Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija...nerimas...panikos atakos

QUOTE(Luka77 @ 2014 10 17, 18:39)
As dar bijau, kad man tie vaistukai nespės suveikti, o jau turėsiu gimdyt. Liko vos 3 mėnesiai... Kai pradejai nestumo metu vėl juos gerti, tai po kiek maždaug laiko tau jie suveikė? Ir ar jautei kokiu nors šalutiniu?
Ir kaip tavo vyras reagavo i tai, kad geri ad ir negali maitint? Man ir tas lb baisoka atrodo... unsure.gif

Ir dar prie to paties: kai po gimdymo vėl juos gert pradejai, tai savijauta kada atsistate? Kada jau galėjai kad ir su ad bet džiaugtis vaikeliu ir juo normaliai pasirūpinti?

Galvoju dabar ,liko tik trys mėnesiai g.gif protingiausia būtu iškentėti kažkaip su vaistažoliniais raminamaisiais,pagimdyti ir žiūrėti kaip savijauta,gal susitikus su leliuku,tą didžiausia turtą pasaulyje priglaudus prie krūtinės norėsi jį maitinti ir ne kitaip g.gif bet jei visai visai tau blogai,tai sakyčiau pagerk ad ir surizikavus nutrauk prieš gimdymą,nu kaip bus taip,jei ką vėl sugrįši prie ad + raminantys kokie padės išlaukti kol jie suveiks g.gif
Sunku prisiminti po kiek laiko suveikė,gal maždaug po 2 savaičių,o šalutinių nuo zolofto nebūna man jokių schmoll.gif O dėl vyro tai kažkaip nebepamenu,gerietis jis pas mane,jam buvo svarbu sveiki žmonos smegenys ,mačiau,kad jam nepatiko ta mintis,bet nebambėjo ax.gif
Matai, po gimdymo kai pradėjau vėl gerti ad dar prie jų gėriau ir lexsotanilį,tai jie padėjo ramiai išlaukti kada suveiks ad smile.gif Todėl dėl šito tu nebijok,jei gersi po gimdymo ad pagerk kartu ir raminančių,padės greičiau atsigauti ir ramiai pasirūpinsi vaikelių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 17, 20:08)
bet kadangi lik otrys menesiai, tai jau cia visai nedaug, o kai sakei, kad pakalbejai su gydytoju tuomkart palengvejo, o jei tu uzsirasytu pas psichologa, kalbetum kalbetum ten, paskui dar ta joga, gal ir pratemptum 4u.gif  o del maitinimo man rodos tu db isvis nesuk galvos, db esme isnesioti ir pagimdyti, o kai pagimdysi ir ziuresi kaip, kitos ramios, pagimdo o ne laso pieno, tai ar taip ar taip nemaitina  4u.gif

Taip, nedaug liko, bet is kitos puses tai labai nemazai. Nes ta busena negereja, gal net siek tiek blogeja. Isvis gal dasivarysiu iki visisko nuprotejimo ir ligoninej atsidursiu. Tada jau nei begt nei rekt...
Buna protarpiais praskaidrejimu, bet is esmes tai visai ne gyvenimas, o kancia. Nuolat kovoju su savimi verysad.gif Noriu noreti pirkti daiktus maziukui, irengineti buta ir uzsiimti kita veikla, kuria megau, bet siuo metu tiesiog negaliu arba tai darau labai per prievarta. Be to, energijos labai sumazeje, daznai noriu miego, jauciuosi apslopus, negaliu rimtesniu sprendimu priimt doh.gif
Kaip tik siuo metu daug tu sprendimu reikia priimti (ir del buto ir del daugelio kitu dalyku), o as jauciuosi bejege. Del ko dar labiau save kaltinu verysad.gif

Psichiatras tuo kart padejo, todel, aisku, ieskosiu gero psichologo ir lankysiuos pas ji. Bet tai labai laikina. Gristu is tokiu pokalbiu, kokia valanda galbut dar pasijauciu neblogai, bet kai reikia vel grizti i namu rutina, daryti valgyt, mastyt apie daug kitu dalyku, tai viskas vel sugrizta. Galbut jeigu nuo ryto iki vakaro plepeciau ir plepeciau su psichologu, tai gal ir pratempciau tuos menesiukus, bet tai neimanoma unsure.gif

Joga jau irgi nebeteikia tiek dziaugsmo, kaip anksciau. Susirenka ten daug laimingu busimu mamyciu, o as jauciuosi tokia nenormali, keista, liudna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Taira1* @ 2014 10 17, 22:03)
Galvoju dabar ,liko tik trys mėnesiai  g.gif protingiausia būtu iškentėti kažkaip su vaistažoliniais raminamaisiais,pagimdyti ir žiūrėti kaip savijauta,gal susitikus su leliuku,tą didžiausia turtą pasaulyje priglaudus prie krūtinės norėsi jį maitinti ir ne kitaip  g.gif  bet jei visai visai tau blogai,tai sakyčiau pagerk ad ir surizikavus nutrauk prieš gimdymą,nu kaip bus taip,jei ką vėl sugrįši prie ad + raminantys kokie padės išlaukti kol jie suveiks  g.gif
Sunku prisiminti po kiek laiko suveikė,gal maždaug po 2 savaičių,o šalutinių nuo zolofto nebūna man jokių  schmoll.gif  O dėl vyro tai kažkaip nebepamenu,gerietis jis pas mane,jam buvo svarbu sveiki žmonos smegenys ,mačiau,kad jam nepatiko ta mintis,bet nebambėjo  ax.gif
Matai, po gimdymo kai pradėjau vėl gerti ad dar prie jų gėriau ir lexsotanilį,tai jie padėjo ramiai išlaukti kada suveiks ad  smile.gif  Todėl dėl šito tu nebijok,jei gersi po gimdymo  ad pagerk kartu ir raminančių,padės greičiau atsigauti ir ramiai pasirūpinsi vaikelių  4u.gif

Bet, kaip supratau, tu irgi likus vos keliems menesiams vel emeisi ad? Nes iki 7 sav. dar gerei, po to po truputi nutraukei ir vel pradejai gerti tik po keliu menesiu. Tai suveikti ad tau spejo. Kiek mazdaug tada menesiu jauteisi visai normaliai? Zinau, kad sunkoka tokius dalykus prisiminti, bet man labai norisi visas smulkmenas zinoti, kad galeciau apsispresti del ad blush2.gif

O tau ad nestumo metu rekomendavo gydytoja ar tiesiog pati labai prasei? Ir kaip jauteisi, kai jau nusprendei juos gert? Jau visai blogai buvo?
Atsakyti
Luka77 tai tu po psichologo kalbek cia, kad ir po 10 puslapiu, kazkaip kai islieji baimes ar siaip bendrauji gal vis lengviau, primink o zolinius kokius tu geri? 4u.gif
Atsakyti
Tinka šiai temai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 17, 23:42)
Luka77 tai tu po psichologo kalbek cia, kad ir po 10 puslapiu, kazkaip kai islieji baimes ar siaip bendrauji gal vis lengviau, primink o zolinius kokius tu geri? 4u.gif

Aha, aisku, siek tiek geriau, kai issipasakoju ir yra tokiu, kurios visa tai supranta, noriai palaiko rolleyes.gif Noreciau ir susitikti su kuria nors is jusu, bet kaunieciu kazkaip nelabai yra...?

Negeriu siuo metu zoliniu, praeita savaitgali paciulpiau sedatifo reguliariai, bet kad visai nuo jo nieko nepasijaute unsure.gif verysad.gif

O dabar dar ka tik depresijosklube.lt pasiskaiciau apie zolofta ka zmones mano, tai sedziu isvis sustingus. Labai labai issigandau, kad daugeliui jis visai nepadejo, o kitiems jokio poveikio nebuvo. Tai jeigu pradesiu ir galiausiai poveikio nejausiu arba pajausiu tik labai velai, tai gimdysiu vis dar tokioj pacioj tragiskoj buklej doh.gif Jau buvau suteikus sau vilciu, kad jeigu ka imuosi to zolofto ir per kelias savaites issikapstau. O dabar jau ir ta viltis vos ne zlugo.
Nors mano psichiatre sake, kad cipralex ir zoloftas panasaus labai veikimo, tai turetu man veikti panasiai kaip ir pries ta pusmeti cipralexas...
Ziauriai uzpanikavau ir vilties pradedu nebetekt verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(Luka77 @ 2014 10 18, 00:47)

Ziauriai uzpanikavau ir vilties pradedu nebetekt  verysad.gif

Pamegink kiek eina nusiraminti 4u.gif kai buvai pas psichiatra nekalbejot nieko apie zolinius? nes tu zoliniu gi ivairiu yra, as tik nezinau kokius galima vartoti nestumo metu, pvz man sedatif visiskai neveikia, o yra kitu zoliniu kurie visai neblogai, skambink psichiatrui ir klausk apie zoles 4u.gif

o pvz kai uzeina panika as sedziu ir pradedu giliai kvepuot, ta minute kazkiek atleidzia gal ir tau taip, reik bandyt vyt mintis, pvz man vakar ziauriai uzejo irgi supanikavau iki asaru, atsisedau issiardziau 1000 daliu puzzle ir pradejau delioti, tai tiek inikau kad pamirsau, kazkaip, va reik megint tokiais budais manau nukreipinet tas mintis 4u.gif
Atsakyti
O as tai siandien kaip apsisaukiau blush2.gif doh.gif
Apie piet nuo savo nauju AD pasijutau geriau, nebelabai apsnudus, tokia su nuotaika, galvoju reik islyst is namu pasizmonet. Nuejau i parduotuve maisto, jau renku maista i vezimeli, jauciu banga didziausia PA pareina doh.gif . Nu ikaliau xanax ir vairuoju link kasos, jau ir prekes isskroviau, bet jau jauciu pulsas 200, viskas tik sukasi, tik pasakiau pardavejai kad man bloga ir islekiau blush2.gif . Atsisedau i masina, vel viskas gerai doh.gif
Nu galvoju, maisto tai reik nusipirkt, tai po kokios valandos isidrasinus i kita parda, ir vel tas pats doh.gif Nu bet siaip ne taip usipirkau maisto ir supratau, kad be PA, nerimo, depresijos dar ir agorofobija turiu doh.gif Nu blynnnnnnnnnnnnn kaip as tos savijautos nekenciuuuuu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Stichija @ 2014 10 18, 18:34)
O as tai siandien kaip apsisaukiau  blush2.gif  doh.gif
Apie piet nuo savo nauju AD pasijutau geriau, nebelabai apsnudus, tokia su nuotaika, galvoju reik islyst is namu pasizmonet. Nuejau i parduotuve maisto, jau renku maista i vezimeli, jauciu banga didziausia PA pareina  doh.gif . Nu ikaliau xanax ir vairuoju link kasos, jau ir prekes isskroviau, bet jau jauciu pulsas 200, viskas tik sukasi, tik pasakiau pardavejai kad man bloga ir islekiau  blush2.gif . Atsisedau i masina, vel viskas gerai  doh.gif
Nu galvoju, maisto tai reik nusipirkt, tai po kokios valandos isidrasinus i kita parda, ir vel tas pats  doh.gif Nu bet siaip ne taip usipirkau maisto ir supratau, kad be PA, nerimo, depresijos dar ir agorofobija turiu  doh.gif  Nu blynnnnnnnnnnnnn kaip as tos savijautos nekenciuuuuu verysad.gif

o jetau blink.gif o jum tik dabar tas arkrytis toks pasidares? 4u.gif nes as niekada gyvenime nebuciau pamanius, kad taip gali buti jums, nes kaip tada darbe istvert, kai tokia savijauta? blink.gif

as nesuprantu ar cia kokios bangos veikia, kad tiek daug astkritusiu vegetodistonikiu dabar unsure.gif
as tai irgi praktiskai su angelais snekuosi, guodziuosi tik tuo, kad si karta su priezastim tas nerimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 18, 18:39)
o jetau blink.gif o jum tik dabar tas arkrytis toks pasidares? 4u.gif nes  as niekada gyvenime nebuciau pamanius, kad taip gali buti jums, nes kaip tada darbe istvert, kai tokia savijauta? blink.gif

as nesuprantu ar cia kokios bangos veikia, kad tiek daug astkritusiu vegetodistonikiu dabar unsure.gif
as tai irgi praktiskai su angelais snekuosi, guodziuosi tik tuo, kad si karta su priezastim tas nerimas doh.gif

Nu stogas palengva vaziuoja jau 22 metus, su pagerejimais ir pablogejimais, nors po mamos mirties jau 2 metus vis blogyn ir blogyn, vis kazkaip laikiausi dar dar, bet paskutini menesi visai visi simptomai islindo doh.gif , tik apie mama pagalvoju ir iskart PA doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Luka77 @ 2014 10 17, 21:40)
Bet, kaip supratau, tu irgi likus vos keliems menesiams vel emeisi ad? Nes iki 7 sav. dar gerei, po to po truputi nutraukei ir vel pradejai gerti tik po keliu menesiu. Tai suveikti ad tau spejo. Kiek mazdaug tada menesiu jauteisi visai normaliai? Zinau, kad sunkoka tokius dalykus prisiminti, bet man labai norisi visas smulkmenas zinoti, kad galeciau apsispresti del ad  blush2.gif

O tau ad nestumo metu rekomendavo gydytoja ar tiesiog pati labai prasei? Ir kaip jauteisi, kai jau nusprendei juos gert? Jau visai blogai buvo?

Nu gal būt ir antrame trimestre,tik man atrodo,kad aš be jų pagyvenau neilgai,gal nuo 5 nėštumo mėn pradėjau gerti g.gif O jaučiausi normaliai iki pat kol pagimdžiau,maniau bus viskas gerai,bet deja smile.gif Ir aišku dabar viska prisiminus,tai turėjau mažai informacijos kaip su tokia liga kovoti,kaip save nuraminti ir pan. nes tada dar neturėjau kompo,o ir skaitomos informacijos kažkaip nelabai ieškojau,gal būtu buve kitaip,ką dabar žinosi unsure.gif
Taip rekomendavo gydytoja,iš pradžių kai tik buvau pastojus pasikalbėjusios nutarėme nutraukti,pagal ją nėštumas turėjo viska sutvarkyti,tai pabandžiau be jų,patikėjau gydytojos žodžiais,bet deja deja....kai sugrįžau sėdėjau išsigandusi ir verkiau,matė ,kad man vis dėl to reikia ad pagalbos,sakė geriau jau pagerk vaistus nei taip kankinkis,be to ir ad leliukui nekenkia,tik į pieną patenka smile.gif Taip buvo visai blogai,nesiplėsiu čia,kitaip nėštumo metu nebūčiau pasiryžusi gerti ad unsure.gif
Nebijok to Zolofto,kas vieniems netinka ar nepadeda, kitam suveikia puikiai,juk nepabandžius nesužinosi 4u.gif o ir mano gydytoja sako ,kad jie tikrai gerai vaistai smile.gif Tad pirmyn kita savaite pas gydytoja,pasitark dar kartą ir pradėk gerti ad,kad galėtum džiaugtis nėštumu,o ne šitaip kankintis 4u.gif vaikučiai užauga ir su mišinukais,juk šiais laikais jie yra tikrai kokybiški 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 18, 12:28)
Pamegink kiek eina nusiraminti 4u.gif  kai buvai pas psichiatra nekalbejot nieko apie zolinius? nes tu zoliniu gi ivairiu yra, as tik nezinau kokius galima vartoti nestumo metu, pvz man sedatif visiskai neveikia, o yra kitu zoliniu kurie visai neblogai, skambink psichiatrui ir klausk apie zoles 4u.gif

o pvz kai uzeina panika as sedziu ir pradedu giliai kvepuot, ta minute kazkiek atleidzia gal ir tau taip, reik bandyt vyt mintis, pvz man vakar ziauriai uzejo irgi supanikavau iki asaru, atsisedau issiardziau 1000 daliu puzzle ir pradejau delioti, tai tiek inikau kad pamirsau, kazkaip, va reik megint tokiais budais manau nukreipinet tas mintis 4u.gif

Apie zolinius nekalbejom, o dabar savaitgaly vis tiek neskambinsiu. Pirmad einu pas gydytoja, tai reikia jau iki to pirmadienio kaip nors isbut. O tau yra padeje kokie nors zoliniai?

Kad man nuo to nerimo mastymas jau paslijo, net nezinau ar sugebeciau puzle deliot, kartais net vaisius ar darzoves suplaustyt sunku darosi doh.gif Kaip uzknisa ta tokia durnumo busena, del to tikriausiai ir noru kazka veikti nebera, nes manau, kad nesugebesiu nieko atlikt.. verysad.gif vaje, kaip nekazka.. Pasitaiko jums taip?
Atsakyti