Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(saniva @ 2016 01 25, 19:10)
Sveikos. Paaiskinkit, kas labiau supranta. I NGA ejau du kartus 2011 vasari ir 2012 gruodi. Dabar iseinu is darbo ir man personalo vadove sako, kad pas mane yra tik 9d (tik uz viena NGA) atostogu. Ji man aiskino, kad kazkaip pasislinko laikotarpis uz kuri kaupiasi atostogos. Nedrisau gincytis, nes tiksliai nezinau kaip turi but is tikro. Is darbo iseisiu s.m vasario 11(kai baigsis 3m VPA). Aciu  4u.gif

tai į antrą NGA ėjai kai buvai dar pirmose VPA ir į darbą grįžus nebuvai, darbovietėje tu buvai VPA, o VPA metu atostogos nesikaupia.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2016 01 25, 19:17)
tai į antrą NGA ėjai kai buvai dar pirmose VPA ir į darbą grįžus nebuvai, darbovietėje tu buvai VPA, o VPA metu atostogos nesikaupia.

Aciu smile.gif
Atsakyti
Laba diena, gal galėsite man padėti. Situacija tokia, kad gegužės 4 dieną turiu grįžti į darbą, tačiau darbdavys atsisako nes mano vietoje jau yra žmogus ir darbo vieta perkelta į Kauną, aš gyvenu Vilniuje. Siūlo nutraukti sutartį šalių susitarimu ir išmokėti kompensaciją už darbo stažą t.y. už 3 mėn. Tačiau žinau, kad darbdavys negali darbuotojo atleisti kol vaikui sueis 3 metai, dabar bus 2 m. plius yra įspėjamasis laikotarpis 4 mėn. Kaip suprantu galėčiau reikalauti, kad būtų padengti nuostoliai už visus trečius metus, plius įspėjamasis 4 mėn ir plius darbo stažas. Tačiau tiksliai nežinau DK straipsnių pagal kuriuos galėčiau viso to reikalauti unsure.gif gal galėtumėte man padėti susigaudyti ir tinkamai pasiruošti apginti savo teises blush2.gif Būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti

Klausimai kyla biggrin.gif vaikui tuoj 3metai, VPA į pabaigą, ar teisingai suprantu, kad įmonėje kurioje dirbau ir kuri išleido vaiką augint aš esu tebedirbanti? Ta prasme jei žiūriu regisro duomenis , kad UAB turi 10 darbuotojų apdraustų, aš kol kas esanti VPA esu tame dešimtuke?

ir dar jei esu tebedirbanti tai mano sutartis darbo po VPA sekančią dieną tesiasi toliau? Nereikia naujos pasirašinėti?

ačiū
Atsakyti
QUOTE(miig @ 2016 10 18, 14:36)
Klausimai kyla  biggrin.gif  vaikui tuoj 3metai, VPA į pabaigą, ar teisingai suprantu, kad įmonėje kurioje dirbau ir kuri išleido  vaiką augint aš esu tebedirbanti? Ta prasme jei žiūriu regisro duomenis , kad UAB turi 10 darbuotojų apdraustų, aš kol kas esanti VPA esu tame dešimtuke?

ir dar jei esu tebedirbanti tai mano sutartis darbo po VPA sekančią dieną tesiasi toliau? Nereikia naujos pasirašinėti?

ačiū

Taip, esat dirbati ir esat tam 10-ke. Sitartis kaip buvo pasirasyta, taip ir yra, ir bus, nebent kazkas keisis kai grisit i darba.
Atsakyti

Sveiki, gal kazkas galetu paaiskinti kaip geriau pasielgti kai yra tokia situacija. Vaikucio auginimo atostogos baigiasi liepos 28 d. Per ta laika kai buvau atostogose darbo vieta pasikeite t.y is Kauno miesto persikele i Kauno raj. Antra darzelis vaikuti priims tik nuo rugsejo 1 d. Kazkaip nesaugu palikti du vienus vaikus 9 ir 2 metu namie. Pati nelabai noreciau savo noru pareiskima del atleidimo rasyti. Nebezinau kaip pasielgti tokioje situacijoje.

Atsakyti

Buciau labai dekinga uz informacija

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo De Zavu: 22 birželio 2020 - 12:34