Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(lilget @ 2015 03 10, 22:46)
Man smalsu pagal dabartine tvarka kai gaunama 40proc ir dirbama ar yra kazkokia riba, lubos? Ar tarkim alga 5000lt ir jau tas 40proc nebepriklauso ar nescarbu nors ur desim tukstanciu gali gaut 40proc irgi gausi  g.gif  cia siaip idomu  g.gif

Apskaičiuoja ir moka 40% nup lubų.
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2015 03 10, 23:46)
Man smalsu pagal dabartine tvarka kai gaunama 40proc ir dirbama ar yra kazkokia riba, lubos? Ar tarkim alga 5000lt ir jau tas 40proc nebepriklauso ar nescarbu nors ur desim tukstanciu gali gaut 40proc irgi gausi  g.gif  cia siaip idomu  g.gif

Algai lubu nera, tik pasalpai. ( gaudinesit alga, nors ir 10000 lt ir plius 40% pasalpos, ne daugiau 1904 lt-mokesciai)
Atsakyti
Sveiki iskilo ir man klausimelis dabar vaikui yra 1,2men esu VPA yra pasiulymas dirbti kitame darbe jei as pvz iseiciau i kita darba KAI VAIKUI SUKAKS 1,7MEN kaip man bus su mano VPA?
Atsakyti
VAIDASSU, antrais metais galima dirbti, ir gauti VPA.
Atsakyti
zydraizalia suprantu, kad galima dirbti ur gauti 40proc, bet kaip mano senasis darbas? Reikia atsiskaityti iseinan i kita darba ar as ir toliua galiu buti VPA senajame darbe ir dirbti kitame? tas mane domina?
Atsakyti
Sveikos nezinau ar cia kreipiuosi, domiuosi dabar vienu reikalu ir nezinau nuo ko pradeti, situacija tokia, as dirbu kolkas neisiforminusi, be jokio patento bei individualios veiklos, jeigu atsirastu vaikas, pastociau as negaunu jokiu pasalpu ir pan, ir realiai nesu niekur forminta, ar vyras gali iseiti tevystes atostogu pvz metams ir kokios salygos kad iseitu? (kiek skaiciau turi buti pradirbes 12men per paskutinius 2 metus) sita salyga yra kaip ir viskas tvarkoj o kaip su tuo kad as nedirbu ? Ar gali vyras iseiti atostogu ar man imti kazkoki individualios veiklos pazymejima kad vras galetu eiti atostogu ir gautu pinigelius? Man jokiu pinigu nereikia, as klausiu tiesiog del galimybes kaip yra su tais istatymais? g.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pythonica: 11 kovo 2015 - 16:38
QUOTE(VAIDASSU @ 2015 03 11, 15:48)
zydraizalia suprantu, kad galima dirbti ur gauti 40proc, bet kaip mano senasis darbas? Reikia atsiskaityti iseinan i kita darba ar as ir toliua galiu buti VPA senajame darbe ir dirbti kitame? tas mane domina?

Galit būti VPA senam darbe, o naujajam dirbti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pythonica @ 2015 03 11, 16:37)
Sveikos nezinau ar cia kreipiuosi, domiuosi dabar vienu reikalu ir nezinau nuo ko pradeti, situacija tokia, as dirbu kolkas neisiforminusi, be jokio patento bei individualios veiklos, jeigu atsirastu vaikas, pastociau as negaunu jokiu pasalpu ir pan, ir realiai nesu niekur forminta, ar vyras gali iseiti tevystes atostogu pvz metams ir kokios salygos kad iseitu? (kiek skaiciau turi buti pradirbes 12men per paskutinius 2 metus) sita salyga yra kaip ir viskas tvarkoj o kaip su tuo kad as nedirbu ? Ar gali vyras iseiti atostogu ar man imti kazkoki individualios veiklos pazymejima kad vras galetu eiti atostogu ir gautu pinigelius? Man jokiu pinigu nereikia, as klausiu tiesiog del galimybes kaip yra su tais istatymais? g.gif  4u.gif

Nesvarbu dirbat jūs ar ne, jeigu vyras turi reikiamą stažą, gali eiti į vaiko priežiūros atostogas.
Atsakyti
Turiu klausimeli:
man dekreto pabaiga kovo 22 d, iki kada galiu darbovieteje uzpildyti prasyma del vpa? Maniau, kad kelios sav iki kovo 22 d, sian skambinau i darboviete, tai sake ateiti 23 d g.gif
Atsakyti
QUOTE(ciku_caku @ 2015 03 16, 12:00)
Turiu klausimeli:
man dekreto pabaiga kovo 22 d, iki kada galiu darbovieteje uzpildyti prasyma del vpa? Maniau, kad kelios sav iki kovo 22 d, sian skambinau i darboviete, tai sake ateiti 23 d  g.gif

14 k.d. iki NGA pabaigos mirksiukas.gif realiai turejot jau buti parasiusi prasyma VPA... bet jei darbovietei tinka 22 d. tai ir eikit kada jiems reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nusisypsok @ 2015 03 16, 17:10)
14 k.d. iki NGA pabaigos mirksiukas.gif realiai turejot jau buti parasiusi prasyma VPA... bet jei darbovietei tinka 22 d. tai ir eikit kada jiems reikia mirksiukas.gif

tai man tas ir keista, bet gal nieko tokio, jei nuejusi 23 d ir parasysiu, kad VPA nuo 23 d? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ciku_caku @ 2015 03 16, 17:41)
tai man tas ir keista, bet gal nieko tokio, jei nuejusi 23 d ir parasysiu, kad VPA nuo 23 d?  g.gif

Nieko tokio, as irgi rasiau prasymus ta diena kai prasidejo VPA, matyt jiems tai tinka smile.gif
Atsakyti