Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 09, 10:35)
turiu turiu turiu - jau turiu akvariumuka wub.gif  wub.gif  wub.gif
kaip teisingai startuot? vakar pripyliau vandens, nuplikiau grunta, eisiu geruju bakteriju ieskot, kiek ju ten reikia deti pirma karta???? 126l

NESKUBEK!!!
Ka reiskia "Nuplikiau gruta"? Tokioj taroj pas Tave jo turetu but kazkur apie nedideli kibira. Taip?
Jei grutas ne is seno akvo, tada ji reikia is pradziu 20 kartu perplaut (nesvarbu, kad pirktinis) iki konsitencijos, kai ziupsneli metant i vandeniu uzpildyta trilitriaka jokiu drumzliu nebuna. Tada reikia iskept. Galima ir isvirt, bet virt kibira smelio... g.gif Geriausia orkaitej ant skardu koki pusantros valandos pakepint. Paskui dar pora kartu perplaut ir psio rolleyes.gif
Jei is seno akvo,- tada tik paziurek, ar "sloiko testa" islaiko. Nors pakepint irgi verta, nes ciort znajet kas tam kitam akvariume gyveno.
Ir neskubek sliukstelt chemijos! schmoll.gif Is pradziu bandyk startint be jos, bo paskui pilsi ir pilsi jei is pirmo karto kazkaip supertiksliai nepataikysi. (O taip niekas (net Kazanova) nepataiko). wub.gif
P.S. Augaliuku jau turit?? bigsmile.gif
Atsakyti
Tos gerosios bakterijos tikrai nėra būtinos. Aš kai startavau irgi viską virinau, ploviau, vėl virinau. Kai restartavau tik nuploviau šakas ir viskas. Nieko ten neplikiau. Gruntą irgi užtenka išplaut, nebent kokio seno akvariumo su ligomis būtų
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 10 09, 12:24)
NESKUBEK!!!
Ka reiskia "Nuplikiau gruta"? Tokioj taroj pas Tave jo turetu but kazkur apie nedideli kibira. Taip?
Jei grutas ne is seno akvo, tada ji reikia is pradziu 20 kartu perplaut (nesvarbu, kad pirktinis) iki konsitencijos, kai ziupsneli metant i vandeniu uzpildyta trilitriaka jokiu drumzliu nebuna. Tada reikia iskept. Galima ir isvirt, bet virt kibira smelio...  g.gif  Geriausia orkaitej ant skardu koki pusantros valandos pakepint. Paskui dar pora kartu perplaut ir psio  rolleyes.gif
Jei is seno akvo,- tada tik paziurek, ar "sloiko testa" islaiko. Nors pakepint irgi verta, nes ciort znajet kas tam kitam akvariume gyveno.
Ir neskubek sliukstelt chemijos!  schmoll.gif  Is pradziu bandyk startint be jos, bo paskui pilsi ir pilsi jei is pirmo karto kazkaip supertiksliai nepataikysi. (O taip niekas (net Kazanova) nepataiko).  wub.gif
P.S. Augaliuku jau turit?? bigsmile.gif

gruntas buvo is akvariumo, tai tik pamirkiau verdanciam vandeny ir i akvariuma... o apie kokia chemija kalbi??? as tik geruju balteriju kapsule iskraciau, nes pirma kart vandeni pyliau, noriu kad jis praskaidretu. o augaliuku neturiu nei vieno schmoll.gif nezinau kokie su mano zuvytem sugyvens..

cia mano nauja chebra wub.gif
user posted image
dar aisku ne visus zinau ir pazistu, bet kaip nors jusu pagalba issiaiskinsiu kas per vieni...
kas tos morkavos??? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 09 spalio 2014 - 11:48
QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 09, 12:40)
1. o apie kokia chemija kalbi??? as tik geruju balteriju kapsule iskraciau, nes pirma kart vandeni pyliau, noriu kad jis praskaidretu.

2. dar aisku ne visus zinau ir pazistu, bet kaip nors jusu pagalba issiaiskinsiu kas per vieni...
kas tos morkavos??? g.gif

1. tai ir yra chemija.
2. o tai pirktadama nepaklauset ka perkat? pirkot tik kad grazios ar kokiu principu?
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2014 10 09, 12:36)
Tos gerosios bakterijos tikrai nėra būtinos. Aš kai startavau irgi viską virinau, ploviau, vėl virinau. Kai restartavau tik nuploviau šakas ir viskas. Nieko ten neplikiau. Gruntą irgi užtenka išplaut, nebent kokio seno akvariumo su ligomis būtų

VA! O as kai noredamas amziams amziniesiems atsikratyt dumbliu viska viriau, tai filtro apacia (ten kur kempinyte dedasi) iki NEBEPATAISOMA iskepiau verysad.gif Visiskai entuziazmas nukrito; net Zuvina afrikanu suedimui atidaviau. (Gavosi tai atvirksciai; nes tie kas prieme Zuvina dar nenumane apie jo ...yzdiska charakteriuka) ax.gif
-------------------------
Vilkosnuks, o tai ta tablete ne chemija??? bigsmile.gif Dab jau yra kaip yra. Bet vanduo ir be jokiu miltuku per para nuskaidreja. O paskui vel susidrumscia, ir tuoj pat vel nuskaidreja. Taip kartojasi sulig kiekvienu sviezio vandens uzpilymu. Daug padeda filtras, bet kol nera nei floros, nei faunos,- geriau jo vobsce nejungt. (Burbuliatorius tai teigiamas dalykas tokiu atveju). Tatai ir yra startinimasis ir "gerosios bacilos" tuo paciu. Bet turi buti kiek nors organikos, kad visa tai vyktu.
Tau visai apsimoketu gaut kuo daugiau seno vandens is sveiko akvariumo.
Bet dab (kai jau supylei "miltukus", tai soriukas, ale vargiai virtualiai begales padet ir pats Bilas Geicas unsure.gif Viskas kapitaliskai pasikeite! Vandens sudetis tai pirmiausia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2014 10 09, 12:55)
1. tai ir yra chemija.
2. o tai pirktadama nepaklauset ka perkat? pirkot tik kad grazios ar kokiu principu?

tai pasake kad malavijos ezero gyventojai, as tokiu ir norejau, bet va pavadinimu tai nezinau blush2.gif
ir del augalu tik 4 zinau kurie kartu gyventu, jei neklystu : Anubis, kriptokorina, java fern, valisnerija.
Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2014 10 09, 13:02)
VA! O as kai noredamas amziams amziniesiems atsikratyt dumbliu viska viriau, tai filtro apacia (ten kur kempinyte dedasi) iki NEBEPATAISOMA iskepiau  verysad.gif  Visiskai entuziazmas nukrito; net Zuvina afrikanu suedimui atidaviau. (Gavosi tai atvirksciai; nes tie kas prieme Zuvina dar nenumane apie jo ...yzdiska charakteriuka)  ax.gif
-------------------------
Vilkosnuks, o tai ta tablete ne chemija??? bigsmile.gif Dab jau yra kaip yra. Bet vanduo ir be jokiu miltuku per para nuskaidreja. O paskui vel susidrumscia, ir tuoj pat vel nuskaidreja. Taip kartojasi sulig kiekvienu sviezio vandens uzpilymu. Daug padeda filtras, bet kol nera nei floros, nei faunos,- geriau jo vobsce nejungt. (Burbuliatorius tai teigiamas dalykas tokiu atveju). Tatai ir yra startinimasis ir "gerosios bacilos" tuo paciu. Bet turi buti kiek nors organikos, kad visa tai vyktu.
Tau visai apsimoketu gaut kuo daugiau seno vandens is sveiko akvariumo.
Bet dab (kai jau supylei "miltukus", tai soriukas, ale vargiai virtualiai begales padet ir pats Bilas Geicas  unsure.gif  Viskas kapitaliskai pasikeite! Vandens sudetis tai pirmiausia  unsure.gif

tai pas mane nemazai litru vandens buvo is pardavejo akvariumo, kuriam zuvytes plaukiojo, tikriausiai virs 20l parsiveziau, bet jis sake butinai supilti gerasias bakterijas. siaip is idejos norejau is vaistines "linekso" ibert smile.gif))) juk irgi gerosios bakterijos ir net labai veiksmingos, bent jau zmogui, bet kai nupirkau ta kapsulyte ir paragavau, ji kazkokia suroka, nu negaliu neparagaut visokiu nesamoniu ka savo gyvunui duodu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 09 spalio 2014 - 12:32
Tai ir maistą ragaukit prieš duodant biggrin.gif
Geltoni - labidochromis caeruleus
Mėlyni su geltonu peleku turėtų būti pseudotropheus acei
Oranžinės - Metriaclima estherae?
Mėlyni dryžuoti jei gerai matau Pseudotropheus demasoni
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 09, 13:14)
tai pasake kad malavijos ezero gyventojai, as tokiu ir norejau, bet va pavadinimu tai nezinau blush2.gif
ir del augalu tik 4 zinau kurie kartu gyventu, jei neklystu : Anubis, kriptokorina, java fern, valisnerija.
Papildyta:

tai pas mane nemazai litru vandens buvo is pardavejo akvariumo, kuriam zuvytes plaukiojo, tikriausiai virs 20l parsiveziau, bet jis sake butinai supilti gerasiais bakterijas. siaip is idejos norejau is vaistines "linekso" ibert smile.gif))) juk irgi gerosios bakterijos ir net labai veiksmingos, bent jau zmogui, bet kai nupirkau ta kapsulyte ir paragavau, ji kazkokia suroka, nu negaliu neparagaut visokiu nesamoniu ka savo gyvunui duodu

Tu labai gerai pradejai, bet labai liudnai baigsi. Tip top kaip Akela! Ta uzduodavo visai logiska klausima, bet kol spedavom atsakyt,- jin jau kazka padarius.
Prie akvo DRAUDZIAMA kist nagucius iki uzsistartins! (Jusu atveju tai bus kazkur uz 11 menesiu, nes ketinat augint ciklus. Augalinis startintusi panasiai apie 8 men.). Bet dab jau supylet miltukus tai visi terminai parejo saibom.
Nu kam klaust jei iki atsakymo pati kazka "prichimycinat"!?! As atsakiau gal uz pusvalandzio; Alpina 3 minutem veliau; Tiutiukas - dar 3 minutem. Kubilina ir Cile tylejo (turbut mane, kad ir 1 posto pakaks).
Negi manot apgaut gamta? Ar, kad visa ta simtais metu kaupta akvariumistu patirtis jums negalioja?
P.S. O as tai dvirati isradau!! thumbup.gif Pasirodo "Kregzdutes" vairas ir "Eriukui tinka" thumbup.gif
---------------
Dar papildau.
O zinote, kad kriptokorinu rusiu vien mano "talmude" (t.y. populiariu) aprasyta 32! Ir viena i kita visiskai nepanasios schmoll.gif O kad anubis labai geru atveju uzsiaugina po lapeli per menesi? Ir vobsce yra tubut leciausiai augancio augalo etalonas? O jus matet ta nana? (Cia tas pats anubis)? Ar zinote, kad jis ant tokiu kudu kojeliu stovi, kad ji isodin i ciklini akva imanoma tik suvirintojui?
Valisnerija... Chi, Chi, Ch..hm... po savaites gyvenimo su ciklidais galesite pridet prie dar labiau susmulkintu javos samaneliui.
Mergicos, patalkinkit! Vilkokailiuks turbut pamanys, kad as ant jos uzsisedes. Tikrai taip nera! Jin sauniusia pradinuke kokia tik esu regejes lotuliukas.gif, bet grybauja tai tikrai ne i ta sona kur baravykai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arvydas.: 09 spalio 2014 - 13:03
QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 09, 13:14)
nu negaliu neparagaut visokiu nesamoniu ka savo gyvunui duodu

blink.gif labai linkiu jums kad zuvys nesusirgtu
Atsakyti
Aš tyliai vis paskaitau jus 4u.gif bet dabar iškilo toks klausimas beskaitant šią visą diskusiją blush2.gif Ką reiškia - akvariumas užsistartins blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
pasakysiu taip - sunku apsisprest, kai vieni kalba viena, kiti sako kita ir abi nuomones priesingos. net nezinai ka galvot, kas teisus, kas ne... vieni sako butinai pirma kart idek geruju bakteriju, kiti sako nedek, vieni sako duok karts nuo karto slieku paragaut, kiti sako tik nebendyk duoti bus blogai.... zodziu ner vieningos nuomones...
cia kaip augint kate - duot maisto tik nuo stalo ar pirkt specialu... kaip pripras taip ir turesiu..
tikiuosi, kad ir mane suprasit, mano zuvys, mano rizika... mano dziaugsmeliai ir vargeliai... visi mes mokomes is savo klaidu....
Atsakyti
Oi jau "vartot" naujokelius cool.gif
Nu gal ner ta "chemija" toks blogis...gal labiau komercinis ismislas, bet ir ne nuodas...beje, jei jau ten bakterijos, tai gal visgi labiau "biologija" nei "chemija" g.gif
Man kas labai nepatinka, tai naujoku godumas zuvyciu kiekiui - nu niekaip jiems neiseina isiulyt 2-3 akvo "uzkurimui" schmoll.gif reik didelio spalvoto burio iskart doh.gif
Beje, kaip patartumet vilkosiuks su vandeniu dabar elgtis - kada ir po kiek jo sviezint, nes kiek maciau (neto platybese ir siaip) tai tokios dvi skirtingos nuomones su tais naujais akvukais - vieni pataria ten kone kas antra diena sviezint, kiti gi draudzia lyst, kol viskas neisivaziuos...bet tarkim jei nitro ciklo dar ner, o zuvu nemazai, jos tersia ir tie reikaliukai virsta ne tik nitratais, bet ir nitritais ar dar "smagesniais" junginiais g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 09 spalio 2014 - 13:21