Įkraunama...
Įkraunama...

Reikia patarimo!

QUOTE(Le Murka @ 2014 10 21, 13:44)
Kaip ta NO meile vaikams pasireiskia? Laptopais ir bananais? Nu jo, gi tai zymiai svarbiau uz seima.
Truksta zodziu, kai kai kuriu smegenys praplautos...

Laptopas ir bananas globėjų šeimoje yra geriau nei bizūnas, bonkė ir girta močia bio šeimoje.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 21, 12:43)
Dar daugiau lietuvių šeimų Lietuvoje gyvena.
Ir DEJA, tokių istorijų negirdim. Užtat kiek girdim (ir matom) istorijų, kur vaikai apėję utėlėm, niežais, gyvena su geriančiais tėvais, neprižiūrėti, gimdomi dėl pašalpų. Duok, dieve, mums bent keletui mėnesių norvegišką vaikų teisių apsaugos sistemą  ax.gif

Man rodos cia nekalbam apie degradus. Tokie ir neitu i tv skustis, tokie zinok i uzsieni dirbt nevaziuoja su seimom.
Kalbam apie vidutines gal biski netobulas seimas, pvz man butu jau batai NO, nes pvz rudens atostogas as vaikams 2 d paankstinsiu ir issiusiu pas mociute, nes veliau nebus galimybiu ju nuvezt. Nu neatsakinga juodai, ane? biggrin.gif vaikams turbut geriau su svetimais butu gyvent
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 21, 12:46)
Laptopas ir bananas globėjų šeimoje yra geriau nei bizūnas, bonkė ir girta močia bio šeimoje.

Na jei lygint toki atveji, tai gal. Bet ir tai, jei nuolat visi geria ir musasi. O jei karta per metus pabaliavoja ir vaikai pamato neblaivia mocia, nors siaip normaliai tvarkingai gyvena? Irgi geriau pas globejus?
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 10 21, 13:36)
Gerai. Lietuviu emigrantu dar daugiau yra anglijoj, airijoj, ispanijoj. Kazkodel is ten tokiu istoriju negirdim. Tau kaip cia db yra? Ar ten tik tobulos seimos isvaziave? Ar vis tik butent norvegu istatymai siek tiek issigime, kad tie patys emigrantai ten tampa jau netikusiais tevais?

kodėl NO įstatymai išsigimę? gal visur kitur išsigimę? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(loveday @ 2014 10 21, 12:44)
Miela Le Murka (labai mielas jusu nikas wub.gif ). Man tokiame susitikime niekada neteko dalyvauti, todel nezinau kokia kalba ten leidzia kalbetis. O kadangi nezinau, tai ir diskutuoti apie tai negaliu.

Ir man neteko, bet tos mamos per tv apie tai pasakojo. Koks tikslas joms meluot tokius lengvai patikrinamus faktus.
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 10 21, 13:44)
Kaip ta NO meile vaikams pasireiskia? Laptopais ir bananais? Nu jo, gi tai zymiai svarbiau uz seima.
Truksta zodziu, kai kai kuriu smegenys praplautos...

Pasireiškia tuo, kad neleidžia vaikų skriausti. Nesvarbu kur, biologinėje šeimoje ar įtėvių.
Tai jūsų smegenys praplautos, matyt psichotropinę kaldrytę kas užmetė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 10 21, 13:49)
Man rodos cia nekalbam apie degradus. Tokie ir neitu i tv skustis, tokie zinok i uzsieni dirbt nevaziuoja su seimom.
Kalbam apie vidutines gal biski netobulas seimas, pvz man butu jau batai NO, nes pvz rudens atostogas as vaikams 2 d paankstinsiu ir issiusiu pas mociute, nes veliau nebus galimybiu ju nuvezt. Nu neatsakinga juodai, ane? biggrin.gif vaikams turbut geriau su svetimais butu gyvent

Matote, labai gali skirtis suvokimas, kas yra "degradas", o kas "biški netobulos" šeimos. Štai, pavyzdžiui, nemažai daliai lietuvių yra tik truputį netobula trenkti žmonai veidan prie vaikų. Norvegams tai jau yra degradavimas.

Todėl tos šeimos, kurios nori smagiai gyventi - pasidaužyt karts nuo karto snukius, karts nuo karto leist vaikus į mokyklą, kartais neleist, kartais užbaliavot, lai geriau nevažiuoja į Norvegiją - tegul puoselėja savo tobulą šeimą kitose šalyse, ir visa problema būtų išspręsta 4u.gif
KO ten važiuoja???
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 10 21, 12:53)
kodėl NO įstatymai išsigimę? gal visur kitur išsigimę?  ax.gif

Na mano poziuriu istatymai ir ju taikymas neturi priestaraut sveikam protui ir zmogiskumo sampratai
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 21, 13:43)
Dar daugiau lietuvių šeimų Lietuvoje gyvena.
Ir DEJA, tokių istorijų negirdim. Užtat kiek girdim (ir matom) istorijų, kur vaikai apėję utėlėm, niežais, gyvena su geriančiais tėvais, neprižiūrėti, gimdomi dėl pašalpų. Duok, dieve, mums bent keletui mėnesių norvegišką vaikų teisių apsaugos sistemą  ax.gif

Tai, kad ne apie tai kalba ėjo. Bet kai neturi atsakymo, tai galima bet ką šnekėti. Kodėl kitose šalyse, kur daug lietuvių emigrantų, taip neatiminėja vaikų?

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 21, 13:46)

Iš kur tu žinai kas geriau? Tu susidūrei su bio šeimos netekusiais vaikais, kalbėjai, žinia ko jie nori, gal augini kokį vieną kitą , kad tokios žinos. g.gif

QUOTE(*MM* @ 2014 10 21, 13:53)
kodėl NO įstatymai išsigimę? gal visur kitur išsigimę?  ax.gif

Nu šiaip dažniausiai rodiklis yra dauguma, o ne vienetas.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 21, 11:15)
O vaikas atimtas pop paskutinio lašo - kai per mokslo metus vietoj to, kad žingsniuotų į mokyklą, net nesuderinus su vaikų teisėmis (stebima šeima!) išsiųstas kelioms savaitėms pas močiutę į Lt, nes mama išvyko kažkur pas mylimąją į neaiškią šalį.
Ir po to sėdi išsprgdinusi akis - kaip čia man vaiką atėmė, kad su chalatu duris atidariau  doh.gif  doh.gif  doh.gif
Ir akivaizdu, jog atsiranda tikinčių.

QUOTE(Le Murka @ 2014 10 21, 11:52)
Kalbam apie vidutines gal biski netobulas seimas, pvz man butu jau batai NO, nes pvz rudens atostogas as vaikams 2 d paankstinsiu ir issiusiu pas mociute, nes veliau nebus galimybiu ju nuvezt. Nu neatsakinga juodai, ane? biggrin.gif

Matote, pirmame variante, šeima JAU stebima, ir vaiką išsiuntė kelioms savaitėms, o ne 2d.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 10 21, 13:59)
Tai, kad ne apie tai kalba ėjo. Bet kai neturi atsakymo, tai galima bet ką šnekėti. Kodėl kitose šalyse, kur daug lietuvių emigrantų, taip  neatiminėja vaikų?

Todėl, kad NO tokie įstatymai, pagal kuriuos labiau ginamos vaiko teisės. Na tai ko trenktis į tą Norvegiją, lai važiuoja į kitas šalis. Atvažiavai ir gerbi tos šalies įstatymus, kame problema ax.gif.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 21, 12:56)
Matote, labai gali skirtis suvokimas, kas yra "degradas", o kas "biški netobulos" šeimos. Štai, pavyzdžiui, nemažai daliai lietuvių yra tik truputį netobula trenkti žmonai veidan prie vaikų. Norvegams tai jau yra degradavimas.

Todėl tos šeimos, kurios nori smagiai gyventi - pasidaužyt karts nuo karto snukius, karts nuo karto leist vaikus į mokyklą, kartais neleist, kartais užbaliavot, lai geriau nevažiuoja į Norvegiją - tegul puoselėja savo tobulą šeimą kitose šalyse, ir visa problema būtų išspręsta  4u.gif
KO ten važiuoja???

Na kad smurtas yra geris gi cia nieks nesake.

As nevaziuociau, nes zinau kad nesu tobula. Ir vaikui kartais leidziu ilgai neit miegot, ir nuo m-klos numuilinu retkarciais, nu ir baliu viena kita giminej jie pamato. Nu ne robotai mes, sory. Bet ar tai reiskia, kad vaikui bus geriau su svetimais?

O vaziuoja manau negalvodami kad tokie menki netobulumai neatims is ju teises auginti vaikus. Deja, kai uzsirauna, per velu buna
Atsakyti
Tai, kad ne apie tai kalba ėjo. Bet kai neturi atsakymo, tai galima bet ką šnekėti. Kodėl kitose šalyse, kur daug lietuvių emigrantų, taip  neatiminėja vaikų?

Kalba apie tai. Kiekvienoje šalyje yra skirtingi įstatymai. Norvegijoj vienokie, Airijoj - kitokie, Papua Naujoje Gvinėjoje - trečiokie. Faktas tas, kad nuvažiavai ten, ir laikykis jų įstatymų, o ne įvedinėk savus, atsivežtinius. Regis, paprasta kaip du kart du. Jei aš ateičiau pas jus į namus, ir pareikščiau, kad jūs idiotė, ir tai, kad jūs nekakojate virtuvėje ant stalo (kaip darau, tarkime, aš), yra jūsų idiotiška taisyklė ir pakakočiau - ką darytumėt? biggrin.gif
Papildyta:
T
Iš kur tu žinai kas geriau? Tu susidūrei su bio šeimos netekusiais vaikais, kalbėjai, žinia ko jie nori,  gal augini kokį vieną kitą , kad tokios žinos.  g.gif

O tam, kad žinoti, jog vaikui geriau ten, kur jo nemuša, negul ten, kur muša reikia daug žinių?
Būtent dėl tokio požiūrio, kaip jūsų, ir atimami vaikai No - nes jums nesvarbu, vaikas mušamas ar ne, tėvai girtauja ar ne, saugi aplinka augti ar ne, nes vaikas - ne asmenybė, jis tik tėvų nuosavybė, nelabai kuo besiskiriantis nuo sofos, indaplovės ar kiemo suoliuko.

Atsakyti