Įkraunama...
Įkraunama...

Religiniai "nesutapimai"

QUOTE(Dutė @ 2005 08 18, 12:37)
O aš esu musulmonė (lietuvos totorė), o mano būsimas vyras - katalikas. Aš labai norėjau tuoktis bažnyčioje, tai daug iškilmingiau už civilinę santuoką. Ir man civilinė santuoka tai  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif . Nuėjom į bažnyčią, tai galvojau lieps persikrikštyti, o aš to nė už ką nebūčiau sutikus daryti, tai bažnyčioje pasakė, kad čia yra jų rūpestis. Ir iš tikrųjų, nesvarbu, kokiu būdu garbinti Dievą, juk jis vienas.....

Sveika
mano vyras musulmonas(is irano) o as katalike. Tai kai as buvau pas vyskupa man pasake, kad be jokiu problemu. O vyras ir as nutareme kad tuoksimes pagal abu tikejimus. Kadangi jis yra siitas tai mums nereikes net i mecete, nes pagal ju paprocius galima ir namuose ir be ju "kunigo". O man tai cuviline irgi schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
na štai, ir mums aktualus šis klausimas rolleyes.gif tik kad mes beveik nesiginčijom. Aš stačiatikė, jis katalikas. Išeitį radome tokią: Pilies gatvėje yra cerkvė, kurioje apeigos vyksta pagal stačiatikių tikėjimą, tačiau lietuvių kalba. Taigi, ir svečiai viską supras (visi - lietuviai), ir mano tėtukams bei man gerai thumbup.gif

P.S. Kažkas čia rašė viename poste, kad vyrui besiženijinčiam su kitatike reikės "įstoti į krikščionybę". Pataisau, - katalikybę. Ta prasme, kad ir katalikai, ir stačiatikiai yra krikščionys mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tai labai noriu tuoktis bažnycioj. Tėvai irgi spaudžia. Bet maniskis užsispyręs. Jis netikintis ir nekrikštytas. Tai sako bažnyčioj tuoktis dar galėčiau, bet tikrai nesikrikštysiu. sad.gif sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirrena @ 2006 01 31, 12:44)
Aš tai labai noriu tuoktis bažnycioj. Tėvai irgi spaudžia. Bet maniskis užsispyręs. Jis netikintis ir nekrikštytas. Tai sako bažnyčioj tuoktis dar galėčiau, bet tikrai nesikrikštysiu. sad.gif  sad.gif

Nueik pas savo parapijos kunigą ir tau išaiškins kaip tai gali daryti, t.y. tuoktis Bažnyčioje, kai vyras nenori. Dabar jau tiksliai nebepamenu, bet tai bus dalinis šeimos palaiminimas ir visą atsakomybę už būsimų vaikų relignį auklėjimą turėsi prisiimti tu.
Atsakyti
QUOTE(Sirrena @ 2006 01 31, 09:44)
Aš tai labai noriu tuoktis bažnycioj. Tėvai irgi spaudžia. Bet maniskis užsispyręs. Jis netikintis ir nekrikštytas. Tai sako bažnyčioj tuoktis dar galėčiau, bet tikrai nesikrikštysiu. sad.gif  sad.gif

maniskis irgi netikintis. as ir norejau baznycioj tuoktis, bandziau tartis, bet kai pagalvoju, koks tikslas tuoktis baznycioj jei vienas netiki(as cia nekalbu apie tai, kad kito tikejimo). juk baznycioj tuokiasi tam, kad dievas palaimintu santuoka ir prisieki pries dieva. ir kaip tevai gali spausti kur tuoktis?
labai sunku apsispresti tokiu atveju, man ir pasiai nelabai lengva. vis dar kyla abejoniu del tos baznycios ir vis pasitikslinu ar jis tikrai niekuo nieko netiki smile.gif
Atsakyti
sveikos,

o gal kam teko atsidurt tokioje situacijoje kai vienas iš jaunųjų protestantas anglikonas? Idomu ar galima tuoktis katalikų bažnyčioje, ar kyla begalė reikalavimų g.gif ?
Atsakyti
Vakar buvom su saviškiu bažnyčioje ir išsiaiškinome, jog jokių kliūčių tuoktis bažnyčioj nėra, nors aš katalikė, o mano būsimas vyras nekrikštytas ir netikintis. Galima net šiek tiek pakoreguot ceremoniją, kad jam nerikėtų sakyti tam tikrų žodžių thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(druaura @ 2006 02 09, 11:23)
sveikos,

o gal kam teko atsidurt tokioje situacijoje kai vienas iš jaunųjų protestantas anglikonas? Idomu ar galima tuoktis katalikų bažnyčioje, ar kyla begalė reikalavimų g.gif ?

galima, o tie reikalavimai beviek tokie pat kaip ir su kataliku tuoktis
Atsakyti
[quote=Jasnenka,2005 11 17, 09:23]
Greičiausiai priklausai sentikių bendruomenei, bet nesi sentikė, nes sentikiams krikštas - vienas pagrindinių sakramentų.

ta tai as suprantu, tik wa ka tokiu atweju daryt jei norime baznytines santuokos g.gif
Atsakyti
Merginos, man reikia jusu patarimo. Mano busimasis vyras danas - nepriklauso jokiai baznyciai, yra nekrikstytas. Norim tuoktis Siauliu katedroje, bet iskyla milziniskos problemos. Vyskupas sako, kad mus sutuoks tik su ta salyga, kad mano busimasis vyras pataps kataliku na, ar blogiausiu atveju kitos baznycios nariu. O jis nenori per prievarta buti pakrikstytas ir as ji suprantu.
Tad patarkit, ar tikrai yra DRAUDZIAMA tuokti kai vienas is sutuoktiniu yra nekrikstas ir kaip spresti ta problema. Itariu vyskupas nekeis savo nuomones. Man kai kas pasiule jam nunesti kysi, bet kazkaip baznycia ir kysis man nesiderina nors tu ka... schmoll.gif
Atsakyti
Sveika, tikrai tave suprantu, mano vyras evangelikas - liuteronas, o as katalike. Problemu nekilo tik todel, kad jo seima nesipriesino, nes nera labai religinga, uzteko jam pasirasyti popieriuka, kad nekliudys vaiku katalikiskam auklejimui, nes tai vistiek abi krikscioniskos religijos. Kai kalbejom su kunigu, sake, kad gali sutuokti nors ir su musulmonu, bet santuokos sakramentas bus suteikiamas tik man. t.y. siuo atveju, jei tavo vyras nepasikrikstys, kurioje nors baznycioje, jus gal ir sutuoks, bet tai tik tu busi susituokusi pries Dieva, davusi priesaika, o jis - laisvas kaip vejas. Ironiska, bet taip jau yra.
Atsakyti
Vakar vel kalbejau su kunigu - pasakiau kad manasis apsikrikstys ir taps liuteronu baznycios nariu, tai vis tiek kunigas buvo labai nepatenkintas ir norejo itikinti mane kad mano suzadetinis butu kataliku. Nu bet jis nenori nors tu ka.
Atsakyti