Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(cile @ 2014 10 09, 13:18)
Oi jau "vartot" naujokelius  cool.gif
Nu gal ner ta "chemija" toks blogis...gal labiau komercinis ismislas, bet ir ne nuodas...beje, jei jau ten bakterijos, tai gal visgi labiau "biologija" nei "chemija"  g.gif
Man kas labai nepatinka, tai naujoku godumas zuvyciu kiekiui - nu niekaip jiems neiseina isiulyt 2-3 akvo "uzkurimui"  schmoll.gif reik didelio spalvoto burio iskart  doh.gif
Beje, kaip patartumet vilkosiuks su vandeniu dabar elgtis - kada ir po kiek jo sviezint,  nes kiek maciau (neto platybese ir siaip) tai tokios dvi skirtingos nuomones su tais naujais akvukais - vieni pataria ten kone kas antra diena sviezint, kiti gi draudzia lyst, kol viskas neisivaziuos...bet tarkim jei nitro ciklo dar ner, o zuvu nemazai, jos tersia ir tie reikaliukai virsta ne tik nitratais, bet ir nitritais ar dar "smagesniais" junginiais g.gif

Mano nuomone nėra tos bakterijos blogai, bet ir nauda abejotina biggrin.gif
Aš tik už vandens šviežinimą. Bent du kartus per savaitę. Galima po nedaug, 20-30 proc. Nu nebūna per švaraus vandens, o bakterijos, kurios užkuria visus procesus vistiek pasilieka prie paviršių "prilipusios"
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 10 09, 14:18)
Beje, kaip patartumet vilkosiuks su vandeniu dabar elgtis - kada ir po kiek jo sviezint,  nes kiek maciau (neto platybese ir siaip) tai tokios dvi skirtingos nuomones su tais naujais akvukais - vieni pataria ten kone kas antra diena sviezint, kiti gi draudzia lyst, kol viskas neisivaziuos...bet tarkim jei nitro ciklo dar ner, o zuvu nemazai, jos tersia ir tie reikaliukai virsta ne tik nitratais, bet ir nitritais ar dar "smagesniais" junginiais g.gif

as keiciau kas savaite. paskui ir reciau blush2.gif ir nepasakyciau, kad buvo kazkas blogai. manau reik stebet akvo bukle. jei matai, kad zuvys gerai jauciasi tai galima ir ilgiau nekeist to vandens ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiutiute: 09 spalio 2014 - 13:26
Nu gal ner ta "chemija" toks blogis...gal labiau komercinis ismislas, bet ir ne nuodas...beje, jei jau ten bakterijos, tai gal visgi labiau "biologija" nei "chemija"  g.gif
Man kas labai nepatinka, tai naujoku godumas zuvyciu kiekiui - nu niekaip jiems neiseina isiulyt 2-3 akvo "uzkurimui"  schmoll.gif reik didelio spalvoto burio iskart  doh.gif

nu kas liecia del zuvyciu - tai man jas visas sudejo del to, kad veziausi is toli ir sako jei pakeliui numirs, bent kelias turesiu, o del visu tu nitratu, tai jau augalu ieskausi pasisodint, bet cia vietoj to, kad patartu kazkokias konkrecias rusis greitai nusipirkt, akmenim apmete ir fsio, nu pripyliau ir ka, savo nuomones negaliu turet smile.gif)) o laukt su 2 zuvim kol akvariumas isivaziuos nenoriu.... esu naujoke ir matomai cia naujoku klaidos tos pacios.... grozio gobsumas....
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 09, 14:13)
pasakysiu taip - sunku apsisprest, kai vieni kalba viena, kiti sako kita ir abi nuomones priesingos. net nezinai ka galvot, kas teisus, kas ne...
tikiuosi, kad ir mane suprasit, mano zuvys, mano rizika... mano dziaugsmeliai ir vargeliai... visi mes mokomes is savo klaidu....

Zinot, kas mokosi is savo klaidu, o kas is svetimu wink.gif
Del to sakymo tai taip, yra priesingu nuomoniu, tada belieka labiau pasigilint o kodel gi jie teigia taip, o ne kitaip g.gif
Kodel tu slieku pataria duot arba ne...Vienas reikalas, kad tie raudoni kasami is gana uzterstu teritoriju (na, ju tokios naturalios augimvietes), gana "paskudina" vandeni ir galiausiai ne visom zuvim reikalinga "gyvuline" dieta.
Atsakyti
vikosiuks, kas jus akmenim apmėtė? Atrodo normaliai bendraujam, stengiausi padėt kiek galėjau
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 09, 14:29)
nu kas liecia del zuvyciu - tai man jas visas sudejo del to, kad veziausi is toli ir sako jei pakeliui numirs, bent kelias turesiu, o del visu tu nitratu, tai jau augalu ieskausi pasisodint, bet cia vietoj to, kad patartu kazkokias konkrecias rusis greitai nusipirkt, akmenim apmete ir fsio, nu pripyliau ir ka, savo nuomones negaliu turet smile.gif)) o laukt su 2 zuvim kol akvariumas isivaziuos nenoriu.... esu naujoke ir matomai cia naujoku klaidos tos pacios.... grozio gobsumas....

Na, jei pirkot is toliau, be to speju ne itin komercine kaina, tai tiek tiekos...dabar tik ta vandenuka pasviezinkit dazniau po truputeli (tik jokiu budu prie pacio filtro nelyskit bent kuri laika)
--------------
I tas pastabas jus per daug jautriai nereaguokit..tokia jau ta forumu bendravimo specifika, ir turiu pabrezt, kad SM zuvu tema viena toliarantiskesniu, lyginant tarkim su SM sunu tema, arba specifiniais akvariumistu forumais lotuliukas.gif
--------------
Kai kuriems smalsiems ir supratingiems savo klijentams, isigijusiems vienoki ar kitoki gyvenuli rekomenduoju SM faunos skyreli pasiskaityt, tik is kart perspeju i kritika nereaguot - tiesiog skaityt ir pastabas "pro ausis praleist" biggrin.gif O naudingos info cia daug, tik jau kartais senbuviam kantrybe nelabai laiko nuo milijonas pirma karta uzduoto to paties klausimo, todel ir kartais reaguoja astriau, sarkastiskiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 09 spalio 2014 - 13:41

Patarciau velniop visa ta jau chemizuota vandeni ispilt (grunta tik 1 karta) perplaut). Ir per aukstai pakelta dusa (kad kuo daugiau visokiu chloru-fluoru isigaruotu). Jei temperatura teisinga,- galima leist zuvytes smile.gif Uolas paskui pastatines. O del augaliuku... yra tokios chrizantemos. Prie kapiniu jas parduoda. Plamasines. Sitos (kuri laika) gal ir atlaikys ciklu atakas biggrin.gif
-------
Rebutia, startinimu iprasta vadinti naujo akvo veikla iki jis igaus biologine pusiausvyra. Restartas,- kitas reikalas, bet is esmes nekazkuom tesiskiria.
Jei nesuprantamai atsakiau,- dar karta pasiklausk. Tada bandyciau pasitaisyt aba gudresnes padetu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2014 10 09, 14:37)
vikosiuks, kas jus akmenim apmėtė? Atrodo normaliai bendraujam, stengiausi padėt kiek galėjau

Tikrai, ir as jokiu "akmenu" nepastebejau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 09, 13:14)
tai pasake kad malavijos ezero gyventojai, as tokiu ir norejau, bet va pavadinimu tai nezinau blush2.gif

šiaip tai ciklidam reikia akvariumo nuo 200l smile.gif jūsų akvariume jie tikrai nepasieks savo tikro prigimtinio dydžio ir bus palyginus mažiukai.Be to,kuo mažaesnis akvariumas,tuo jie agresyvesni vienas kitų atžvilgiu,nes jie gi teritorinės žuvys

QUOTE(vikosiuks @ 2014 10 09, 14:13)
pasakysiu taip - sunku apsisprest, kai vieni kalba viena, kiti sako kita ir abi nuomones priesingos. net nezinai ka galvot, kas teisus, kas ne... vieni sako butinai pirma kart idek geruju bakteriju, kiti sako nedek, vieni sako duok karts nuo karto slieku paragaut, kiti sako tik nebendyk duoti bus blogai.... zodziu ner vieningos nuomones...

kas dėl sliekų tai malaviečiam jie tikrai netinka,nes malaviečiai yra žolėdžiai,amerikos ciklidai minta baltyminiu maistu,o dauguma afrikiečių augaliniu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 09 spalio 2014 - 13:45
QUOTE(11alpina @ 2014 10 09, 14:37)

na kaikurie postai mane truputi izeide, gal pati jautriai suregavau, nes visa dar skraidau palaimiga su savo nauju pirkiniu ir naujais gyventojais ir stengiuos daryt viska ka pardavejas liepe, nes ten jis toks manjakas to reikalo, visus kambarius milziniskais akvariumais apsistates- tai galvoju vistiek nieko blogo zmogus juk nelinketu, visi norim kad ju augintiniai gyventu gerose rankose...
o siaip tai esu dekinga uz bet kokia nuomone.... o kad bus klaidu ir bedu, tai tikiu, manau bent bus ka temoj aptarinet, nes ruosiuos cia buti daznas svecias smile.gif))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 09 spalio 2014 - 13:54
QUOTE(arvydas. @ 2014 10 09, 14:43)
Patarciau velniop visa ta jau chemizuota vandeni ispilt (grunta tik 1 karta) perplaut). Ir per aukstai pakelta dusa (kad kuo daugiau visokiu chloru-fluoru isigaruotu).

Ir vel juokeliai..ne visi zmones gali teisingai suprast...
Ir kam ta vandeni dabar ispylinet ir zuvis stresint - gi ne nuodai tos bakterijos - yra ju visokiu - asenizacijos duobem, zarnyno mikroflorai, akvariumams..tikrai ne vienos nenuodingos, kai kurios dargi nebloga efekta duoda...
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 10 09, 14:43)
Rebutia, startinimu iprasta vadinti naujo akvo veikla iki jis igaus biologine pusiausvyra. Restartas,- kitas reikalas, bet is esmes nekazkuom tesiskiria.
Jei nesuprantamai atsakiau,- dar karta pasiklausk. Tada bandyciau pasitaisyt aba gudresnes padetu  4u.gif

Ačiū už atsakymą smile.gif Iškilo naujų klausimų, bet einu pasigooglint smile.gif
Atsakyti