renkamasi mazesne blogybe...realiai-pagal ket nieko kaip ir nepazeidi issiskirdamas is srauto ir vaziuodamas leistinu greiciu,bet va susiduriau per egzamina su va tokia nuomone.O kai laikai aukstesnem kategorijom,tai isvis,jei vaziuosi nors leciau nei maksimalus leistinas greitis ar srautas-isgrus is egzamino ir lieps ateiti kita karta smile.gif Policija irgi nestabdo,jei virsija visas srautas-nestabdys gi viso srauto...Isvis Vilniuje daug kur vyksta masiniai pazeidimai,ne tik greitis...vakar teko stebeti kaip policijos pareigunai megina sureguliuoti eisma Kalvariju-Konstitucijos sankryzoj piko metu,tai pareigunui jau praktiskai po ratais lendant dar paklauso ir sustoja,o siaip pofig,nelabai kas klauso ir vis tiek i sankryza lenda,praktiskai policininko panoseje per raudona doh.gif bet i kaire draudziamu metu sukanciu nebuvo (uz sankryzos tokiu tykojo dar vienas pareigunas ir jau baude),tai as ir mano keleiviai nevelavom pagal grafika ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 11 18, 13:24)
Konkreciai siuo atveju-renkamasi mazesne blogybe...realiai-pagal ket nieko kaip ir nepazeidi issiskirdamas is srauto ir vaziuodamas leistinu greiciu,bet va susiduriau per egzamina su va tokia nuomone.O kai laikai aukstesnem kategorijom,tai isvis,jei vaziuosi nors leciau nei maksimalus leistinas greitis ar srautas-isgrus is egzamino ir lieps ateiti kita karta smile.gif Policija irgi nestabdo,jei virsija visas srautas-nestabdys gi viso srauto...Isvis Vilniuje daug kur vyksta masiniai pazeidimai,ne tik greitis...vakar teko stebeti kaip policijos pareigunai megina sureguliuoti eisma Kalvariju-Konstitucijos sankryzoj piko metu,tai pareigunui jau praktiskai po ratais lendant dar paklauso ir sustoja,o siaip pofig,nelabai kas klauso ir vis tiek i sankryza lenda,praktiskai policininko panoseje per raudona  doh.gif  bet i kaire draudziamu metu sukanciu nebuvo (uz sankryzos tokiu tykojo dar vienas pareigunas ir jau baude),tai as ir mano keleiviai nevelavom pagal grafika  ax.gif

As nesakau,kad nereikia vaziuoti su srautu,ne apie tai kalba,bet ir tokiu atveju,virsyji ta greiti.Taip,renkiesi mazesne blogybe,bet nuo to tai netampa geru dalyku,jau vien kalbant apie tai,kai lekiama su srautu,greitai,ten kur galima 50 ant 80 ir partrenkiami zmones.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 11 18, 12:24)
Policija irgi nestabdo,jei virsija visas srautas-nestabdys gi viso srauto...

Stabdo, pirmą ir/arba paskutinį.
Važiavimas leistinu greičiu ir stabdant visą srautą, nesukelia avarinės situacijos, tik nervina kitus. Žinoma jei 3 juostų kelyje, trečiąja juosta važiuosi 50, nors leidžiama važiuoti 60 ar 70, trukdysi kitiem. Bet jei ta juosta važiuosi 70 ar 80, bet ne 90 ar 100, tai nebus jokios avarinės situacijos sudarymas. Važiavimas srautu viršijant greitį kai kuriose situacijose kaip tik gali sukelti avarijų ir labai skaudžių (kaip kad South paminėjo), nes 1) nespėsi taip greit sustabdyti, 2) vienodas tolygus ir greitas važiavimas slopina vairuotojo budrumą, 3) jei kelyje yra pėsčiųjų perėjų toks važiavimas srautu yra ypač pavojingas. Aplamai gatvėse, kur greitis 60 ir daugiau neturėtų būti jokių pėsčiųjų perėjų ir net galimybių kelyje atsidurti pėsčiajam, taip pat šviesoforų.
Atsakyti
Nepriduriau,kokiais atvejais-kai srautas juda greiciau gatveje,kurioje yra tik po viena eismo juosta kiekvienai krypciai,tada avarines situacijos "susidaro" is to,kad kiti lenkia per priespriesa (esant dideliam eismui).Na,o jei eismo juostos kelios-tikrai nera reikalo prie srauto taikytis,kas nores-apvaziuos. bet as ir uz miesto,pvz.,nelakstau,vaziuoju max. leistinu,tik laikausi kuo arciau desines ir kartais padedu aplenkti tiems,kuriems labai reikia smile.gif
Viskas,laikas varyti darban smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 11 18, 13:16)
Nepriduriau,kokiais atvejais-kai srautas juda greiciau gatveje,kurioje yra tik po viena eismo juosta kiekvienai krypciai,tada avarines situacijos "susidaro" is to,kad kiti lenkia per priespriesa (esant dideliam eismui).

Kiekvieno vairuotojo pasirinkimas lenkti ar ne, ir avarinę situaciją sudaro tie kurie lenkia neįvertinę situacijos kelyje, nes važiuoti mažesniu nei leidžiama greičiu nėra nusižengimas. Tik tiek, kad daugelis visai lėtų vairuotojų (pvz. traktoriai ir pan.) pamiršta, kad pagal KET jie privalo sustoti ir praleisti iš paskos važiuojančius, jei susidaro kolona. Bet jei važiuoji 50-60 km/h greičiu tai nėra joks pažeidimas.
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2014 11 18, 11:56)
mane labiausiai erzina pašaipumas, o ypač, jei ten vyriškis, juk moterys to ir bijo, bijo važiuot į varžybas, nes galbūt ne taip gerai pasirodys ir bus iš jų pasišaipyta, bijo vest diskusijas, nes galbūt žinių trūkumas bus irgi išjuoktas  smile.gif  Trupučio geranoriškumo išties trūksta visiems. smile.gif  O vyrija apskritai turėtų džiaugtis, kad yra moterų, kurios domisi ir nori kažką daryti teisingiau ir geriau, ir turėtų padėti patarimais, tam mes ir čia, bendraminčiai  drinks_cheers.gif
drinks_cheers.gif Aš prieš registruodamasi į pirmas varžybas labai ilgai dvejojau ir dar prieš pat varžybas svarsčiau, ar važiuoti, ar ne. O forume esu buvusi pašiepta už iš tikro elementarų klausimą, bet greitai atšoviau, kad su tokiom reakcijom nesiskųstų merginų trūkumu.
Atsakyti
viskas pažįstama drinks_cheers.gif aš užtad prieš varžybas treniravausi dar porą mėn, labai bijojau prastai pasirodyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(South @ 2014 11 18, 14:37)
As nesakau,kad nereikia vaziuoti su srautu,ne apie tai kalba,bet ir tokiu atveju,virsyji ta greiti.Taip,renkiesi mazesne blogybe,bet nuo to tai netampa geru dalyku,jau vien kalbant apie tai,kai lekiama su srautu,greitai,ten kur galima 50 ant 80 ir partrenkiami zmones.

Iš patirties galiu pasakyti,kad Vilniuje srautas nevažiuoja 80, jei leistinas 50, daugiausiai 60km/h, 80 jau tiek viršija vienetai,o vat kokiam Geležiniam Vilke ar Ukmerges plente tai 80 normalus greitis,realiai viršiji kur 20, kur 10 km/h, už viršijima 10 policija tikrai nestabdo ir nebaudžia, man geriau važiuot šiek tiek viršijant, ivertinus oro salygas, nei trukdyti kitiems, o ir prieš nosi kai lenkia nelabai malonu
Atsakyti
Šiandien važiavau toli, sudėtingais greitkeliais. Pučiau 145-150 vietomis, tik gavosi ne su srautu, o vilkausi, nes bijojau srautus vytis lotuliukas.gif umn.gif: Dar toks siaubingas vėjas šiandien jautėsi vairuojant, todėl bijojau daugiau spausti. Nežmoniški greičiai greitkeliuose.
Važiuojant 110-120 fūros tikrina bagažinės turinį ir lenkia. Leistinas greitis 105. Policiją pramynėm su tais srautais kelis kartus, nieko nestabdė.
Man tikrai buvo baisoka, nes lėtai važiuoti ten tikrai negalima dėl fūristų pirmoj, o antra pagrinde važiavau, kad neužsirauti ant fūristo, ir netrukdyti trečiai ir ketvirtai. Tos dvi juosos skrido kaip pro stovinčią.
Po to nenormalaus kelio išvažiavau į ramesnį greitkelį. 110 jau pačiai atrodė, kad pėstute einu doh.gif

Gerai, kad ne visi greitkeliai tokie nenormalūs, bet yra keli, ir jie dažniausiai man pakeliui unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėja2 @ 2014 11 18, 22:30)
Iš patirties galiu pasakyti,kad Vilniuje srautas nevažiuoja 80, jei leistinas 50, daugiausiai 60km/h, 80 jau tiek viršija vienetai,o vat kokiam  Geležiniam Vilke ar Ukmerges plente tai 80 normalus greitis,realiai viršiji kur  20, kur 10 km/h, už viršijima 10 policija tikrai nestabdo ir nebaudžia, man geriau važiuot  šiek tiek viršijant, ivertinus oro salygas, nei trukdyti kitiems, o ir prieš nosi kai lenkia nelabai malonu

Kaune vaziuoja tikrai,bent jau tokiose vietose,kur tikrai kitaip neiseina,panasiai,kaip uzmiestis,bet laikoma jau miestu.As ten irgi virsyju.Bet sakau,nematau as tame nieko blogo,jei viskas daroma su protu,jei atsizvelgiama i i oro salygas.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2014 11 18, 14:22)
Kiekvieno vairuotojo pasirinkimas lenkti ar ne, ir avarinę situaciją sudaro tie kurie lenkia neįvertinę situacijos kelyje, nes važiuoti mažesniu nei leidžiama greičiu nėra nusižengimas. Tik tiek, kad daugelis visai lėtų vairuotojų (pvz. traktoriai ir pan.) pamiršta, kad pagal KET jie privalo sustoti ir praleisti iš paskos važiuojančius, jei susidaro kolona. Bet jei važiuoji 50-60 km/h greičiu tai nėra joks pažeidimas.

Tikrai taip. Daugiausia tokie lenkiantys ir lenkia neivertine,idomu isvis,ties kuria vieta pas tokius smegenys ir ar isvis juos turi doh.gif Tai va tada ir turi galvoti ne tik uz save,bet ir uz tokius va-kad patys neuzsimustu ir taves i ta mesmale neitrauktu...Del visokiu traktoristu-taip,yra teke sutikti kely tokiu kurie traukiasi kelkrastin ir praleidzia,bet tokiu-vienetai,karta per kelis metus pamatysi. Man vienakart siauram kaimo kely buvo,vaziuoju,o priekyje kombainas per visa kelia atvaro kaktomusa,krastai jau kelkrasciais eina,ir nestabdo,butu greiciausiai nusniojes mane nuo kelio,jei nebuciau spejusi pries pat jo nosi i kazkokiu zmoniu kiema ismukti doh.gif
Atsakyti