Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Fainika @ 2014 11 25, 19:29)
patikslinu, kad dar apsidengs pastilažu... turiu 22x27cm formą bet nujaučiu kad gal nedatrauksiu tiek g.gif
peržiūrėjau visą praeitą temą ale kad beveik nei prie vieno stačiakampio svorio nėra parašyta, taip tai tik to torto paklausčiau išmatavimų ir viskas...  doh.gif

Aš nedarau iš 5 biskvitų tortų, tai kad ir parašytas svoris būtų prie kvadratinių, nepadėtų jums vis tiek. Geriausiai žinosit pati, kokie tortų svoriai tokių aukštų tortų gaunasi.

QUOTE
ant šlapios beze puikiausiai laikysis visos gėlytės. tik reikia jas klijuoti iš karto, kai aptepsite beze. Nors šlapios beze nemoku daryti, darau tik tikrąją , bet manau, kad jos vienodos ta prasme, kad gan greitai ant paviršiaus susiformuoja tokia lengva 'plutelė', kaip padžiovintų makarūnsų prieš kepimą, ir jau tada nelimpa prie jos jokie papuošimai.


Man šlapia beze tikrai greitai neapdžiūna, net parą pabuvus ant torto neapdžiuvus ji man visai, limpa puikiausiai...

Ultika, koks gražus, vasariškas tortukas thumbup.gif Puikios ramunės.

Likta, dailūs tortukai.

Atsakyti
raffaello, 2kg
user posted image
Raffaello, 2kg
user posted image
Kriaušių/karamelinis, 3,7kg
user posted image
Vyšnių/karamelinis, 3,3kg
user posted image
Atsakyti
Mergaites padekit man pradedanciai "glaju "platybese.Noriu paruosti sokoladini glaju,-prisiskaiciau visokiu nuomoniu,-sokolada su sviestu,sokolada su grietinele,ant garu voneles..ir t.t. Jei galit patarkit su kuo geriau..reiks vezt masinoj pyraga per salcius,bijau,kad tas sokoladas neapsitrauktu tokiu riebaliuku,na turbut supratot apie ka as.Dekoju labai,jei kas nepatinges ir proporcijas parasys 4u.gif
Atsakyti
smile.gif Šypsenėlė (:+2014 11 29, 19:01-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2014 11 29, 19:01)
Mergaites padekit man pradedanciai "glaju "platybese.Noriu paruosti sokoladini glaju,-prisiskaiciau visokiu nuomoniu,-sokolada su sviestu,sokolada su grietinele,ant garu voneles..ir t.t. Jei galit patarkit su kuo geriau..reiks vezt masinoj pyraga per salcius,bijau,kad tas sokoladas neapsitrauktu tokiu riebaliuku,na turbut supratot apie ka as.Dekoju labai,jei kas nepatinges ir proporcijas parasys 4u.gif


Aš naudoju šitą Olestos glazūrą:
100 g. Juodo šokolado
2-3 š. Grietinėlės (arba 1 š. aliejaus)
1 val. š. sviesto

Viską ištirpinti iki vientisos glazūros, kiek atvėsusią pilti ant torto viršaus. Galima tepti lygiai, ornamentuoti šaukštu, braukyti kaip voratinklį. Galima pilti tiesiai ant biskvito.
Tikrai neapsitrauks jokiu riebalu ir paprasta padaryti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles,
ka manot apie sitoki aparata pradedanciajai..?
http://www.amazon.co...d/dp/B00BTITZ5I 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 11 29, 20:06)
Aš naudoju šitą Olestos glazūrą:
100 g. Juodo šokolado
2-3 š. Grietinėlės (arba 1 š. aliejaus)
1 val. š. sviesto

Viską ištirpinti iki vientisos glazūros, kiek atvėsusią pilti ant torto viršaus. Galima tepti lygiai, ornamentuoti šaukštu, braukyti kaip voratinklį. Galima pilti tiesiai ant biskvito.
Tikrai neapsitrauks jokiu riebalu ir paprasta padaryti. mirksiukas.gif

Prie to paties,-geriau imti kartuji sokolada 70,ar juodaji? o aliejaus skonio nesijaus?Nuosirdus moteriskas aciu,pagelbejot 4u.gif
Papildyta:
aliejau saukstelis at saukstas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(trauktine @ 2014 11 30, 00:28)
Sveikos kepejeles,
ka manot apie sitoki aparata pradedanciajai..?
http://www.amazon.co...d/dp/B00BTITZ5I  4u.gif  4u.gif

na aš nors jau nepradedančioji blush2.gif bet baisiai norėčiau ir aš šito gėrio biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2014 11 29, 02:24)
Aš nedarau iš 5 biskvitų tortų, tai kad ir parašytas svoris būtų prie kvadratinių, nepadėtų jums vis tiek.

o tai kaip išgaunat aukštą tortą? Juk ant kokio tai "plokščio" ne visi papuošimai žiūrisi..

aš visada darau 5 biskvitų, o būna, kad ir 8 - 9. Geriau padarau aukštesnį, negu 'išplaukusį' biggrin.gif .
4 darau, kai jau iš tikro reikia iki kilogramo.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2014 11 30, 11:40)
o tai kaip išgaunat aukštą tortą? Juk ant kokio tai "plokščio" ne visi papuošimai žiūrisi..

aš visada darau 5 biskvitų, o būna, kad ir 8 - 9. Geriau padarau aukštesnį, negu 'išplaukusį'  biggrin.gif .
4 darau, kai jau iš tikro reikia iki kilogramo.

Bokštų nedarau biggrin.gif Nepatinka man tie užaukštinti tortai. Bet gi ir ne blynai pas mane. O jei bus kada būtent toks pageidavimas, tai ir padarysiu tokį užaukštintą, bet kol kas niekam tokio nereikėjo.
Tai kokio diametro tortas, jei iš 4 biskvitų IKI kilogramo, ir čia puoštas?
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2014 11 30, 15:00)
Tai kokio diametro tortas, jei iš 4 biskvitų IKI kilogramo, ir čia puoštas?

16cm g.gif ir tas iš lengvesnių svorių
Atsakyti
Ko tinginiaujate biggrin.gif

Drugeliai

user posted image

Medaus biskvitai, citrininis, abrikosinis, avietinis kremai, apelsinų džemas,1,8kg
Norėjau tiksliau svorį parašyti schmoll.gif , bet naitas kritikuoja bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 11 29, 20:06)
Aš naudoju šitą Olestos glazūrą:
100 g. Juodo šokolado
2-3 š. Grietinėlės (arba 1 š. aliejaus)
1 val. š. sviesto

Viską ištirpinti iki vientisos glazūros, kiek atvėsusią pilti ant torto viršaus. Galima tepti lygiai, ornamentuoti šaukštu, braukyti kaip voratinklį. Galima pilti tiesiai ant biskvito.
Tikrai neapsitrauks jokiu riebalu ir paprasta padaryti. mirksiukas.gif

o ta glazura turi buti skysta, kaip skystas sokoladas ar tirstesne?
Atsakyti