Įkraunama...
Įkraunama...

Reikia patarimo!

QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 10 24, 16:57)
As visiskai sutinku, kad mama, matydama kaip jos vaikas skriaudzia kita, turi butinai reaguoti adekvaciai. Zvengimas cia tikrai netinka, lygiai taip pat kaip netiktu ir fizines bausmes taikymas vaikui  ax.gif .

O čia jau kyla nauja diskusija: ar pakaks vaikui žodinio paaiškinimo, kad kitam skauda? O gal reikia jam visgi parodyti ką jaučia kitas? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 10 24, 16:12)
O čia jau kyla nauja diskusija: ar pakaks vaikui žodinio paaiškinimo, kad kitam skauda? O gal reikia jam visgi parodyti ką jaučia kitas? biggrin.gif

Nu as nemanau, kad tas vaikas pries tai niekada nera jautes skausmo.
Atsakyti
Obuolys nuo obels netoli rieda, kaip sakoma. Jeigu motinos toks požiūris į gyvūno kankinimą, tai ko norėt iš vaiko? Deja, tokiom išverstakėm, rėkiančiom "nelysk prie mano stebukliuko", nepaaiškinsi, kad katino tyčinis kankinimas yra nusikaltimas, juk vaikas tik žaidžia.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 10 24, 15:21)
VT vaikų nelabai auklėja, juos atima ir gėjams dažnai atiduoda, dėl to ir buvo pagrindinė diskusija smile.gif

Na ir gerai, kad atima iš tokių tėvų, kurie auklėjimą supranta tik persmurto prizmę.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 10 24, 16:21)
Norite pasakyti, kad visa visuomenė turi spręsti konkretaus žmogaus problemą, o ne tik tam tikros tarnybos, tam tikros pritaikytos vietos ir pan.? Žinote, aš irgi turiu ant pečių labai didelę problemą, turbūt jos mąsto net nenutuokiate, gal norėtumėte ją išspręsti, nuimti nors kiek nuo manęs tos naštos? ax.gif O gal net visa jūsų giminė gali padėti? Nes žinokit realiai tai Lietuvoje visoms atsakingoms tarnyboms da lampački, o jūs iš paprastų žmonių tikitės, kad jie užsiims svetimomis bėdomis, savas pamiršę smile.gif

VT vaikų nelabai auklėja, juos atima ir gėjams dažnai atiduoda, dėl to ir buvo pagrindinė diskusija smile.gif

Taip. Paimkim paprastas eilines situacijas. Duodasi vaikas lėktuve. Galima piktintis iki negalėjimo, galima tiesiog vaiką pakalbinti. Ir, tikrai, net aš pati esu mačiusi tokių situacijų, kur geri žmonės pakalbina vaikus, ką nors jiems pasakoja, sudomina. Ypač, jei mato, kad mama gal mažesniu vaiku užsiėmus ar pervargus. Nu pilna tokių socialinių situacijų. Pas kaimynus gimė vaikas? Tai, pvz pas mus labai dažnas reiškinys, kad kažkas iš kaimynų pasisiūlės prižiūrėti, ar padėti prižiūrėti dičkį, atneš pietus į namus, ir t.t. ir pan. Tai labai maži dalykai, bet esmė to, bendras supratingumas, kad žmonėms būna visokios situacijos, ir deja, ne visas jas įmanoma išspręsti tobulai, kitų žmonių asmeninės laisvės nepažeidžiant.
O, jūsų postus skaitant, toks jausmas, kad užtai, kad tarnybos problemų nesprendžia, tai reikia ant kažko išsilieti. Tai einu į gatvę, kasdien, kaip į kokį kovos lauką, ir žiūriu, kur čia kokį vaiką paauklėjus doh.gif Atsiprašau, jei perdėtai, bet įspūdis toks. Todėl, ir parašiau: mentalitetas kitoks. Visuomenė kitokia.

QUOTE(Bernsteine @ 2014 10 24, 16:27)
* Bernsteine irgi neturejo jokiu ziniu apie vaiku aklejima, nera skaicius nei vienos knygos. laugh.gif

Tai jus, Limcamca, aptarsit situacija namie. O va, tai mamytei tokia situacija atrodo visai normali, ir kas gi cia tokio, kad pyplys svetimai tetai i lekste prispjaude.... jis gi tik vaikas.

Vadinasi, lankytojai turetu vakarieniaut po 22 val., kai visi isterikuojantys pypliai pagaliau isvedami namo. Gerai, jei tik vienas toks, o jei kokie 5?  bigsmile.gif Personalas privalo ne tik aptarnauti lankytojus, bet dar ir su "stebukliukais" uzsiimineti. Beje, restoranas vakarinis, atsidaro tik vakare, taigi maziems vaikams ten tikrai ne vieta. Restorano sveciai privalo toleruoti isterikuojanti pypli, nes va, paims ir prispjaus tau i lekste. O koks mamytes vaidmuo? Sedeti, stebeti, juoktis su draugem ir galiausiai pasipiktint, kaipgi kazkas dryso jos stebuklui zodi pasakyt.  doh.gif  Zodziu, gaunasi taip, kad vienas pyplys strojina visus.
Ir tikrai ne visi isterikuojantys vaikai yra su negalia. Daugelis is ju yra tiesiog islepinti iki begalybes. irnesakyk.gif

* Tuo pačiu turėtumėt suprasti, kad visokių yra, visokių reikia. Jūs iš prigimties tobula vaikų auklėtoja, kitiems tėvams gi reikia žinių iš kažkur gauti, paramos ar palaikymo. Ir, kame čia tragedija?

** Jeigu kalbant apie restoraną, kurį jūs pateikėt kaip pavyzdį, tai turėtumėt parašyti, kokia gi buvo restorano reakcija į tą mažylį. Nes, būtent taip, restoranas užtikrina, kad klientai gerai jaustųsi. Anot jūsų padavėjui karūna nuo galvos nukris, jei kliento vaiką palelekins. Bet, iš kitos pusės, jis išlos, nes vat, klientai vakarieniaudami jaučiasi patogiai, draugiška aplinka, nėra isterijų, nėra smerkiamų žvilgsnių ir pan. Vienas padavėjas aptarnauja, kitas su vaikais, ar kitais klientais užsiima. Kaip ir pvz mokyklose. Galima piktintis mažųjų keliamu triukšmu, galima vieną/du mokytojus paskirti, tuos mažylius užimti. Ir tėvai bus patenkinti pažiūrėję spektaklį, ir mažyliai prižiūrėti. Problemos be streso išsprendžiamos.
Ir p.s. vakarinis restoranas mažylio neįsileis mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(Monteverte @ 2014 10 24, 17:12)

O, jei vaikas skausmo nejaučia? Ką darysit toliau?
Atsakyti
Skaitau ir niekaip nesuprantu kur jūs tiek isterikuojančių vaikų sutinkat g.gif . Griūnančio jau gal 2 metai nemačiau, jau nekalbant apie laukinius restorane svetimiems į lėkštę spjaudančius doh.gif . Prieš 20 metų krentančių vaikų žymiai daugiau buvo ax.gif . Žviegiantį isteriškai mačiau paskutinį kart prieš kelis mėnesius Bulgarijoj- rusė prie gretimo stalo vaiką maitino doh.gif . Tas nevalgo, ji grūda, žiodina, gnaibo, purto, per užpakalį duoda, aiškina, kad numirs, kad prapjaus pilvą doh.gif , toks jausmas, kad jei jau "viskas įskaičiuota" vaikas turi išeit paėdęs kaip ir ji doh.gif . Tik paleidžia, vaikas nusiramina, eina kitus kalbina, linksmas, kol ji vėl pradeda kankinimus doh.gif. Vyras sako, einam iš čia, nes aš neišlaikysiu lotuliukas.gif . O aš priėjau ir pasakiau, kad jei būtumėm Norvegijoj ji savo vaiko jau neturėtų biggrin.gif . Kitą kart pasitaikė vėl sėdėt netoliese, tai jau normaliau įkalbinėjo valgyt ir man pasiteisino, kad jam kažkokios problemos su skranduku ir būtinai turi valgyti bigsmile.gif . Na bet ne tiek gi, sakau, mano vaikui tai pusės grūdo pakanka ir jis daugiau nevalgo ax.gif . Po tokių kankinimų nė į valgyklą nebeitų biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 24 spalio 2014 - 18:29
QUOTE(Maja Di @ 2014 10 24, 19:28)
Skaitau ir niekaip  nesuprantu kur jūs tiek isterikuojančių vaikų sutinkat g.gif . Griūnančio jau gal 2 metai nemačiau, jau nekalbant apie laukinius restorane svetimiems į lėkštę spjaudančius doh.gif . Prieš 20 metų krentančių vaikų žymiai daugiau buvo ax.gif . Žviegiantį isteriškai mačiau paskutinį kart prieš kelis mėnesius Bulgarijoj- rusė prie gretimo stalo vaiką maitino doh.gif . Tas nevalgo, ji grūda, žiodina, gnaibo, purto, per užpakalį duoda, aiškina, kad numirs, kad prapjaus pilvą doh.gif , toks jausmas, kad jei jau "viskas įskaičiuota" vaikas turi išeit paėdęs kaip ir ji doh.gif . Tik paleidžia, vaikas nusiramina, eina kitus kalbina, linksmas, kol ji vėl pradeda kankinimus doh.gif.  Vyras sako, einam iš čia, nes aš neišlaikysiu lotuliukas.gif . O aš priėjau ir pasakiau, kad jei būtumėm Norvegijoj ji savo vaiko jau neturėtų biggrin.gif . Kitą kart pasitaikė vėl sėdėt netoliese, tai jau normaliau įkalbinėjo valgyt ir man pasiteisino, kad jam kažkokios problemos su skranduku ir būtinai turi valgytibigsmile.gif . Na bet ne tiek gi, sakau, mano vaikui tai pusės grūdo pakanka ir jis daugiau nevalgo ax.gif . Po tokių kankinimų nė į valgyklą nebeitų biggrin.gif .

O gal iš tikro vaikas turėjo problemų su skrandžiu ir jam valgyti buvo būtina tuo metu, nors ir nenorėjo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isyankar: 24 spalio 2014 - 18:36
QUOTE(Limcamca @ 2014 10 24, 17:47)
* Tuo pačiu turėtumėt suprasti, kad visokių yra, visokių reikia. Jūs iš prigimties tobula vaikų auklėtoja, kitiems tėvams gi reikia žinių iš kažkur gauti, paramos ar palaikymo. Ir, kame čia tragedija?

** Jeigu kalbant apie restoraną, kurį jūs pateikėt kaip pavyzdį, tai turėtumėt parašyti, kokia gi buvo restorano reakcija į tą mažylį. Nes, būtent taip, restoranas užtikrina, kad klientai gerai jaustųsi. Anot jūsų padavėjui karūna nuo galvos nukris, jei kliento vaiką palelekins. Bet, iš kitos pusės, jis išlos, nes vat, klientai vakarieniaudami jaučiasi patogiai, draugiška aplinka, nėra isterijų, nėra smerkiamų žvilgsnių ir pan. Vienas padavėjas aptarnauja, kitas su vaikais, ar kitais klientais užsiima. Kaip ir pvz mokyklose. Galima piktintis mažųjų keliamu triukšmu, galima vieną/du mokytojus paskirti, tuos mažylius užimti. Ir tėvai bus patenkinti pažiūrėję spektaklį, ir mažyliai prižiūrėti. Problemos be streso išsprendžiamos.
Ir p.s. vakarinis restoranas mažylio neįsileis  mirksiukas.gif  4u.gif
O, jei vaikas skausmo nejaučia? Ką darysit toliau?

Kam ta ironija? Netobula as, bet vaikus grazaus elgesio nuo pat mazens mokiau. Ir jeigu kas nors kokia pastaba pasakydavo, tai nepuldavau tam zmogui akiu kabint, o padekodavau.

As pries tai keliau klausima koks yra mamos vaidmuo tokioj situacijoj? Juk ji pati mato, kad vaikas elgiasi netinkamai. Pirmoj eilej tevai atsakingi uz savo vaiko elgesi, o ne padavejai ar restorano lankytojai. Niekas nesipiktintu, jei matytu kad mama stengiasi nuramint ar sudrausmint neklauzada. Bet kai mato, kad vaikas issidirbineja kaip tik gali, o mamyte laiminga sedi ir juokiasi, nu tai atsiprasau. doh.gif
O restoranas, deja, vakarinis, ne naktinis klubas, bet visgi.... Ir vaikas buvo ileistas. Ko gero, jei neileistu, tai tokia mamyte skandala pakeltu, kad yra diskriminuojama. irnesakyk.gif
Mano supratimu nereikia lazdos perlenkt auklejime. Apie smurta as aplamai nekalbu. Bet perdetas visko leidimas, toleravimas, pateisinimas irgi ne ka geriau.
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2014 10 24, 19:36)
O gal iš tikro vaikas turėjo problemų su skrandžiu ir jam valgyti buvo būtina tuo metu, nors ir nenorėjo?

nebeturiu žodžių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2014 10 24, 19:28)
Skaitau ir niekaip  nesuprantu kur jūs tiek isterikuojančių vaikų sutinkat g.gif

Iš esmės ir aš praktiškai nesutinku biggrin.gif Tiesiog išsidiskutavome labai plačiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2014 10 24, 20:33)
nebeturiu žodžių ax.gif

Nebeturit nes? Nesakau, kad vaiko žnaibymas, purtymas ir prievartinis grūdimas tiesiai į gerklę yra gerai, bet jūs iškart parašėte su ironiją tą mamą nuteisdama. Šiaip yra vaikų, kurie, rodos, oru gyvi ir pavalgydinti juos misija neįmanoma arba nori tik čipsų ir saldainių.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 10 24, 13:54)
1. Jie savo vaikystėje buvo verčiami paklusti, gerbti, bijoti ir pan.

2. Čia man naujiena. O kur vaikų nepriima? Lietuvoje nemačiau nė vienos kavinės su nubrauktu vaiku bigsmile.gif

3. Tai tėvai ir turi žiūrėtis savo spec. poreikių vaiką bei juo rūpintis, ne kas kitas.

1. Mano močiutės laikais (per I pasaulinį karą ir šiek tiek vėliau) buvo toks posakis: "vaiko vieta prie pečiaus". Mirdavo jų dėl karo, bado ir sunkių gyvenimo sąlygų beveik tiek, kiek išgyvendavo. Gal dėl to jų gyvybes ir juos pačius pradėdavo vertinti tik tada, kai jie nebebūdavo tik "lyšna burna", o išgyvendavo iki tokio amžiaus, kai pradėdavo nešti šeimai ekonominę naudą (čia ne apie mano giminę konkrečiai, bet tai, ką apie požiūrį į vaikus pasakojo mano seneliai ir vyresni giminės).

2. Atvirkščiai, dabar yra kavinės, siūlančios vaikišką meniu, pakelių užeigos, prie kurių įrengtos vaikų žaidimo aikštelės ir t .t., tik rinkis. Tad suaugėliai, nusprendę "ramiai pasėdėti" tokiose vietose, piktintis neturėtų, nes žino, kur eina. Kitas dalykas - restoranai su baltom staltiesėm ir degančiom žvakėmis. Mano galva, mažiems vaikams ten ne vieta (pagaliau, ir neįdomu, juolab kad šiais laikais galima rinktis), ir lankytojai ten turi visą teisę skųstis triukšmaujančiais vaikais.

3. Taip, tėvų pareiga pasirūpinti savo isterikuojančiais vaikais, o ne aplinkinių. Ir ačiū Dievui, bent jau Vilniuje baigia išnykti "chna" dažytais plaukais bobulės, kurios jausdavo pareigą gatvėje paaiškinti, kad tavo vaikas, pvz., turėtų dėvėti kepurę, nes joms atrodo, kad tuo metu yra šalta.
Atsakyti