Įkraunama...
Įkraunama...

Tarp mamų ir dukrų

Mano dukrai taip pat tuo sukaks 10metų. Dažnai susimastau, kaip jai padėt suprast save ir savo kintantį organizmą.. g.gif . Kai pagalvoju, juk pati su mama apie viską kalbėjau, viską žinojau.. O dabar nežinau, kaip paliesti tokias temas, nuo ko pradėti.. Vis dėl to nebėra laiko atidėliojimams, prasidėjo gražios dienos, reiks kada išeit kartu pasivaikščiot ir ramiai pasikalbėt rolleyes.gif ..
Atsakyti
Sveikutės,

Man dešimt metų,bet dar nesirgau menesinėmis.Mes su mama dažnai pasikalbame apie tai.Man dažnai pratrūksta nervai,kartais šaukiu ant mamos.Esu gan jautri.Mano mama su tėčiu išsiskyrę,bet mama po kurio laiko jau turi draugą.Kai tėtis ir mama išsiskyrė(Tai buvo lygiai prieš nepilnus metus),buvau labai sutrikusi.
Gal galėtumėte patarti,ką daryti,kad susivaldyčiau neužrėkusi ant mamos arba ant mažos sesutės? mellow.gif schmoll.gif console.gif
Atsakyti
naturalu, kad tavo jautrumas dabar padidejes, kad kartais sauki be dideles priezasties. tai del prasidejusios paauglystes, selsta hormonai biggrin.gif dar manau cia prisidejo tevu skyrybos. Ar bendrauji su teciu? kaip su mamos draugu sutari? del pykciu, stenkis pirmiausia ramiai isklausyti mama, tada aiskiai paaiskink savo pozicija, ja argumentuok. Jeigu mama supratinga, ji gerbs tavo nuomone ir tavim pasitikes rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(smukstuke @ 2009 05 05, 23:26)
Mano dukrai taip pat tuo sukaks 10metų. Dažnai susimastau, kaip jai padėt suprast save ir savo kintantį organizmą..  g.gif . Kai pagalvoju, juk pati su mama apie viską kalbėjau, viską žinojau.. O dabar nežinau, kaip paliesti tokias temas, nuo ko pradėti.. Vis dėl to nebėra laiko atidėliojimams, prasidėjo gražios dienos, reiks kada išeit kartu pasivaikščiot ir ramiai pasikalbėt rolleyes.gif ..

Suprantu smukstuke smile.gif su saviške pradėjau po truputį kalbėtis apie visus šitus dalykus nuo devynerių. Dabar jau ji viską žino, ne sykį viską aptarėm. Tačiau gaila žiūrėti kai vaikas lyg ir be priežasties, tačiau labai nerimauja. Nors žino, kad visada man viską gali pasipasakoti, stengiuosi per savaitę rasti bent porą valandų mūsų tik dviejų bendrai veiklai - pasivaikščiojimams, netrukdomiems pokalbiams ir t.t. Nors šiaip ji visada drąsi, savimi pasitikinti, smarkaus būdo, linkusi lyderiauti, tačiau pastaruoju metu kažkaip sunkiai sekasi jai save priimti tokią besikeičiančią. Norisi padėti savo vaikui, bet net nenutuokiu ką dar galėčiau padaryti. Turbūt tiesiog toks laikas, kurį mums reikia išgyventi ir viskas bus gerai... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(be_veido @ 2009 04 22, 12:11)
Sveikos, mamos,

Pati auginu 10-ties metų mergytę, kuri jau labai greitai keičiasi. Nors mąstymas dar stipriai vaikiškas ir labai naivus, tačiau fiziškai ji labai subrendusi. Pasižiūriu į jos vienmetes drauges - dalis jų taip pat jau atrodo visai nevaikiškai, o kai kurios kaip tik dar visai visai vaikai. Tad įdomu, kokios yra jūsų paaugliukės - ar jau subrendę fiziškai? ar jau atsirado brandesnis mąstymas? Kaip sekasi sutarti su paauglėmis dukromis? Su kokiomis problemomis susiduriate?
Manoji, pastebėjau, labai jautriai reaguoja į besikeičiantį kūną, kai persirenginėja visuomet užsirakina savo kambario duris (kad tik netyčia vyras ar penkerių metų broliukas neužsuktų į kambarį). smile.gif Šiaip sutariame kol kas tikrai šauniai, pasikalbame moteriškomis temomis kaip draugės. Tačiau truputį neramina jos padidėjęs jautrumas. Baiminuosi, kaip sureaguos pirmą kartą prasidėjus mėnesinėms. Nors apie tai jau ne sykį pasikalbėjome, tačiau vis tiek jaučiu, kad ji jau nerimauja. Gal galite pasidalinti patirtimi, kokio amžiaus būnant prasidėjo mėnesinės jūsų dukroms ir kaip jos reagavo į šį pasikeitimą? Kaip jums tai pasakė, ar nebuvo išsigandusios/sutrikusios? Noriu ir pati pasiruošti jos galimoms reakcijoms, ir galbūt kažkaip paruošti ją, kad tos jos pačios reakcijos nebūtų pernelyg jautrios...  g.gif

Jus geriau prisiminkit save pacios tokiame amziuje. kaip jus noretumet apie tai kalbet. is kitos puses, as manau, kad panele jau ir pati yra daug ka issiaiskinusi su savo draugem. Yra pilna literaturos, internetas. As nebijojau savo kuno pasikeitimu. zinojau, kad uzaugs papai biggrin.gif zinojau, kad apie 12 metus susirgsiu menesinem. Zinoma susirgus man reikejo mamos, kad paaiskintu, ka daryt toliau smile.gif bet dar turejau ir sesute. jai pirmai ir pasakiau, nes ji ir tebuvo namuose, kai viskas prasidejo. Bet as ta pradzia kazkaip nujauciau. Man pilva apacioje paskaudo pries kelias dienas. zinojau, kad taip buna, nes sesei skaudedavo kartais. tik buvo pikta, kad nenustoju kraujuot naktim ir kad as turiu nepatogiai miegot lotuliukas.gif O dar visokiu su sparneliais ne labai buvo. naudojau Bella biggrin.gif nuolat prabegdavo nakti. Naktiniai Always man buvo kaip stebuklas smile.gif
Mano mergai tik 3 men greit ir tokios dilemos manes dar laukia. Gal tiesiog snekekit su mergytem kaip kartais su draugem "prasidejo linksmos dienos, skauda pilva" ar panasiai.
Jei jusu mergos nezino, kas tai yra menesines, ir kad toks dalykas isvis egzistuoja, tai patarciau pasakyt. nes pradejusios kraujuot, nesupras ir issigas.
Juk mokyklose buna paskaitu apie lytini brendima. Dar ir dovaneliu duoda biggrin.gif
Papildyta:
smile.gif
Atsakyti
Visoms panelėms patarčiau pasiskaityti interneto psl. www.apiebrendima.lt ten tikrai daug ir gerų patarimų ir žinių.
Atsakyti
Man idomu kokias klaidas daro paaugliai ir kaip ju isvengti?

Aš turiu 10metų PAAUGLIUKĘ, kuri yra subrendusi ir mąsto, kaip kokia 12 metų assa.gif
Atsakyti
Aš auginu 13-likametę. smile.gif Jau visa panelė mano akimis atrodo. Vis vaikšto į vakarėlius, važiuoja apsipirkt su draugėmis, leidžia laisvalaikį su draugais, o atrodo visai neseniai dar be manęs iš namų ne išeidavo. rolleyes.gif Ištikrųjų simpatiška ji. Viena gražiausių mokykloje. Kūdutė,nors valgo kiek matau tikrai gerai, šviesiplaukė, mėlynakė. (Nors negaliu taip tiesiai apie savo dukrą kalbėt. Visgi kitų akimis kitaip. smile.gif ) Berniukai labai daug dėmesio skiria. Būna iki namų vieną kart vienas palydi, kitą kart kitas. ax.gif Į vakarėlius kviečia, vienas buvo pakvietęs į pasimatymą. ax.gif Aš net nežinau ką jie kartu veikė. Kai grįžo paklausiau, bet nieko nepasakojo, nuėjo į savo kambarį, muzikos klausėsi. g.gif Net nežinau, atrodo dar tokia jaunutė, kad neprasidėtų su negerais. Kas liečia charakterį, tai niekada nebuvo rodžius didelių "ožiukų". Žinoma būna, pasispyrioja, ir parėkauja namuose. doh.gif Dabar prieš keturioliktąjį gimtadienį visiškai pasikeitė. Nebenedraujam, nesišnekam. unsure.gif Gal galit patart kaip vėl pradėt bendraut su dukra. Ką pirma paklausti, nes tiek daug noriu sužinot, bet bijau lysti į širdį labai, kad nebūčiau ta "įkyrioji mama". blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunny36 @ 2009 10 01, 17:06)
Aš auginu 13-likametę. smile.gif Jau visa panelė mano akimis atrodo. Vis vaikšto į vakarėlius, važiuoja apsipirkt su draugėmis, leidžia laisvalaikį su draugais, o atrodo visai neseniai dar be manęs iš namų ne išeidavo. rolleyes.gif  Ištikrųjų simpatiška ji. Viena gražiausių mokykloje. Kūdutė,nors valgo kiek matau tikrai

va va - as taip pat auginu mergaite, kuriai 12 metu... Gyvename dviese. Manau as jai ir taip daug leidziu, ir siaip labai visko nesureiksminu. Iki siol kaip ir viskas normaliai buvo, bet paskutinis pusmetis - nebesutariam visai doh.gif Ka bepasakyciau - blogai... Visaip stengiuos ir demesio nekreipti, ir juokais viska paversti, bet... kuo toliau tuo blogiau... O kai jau visai nebetenku kantrybes - pradedu saukti - verysad.gif Vienas is pykciu ir siandiena buvo... Kazkaip savimi pradedu nusivilt - nebemoku vaiko auklet atrodo...

Kazi kur patarimu rast?
Atsakyti
QUOTE(ligapi @ 2009 10 06, 14:33)
va va - as taip pat auginu mergaite, kuriai 12 metu... Gyvename dviese. Manau as jai ir taip daug leidziu, ir siaip labai visko nesureiksminu. Iki siol kaip ir viskas normaliai buvo, bet paskutinis pusmetis - nebesutariam visai doh.gif  Ka bepasakyciau - blogai... Visaip stengiuos ir demesio nekreipti, ir juokais viska paversti, bet... kuo toliau tuo blogiau... O kai jau visai nebetenku kantrybes - pradedu saukti -  verysad.gif  Vienas is pykciu ir siandiena buvo... Kazkaip savimi pradedu nusivilt - nebemoku vaiko auklet atrodo...

Kazi kur patarimu rast?

Taip, ir man kartais atrodo, kad dukra geriau pasipasakoja draugėm, o ne man. Su vyru irgi ilgai vakarais kalbam, sprendžiam ką darom ne taip. Jisu broliu labai gerai sutaria, jis dviem metais vyresnis už ją, tai vis prašau, kad paklabėtų su sese. Jiedu kalbasi, sprendžia problemas. Ar gali taip būti, kad dukra labiau pasitiki broliu, draugais nei tėvais? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunny36: 06 spalio 2009 - 18:26
QUOTE(Sunny36 @ 2009 10 06, 18:26)
Taip, ir man kartais atrodo, kad dukra geriau pasipasakoja draugėm, o ne man. Su vyru irgi ilgai vakarais kalbam, sprendžiam ką darom ne taip. Jisu broliu labai gerai sutaria, jis dviem metais vyresnis už ją, tai vis prašau, kad paklabėtų su sese. Jiedu kalbasi, sprendžia problemas. Ar gali taip būti, kad dukra labiau pasitiki broliu, draugais nei tėvais? unsure.gif

Net neabejoju, kad brolis, ar draugai joms yra svarbesni.... Dabar toks ju amzius, kai atrodo tevai "nusisneka" - nesupranta ju....

As savajai paskelbiau nekalbejimo kara... Vakar parejau is darbo - o ji jau kaip niekur kieko norejo kalbet... Bet as nebendravau, taip ir prabuvom atskiruose kambariuose unsure.gif Aisku as nesu labai patenkinta sia situacija ir zinau, kad nekalbejimu bedu neisspresi, bet dabar noriu issiaiskint, kaip cia protingiau viska padarius, kad suprastu ji apie ka as kalbu.... blink.gif
Atsakyti
Susidūrėm su dar viena bėdele. blink.gif Mano dukra užsinorėjo lešių. Na ta prasme ne tų kur gerina regėjimą, nes mato ji puikiai,. bet Helovyno vakarėliui, visokių spalvotų lešių. unsure.gif Nežinau ar leisti. Gal kas buvot susidūrę su tokiais dalykais? Gadina regėjima? Sunku įsidėti ir išsiimti? blush2.gif
Atsakyti