Įkraunama...
Įkraunama...

Reikia patarimo!

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 21, 14:43)

Čia lygiai tas pats, kas aš dabar sugalvočiau, kad nesąąąąąąąmonė yra Irake vaikščioti prisidengus, ir atvariusi į jų mečetę demonstruočiau bikinį su stringais. Po to stebėčiaus - kaip čia taip? Į mane akmenis mėto? Ot idiotai, juk Lietuvoje taip galima  blink.gif

Tu nesuvoki esmės. Kad už tėvų klaidas nubaudžiamas vaikas ir iki pilnametystės. Vaikščiotum po mečetę nuoga, tai TAVE apmėtytų akmenimis, o ne vaiką iš tavęs atimtų, o tave sveiką paleistų.

Prikakotum pas mane ant stalo ( ale tavo ir mintys biggrin.gif ) tai gautum į galvą nuo manęs bash.gif bash.gif bash.gif box.gif biggrin.gif , prie ko čia tavo vaikas. Nors kaip sakiau, galima išvedinėti, kad tu bloga mama, nes vaikui gal smirdės, gla jam nemalonu, gal jis patirs šoką, kad tu taip darai.

Aš kalbu, kad už netinkamą elgesį tėvai turi būti baudžiami asmeniškai (bauda, sulaikymas ir t.t.). Vaiko atėmimas (indų šeimoje valgė rankom ir lyg tai vienoj lovoj miegojo su mažiukais) turi būti tik kraštutinė priemonė, prieš tai dar patikrinus, gal yra tinkamų globoti giminaičių. Aš taip manau.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 10 21, 14:58)
Aš kalbu, kad už netinkamą elgesį tėvai turi būti baudžiami asmeniškai (bauda, sulaikymas ir t.t.). Vaiko atėmimas (indų šeimoje valgė rankom ir lyg tai vienoj lovoj miegojo su mažiukais) turi būti tik kraštutinė priemonė, prieš tai dar patikrinus, gal yra tinkamų globoti giminaičių. Aš taip manau.

Deja, paimti vaikai neduodami giminaiciams globoti schmoll.gif Oi ne. Paimti vaikai yra isskirtinai duodami ivaikinti TIK norvegu tautybe turintiems pilieciams. Net ir gejams su lesbietems, jei tik jie norvegai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 10 21, 12:47)
drinks_cheers.gif va cia ir yra viso sito farso esme - ne itariamaji suima, tardo, teisia. O vaika paima ir negrazina net netirdami jo elgesio priezasciu

Visaip ten jie daro. Šiuo atveju taip, kitu kitaip. Lietuviai vieni skelbė sos signalus, kai tariamu išprievartavimu juos viena norvegė apkaltino. Tada irgi anot jų jie tapo beteisiais, uždarytais iš karto be jokio tyrimo, jokio advokato, pranešimų artimiesiems apie jų buvimo vietą.
Šiaip aš esu už griežtas bausmes, bet tik po kaltės įrodymo.
Papildyta:
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 10 21, 12:58)
Bet ar tikrai tie istatymai tokie baisus? Gal tevo reakcija yra neadekvati?

O ką pasiūlytumėte tėvui tokioje šalyje, kur vaikas dievas, o tėvas sekamas per padidinimo stiklą g.gif Vaikas yra vaikas, daug ko nesuvokia, neadekvačiai vertina, nenumato visų paseknių į priekį, o gyvena itin griežtoje valstybėje. Kaip tą aukso viduriuką rasti? Kur garantija, kad nuolat su vaiku kalbant, jį prižiūrint, jis nepradės piktnaudžiauti vistiek tėvais, jų gerumu? Visokių vaikų būna. Tai ir gąsdina tėvai, kas jiems lieka? Gal visgi daugiau pareigų vaikams reiktų, ne teisių, nemanote?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 21, 15:11)
Deja, paimti vaikai neduodami giminaiciams globoti schmoll.gif Oi ne. Paimti vaikai yra isskirtinai duodami ivaikinti TIK norvegu tautybe turintiems pilieciams. Net ir gejams su lesbietems, jei tik jie norvegai. drinks_cheers.gif

Prie ko čia NET?
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 21, 15:33)
Prie ko čia NET?

Prie to, kad jau geriau homoseksualu seimai, jei jie norvegai, nei normaliems(ta prasme, tradicine lytine orientacija turintiems), tvarkingiems, ilga laika gyvenantiems NO emigrantams-prasikaltusiu giminaiciams.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 21, 15:38)
Prie to, kad jau geriau homoseksualu seimai, jei jie norvegai, nei normaliems(ta prasme, tradicine lytine orientacija turintiems), tvarkingiems, ilga laika gyvenantiems NO emigrantams-prasikaltusiu giminaiciams.

ne ten akcentus dėliojate - geriau tvarkingiems norvegams, nei tvarkingiems lietuviams. Lytinė orientacija Norvegijoje nevaidina jokio vaidmens.

Dėl to, jog vaiko globa neperduodama giminėms - taip, to neturėtų būti (nors gal perduodama kai kuriais atvejais? nežinau, tiesą sakant).
Bet... ten jų šalis, jų taisyklės smile.gif Kam ten patinka, tas ten gyvena, kam nepatinka - išvažiuoja (arba, dar paprasčiau - nevažiuoja). Ir tada nereikia sriūbauti, kad treptelėjus kojele, nieks nešoka pagal tavo dainelę smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2014 10 21, 14:58)
Tu nesuvoki esmės. Kad už tėvų klaidas nubaudžiamas vaikas ir iki pilnametystės.

Viską aš suvokiu.
Suvokiu ir tai, jog tiek žmonės, tiek valstybės gali labai skirtingai suvokti, kokioje aplinkoje turi augti vaikas. Jūsų suvokimas skiriasi nuo mano, mano - nuo norvegų.
Jums tai atrodo kaip bausmė, norvegams - kaip vaiko išgelbėjimas. Mano pozicija kažkur per vidurį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 10 21, 13:25)
1. O ką pasiūlytumėte tėvui tokioje šalyje, kur vaikas dievas, o tėvas sekamas per padidinimo stiklą g.gif

2. Tai ir gąsdina tėvai, kas jiems lieka? Gal visgi daugiau pareigų vaikams reiktų, ne teisių, nemanote?

1. Varyt ten, kur geriau bigsmile.gif

Čia sekant Bitės šešėlio palyginimais apie kakojimą.. Jei aš pakviesiu jus į svečius su šeima, pažadėsiu labai skanią vakarienę iš 3-jų patiekalų su skaniausiais gėrimais, bet turėsite laikytis mano namų taisyklių. Ir įspėsiu, kad viena taisyklė tokia: kalbama tik adverniškai (ver- prieš kiekvieną skiemenį). Jei kuris suklysite, turėsite išplauti langus, ir sumokėti baudą.
Nu durna taisyklė, bet tokia jau ji. Ateisit į svečius? Gal pavyks visiems liežuvių nenusilaužt, gal ištylėsit? 4u.gif

2. Taip, reikia pareigų. Bet mano supratimu, šiuo atveju esmė ne teisėse vs. pareigose, o vaiko saugume. O kas tas saugumas, ir ką daryti, jei jo nepakanka, sprendžia kiekvienos vietovės žmonės.
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 10 21, 12:56)
Vat ir yra baisu, kad zmones turi taip baugint vaikus, kad ju neprarastu. Tai ir rodo istatymu issigimima, jei ju laikytis zmones turi tokia kaina

Baisu, kad tėvai turi gąsdinti vaikus, kad jie nenorėtų būti atiduoti globėjams.

QUOTE(Le Murka @ 2014 10 21, 14:11)
Tai durna ta mamka, nieks nesigincyja. Bet gal ne ant tiek, kad reiktu atplest vaika ir su motina lietuviskai uzdraust kalbet.

Jei susitikimas stebimas soc. darbuotojų, draudimas bendrauti gimtąją kalba man skamba gana logiškai. Matyt, valstybė kiekvienai stebimai emigrantų šeimai negali paskirti po jų gimtąja kalba kalbantį soc. darbuotoją. O kaip kitaip užtikrinti, kad susitikimo metu vaikas nebus nuteikinėjamas prieš globėjus, nebus skatinamas pabėgt iš globėjų šeimos ar slapta susitikt su bio šeima?

QUOTE(Le Murka @ 2014 10 21, 14:19)
Nes toj laidoj mamos vardijo absurdiskus prasiengimus. Arba priezastis, kurios nebuvo niekaip irodytos

O kaip jūs manote, kodėl NO vaikai atimami iš tėvų? Valstybei tai milžiniškos išlaidos.

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 10 21, 14:27)
Atsimenant prieš kelis metus visur skambėjusią istoriją apie Jonuką, atiduotą lesbietėms - irgi pradžioje priežastys buvos skelbiamos absurdiškos, o vėliau išaiškėjo ir smurtas šeimoje, ir nestabili padėtis ir net pavojaus vaiko gyvybei sukėlimas.

Aš ir atsimenu vieną istoriją. Motina skundėsi, kad nuo jos buvo atskirti vaikai, pakeista jų tapatybė, o ji nieko blogo nepadarė - tik ištekėjo už netobulo vyro. Tas vyro netobulumas pasireikšdavo agresijos protrūkiais: prieš žmoną, vaikus, galiausiai prieš pirmą kartą gatvėje sutiktus žmones. Kol po eilinio agresijos proveržio vyras kalėjo, motinai ir vaikams buvo suteiktos naujos tapatybės, pakeista gyv. vieta ir kt. Tačiau, kai vyras grįžo į laisvę, moteris susirado tą savo mylimą netobulą vyrą.
Antrą kartą vaikų teisės tokios pačios klaidos nepakartojo.
Atsakyti
QUOTE(BitėMaja @ 2014 10 21, 16:09)
1. Varyt ten, kur geriau  bigsmile.gif

Ne viskas taip paprasta. Dažnas emigruoja tiesiog laimės (pinigų) ieškoti, nes nėra kito kelio jiems. Mūsų valstybėlė atrodytų viskuo gerutė gal, bet darbo tokio su tokia alga nėra, nes pažinčių daleiskime nėra. Išvažiuoja žmogus gal dar vienas, o TEN jau veda ir TEN jau vaikų susilaukia. Nes:
dirbti ten gerai, vesti irgi niekas netrukdė. O vaikai... gal net neplanuoti buvo? gal netyčiukai net? Ir bando žmonės sau gyventi, bet mentalitetas tai ne norvegiškas, nepratę prie tokių nesąmonių, kad nei balso pakelt, nei per rūrą suduot ar ausį nusukt, jei vaikas iš kantrybės veda.
O varyt kur geriau, tai vėlgi sunku, labai paprasta tik forume vieną sakinį parašyti, o ne išsikraustyti iš šalies su visa šeima.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 10 21, 16:49)
Ir bando žmonės sau gyventi, bet mentalitetas tai ne norvegiškas, nepratę prie tokių nesąmonių, kad nei balso pakelt, nei per rūrą suduot ar ausį nusukt, jei vaikas iš kantrybės veda.

Baisi salis ta NO. Negali dauzyt savo nuosavo vaiko. verysad.gif
Nu blyn, nevaziuociau. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2014 10 21, 16:15)

Jei susitikimas stebimas soc. darbuotojų, draudimas bendrauti gimtąją kalba man skamba gana logiškai. Matyt, valstybė kiekvienai stebimai emigrantų šeimai negali paskirti po jų gimtąja kalba kalbantį soc. darbuotoją.

O kaip jūs manote, kodėl NO vaikai atimami iš tėvų?

Aš ir atsimenu vieną istoriją. Motina skundėsi, kad nuo jos buvo atskirti vaikai, pakeista jų tapatybė, o ji nieko blogo nepadarė - tik ištekėjo už netobulo vyro. Tas vyro netobulumas pasireikšdavo agresijos protrūkiais: prieš žmoną, vaikus, galiausiai prieš pirmą kartą gatvėje sutiktus žmones. Kol po eilinio agresijos proveržio vyras kalėjo, motinai ir vaikams buvo suteiktos naujos tapatybės, pakeista gyv. vieta ir kt. Tačiau, kai vyras grįžo į laisvę, moteris susirado tą savo mylimą netobulą vyrą.

logiskai? blink.gif o tai jei jie normaliai norvegiskai nemoka? o kaip tada uztikrint, kad vaikas nepamirs gimtos kalbos? ne protingiau but verteja vaiku teisese turet? bet aisku, jiems tai nenaudinga, nes tada rysys su tevais ne taip greit silpnes

na buvo cia ivairiu versiju: pvz kad jiems reikia nauju sveiku genu, nes norvegijoj paplitusi kraujomaisa, ten dar visai neseniai buvo galima tuoktis pusbroliams (o gal ir dabar tebegalima), todel lb daug apsigimimu, daug vaisingumo problemu. o salis maza, neva reikia genofonda tvarkyt. bet aisku cia hipotezes, beletristika cool.gif . siaip manau priezastis paprastesne - tie istatymai griezti, o soc darbuotojai nepakankamai kompetetingi, kad galetu objektyviai vertint situacijas ir gresmes. todel geriau apsidraudzia, kad ko nors nepraziopsotu. kompetencijos tiesiog socialiniams darbuotojams truksta.

atsimenu ir as ta istorija. ir siuo atveju dalinai pritariu tam, ka padare norvegai. nors vel gi, galejo tam vyrui tiesiog uzdraust artintis prie seimos, ir nebutu reikeje tokiu drastisku priemoniu
Papildyta:
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 10 21, 16:55)
Baisi salis ta NO. Negali dauzyt savo nuosavo vaiko.  verysad.gif
Nu blyn, nevaziuociau.  schmoll.gif

nejauti skirtumo tarp dauzymo ir uzplojimo per rura? biggrin.gif nesi gavus vaikystej per rura nei pliaukstelejimo? jauteisi sudauzyta uzdauzyta? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 10 21, 17:55)
Baisi salis ta NO. Negali dauzyt savo nuosavo vaiko.  verysad.gif
Nu blyn, nevaziuociau.  schmoll.gif

Na taip bigsmile.gif Mama gali, vaikas gi jos lotuliukas.gif doh.gif . Pabandytų auklėtoja taip namuose "auklėjamam" per rurą suduot, iš kantrubės ne vienas veda, o visi 20 vienu metu ax.gif . Kada mes į vaiką ne kaip į nuosavą daiktą, bet kaip į žmogų pradėsim žiūrėt ax.gif g.gif
Atsakyti