Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose

QUOTE(AJIRA @ 2014 11 05, 10:19)
Turim ir mes net dvi pavesines, viena prie baseino su pecium, o kita medine sode, bet cia bus ziemos sodas wub.gif
Dekui visoms uz nuomone 4u.gif , patinka ir man ta su virslangiais , bandysiu derint cool.gif

pabandykit dar pasižiūrėt idėjų britiškuose puslapiuose (pas juos jos labai populiarios), tikrai galima rast gražių variantų. O 'šiltnamio' efekto, manau, padėtų išvengti tas neaukštas pamatukas (kai langai ne iki pat žemės), tada palanges būtų galima išnaudot kaip suoliukus, o iš išorės tas pamatukas apjungtų namą ir priestatą į vientisą visumą.

chi chi, kol parašiau ir Liolio jau tą patį pasiūlė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Latifa: 05 lapkričio 2014 - 09:57
QUOTE(Liolio @ 2014 11 05, 10:54)
UK labai populiarios va tokios uzdaros terasos ar kaip jas cia pavadinti (angliskai conservatory). Man asmeniskai labai smagu jose, ypac per lietu. Puikiai suprantu jusu nora. Tik kiek su jas turinciais snekejau, galvojom kazkada ir patys tokia prisilipdyt, pakelia namo kaina, tai visi pataria bent stoga butinai deti normalu, ne stiklini. Nes tada vasara ne taip smarkiai prikaitina ir dar del to, kad kai stiklas virsuj, tai labai matosi visas purvas (net jei stiklas ir nera visai skaidrus). O siaip labai smagu sedeti pusiau namie, pusiau gamtoj. Del langu suskirstyma, as irgi uz tuos virsuj smulkius paskirstymus, arba tiesiog uz iprastus kvadratus be islenkimu.

tikrai drinks_cheers.gif nors is pradziu ir as labai norejau stiklinio stogo, bet ziemos sodu gamintojai patare nedeti stiklo, kaip ir jus sakot ir del praktiskumo ir nebus siltnamio, nors kiek tos saules Lietuvoj.
dekui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Latifa @ 2014 11 05, 10:55)
pabandykit dar pasižiūrėt idėjų  britiškuose puslapiuose (pas juos jos labai populiarios), tikrai galima rast gražių variantų. O 'šiltnamio' efekto, manau, padėtų išvengti tas neaukštas pamatukas (kai langai ne iki pat žemės), tada palanges būtų galima išnaudot kaip suoliukus, o iš išorės tas pamatukas apjungtų namą ir priestatą į vientisą visumą.

chi chi, kol parašiau ir Liolio jau tą patį pasiūlė  biggrin.gif

ačiū už pasiūlymą 4u.gif o dėl palangių būtų tikrai praktiška, bet jau turiu pamatuką cool.gif
Atsakyti
Gražus variantas su žaliuzėm 4u.gif Su skirtukais. Su langeliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rokoko Mūza: 05 lapkričio 2014 - 12:14
QUOTE(Rokoko Mūza @ 2014 11 05, 13:10)
Gražus variantas su žaliuzėm  4u.gif

drinks_cheers.gif ir gražu ir praktiška
Atsakyti
Turiu du kampus.
Svetainej nei sis nei tas.. Buvo planuota torserui, bet atrodo, kad jis ten pasimestu, nebent kazkoks wow, o tas wow ir kainuos wow.

Ir koridoriuj, tas kampas labai iejus pro duris is karto matosi, kazko norisi irgi idomaus. Konsoles g.gif Bet tokio noriu stiliaus nei siokio, nei tokio. Kiek ziuriu, arba grynas modernas, arba provansas. Niekas netiktu man. Gal kokia kampine spintele g.gif
Aisku, is tokio aprasymo sunku ka ir patart unsure.gif
Atsakyti
perziurejau tas anglu stiklines verandas, tai bent jau man, nors ir nepatinka, bet graziausiai ziurisi kai stiklinimo konstrukcijos ne baltos, o pilkos, rudos....tada labaiu i gamta susilieja, ne tai issisoka ir maziausiai sudaro "siltnamio" efekta. Dar visai grazu, kur su raudonom plytom pakombionuota tamsus remai.
Atsakyti
QUOTE(Meredita @ 2014 11 05, 16:14)
perziurejau tas anglu stiklines verandas, tai bent jau man, nors ir nepatinka, bet graziausiai ziurisi kai stiklinimo konstrukcijos ne baltos, o pilkos, rudos....tada labaiu i gamta susilieja, ne tai issisoka ir maziausiai sudaro "siltnamio" efekta. Dar visai grazu, kur su raudonom plytom pakombionuota tamsus remai.

Man bežiūrinėjant iškilo klausimas- kuo skiriasi veranda nuo žiemos sodo g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2014 11 05, 17:25)
Man bežiūrinėjant iškilo klausimas- kuo skiriasi veranda nuo žiemos sodo g.gif  biggrin.gif

Man ziemos sodos su kvietkais, fontaniukais ir pauksciukais asocijuojas, o veranda - namo prieangis, senukuose namukuose vadina ta dali, kur iejimas i namuka. Dideliuose namuose - ziemos sodas be sodo faunos ir floros biggrin.gif Taip manau, dauguma lietuvaiciu suprastu nesigilinant i tu zodziu saknis mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žalia Rūta: 05 lapkričio 2014 - 16:31
QUOTE(Meredita @ 2014 11 05, 17:14)

bet jeigu namo langu remai balti tai netiks pilka, ar ruda cool.gif
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2014 11 05, 18:25)
Man bežiūrinėjant iškilo klausimas- kuo skiriasi veranda nuo žiemos sodo g.gif  biggrin.gif

Veranda nešildoma, ten žiemą joks augalas neištvertų.
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2014 11 05, 16:20)
bet jeigu namo langu remai  balti tai netiks pilka, ar ruda cool.gif

Va ka tik pries tai idetoje nuorodoje pavyzdys kai langai sviesus, o konservatorija tamsi. Man sitas paveiksliukas is viso kaip is pasakos wub.gif Tamsios konservatorijos is tikruju daug graziau viduj bunant. O priderinti imanoma ir kai kiti langai balti.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2014 11 06, 10:12)
Va ka tik pries tai idetoje nuorodoje pavyzdys kai langai sviesus, o konservatorija tamsi. Man sitas paveiksliukas is viso kaip is pasakos  wub.gif Tamsios konservatorijos is tikruju daug graziau viduj bunant. O priderinti imanoma ir kai kiti langai balti.

user posted image

vat as si paziurejus ir siuliau smile.gif bet namo apdaila tokia zemes spalvu, klinkeris, stogas, daug gamtos...o jei koks geltonas namas ant plyno lauko, tai kazin ar jau taip grazu butu g.gif
Bet tai reikia sildyti ta patalpa, o per langus iseina nemazai silumos...nezinau, man atrodo neverta investuoti i toki dalyka, na nebent namas kur centre, ir jau norisi to ziemos sodo...nes man ziema kur kas maloniau butu sedeti kokiam supamam kresle salia lango, gerti arbata ir ziureti i apsnigtas puseles ir eglutes, nei po kokia palme ir kaktusu sedint gerti arbata smile.gif
Atsakyti