faina paskutinė įdėta konservatorija, bet kažkaip prisimenu namus senos statybos, kur žiemą įėjus į vadinamą verandą...brrr ir net batų ten palikt nesinori, nebent šildyt kaip namus, tada

QUOTE(Meredita @ 2014 11 06, 10:59)
Bet tai reikia sildyti ta patalpa, o per langus iseina nemazai silumos...nezinau, man atrodo neverta investuoti i toki dalyka
nebent dėti langus, kurių šiluminė varža nedaug nusileidžia sienų varžai, bet čia dar didesnės investicijos, nei kokius 20 metų šildyti stiklus... Nes šildyti šiaip ar taip reikia, aišku, tokia oranžerija su gerais paketais labai efetyviai šildoma saulės, tai tas pašildymo poreikis yra tik naktimis žiemą iki minimalios temperatūros, kad augalai išgyventų, o dieną kai saulė ir taip 25.
QUOTE(Liolio @ 2014 11 06, 10:12)
Va ka tik pries tai idetoje nuorodoje pavyzdys kai langai sviesus, o konservatorija tamsi. Man sitas paveiksliukas is viso kaip is pasakos
Tamsios konservatorijos is tikruju daug graziau viduj bunant. O priderinti imanoma ir kai kiti langai balti.

oho fantastiškai atrodo

Tai stiklinkit zaliais langais

QUOTE(Meredita @ 2014 11 06, 10:59)
taip, šildyti tikrai reikės, lygiai kaip ir visam name
Papildyta:
QUOTE(Meredita @ 2014 11 06, 11:24)
dabar pasimečiau, nors anksčiau maniau tikrai ne žalią
Gal galite ideti namo ta dali kur ta terasa? Butu aiskiau mums, ka cia patart. Kaip minejau, man balta spalva, tai issaukenciai atrodo ir primena siltnami, aisku dar priklauso nuo dormos, namo fasado, langu skaidymo, nes kai kur visai neblogai ziurisi.
Bet jusu atveju, kazkaip galvoju, kad ta balta gali "nupiginti" namo vaizda. Aisku, nematant vaizdo sunku komentuoti...
Bet jusu atveju, kazkaip galvoju, kad ta balta gali "nupiginti" namo vaizda. Aisku, nematant vaizdo sunku komentuoti...
QUOTE(AJIRA @ 2014 11 05, 11:39)
tikrai
nors is pradziu ir as labai norejau stiklinio stogo, bet ziemos sodu gamintojai patare nedeti stiklo, kaip ir jus sakot ir del praktiskumo ir nebus siltnamio, nors kiek tos saules Lietuvoj.

ziemos sodas labai grazu

Jei bus nesildoma, jame galima sustatyti augalus, kurie lauke neziemoja (iki 0;-5 laipsniu) - oleandrai, palmes, kiparisai ir visokie kitokie viszaliai medeliai, kai tuo tarpu sildomoje patalpoje jiems ziema per sausa ir per silta.
Man asmeniskai graziausia butu balta langu spalva kaip ir namo, arba, kitaip sakant, kad kuo labiau deretu prie namo ir atrodytu kaip namo dalis, o ne koks prielipas. Bet, jei pats namas tamsios spalvos, o ziemos sodo konstrukcijoje bus daug baltu remu, jie labai kontrastuos su sienom ir mazai besiris su namo langais.
LT ir taip ilga metu tarpa buna pilka ir niuru, nereiketu per daug nusitamsinti.
Dar pvz.:
https://www.google.d...ved=0CAYQ_AUoAQ
QUOTE(Meredita @ 2014 11 06, 11:33)
Gal galite ideti namo ta dali kur ta terasa? Butu aiskiau mums, ka cia patart. Kaip minejau, man balta spalva, tai issaukenciai atrodo ir primena siltnami, aisku dar priklauso nuo dormos, namo fasado, langu skaidymo, nes kai kur visai neblogai ziurisi.
namas panašus i tą, kur pirma nuotrauka kėliau ir langai taip skirstyti, stogas žalias...
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2014 11 06, 11:36)
ziemos sodas labai grazu
, jei tik turit vietos prie namo.
Jei bus nesildoma, jame galima sustatyti augalus, kurie lauke neziemoja (iki 0;-5 laipsniu) - oleandrai, palmes, kiparisai ir visokie kitokie viszaliai medeliai, kai tuo tarpu sildomoje patalpoje jiems ziema per sausa ir per silta.
Man asmeniskai graziausia butu balta langu spalva kaip ir namo, arba, kitaip sakant, kad kuo labiau deretu prie namo ir atrodytu kaip namo dalis, o ne koks prielipas. Bet, jei pats namas tamsios spalvos, o ziemos sodo konstrukcijoje bus daug baltu remu, jie labai kontrastuos su sienom ir mazai besiris su namo langais.
LT ir taip ilga metu tarpa buna pilka ir niuru, nereiketu per daug nusitamsinti.
Dar pvz.:

Dar pvz.:
dėkui už patarimą

o augalų tai tikrai turiu apelsinamedziai , citrinmedziai, mandarinmedziai, palmes, agavos...dabar ziemodavo garaze
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 11 05, 16:31)
Man ziemos sodos su kvietkais, fontaniukais ir pauksciukais asocijuojas, o veranda - namo prieangis...

Kaip graziai sviestuvas sviesa skleidzia
Butu idomu pamatyti visa buta

Butu idomu pamatyti visa buta

Labai fsinos nuotraukos is seses buto, taip autentiska, nedaldu.
Labai mano skonio. Gal galit dar vaizdu.