Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(adija5 @ 2014 10 29, 14:41)
Visą savaitę neš...  blink.gif ?
Aš jokių virtų kiaulės kojų negaliu duot saviškiui,bo rija nekramtydamas  doh.gif Paskui tupi kažinkiek laiko į pušį atrėmęs užupakalį ,akis išsproginęs, stenėdamas.Krūvos kepenų tada reik,kad pramuštų  biggrin.gif Ir jokių vištos kaklų neduodu  schmoll.gif .Tuos irgi rija,net ir šaldytus.Bijau,kad neištrauksiu kada iš koserės,kai užsprings.
Aš irgi porciją šiek tiek padidinau,bo jau užkniso tas gulėjimas prie bliūdo viską surijus .Graužia bliūdą.Paimu tą,vis tiek dūsauja ėdimo vietoj.Galvoju,kad dabar intensyviai šeriasi,kailį prieš žiemą augina,tai gal dėl to apetitas šitoks  g.gif O ir MB daugiau laiko su juo miškuose orientacinį žaidžia,ir oras atvėsęs.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nea,tik kambary priš...vakar tongue.gif
kaulus tai graužia sąžiningai,kai gauna,o gauna retai. Nekramtydamas tik skanėstus ryja tongue.gif

tai jei šunelis "orientacininkas"-natūralu,kad valgyt daugiau nori...krūvis tai padidėjęs gerokai rolleyes.gif Ir dėl atvėsusio oro taip pat...kažkur esu skaičius-tik neatkasu kur,kad dėl atvėsusio oro porcijas reik didint...bet gal čia daugiau voljeriniam šunim... g.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2014 10 29, 13:48)
nauda kaip ne keista,didelė  mirksiukas.gif čia gi žydiškas penicilinas-ir peršalus,ir nuo skrandžio sutrikimų ir apskritai,kai nori skaniai pavalgyt  tongue.gif nes verdama laaabai lėtai.
jo, koja reikalinga su viskuo.Bet kai aš užprotestavau,kad taigi kieti kaulai, iš manęs juoktis pradėjo,kad po 3 val virimo kaulai nėra kieti,o šuns žandikaulis tam ir pritaikytas..

Blem, butu idomu kur paskaityt moksliskai pagrista to pervirto sultinio nauda..cia be ironijos...prisimenu, kad jis budavo laikomas belenkokiu geriu ligoniams g.gif
O cia juoktis veterinare pradejo, ar siaip koks zmogelis? Taigi tie kaulai nieko verti patampa, tik skrandziui vargas ir viduriai uzkieteja...

QUOTE(Agnnyte @ 2014 10 29, 14:16)
Elementarios dresūros trūksta, jei po komandos nemeta. Nėštumas greičiausiai turi įtakos dėl to, kad sumažėjo veikla su šunimi ir šuo greičiausiai gauna mažiau dėmesio ir darbo. Gal seniau daugiau su komandom padirbdavo, o dabar tiesiog leidžia šuniui veikti ką nori? Aš siūlyčiau antsnukį, trumpą pavadį ir darbą/kontaktą

Ir man atrodo, kad nestumas bus pagrindine vadziu atleidimo priezastis, o sunys gi be proto jautrus sitam reikalui biggrin.gif
Aisku, joseros festivalis irgi ne dyvas kaip pasaras - galetu megint arba keist i geresni arba mesiadieniu laiks nuo laiko padaryt, bet jau matau ta vaizda, kaip nescia su zaliom mesom, ypac skrandziais kariaus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 29 spalio 2014 - 13:59
QUOTE(lututė @ 2014 10 29, 14:49)
kažkur esu skaičius-tik neatkasu kur,kad dėl atvėsusio oro porcijas reik didint...bet gal čia daugiau voljeriniam šunim... g.gif

Nus,mano daba kaip ir voljerinis gaunasi .Daržai ir gėlynai sutvarkyti,tai lauke palaidas per visą dieną tąsosi ax.gif Tik anksčiau tai dar tos meilės dietos vos ne savaitėm buvo,o daba išoperuotas,tai jokių nevalgadienių nėr schmoll.gif .Užsisaugins šikną,kaip mano doh.gif Bijau ir pagalvot,kad ,jei kas su sąnariais,tai reiks nešiot paskui.Man ir daba Agnytė ,savo Gralį iš penkto aukšto laiptais tysianti ,akyse stovi unsure.gif
Atsakyti
Ir dėl atvėsusio oro taip pat...kažkur esu skaičius-tik neatkasu kur,kad dėl atvėsusio oro porcijas reik didint...bet gal čia daugiau voljeriniam šunim... g.gif

Ir naminukam kazkiek galioja - juk ir namie vesiau ir lauke bent valanda kita praleidzia...aisku, reik atrast aukso viduri, nes visi labai skirtingi..kas tunka, kas niekaip, kas kakoja daugiau...
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 10 29, 15:02)
kas kakoja daugiau...

Po pilną šiupelį vidury kambario biggrin.gif
Maniškis turi polinkį tukti.Visas į šeimininkę,deja blush2.gif Nu,šuniui dietą daug lengviau pritaikyt,nei pačiai.Anas šaldytuvo tai nemoka atsidaryt biggrin.gif
Atsakyti
bet gal čia daugiau voljeriniam šunim... g.gif

Taip taip, padidink dar biggrin.gif Ne tik ant kilimo, bet ir lovoj prišiks.
Jėjbogu, nu baikit. Nebejuokinga. Paskui ir išlenda kokie naujokai, tokių "gudrių" temų paskaitę, kurie keptus kaulus sušėrę stebisi užsikišusia šuns šikna arba nutriestais namais - "juk forume skaitėm, žmonės taip daro..."
O dėl normos... Pamąstyk pati - kam tavo šuniui didint normą? Jis šiltai gyvena, jam riebalinio sluoksnio augintis nereikia, kad šilčiau būtų. Atvirkščiai - šildyt namus pradėjo, kailį tuoj mest ims. O tavo aktyvumas didėja rudeniop? Labai abejoju. O tai reiškia, kad ir šuo ilgiau sėdi namie, fizinės veiklos gauna mažiau. Todėl logiškiau būtų apskritai tokiam šuniui dar ir mažinti porciją.
Voljere gyvenantiems didint porcijas reikia tam, kad šuo turėtų energijos kūnui šildyt. Kambariniams to reikia? Nekalbu čia apie rimtai sportuojančius, ten vėl kitaip.

P.S. aš nepiktai. Tiesiog... Skaitant straipsnius reikia ir pačiam logiškai mąstyt.

QUOTE(adija5 @ 2014 10 29, 15:00)
Nus,mano daba kaip ir voljerinis gaunasi .Daržai ir gėlynai sutvarkyti,tai lauke palaidas per visą dieną tąsosi  ax.gif Tik anksčiau tai dar tos meilės dietos vos ne savaitėm buvo,o daba išoperuotas,tai jokių nevalgadienių nėr  schmoll.gif .Užsisaugins šikną,kaip mano  doh.gif Bijau ir pagalvot,kad ,jei kas su sąnariais,tai reiks nešiot paskui.Man ir daba Agnytė ,savo Gralį iš penkto aukšto laiptais tysianti ,akyse stovi  unsure.gif

Tokia graži, kad mane vis atsimeni? biggrin.gif Mano Gralis visą laiką kūdas buvo. Dabar irgi yra. Tai neapsaugojo nuo traumų. Bet jei šuo sunkesnis, svoris tikrai deda itin didelį minusą sąnariams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 29 spalio 2014 - 14:12
QUOTE(Nolda @ 2014 10 28, 19:27)
Jo, kaip supratau - sunys nuo ju pratrysta  doh.gif  biggrin.gif

Bandyk dažniau, gal ne tik pratrys doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 10 29, 14:58)
Blem, butu idomu kur paskaityt moksliskai pagrista to pervirto sultinio nauda..cia be ironijos...prisimenu, kad jis budavo laikomas belenkokiu geriu ligoniams  g.gif
O cia juoktis veterinare pradejo, ar siaip koks zmogelis? Taigi tie kaulai nieko verti patampa, tik skrandziui vargas ir viduriai uzkieteja...

Aisku, joseros festivalis irgi ne dyvas kaip pasaras - galetu megint arba keist i geresni arba mesiadieniu laiks nuo laiko padaryt, bet jau matau ta vaizda, kaip nescia su zaliom mesom, ypac skrandziais kariaus  biggrin.gif

mokslinio straipsnio neskaičiau,bet skaičiau šitą,plius daaaug kulinarijos knygų mirksiukas.gif
http://www.delfi.lt/...a.d?id=39105931
be to,iš "bendro bliūdo" žinau,kad B grupės vitaminai ir minėtos medžiagos neveikiamos karščio,o ilgai verdant atsipalaiduoja kolagenas iš kaulų-jis irgi mums reikalingas ax.gif

juoktis pradėjo veterinarė,pas kurią šuniui papildus pirkau tongue.gif sakau,kiek žmonių,tiek nuomonių tongue.gif o kaulais nepiktnaudžiaujam,retkarčiais tik,graužimo instinktui patenkint parnešu ax.gif

joserą buvau ir aš pasiėmus ,bet pasiskaičiau sudėtį ir padėjau atgal-kažkaip mažai mėsos man ten pasirodė g.gif
Papildyta:
QUOTE(Agnnyte @ 2014 10 29, 15:09)
Taip taip, padidink dar biggrin.gif Ne tik ant kilimo, bet ir lovoj prišiks.
Jėjbogu, nu baikit. Nebejuokinga. Paskui ir išlenda kokie naujokai, tokių "gudrių" temų paskaitę, kurie keptus kaulus sušėrę stebisi užsikišusia šuns šikna arba nutriestais namais - "juk forume skaitėm, žmonės taip daro..."
O dėl normos... Pamąstyk pati - kam tavo šuniui didint normą? Jis šiltai gyvena, jam riebalinio sluoksnio augintis nereikia, kad šilčiau būtų. Atvirkščiai - šildyt namus pradėjo, kailį tuoj mest ims. O tavo aktyvumas didėja rudeniop? Labai abejoju. O tai reiškia, kad ir šuo ilgiau sėdi namie, fizinės veiklos gauna mažiau. Todėl logiškiau būtų apskritai tokiam šuniui dar ir mažinti porciją.
Voljere gyvenantiems didint porcijas reikia tam, kad šuo turėtų energijos kūnui šildyt. Kambariniams to reikia? Nekalbu čia apie rimtai sportuojančius, ten vėl kitaip.

Aggnyte,aš čia ne apie savo slunkių mirksiukas.gif neįsiskaitei 4u.gif
O lovon neprišiks dėl vienintelės priežasties-miegamasis frantui uždrausta zona biggrin.gif
Papildyta:
va,panos,nuotaikai pataisyt biggrin.gif

http://www.resharewo...sual-positions/

bent jau aš prisijuokiau.Ryžas taip nemiega,bet kai atsigula-tai būtinai vidury koridoriaus,tarp durų,skersai virtuvės-nu visur,kur labiausiai maišos po kojų tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2014 10 29, 15:24)
Aggnyte,aš čia ne apie savo slunkių  mirksiukas.gif neįsiskaitei  4u.gif

Įsiskaičiau. Šitai tinka daugumai šiltai gyvenančių šunų. Maniškis vienas - ne išimtis irgi. Porciją prieš mėnesį sumažinau 10 proc.
Atsakyti
O lovon neprišiks dėl vienintelės priežasties-miegamasis frantui uždrausta zona  biggrin.gif
Papildyta:
Ryžas taip nemiega,bet kai atsigula-tai būtinai vidury koridoriaus,tarp durų,skersai virtuvės-nu visur,kur labiausiai maišos po kojų  tongue.gif

Tada ant fotelio biggrin.gif

Mano nemiega bile kur,nes aš nesiruošiu per jį žirgliot,ir staigiai būna prikeltas,jei maišosi man ant tako.Ant savo sofkės arba narve drunija.Nus,britki aš,žinau...
Papildyta:
QUOTE(Agnnyte @ 2014 10 29, 15:26)
Maniškis vienas - ne išimtis irgi. Porciją prieš mėnesį sumažinau 10 proc.

Čia tam,kuris kūdas virš 50 kg sveria biggrin.gif ?
Atsakyti
mokslinio straipsnio neskaičiau,bet skaičiau šitą,plius daaaug kulinarijos knygų  mirksiukas.gif
http://www.delfi.lt/...a.d?id=39105931
be to,iš "bendro bliūdo" žinau,kad B grupės vitaminai ir minėtos medžiagos neveikiamos karščio,o ilgai verdant atsipalaiduoja kolagenas iš kaulų-jis irgi mums reikalingas  ax.gif

Nu va - krutineles sultinys yra geris, bet jos tikrai nevirsit ilgai...arba nebent virt is pusplikiu kauliuku, tada jau del kolageno ir kitu sanarius tepanciu elementu, bet nebus ten nei baltymu nei vitaminu (pedsakai tik..imuniteto jau tikrai nebestiprins g.gif )
juoktis pradėjo veterinarė,pas kurią šuniui papildus pirkau  tongue.gif sakau,kiek žmonių,tiek nuomonių  tongue.gif

Sakyciau keista veterinare, siulanti suniui 3val virtus kauliukus...tas nuoviras su mesa O.K., bet kam tas balastas...biesina zmoniu nuomone, kad plikas nuvirtas pervirtas kaulas yra suniui geris...nu jei reik kaulo, galima koki padabna su kremzlytem zalia retsykiais papirkt...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 10 29, 15:34)
Nus,britki aš,žinau...
Papildyta:

Čia tam,kuris kūdas virš 50 kg sveria  biggrin.gif ?

Ne tu viena, ne tu viena biggrin.gif
Aha, tas pats smile.gif

QUOTE(cile @ 2014 10 29, 15:35)
Sakyciau keista veterinare, siulanti suniui 3val virtus kauliukus...tas nuoviras su mesa O.K., bet kam tas balastas...biesina zmoniu nuomone, kad plikas nuvirtas pervirtas kaulas yra suniui geris...nu jei reik kaulo, galima koki padabna su kremzlytem zalia retsykiais papirkt...

Nu nė viena neįrodysit man, kad kaulas yra kaži koks gėris. Jei jau būtų toks stebuklas, tai žmonės jį valgytų, o ne šunim duotų.
Mėsos sultinys - taip, suprantu. Bet ne plikų kaulų.
Atsakyti