QUOTE(ponia Lylia @ 2015 03 14, 12:08)
Įdomi mintis.
Niekada nepagalvojau
kad šiaip šeimos bėdų tęstinumas matosi iš kartos į kartą, tai faktas. Bet gal čia yra taip, kaip su austrėm ir perlais? Iš išorės vargai, o viduj meilės perliukas? Na, nežinau. Reiks pagalvoti, kai neturėsiu, ką veikti
Nors šiuo atveju nelabai linkusi sutikti
Aš greičiau sakyčiau, kad sūnus yra mamos veidrodinis paslėptų charakterio bruožų, įsitikinimų atspindys. Bet tai nereiškia, kad ji kažkaip ne taip myli. Juk tų pačių tėvų vaikai būna oho kokie skirtingi
Nors žinau faktą, žinau žmogų, kuris pats apie save sako taip: "buvau paskutinis niekšas ir kalinys, paskutinis brudas. Mama meldėsi už mane daug metų kasdien, kad aš pakilčiau." Ir išlipo, ir pakilo, sustiprėjo, atsistojo ant kojų, turi gražią šeimą, pats kitiems panašaus likimo žmonėms stipriai padeda. Galėčiau net vardą pavardę parašyti, internete yra straipsnių apie jo pakilimą. Esu aš jį gyvą mačiusi, nu tipiškas kalinys, su sulaužyta nosim. Daugiau nesiplėsiu apie jį. Ne mano reikalas.

Nors žinau faktą, žinau žmogų, kuris pats apie save sako taip: "buvau paskutinis niekšas ir kalinys, paskutinis brudas. Mama meldėsi už mane daug metų kasdien, kad aš pakilčiau." Ir išlipo, ir pakilo, sustiprėjo, atsistojo ant kojų, turi gražią šeimą, pats kitiems panašaus likimo žmonėms stipriai padeda. Galėčiau net vardą pavardę parašyti, internete yra straipsnių apie jo pakilimą. Esu aš jį gyvą mačiusi, nu tipiškas kalinys, su sulaužyta nosim. Daugiau nesiplėsiu apie jį. Ne mano reikalas.
O aš žinau atvirkštinių variantų. Viena motera, kuriai virš 70 jau, visą gyvenimą bandė ir bando kažką gero šūduose įžvelgti, bet kaip apšikta, taip apšikta

Protingiausia jai būtų buvę, palikti juos jau seniai seniai ir išvažiuoti bei susitvarkyti savo gyvenimą ramybėje. Bet ji neša savo jaunystės durnystės kryžių, nes kokie diedai, tokie ir vaikai nuo jų jai papuolė

Mano nuomonė tokia, kad apie meilę, apie tokią, kokią aš suprantu, nelabai yra ką kalbėti. Čia ne proto sritis, protas nieko negali pasakyti, meilės kaip ir kito jausmo neišanalizuosi. Kaip ir baimės neišanalizuosi, ji yra, arba nėra, jaučiam baimę arba ne. Galima kapstytis ir ieškoti, kas tą baimę sukelia, o apie pačią baimę ką galima pasakyti?
Tai suprantama. (Nors kiti nenori, patikėk. Yra tokia viena tema čionai, Sielos kertelėj, kažkada visą perskaičiau, kaip apie savo tėvus kalba dukros, pačios jau suaugusios. Ir aš manau, kad tai normalu, kad jos taip ten prirašė. )
Bet yra taip, kaip yra. Jų nėra, ir jau nieko nepakeisi.
QUOTE(Amariliai @ 2015 03 14, 13:21)
taip, as noriu, kad jie butu gyvi. Ir tai normalu. Kitaip galvot but nenormalu ir labai.
Tai suprantama. (Nors kiti nenori, patikėk. Yra tokia viena tema čionai, Sielos kertelėj, kažkada visą perskaičiau, kaip apie savo tėvus kalba dukros, pačios jau suaugusios. Ir aš manau, kad tai normalu, kad jos taip ten prirašė. )
Bet yra taip, kaip yra. Jų nėra, ir jau nieko nepakeisi.
QUOTE(gluosnis @ 2015 03 14, 11:17)
Kalte tik jus matote. As nematau tame kaltes. Tiesiog toks gyvenimo desnis. Tevai - tai vaiko saknys. Jei su saknimis viskas gerai, toks vaikas stiprus ir atlaikys bet kokius gyvenimo isbandymus. Ji nesulauzys nei karas, nei maras, nei gyvenimas, nei kiti zmones. Tiesiog negali is meiles gimti kazkas netobulo. Tik primenu, jog tobulumas nera vien tik geris, tai geris ir blogis pakaitomis.
Jei sunus degradaves parazitas, mamos "kalte", o is tiesu klaida gali buti ta, jog mama labai myli sunu, bet nemyli, nemylejo, negerbe saves ar vaiko tevo. "Labai" meile, tai jau nemeile, nes meile tai pusiausvyra. Suprantu, jog kai nesi pusiausvyroje, sunku tai suprasti.
Jei sunus degradaves parazitas, mamos "kalte", o is tiesu klaida gali buti ta, jog mama labai myli sunu, bet nemyli, nemylejo, negerbe saves ar vaiko tevo. "Labai" meile, tai jau nemeile, nes meile tai pusiausvyra. Suprantu, jog kai nesi pusiausvyroje, sunku tai suprasti.
As jau anksciau jusm i ta jusu poziuri rasiau, kai rasete, kad mama kalta del dukters ligu..
Jei seimoje ne vienas vaikas, jei du, ar trys. Tevas pijokas.
Kaltinsite mama, jei vienas is ju bus narkomanas?
sakote nerasote kad tai KALTE, bet rasote,: "Jei sunus toks, reiskia su motinos meile kazkas negerai."
O jei sunus susidejo su tokias draugais, galbut motina stengesi is visu jegu nuo to apsaugoti, bet..?
Motinos meile permaza buvo

Kiek daug izimybiu vaiku narkotikuose klimsta, kiek turtingu zmoniu vaiku narkotikuose, nereikia ne tevo pijoko...Bet turbut del visu narkotiku problemos, mamu meiles permazos, todel narkotiku biznis taip klesti

Papildyta:
QUOTE(gluosnis @ 2015 03 14, 11:52)
Tevu klaidas reikia matyti ir suprasti ne tam, kad juos apkaltinti ir ant savo gyvenimo uzsideti kryziu, o tam kad tas klaidas apgalvoti ir tevams atleisti, tokiu butu pakeisti praeiti, pakeisti savo lemti ir savo genetini koda. O savo gyvenime su savo vaikais tu klaidu nekartoti.
Praeities pakeisti neimanoma, buvo kaip buvo, todel ten knaisiotis isviso neverta

QUOTE(ponia Lylia @ 2015 03 14, 12:08)
Nors žinau faktą, žinau žmogų, kuris pats apie save sako taip: "buvau paskutinis niekšas ir kalinys, paskutinis brudas. Mama meldėsi už mane daug metų kasdien, kad aš pakilčiau." Ir išlipo, ir pakilo, sustiprėjo, atsistojo ant kojų, turi gražią šeimą, pats kitiems panašaus likimo žmonėms stipriai padeda.
Pakilo, nes PATS to norejo ir stengesi, ne del to, kad mama meldesi. VISOS mamos nori gero savo vaikams .

QUOTE(Riviera Maya @ 2015 03 14, 18:36)
As jau anksciau jusm i ta jusu poziuri rasiau, kai rasete, kad mama kalta del dukters ligu..
sakote nerasote kad tai KALTE, bet rasote,: "Jei sunus toks, reiskia su motinos meile kazkas negerai."
O jei sunus susidejo su tokias draugais, galbut motina stengesi is visu jegu nuo to apsaugoti, bet..?
JUS visa laika pabreziate butent Motinos kalte, nors ir bandote pataisyti tai kazkokiu zodziu
klaida, permaza meile, gal dar ir ta teva mylejo nors ir pijokas, negalvoji, kad sunus butent negerbe tevo, gal jam buvo geda... O ne motinai 
Kiek daug izimybiu vaiku narkotikuose klimsta, kiek turtingu zmoniu vaiku narkotikuose, nereikia ne tevo pijoko...Bet turbut del visu narkotiku problemos, mamu meiles permazos, todel narkotiku biznis taip klesti
Papildyta:
Praeities pakeisti neimanoma, buvo kaip buvo, todel ten knaisiotis isviso neverta
Pakilo, nes PATS to norejo ir stengesi, ne del to, kad mama meldesi. VISOS mamos nori gero savo vaikams .

Papildyta:

Toks įspūdis, kad ne į temą rašot, ne į tą SM temą pataikėt

QUOTE(dinazaure @ 2015 03 14, 16:38)
Dinozaure, butent si diskusija prasidejo nuo sunaus narkomano. Taigi dvasine problema visiems narkomanams

QUOTE(Riviera Maya @ 2015 03 14, 18:48)
Dinozaure, butent si diskusija prasidejo nuo sunaus narkomano. Taigi dvasine problema visiems narkomanams 

Tai ir atrodo, kad suprantamiausia jums žodžiai sūnus narkomanas. Jūs neįsigilinate apią rašo gluosnis, labai primityviai suprantate. Bet tai jūsų požiūris, tačiau ne šios temos motyvas - apie dvasines ligų priežastis.
QUOTE(dinazaure @ 2015 03 14, 16:53)
Tai ir atrodo, kad suprantamiausia jums žodžiai sūnus narkomanas. Jūs neįsigilinate apią rašo gluosnis, labai primityviai suprantate. Bet tai jūsų požiūris, tačiau ne šios temos motyvas - apie dvasines ligų priežastis.
O jei dvasines problemos sioje diskusijoje nera, jei problema ne tevu saknyse, o narkotiku biznio problemoje tikrosios saknys. Ar apie tokia tiesos puse sioje temoje rasyti draudziama? As is salies skaitydama pastebiu ir kita problema, o jus? As pritariu Rivierai o ne Gluosniui.
QUOTE(Febrez @ 2015 03 14, 19:16)
jei problema ne tevu saknyse, o narkotiku biznio problemoje tikrosios saknys. Ar apie tokia tiesos puse sioje temoje rasyti draudziama?
Apie narkotikų biznio problemas tur būt yra kita tema. Nežinau, paieškokit forume, jei domina
nes lengviau kaltinti tevais, genais ir karmomis

QUOTE(ponia Lylia @ 2015 03 14, 14:18)
o apie pačią baimę ką galima pasakyti?
Galima, ar minimali, ar didžiulė, ar greitai praeina, ar ne. Taip ir su meile