Ui...kaip uzsimaniau buritu Taip skaniai cia apraset. Tai tokia alkana pasijutau
Jeigu ne siandien, tai rytoj butinai pasidarysiu ir as sita patiekaliuka Kad tik gautusi tie blynai...
Su draugėmis tariamės dėl vakarėlio -meksikietiški gėrimai ir valgiai. Tekila kaip ir aiškus gėrimas. O vat kaip su valgiais? Gal kuri gaminate meksikietiškų patiekalų, gal parašytumė savo receptukų? Per paiešką radau keletą patarimų dėl Tortilos ir Taco, bet taip norėtųsi jau išbandytų receptukų. Labai lauksiu...
Radau jau forume vieną panašią temą apie tortilijas. Sorry, kad nepaieškojus parašiau.... O kaip su Taco -ar kas gaminat ir kas čia per daiktas? Nesu ragavus, tik žinau, kad meksikietiškas patiekalas....
Noredama pagaminti ka nors egzotisko naudojuosi rusu saitu www.kuking.net
Ten yra atskiras receptu skyrelis "kuchnia narodov mira". Mex'u patiekalai tikrai yra. gaal tau pravers?
Ten yra atskiras receptu skyrelis "kuchnia narodov mira". Mex'u patiekalai tikrai yra. gaal tau pravers?
ačiū už nuorodą, bandysiu ieškot...
bandžiau surasti senus užrašus, bet kažkur išmėčiau kai mokiausi vakarais ispanų klb. kursuose, turėjom dėstytoją iš Mexikos, ji dažnai diktuodavo mums įv. patiekalų receptus. Bet radau vien tik ispaniškus lapus, be vertimo.
Naujųjų šventėms jie gamina saldumynus:
"PANCITOS de AMOR" (tokie duonelės gumuliukai užtepti glazūra) Tešlai reikia miltų cukraus mielių sviesto ir poros kiaušinių, o glazūrai - kiaušinio baltymas, cukraus pudra, pieno milteliai. Tešla užminkoma ir užraugiama. Iš tešlos daromi gumuliukai, aptepami kiaušinio tryniu. Iškepus ataušinami ir aptepami glazūra.
Dar jie šventėms daro Anyžinę kavą su Sambuca likeriu "Cafe Sambuca", Kavą su medumi ir cinamonu "Cafe a la miel"
Naujųjų šventėms jie gamina saldumynus:
"PANCITOS de AMOR" (tokie duonelės gumuliukai užtepti glazūra) Tešlai reikia miltų cukraus mielių sviesto ir poros kiaušinių, o glazūrai - kiaušinio baltymas, cukraus pudra, pieno milteliai. Tešla užminkoma ir užraugiama. Iš tešlos daromi gumuliukai, aptepami kiaušinio tryniu. Iškepus ataušinami ir aptepami glazūra.
Dar jie šventėms daro Anyžinę kavą su Sambuca likeriu "Cafe Sambuca", Kavą su medumi ir cinamonu "Cafe a la miel"
AŠTRUS MEKSIKIEČIŲ TROŠKINYS
500g konservuotų raudonųjų pupelių (arba virtų)
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
50g jautienos riebalų
500g labai rupiai malto ar kapoto jautienos kumpio
2 šaukšteliai druskos
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
uoginė paprika
Svogūnai ir česnakai nulupami ir susmulkinami. Jautiniai riebalai ištirpinami ir juose pakepinami svogūnai ir česnakai. Tada sudedamas kumpis ir kepinamas. Į didelį puodą sudedama pakepinta mėsa, pupelės, įpilame truputi vandens, pasūdome, suberiame pipirus, sutrintą aitriąją papriką, uogine paprika, supilamos pomidorų sultys. Neuždengus ant labai mažos ugnies verdama apie valandą. Protarpiais būtina pamaišyti ir prireikus dar įpilti vandens ar pomidorų sulčių.
500g konservuotų raudonųjų pupelių (arba virtų)
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
50g jautienos riebalų
500g labai rupiai malto ar kapoto jautienos kumpio
2 šaukšteliai druskos
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
uoginė paprika
Svogūnai ir česnakai nulupami ir susmulkinami. Jautiniai riebalai ištirpinami ir juose pakepinami svogūnai ir česnakai. Tada sudedamas kumpis ir kepinamas. Į didelį puodą sudedama pakepinta mėsa, pupelės, įpilame truputi vandens, pasūdome, suberiame pipirus, sutrintą aitriąją papriką, uogine paprika, supilamos pomidorų sultys. Neuždengus ant labai mažos ugnies verdama apie valandą. Protarpiais būtina pamaišyti ir prireikus dar įpilti vandens ar pomidorų sulčių.
Laba diena!
Dar neesu mama, bet kaip busiu - esu tikra, kad dalyvausiu aktyviai sitame tinklapyje
O kol kas prisiegistruoti paskatino Meksikietiskai virtuvei skirta tema. Sitai virtuvei galiu ishtisai giedoti ditrambus, nes nieko skaniau shioj zhemej nera !!!!!!
teko darbuotis Meksikietishkame restorane, tai daugiausia ishmokau dirbdama ten. Tuoj pasidalinsiu receptais
Tiesa, visi sie receptai ner grynai meksikietiska virtuve, o jos misihnys, taip vadinamas TEX-MEX (Teksasas+Meksika) - patiekalai ne tokie super ashtrus kaip Meksikoje, bet tikrai labai labai puikus!!!
Hm... ir nuo ko chia pradejus...
Pirmiausia - norint ishgauti kuo autentishkesni skoni, nereikia JOKIU BUDU spjauti i tuos santa maria prieskoniu mishinius, kurie parduodami parduotuvese (buna ten pat, kur ir tortilijos, kinietishkas maistas tt): raudonas pakelis su uzhrashu FAJITA arba TACOS (dabar jau yra ir kitokiu, bet ju dar neishbandzhiau)..
Gal ta proga papasakosiu apie FAJITAS.
Tai vienas populiariausiu ju patiekalu, nors visu ju esme ta pati - i tortilijas vyniojami ivairus idarai ir skirtingai pateikiami.
Fajitu idarui paprastai naudojama vistiena, jautiena arrba krevetes. Ash mieliausiai darau su vishtiena. Vistienos file supjaustai juostelemis, keptuveje apkepi svogunus, sudedi vistiena, apkepi, tada - paprika pjaustyta juostelelemis, supili prieskoniu mishini FAJITA, pripili vaneds (proporcijos nurodyutos ant prieskoniu mishinio pakuotes) ir patroshkini.
Fajitos pateikiamos taip - atskiroje lekshteje - pashildytos orkaiteje TORTILIJOS.
Shalia - taip vadinama SHALTOJI LEKSHTE. joje sudeta: kubeliais supjaustyti pomidorai, zhalios salotos, pjaustytos juostelemis, tarkuotas suris, grietine, pabarstyta svogunu laishkais ir GUACHAMOLE (tariasi "gvakamoulei") - apie ja veliau. Taip pat galima deti ir salsos (labai nebloga gamina MAGGI)
Imamas shiltas blynas, i ji dedamas shaukshtas karshtos ishtroshkintos vishtienos, tada - po truputi visu ingridientu ish lekstes (surio, grietines, salotu, pomidoru, guachamoles, salsa). Blyno apachia uzhlenkiama, suformuojamas VOKELIS ir - SKANAUS - taip, Fajitos tiesog valgomos laikant jas rankose! Menas - neprisideti visko perdaug, nes tada neimanoma susukti blyno (parduotuvese pas mus tie blynai labai mazhi - o kepti pati dar nebandzhiau).
Skonis fantastishkas. Tiesa, maistas labai sotus. Bet nepatingejusios pasigaminti, garantuotai noresite dar ir dar.
Siandien jau turiu begti, rytoj parashysiu kaip gaminti Guachamole.
Matote, skiau, kad galiu ditrambus giedoti mexican food.
Dar neesu mama, bet kaip busiu - esu tikra, kad dalyvausiu aktyviai sitame tinklapyje
O kol kas prisiegistruoti paskatino Meksikietiskai virtuvei skirta tema. Sitai virtuvei galiu ishtisai giedoti ditrambus, nes nieko skaniau shioj zhemej nera !!!!!!
teko darbuotis Meksikietishkame restorane, tai daugiausia ishmokau dirbdama ten. Tuoj pasidalinsiu receptais
Tiesa, visi sie receptai ner grynai meksikietiska virtuve, o jos misihnys, taip vadinamas TEX-MEX (Teksasas+Meksika) - patiekalai ne tokie super ashtrus kaip Meksikoje, bet tikrai labai labai puikus!!!
Hm... ir nuo ko chia pradejus...
Pirmiausia - norint ishgauti kuo autentishkesni skoni, nereikia JOKIU BUDU spjauti i tuos santa maria prieskoniu mishinius, kurie parduodami parduotuvese (buna ten pat, kur ir tortilijos, kinietishkas maistas tt): raudonas pakelis su uzhrashu FAJITA arba TACOS (dabar jau yra ir kitokiu, bet ju dar neishbandzhiau)..
Gal ta proga papasakosiu apie FAJITAS.
Tai vienas populiariausiu ju patiekalu, nors visu ju esme ta pati - i tortilijas vyniojami ivairus idarai ir skirtingai pateikiami.
Fajitu idarui paprastai naudojama vistiena, jautiena arrba krevetes. Ash mieliausiai darau su vishtiena. Vistienos file supjaustai juostelemis, keptuveje apkepi svogunus, sudedi vistiena, apkepi, tada - paprika pjaustyta juostelelemis, supili prieskoniu mishini FAJITA, pripili vaneds (proporcijos nurodyutos ant prieskoniu mishinio pakuotes) ir patroshkini.
Fajitos pateikiamos taip - atskiroje lekshteje - pashildytos orkaiteje TORTILIJOS.
Shalia - taip vadinama SHALTOJI LEKSHTE. joje sudeta: kubeliais supjaustyti pomidorai, zhalios salotos, pjaustytos juostelemis, tarkuotas suris, grietine, pabarstyta svogunu laishkais ir GUACHAMOLE (tariasi "gvakamoulei") - apie ja veliau. Taip pat galima deti ir salsos (labai nebloga gamina MAGGI)
Imamas shiltas blynas, i ji dedamas shaukshtas karshtos ishtroshkintos vishtienos, tada - po truputi visu ingridientu ish lekstes (surio, grietines, salotu, pomidoru, guachamoles, salsa). Blyno apachia uzhlenkiama, suformuojamas VOKELIS ir - SKANAUS - taip, Fajitos tiesog valgomos laikant jas rankose! Menas - neprisideti visko perdaug, nes tada neimanoma susukti blyno (parduotuvese pas mus tie blynai labai mazhi - o kepti pati dar nebandzhiau).
Skonis fantastishkas. Tiesa, maistas labai sotus. Bet nepatingejusios pasigaminti, garantuotai noresite dar ir dar.
Siandien jau turiu begti, rytoj parashysiu kaip gaminti Guachamole.
Matote, skiau, kad galiu ditrambus giedoti mexican food.
Guacamole
Na gerai, gerai, geriau juk veliau negu niekada, ar ne?
Reikia:
Avokado
Pomidoro
Slakelio citrinos sulciu
Vienos skilteles cesnako
Liesos grietines saukstelis
Druskos, pipiru
Avokada nulupti, isimti kaula ir smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti burokine tarka (jei avokadas kietesnis geriau tarkuoti). Avokado tyre apslakstyti citrinos sultimis, kad nejuoduotu (nepadauginkit ju, nes dings avokado skonis) Pomidora nuplikyti, nulupti odele, isimti seklas ir pomidoro file smulkiai smulkiai supjaustyti. Isspausti viena cesnako skiltele (kartais dedu net ir puse, nes nemegstu kai sio perdaug), viska gerai ishsukti, trinant sakute, kad iseitu vientisa mase, iberti druskos/pipiru pagal skoni, ideti grietines. Trumpam padeti i shaldytuva (apie 20-30 min).
Tinka prie mano auksciau minetu fajitu, taip pat - tacos, labai skanu ir tiesiog kabinti su nachos cipsais. Pabandykit, nepasigailesite!!!!!
Na gerai, gerai, geriau juk veliau negu niekada, ar ne?
Reikia:
Avokado
Pomidoro
Slakelio citrinos sulciu
Vienos skilteles cesnako
Liesos grietines saukstelis
Druskos, pipiru
Avokada nulupti, isimti kaula ir smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti burokine tarka (jei avokadas kietesnis geriau tarkuoti). Avokado tyre apslakstyti citrinos sultimis, kad nejuoduotu (nepadauginkit ju, nes dings avokado skonis) Pomidora nuplikyti, nulupti odele, isimti seklas ir pomidoro file smulkiai smulkiai supjaustyti. Isspausti viena cesnako skiltele (kartais dedu net ir puse, nes nemegstu kai sio perdaug), viska gerai ishsukti, trinant sakute, kad iseitu vientisa mase, iberti druskos/pipiru pagal skoni, ideti grietines. Trumpam padeti i shaldytuva (apie 20-30 min).
Tinka prie mano auksciau minetu fajitu, taip pat - tacos, labai skanu ir tiesiog kabinti su nachos cipsais. Pabandykit, nepasigailesite!!!!!
TACO
Jums prireiks:
(4 porcijos)
500 g jautienos faršo
1 svogūno
2 šaukštai aliejaus
2 skiltelės česnako
2 paprikos, raudona ir žalia
3 šaukštų pomidorų padažo
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto čili padažo
kapotų petražolių
100 ml vandens
TACO paplotėlių
Salotoms:
Salotų gūžtės
1 saliero stiebelio
1 svogūno
pomidorų
Gaminimas:
Paskrudinti faršą. Sudėti smulkintą svogūną, papriką juostelėmis, pomidorų, čili padažą, vandenį ir druską. Viską išmaišyti. Uždengti dangčiu ir pakepinti ant mažos ugnies 5 min. Pabarstyti kapotomis petražolėmis ir sudėti į pašildytus TACO paplotėlius. Patiekti su salotomis bei čili padažu.
Jums prireiks:
(4 porcijos)
500 g jautienos faršo
1 svogūno
2 šaukštai aliejaus
2 skiltelės česnako
2 paprikos, raudona ir žalia
3 šaukštų pomidorų padažo
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto čili padažo
kapotų petražolių
100 ml vandens
TACO paplotėlių
Salotoms:
Salotų gūžtės
1 saliero stiebelio
1 svogūno
pomidorų
Gaminimas:
Paskrudinti faršą. Sudėti smulkintą svogūną, papriką juostelėmis, pomidorų, čili padažą, vandenį ir druską. Viską išmaišyti. Uždengti dangčiu ir pakepinti ant mažos ugnies 5 min. Pabarstyti kapotomis petražolėmis ir sudėti į pašildytus TACO paplotėlius. Patiekti su salotomis bei čili padažu.
Atradau Saldvos Meksikietiska misini ir skubu pasidziaugti. Labai-labai skanu Nusipirkau prieskoniu, o prie ju jau buvau priversta sugalvoti ir patiekala. Toki ne visai meksikietiska, bet "a la" meksikietiska tikrai. Paprasta ir skanu. Apkepiau kalakutienos farso, smulkiai supjaustytas marinuotas raudonas paprikas, konservuotas raudonas pupeles plius truputi mano mineto misinio ir aitriuju papriku. Gauta troskini susukau i lavasa (armeniska duona) ir suktinukus apkepiau truputi aliejuje, i kuri ikaitinus irgi iberiau truputi aitriuju papriku. Uztrukau vos 10-15 min, o aikciojimu uzteko 3 dienom.
Gal čia ką nors sau tinkamo rasit
http://www.delfi.lt/...men/food/?c=153
http://www.delfi.lt/...men/food/?c=153