Įkraunama...
Įkraunama...

=^..^= Mūsų katytės ir katinėliai =^..^=

QUOTE(Akacija- @ 2014 09 21, 18:34)
Kivuka>>> ar Kiviui viskas gerai?  g.gif

O kas jam turėtų būti negerai? unsure.gif g.gif

Labas vakaras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kivuka @ 2014 09 21, 19:35)
O kas jam turėtų būti negerai?  unsure.gif  g.gif

Labas vakaras  4u.gif

Rašei, kad kieme buvo peštynių pėdsakų ir Kivio dar nebuvai mačius
Atsakyti
Merginos, aš durnu klausimu - parašykit kuo šeriat saviškius. Na, tuo atveju, jei serga, tai aišku, bet vat vyresnės katės?
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 09 21, 16:49)
Man tai skiepai iš vis nepatinka schmoll.gif kažkaip baisu, kad sveiką katinuką susargdina, nesvarbu kad ir lengva forma.
Kodėl būtinai toks kačiukas pasmerktas g.gif  gal jis toks pasilpęs buvo tame laikotarpyje ir tas užkratas buvo lemiamas, gal tokios ligos per savo gyvenimą nebūtų pasigavęs, nes būtų gyvenęs namuose...Ne be reikalo dabar tiek diskusijų vyksta dėl žmonių ir vaikų skiepijimo. O gyvūnų skiepijimas dabar yra ant bangos . Jei organizmas stiprus, tai ir šiaip be jokių skiepų  gal ligą nugalėtų . Juk prieš skiepą niekas netiria ar jis sveikas ar stiprus, ar sėkmingai atlaikys tą užkratą  g.gif Aš čia nesiveliu į diskusiją, nes yra atskira tema, tik išsireiškiau ką manau...o gydytojų ir veterinarų nuomonę žinau.

Maras net ir sveikus kačiukus gali labai greitai nuvaryti į kapus. Pati tai mačiau ne kartą. Nesvarbu, kad iš pažiūros sveikas gyvūnas, bet maras savo darbą padarė beveik visus kartus. Liko gyvi tik tie kurie buvo paskiepyti arba serumuoti.
Tas pats su kalici. Zuikis suaugęs buvo, bet vos gyvas liko.
Kiek turėjau maro, kalici, rinotracheito užkratų, maniškiai skiepyti, nesusirgo. Todėl aš ramiau jaučiuosi skiepydama gyvūnus.
Kodėl atidavus sveiką, bet neskiepytą gyvūną į Grindą, jis beveik visada užsikrėsdavo.

Bent jau man ramiau skiepyti ir savus ir globotinius. Ir atiduodu tik paskiepytus.
Atsakyti
jei mano katės nebūtų skiepytos, nes nebūčiau globom užsiėmus. o po ligoniukų kuriuos turėjau, su neskiepytoms saviškėm jau turbūt būčiau atsisveikinus. kai iš arti mačiau tas ligas, net negalvoju neskiepyt.

o pas mane prasidėjo 2 kietuvo stadija- Šmikis jau vaikšto per vazonus.. ir numušinėja žalius pomidoriukus doh.gif

Ir tfiu tfiu tfiu reikalus daro į dėžutę
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2014 09 21, 22:28)
jei mano katės nebūtų skiepytos, nes nebūčiau globom užsiėmus. o po ligoniukų kuriuos turėjau, su neskiepytoms saviškėm jau turbūt būčiau atsisveikinus. kai iš arti mačiau tas ligas, net negalvoju neskiepyt.

o pas mane prasidėjo 2 kietuvo stadija- Šmikis jau vaikšto per vazonus.. ir numušinėja žalius pomidoriukus  doh.gif

Ir tfiu tfiu tfiu reikalus daro į dėžutę

vat čia, turbūt ir yra pagrindinė priežastis. Daugeliui. Kol girdi tik apie ligas prieglaudose, ar neaiškias kaimyninio kiemo kačių šeimynos mirtis- nelabai suvoki, kaaip tai pavojinga. Visai kas kita, kai laikai ant kojų spurdantį padarėlį ir bandai jam pataikyti į raumenį suleisti vaistus.. Et nepaleidžiu aš dar mažosios- o gal ji manęs...

beje-keista man ta Leslės ligos istorija... Žinau , kad jos tai negrąžins, bet ėmiau skambinėti ir aiškintis, kada, kas skiepijo- paaiškėjo- Leslės neskiepijo- tik tuomet, kai paaiškėjo jos diagnozė, broliukus nuvežė skiepui.. Rugsėjo 10 d. Klinikoj toks įrašas. Siūlo man juos paiimti laikonai globai.. Bijau. Nes , kiek turiu dabar žinių apie marą- jie turi būti dar ir revakcinuoti.
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2014 09 21, 22:42)
Kol girdi tik apie ligas prieglaudose, ar neaiškias kaimyninio kiemo kačių šeimynos mirtis- nelabai suvoki, kaaip tai pavojinga.

beje-keista man ta Leslės ligos istorija...  paaiškėjo- Leslės neskiepijo

Kad mes senovinio sukirpimo ir neskiepydavom g.gif ar tu savo Kauku skiepydavai? pvz aš saviškių neskiepyjau ir niekada gyvenime sloga nesirgo. O dabar Magija gavusi visus skiepus ir iš kart parsivežus suslogavo turėjau pas vetus kreiptis:hm aišku globojant visokius ligonius tai kitaip ir negalima.

O su ta Lesle, tai tikrai mistika g.gif iš viso buto vienintelė apsirgo g.gif nes gi dar būna inkubacinis periodas, tai turėjo visi būti užsikrėtę, jei nebuvo skiepyti.
O paleisi ja su laiku...nes tau dabar prieš akis stovi tos baisios paskutinės dienos, kai išnyks tie vaizdai, tai ir palengvės console.gif
Atsakyti
QUOTE(Aist @ 2014 09 20, 22:28)
Šiandien Gedimino pr. mugėje nusipirkau prijuostę  ax.gif

O kaip malonu pamatyt su kuo bendrauji bigsmile.gif Labai grazios ir Aist ir Ainu na ir aišku kas be ko prijuostė bigsmile.gif
Visos cia dejavot kokios senos, bet nei vienos kol kas tokios nepamaciau g.gif biggrin.gif gal katės kokį jaunumo eliksyra išskiria ir visi atjaunėja prie jų bigsmile.gif

Del skiepu tai cia amzina diskusija, buvo ir bus dvi stovyklos. As asmeniskai skiepiju, bet nesu labai skiepams prijaucianti, tiesiog renkuosi, kaip čia išsireikšt, mažesnę blogybę iš dviejų...
manau kad komplikacijų po skiepų būna žymiai mažiau nei tokių atvejų kai susergama ta liga nuo kurios nepasiskiepini ir viskas baigiasi blogai...

Laba ryta

Mano G penktadieni vel su 38,5 temp doh.gif kaip ir užpraeita penktadieni daugiau anei vieno simptomo...nei slogos nei kosulio nei gerkle raudona nei ka skauda, nei blogai jaucias g.gif Tai iziurejau kad virsuj paskutiniai kruminiai lenda, tai nurasiau viska dantams...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Weronica: 22 rugsėjo 2014 - 06:47
Labas rytas 4u.gif
Perskaičiau ką nuveikėt savaitgalį smile.gif
Minkštutė Magija wub.gif
Aist su Ainu abi gražuolės thumbup.gif ir labai smagi prijuostė thumbup.gif ir mielas reportažas iš kačių kavinukės biggrin.gif
Lengvo dantukų prasikalimo G 4u.gif ir kad visos kitos bėdelės nepultų 4u.gif
Dėl skiepų tai aš skiepiju saviškius. Teku su šunų maru susidurti, kainavo doh.gif , ištraukėm ciūcią iš šios ligos nagų, daugiau nenoriu. Teko taip pat ir užkratą namo parnešti, matyt su batais. Vienas katinas lengvai persirgo o štai kitam komplikavosi ir nepavyko išgelbėti. Ne maras tai buvo ir nieko bendra su skiepais tas atvejis neturėjo, bet namo su batais maža kokį užkratą galima parnešti, tai ir nenoriu rizikuoti. Aišku galima sakyti, kad rizikos visur yra bet aš ją stengiuosi kiek įmanoma sumažinti. O dėl to, kad seniau gyvūnų niekas neskiepydavo ir kad gyvūnai nesirgdavo tai manau tiesiog nelaikė žmonės teik gyvūnų kaip dabar namuose o tie kurie į kiemą išeidavo jeigu susirgdavo tau jau ir nepareidavo namo ir žmonės teik informacijos apie visokias ligas neturėjo ir dažnai nežinodavo kas atsitiko ir nuo ko gyvūnas žuvo.
QUOTE(Erode @ 2014 09 21, 20:46)
Merginos, aš durnu klausimu - parašykit kuo šeriat saviškius. Na, tuo atveju, jei serga, tai aišku, bet vat vyresnės katės?

Maniškiai kemša Brit care light šiuo metu. Maurui kaip vyriausiam "riebaus" maistelio nereikia, Grikiui kaip storiausiam irgi, Kruopa su Mika už kompaniją tokį patį valgo biggrin.gif
Kam tik vandenėlis, o kam sausiukai biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Labas lietingas rytas doh.gif

Kiviui viskas gerai biggrin.gif Gal ten net ne Kivis su kažkuo susipešė..nors kailio spalva tokia kaip jo rolleyes.gif

Weronica, linkiu, kad netaptų tradicija ta temperatūra penktadieniais unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas rytelis 4u.gif 4u.gif

Na, nieko originalaus jau nepasakysiu, bet Aist su Ainu tikros princesės thumbup.gif O prijuostė tokio smagumo, kad nes susimąstyčiau, ar man nereikia prijuostės blush2.gif biggrin.gif

Magija tokio smagumo ir minkštumo wub.gif Vidam, pastiprink ją gal vitaminais kokiais g.gif Nenoriu nieko užgaut, bet veisliniai gyvūnai man tokie trapūs... labai sunku, norint išryškinti koki nors gyvūno bruožą, nepakenkt kitiems parametrams... Nebent veislė būtų natūrali, kaip Ainu...

QUOTE(vilkra @ 2014 09 21, 22:42)
* Et nepaleidžiu aš dar mažosios- o gal ji manęs...

**beje-keista man ta Leslės ligos istorija... Žinau , kad jos tai negrąžins, bet ėmiau skambinėti ir aiškintis, kada, kas skiepijo- paaiškėjo- Leslės neskiepijo- tik tuomet, kai paaiškėjo jos diagnozė, broliukus nuvežė skiepui.. Rugsėjo 10 d.  Klinikoj toks įrašas. Siūlo man juos paiimti laikonai globai.. Bijau. Nes , kiek turiu dabar žinių apie marą- jie turi būti dar ir revakcinuoti.

* Tam reikia laiko, ypač jei širdis teisingoj vietoj "įtaisyta" 4u.gif Aš irgi ne vieną mėnesiį "pareidinėjau" ir nuo gatvės su Mauriuku, ir iš miško su Dyzeliuku... ir "neišleidinėjau" jų tą lemtingą kartą laukan ne vieną kartą (abu juos aš tuokart laukan išleidau. Nepaglosčiusi.)
Bet nieko nėra veltui. Na, bent jau aš tikiu. Kad ir kaip neteisinga tai pradžioje atrodytų.

** žinai, kai pamatai iš arčiau tą globos virtuvę, kai mintyse svyra rankos, nes išmestų ir nuskriaustų gyvųnų stautas nesenka, aišku, kad pragmatiškai skaičiuoji, svarstai, ką kada skiepyti ir pan...
Runcelio pastarasis pasiblaškymas po veterinartkes atėmė skiepus iš Pamplemuso verysad.gif Paties Runcelio irgi negaliu skiepyt, nes neaišku, kas jam yra...

beje, savaitgalį turėčiau vežti Zuzaną ir Doną Pedrą neutralizacijai... Paskaičiavau vakar, kad jiems gali būti kokie +- 5 mėnesiai, tai net supurtė...

Grikutis visai meiligai dubenėlį apsikabinęs biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas,
ūkanotas ir lietingas verysad.gif , bet šiltas biggrin.gif

O jau Grikis, kad saugo savo bliūdelius biggrin.gif , Kruopa pagalbininkė biggrin.gif
Ainu gražuolė, o ir prijuostė labai graži thumbup.gif Labai tiktų prie mano šlepečių, tai aš čia šlepetes su katinais nusipirkau ne Zundytė smile.gif smile.gif
Magija mažoji gražuolytė, kad auga.

Beje aš saviškių irgi dabar neskiepinu blush2.gif blush2.gif tai to pritrūksta tai to ir bėga taip laikas. Friskutę, kai pasveiko po kojytės lūžio, norėjau paskiepyti, bet kai pasakė kiek skiepas ir kad jis yra tik nuo kelių ligų, tai taip ir liko neskiepyta. Aišku rizikuoju, bet...
O kaime tai pagrinde skiepijo tik galvijus ir paskutiniu metu nuo pasiutligės šunelius, na ir katinus kuriuos pagaudavom biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Nuo kitų ligų neskiepijo, bet tai jie ir gyvena trumpiau. Ir jei jau jaučia, kad blogai, tai paprasčiausiai išeina iš namų ir viskas. Be to gal kaime ir neplisdavo per daug visokios tos bjaurios ligos, kaip dabar .

Atsakyti