Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Elentari @ 2015 01 05, 23:24)

Aurosoma, sumažinkit nuotrauką  doh.gif

Buvau sumazinusi ir kiek as ziurejau rode gerai, maza nuotrauka. Tik kai Jus parasete nuejau paziureti, jau rode didele. Nezinau kodel g.gif
Atsakyti
[quote=Elentari,2015 01 05, 23:24]
Negerai darėt, kad pridėjot per daug pudros. Jis ir gaunasi skystalas toks, pastovi, subręsta ir tampa idealus "plastelinas". Nereikia daugiau pudros, nei parašyta.

o reikia saldytuve ar kambario temperaturoj laikyt? ir kiek valandu?
Atsakyti
QUOTE(agente25 @ 2015 01 08, 15:12)
o reikia saldytuve ar kambario temperaturoj laikyt? ir kiek valandu?

Laikyti kambario T, aš iš vakaro pasidarau, kitą dieną naudoju.
Atsakyti
Prasau rekomenduoti papuosima sviestiniams sausainiams, kuris laikytu forma, turiu omenyje,kad nereiketu sausainiuku laikyti vieno salia kito sudetu.. gal kazka tokio paprasto ir originalaus kaip sausainiu "vilnius">?
Noreciau pafantazuoti su konditeriniu svirkstu, taciau neturiu dar daug patirties .. smile.gif
Atsakyti
tyloka... smile.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Labai gražūs visi torčiukai:-)

Mano keli:user posted image
Papildyta:
[quote=newmind,2015 01 09, 19:54]
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Visu tortai labai labai grazus 4u.gif As ikeliu savo ketvirta blyna. Darkart aciu uz patarimus, kuriuos davet preita karta 4u.gif Norejau paklaust ar jus apipjaunat biskvito sonus, kai iskepa? Man iskepe lygiai, sutepiau lygiai atrodo, bet kai uzsidenge mase, gavosi kazkoks siaurejantis i virsu jis man doh.gif Sakau gal viski biskvitas nelygus, gal reikia koki pora cm apipjaut sonus? Virsu lyg pavyko islygint, sonai visitiek netiesus schmoll.gif Lyginau su peiliu pasildytu, paskui uzdengus mase su mentele. Patarkit, kaip jus tokius lygius padarot, kaip ta sviestini taip graziai islygint? verysad.gif Dengiau su cipsiuko, lipdziau su asseni pastilazais. Nusipirkau keleta formeliu, tai siek tiek lengviau, nes kazkaip dar tookiu grozybiu, kurias jus lipdot, net nedristu pradet blush2.gif Gal dar kas patars kaip kaspina islenkt, kad neitruktu mase ja lenkiant? Cia taip turi but kai ji dziuva buna itrukineja ar as perplonai juostele iskocioju? Jusu tortuose kaspinai kaip tikri, israityti ivairiai, labai naturaliai atrodo thumbup.gif Is anksto labai aciu toms, kas patars 4u.gif Atsiprasau, jei uzduodu jums elementarius klausimus, bet atrodo skaitai skaitai, o kai pradedi daryt iskyla daugybe klausimu.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(tedija @ 2015 01 10, 00:22)

grazus tie jusu darbeliai, daug darbo ideta ir jei nenustosit praktikuotis visa bus ok.
Su praktika viskas juk, cia ka matot tai didzioji dalis kepeju turi keliu metu praktika ir kepa ne po 1 tortuka i men. Kai tiek padarysit - pamatysit progresa smile.gif o jis su kiekvienu gaminuku ateina.
mase jei gerai padaryta netruksta, ji elastinga. Jei loimpa dedat ne pudra o krakmola, jei sunku minkyt, per kieta pakaitinat vos vos mikrobangineje atsileis, tik nepamirskit jei dazna ta pati gabaliuka kaitinsit jis vis labiau greiciau kietes ir dzius.
As naudoju Tuperware padekla ir kocela, tai krakmolo man beveik nereik kociojant-nelimpa, bet tai is dalies gal irgi praktika.
del nelygiu biskvitu-jei juos kepat po 1 tai iskeptus ir pravesusius susidekit viena ant kito bus matyt ar skirias, jei taip galit apipjauti didesnius pagal maziausia, arba ta maziausia deti i viduriuka, as virsuj visad pasilieku pati lygiausia o apaciai kiek storesni, nes jis dazniausiai permirksta nuo viso torto. Jei virsutinis ir apatinis bus vienodi tai issilyginsit viduri pagal juos.
Del sviestinio, naudoju sviestas+pudra. Sviestas buna ne kambario temperaturos o pasildytas bet neislydytas-isplaku, dedu pudra, isplaku, jei sunkiai tepas, velias pasildau kelias sek. Tepu paprastai staliniu peiliu, nenaudoju jokiu imantriu menteliu-man taip patogu. Tiesiog sviestinis turi buti minkstas, ji teptik per pora kartu plonai-uztepet lygiai, i saldytuva, sustingo vel tepat, vel i saldytuva, o tada pries dengiant isimat kad vos atsiltu nes mase tures prilipti.
mase turi buti minksta elastinga, kitaip vargas bus.
Kvailu klausimu nebuna, tik bijojimas juos uzduoti. Visos cia mes nemokejom ir klausinejom, gerai kad buvo kas atsake ir mokino-ACIU JOMS smile.gif
SEKMES smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 10 sausio 2015 - 15:34
Labas vakaras, šaunūs tortai.

Mano
user posted image

user posted image

Atsakyti
Panos SOS!!!!
ar gali nuo maistiniu dazu trupeti pastilazas?Daziau juoda spalva,aisku savaime dazu buvo daug ideta,ir mastika pradejo tiesiog byret(kai buvo be dazu, balta,nebyrejo)
Tiesa dazai americolor
ir man taip atsitinka antra karta g.gif
Atsakyti
QUOTE(akula2000 @ 2015 01 10, 19:35)
Panos SOS!!!!
ar gali nuo maistiniu dazu trupeti pastilazas?Daziau juoda spalva,aisku savaime dazu buvo daug ideta,ir mastika pradejo tiesiog byret(kai buvo be dazu, balta,nebyrejo)
Tiesa dazai americolor
ir man taip atsitinka antra karta  g.gif

Namu sąlygomis juodą spalvą išgauti sunku, reikia lb daug dažų, dėl to masė pradeda trupėti. Aš juodą ir raudoną spalvą perku, daaaug paprasčiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akula2000 @ 2015 01 10, 20:35)
Panos SOS!!!!
Tiesa dazai americolor
ir man taip atsitinka antra karta  g.gif

TAIP smile.gif
nes dedat nemažai dazu. Juoda ir raudona baisiausios spalvos man, nes darau namines smile.gif
Tiesa jei tektu daryti vestuvini pirma atkalbeciau biggrin.gif o jei nesigautu pirkciau nes tikrai nesigautu. Su raudona dar dar, bet dedu i zelatina ir po to dadedu, dirbti reik greit tada dar puse bedos, o juoda baisu dirbat nebent is kart po pasildymo ir laaabai greit biggrin.gif
Atsakyti