Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(Emila @ 2015 03 08, 23:20)
Vilniaus Ermitaźe. Buvo dar tokiu pačių rausvų ir mėlynų. Mėlynos gal tik mažiau pilnavidurės.

Dėkui 4u.gif reiks nulėkt.
Atsakyti
Aš šiauliškiam ,,Ermitaže'' gavau tik mėlyną ir rožinį miniuką. Ir žiedeliai visai į pilnavidures rožytes nepanašūs.
Atsakyti
Sveikos,

Pries pora metu gavau dovanu sanpaulija. Zydejo istisai, tik perzydi ir vel leidzia ziedelius, po to persikrausciau ir jau metai, kaip ji nezydi... verysad.gif Kas gali buti? Ar del to, kad persodinau? Ar nepatinka vakarine palange? Ar vazonas per didelis/mazas? Ar sausas oras? Nejau reikia palaidoti viltis, kad dar kada ji nudziugins savo melynais ziedeliais?... unsure.gif
Taip atrodo is virsaus:
user posted image
Lapai zali, grazus, blizgantys, vis naujus leidzia:
user posted image
Stai taip pakrypus i lango puse (nors jau keleta dienu apsukau):
user posted image
O cia kita puse kaip atrodo:
user posted image

help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2015 03 11, 13:51)
Sveikos,

Pries pora metu gavau dovanu sanpaulija. Zydejo istisai, tik perzydi ir vel leidzia ziedelius, po to persikrausciau ir jau metai, kaip ji nezydi...  verysad.gif  Kas gali buti? Ar del to, kad persodinau? Ar nepatinka vakarine palange? Ar vazonas per didelis/mazas? Ar sausas oras? Nejau reikia palaidoti viltis, kad dar kada ji nudziugins savo melynais ziedeliais?...  unsure.gif
help.gif  help.gif  help.gif

Iš pažiūros į kenkėjus nepanašu. Vazonėlis akivaizdžiai per didelis (rekomenduojama: vazonėlio skersmuo = 1/3 gėlės skersmens), be to žemė atrodo labai šlapia g.gif Sanpaulijos nemėgsta perliejimo schmoll.gif
Aš pabandyčiau persodinti, pažiūrėti kokia šaknų būklė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2015 03 11, 13:59)
Iš pažiūros į kenkėjus nepanašu. Vazonėlis akivaizdžiai per didelis (rekomenduojama: vazonėlio skersmuo = 1/3 gėlės skersmens), be to žemė atrodo labai šlapia  g.gif Sanpaulijos nemėgsta perliejimo  schmoll.gif
Aš pabandyčiau persodinti, pažiūrėti kokia šaknų būklė  g.gif

Lyg ir nematau jokiu kenkeju, nebent saknyse g.gif
O kaip ta skersmeni ismatuot? Nes ji palinkus i lango puse, todel atrodo labai daug vietos, bet jei butu tiesi, lapija uzdengtu vazonelio ploti g.gif
Zeme slapia, nes liejau vakar blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2015 03 11, 15:26)
Lyg ir nematau jokiu kenkeju, nebent saknyse  g.gif 
O kaip ta skersmeni ismatuot? Nes ji palinkus i lango puse, todel atrodo labai daug vietos, bet jei butu tiesi, lapija uzdengtu vazonelio ploti  g.gif
Zeme slapia, nes liejau vakar  blush2.gif

Man į kenkėjus irgi nepanašu schmoll.gif O matavimui yra toks prietaisas - liniuotė mirksiukas.gif Nors ir iš akies matyti, kad būtent skersmenys maždaug lygūs, o vazonėlis turėtų būti 3 kartus mažesnis doh.gif
Aš dar persodindama šiek tiek aplaužyčiau apatinius lapus ir įsodinčiau giliau (kad kotelio visai nesimatytų)
O tie apatiniai lapai nėra suglebę g.gif Lieta vakar, o žemė tokia šlapia šiandien g.gif O retkarčiais patręšiat g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 11 kovo 2015 - 15:37
O man atrodo, kad laikas ją atnaujinti... Arba iš lapelio, arba nupjovus pamerkti ir išleidus šaknis, persisodinti... 4u.gif
Atsakyti
Persodinčiau į mažesnį vazonėlį,aplaužyčiau lapus ir aišku tręšimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(VakareRyte @ 2015 03 11, 15:37)
O man atrodo, kad laikas ją atnaujinti... Arba iš lapelio, arba nupjovus pamerkti ir išleidus šaknis, persisodinti...  4u.gif

drinks_cheers.gif , ir tą, ir tą daryt, jeigu kuris variantas nepavyktų... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 11 kovo 2015 - 19:08
QUOTE(Rimmuse @ 2015 03 11, 15:36)
Man į kenkėjus irgi nepanašu  schmoll.gif O matavimui yra toks prietaisas - liniuotė  mirksiukas.gif Nors ir iš akies matyti, kad būtent skersmenys maždaug lygūs, o vazonėlis turėtų būti 3 kartus mažesnis  doh.gif
Aš dar persodindama šiek tiek aplaužyčiau apatinius lapus ir įsodinčiau giliau (kad kotelio visai nesimatytų)
O tie apatiniai lapai nėra suglebę  g.gif Lieta vakar, o žemė tokia šlapia šiandien  g.gif O retkarčiais patręšiat  g.gif

Dabar tik dasilo, kad vazonas turi buti 3 kartus mazesnis negu lapija doh.gif O as butent todel ja ir persodinau, nes vazonas man pasirode mazas blush2.gif
Apatinius lapus vis aplauzydavau, nes jie besiliesdami su slapia zeme nupudavo blush2.gif
Tresiu labai retai, ta pripazistu blush2.gif

QUOTE(VakareRyte @ 2015 03 11, 15:37)
O man atrodo, kad laikas ją atnaujinti... Arba iš lapelio, arba nupjovus pamerkti ir išleidus šaknis, persisodinti...  4u.gif

Zinokit labai gaila butu toki nemaza augaliuka palaidot ir augint is lapelio... blush2.gif verysad.gif

QUOTE(Spyglė @ 2015 03 11, 17:39)
Persodinčiau į mažesnį vazonėlį,aplaužyčiau lapus ir aišku tręšimas biggrin.gif

Manau taip ir darysiu, grazinsiu i senaji vazona rolleyes.gif Patresiu, tikiuos atsigaus. unsure.gif

Dar keli klausimukai, kokia zeme naudoti persodinimui? Tinka kambarinem gelems? Ir kaip daznai tresiat? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2015 03 11, 23:37)
Apatinius lapus vis aplauzydavau, nes jie besiliesdami su slapia zeme nupudavo  blush2.gif
Dar keli klausimukai, kokia zeme naudoti persodinimui? Tinka kambarinem gelems? Ir kaip daznai tresiat?  4u.gif

Pasikartosiu - gėlytė perliejama, jeigu žemė visą laiką šlapia doh.gif
Aš naudoju durpių substratą Suliflor + vermikulitą, perlitą (ką tuo metu turiu, nors labiau mėgstu pirmąjį). Kažkas naudoja kiminus kaip puriklį. Kiekvienas susiranda savo variantą. Svarbiausias reikalavimas - žemė turi būti puri.
Tręšiu kas 1-2 savaitės pavasarį, vasarą; 1-2 kartus per mėnesį rudenį, žiemą.
Atsakyti
[quote=Sunreja,2015 03 11, 23:37

Nebutinai iš lapelio... Paskaitykite temą ir rasite nuorodą, kaip išsaugoti pagrindinį augalą.... Pati šiuo metu net du įšaknijau... 4u.gif
Ir gražus, ir kaip naujas, ir dar lapelių pasodinau...

O Jūsų ir persodintas bus negražus.... Kotas matosi peraugęs... Nupjaunat, pamerkiat... Išleis saknis ir pasisodinat... 4u.gif

Papildyta:
Va cia: http://xobbi.narod.r...ter/omolaz.html
http://www.rojaussod...i...f=86&t=2807
Atsakyti