QUOTE(zundyte @ 2014 10 05, 20:36)
Mergaitės ,apšvieskit pensininkę

-kokiu principu ta džiovyklė veikia

,taigi jei išdžiovina tokius kaip sudėta, tai tiek skalbiniai gi kaip iš š..nos ištraukti,o apie lygintoją tai iš vis nesu girdėjusi,kas čia per čiūdas
vilkra
zundyte, džiovyklėje dedama po nedaug skalbinių, jie sukami būgne ir išsipurena. Nusistatai iki kokio sausumo nori, kad išdžiovintų ( pas mane yra 3 variantai- visai sausi, vos drėgni ir kiek drėgnesni). Mano džiovyklė turi lyginimo funkciją, tiksliai nežinau veikimo principo, bet faktas, kad veikia gerai. Vėl gi dedama po nedaug skalbinių, tikrai negalima prikišti pilno būgno. Žodžiu, paprastai tariant, jei aš dedu šlapius skalbinius, nustatau iš karto lyginimo funkciją, t.y.mašina pati įsivertina, kad skalbiniai šlapi ir kiek šlapi, tada jie bus išdžiovinti ir išlyginti, vos vos drėgni ir be raukšlių. Šlapių skalbinių džiovinimas su lyginimu užtruks apie 1.5-2 val. Jei dedu sausus ( pvz.lauke saulėje tradiciškai ant virvės išdžiūvusius) skalbinius, tai statau irgi lyginimo funkciją, bet mašina pati gudriai įsivertina, kad skalbiniai yra sausi ir juos drėkindama varto- purena- karštus garus naudoja, taigi vėlgi rezultate aš gaunu vos vos drėgnus skalbinius be raukšlių. Sausų skalbinių lyginimas užtrunka 20 min. Aš labiau mėgstu taupyti energiją, juolab, kad turiu geras sąlygas, kur natūraliai išdžiūsta skalbiniai, bet tada jau sausus lyginu mašinos pagalba. Tikiuosi, bus kiek aiškiau.

Žinoma, ne visus drabužius galima dėti į džiovyklę- lygintoją, kai kuriuos lyginu tradiciškai, kaip vilkra rode.
sniegila, papasakokite mums apie savo augintinį, mes čia visos labai smalsios.
Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)