Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Tarp kitko, perskaiciau, kad paaugliams ir ne tik, kurie tur spuogu buna sutrikusi cholesterolio gamyba ir tuo paciu reiskiasi ir Vit D gamyba. (Nes Vit D gaminasi cholesterolyje. Ar jis dalyvauja sio vitamino pernasoje ir gamyboje. Jam svarbus cholesterolis) Kas tokiems buna dazna depresijos priezastis. Taip pastebejo odos gydytojas. Taip pat Vit D. gamyba buna sutrikusi astmininkams, taip pat zmonems su Isetine skleroze (jei gerai perskaiciau) , alergiskiems. Nidulia, minejai, kad tau buvo atrastas vit D trukumas. Butu idomu suzinoti, kada tai buvo pastebeta, ar kai jau valgei paleo??Ar iki paleo. Kada tu ji likvidavai? Jo trukumo pozymiai labai su tavo minetom ligom, kurias turejai panasus. Astma, alergijos odos ir t.t. prie Vit D trukumo buna stipresnes, atseit. O kadangi paleo tai yra riebaus maisto valgymas, tad ir vit D isisavinimui yra labai i nauda...Jei teisingi tokie ismastymai. Man gali buti jo trukumas. Lauke, deja, nors kaime gyvenu bunu gana mazai. Reiks rimtai ta tyrima pasidaryti.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 11 09, 18:58)
Nidulia, minejai, kad tau buvo atrastas vit D trukumas. Butu idomu suzinoti, kada tai buvo pastebeta, ar kai jau valgei paleo??Ar iki paleo. Kada tu ji likvidavai? Jo trukumo pozymiai labai su tavo minetom ligom, kurias turejai panasus. Astma, alergijos odos ir t.t. prie Vit D trukumo buna stipresnes, atseit. O kadangi paleo tai yra riebaus maisto valgymas, tad ir vit D isisavinimui yra labai i nauda...Jei teisingi tokie ismastymai. Man gali buti jo trukumas. Lauke, deja, nors kaime gyvenu bunu gana mazai. Reiks rimtai ta tyrima pasidaryti.

As D tyrima pirma karta pasidariau, kai jau maitinausi paleo, anksciau nebuvau jo dariusi, tad ir neaisku, koks vaizdas buvo anksciau. Tyreja, kuri eme krauja, sake, kad masiskai lietuvimas aptinka D trukuma.
Taip, as turejau astma ir ivairias odos alergijas, bet gi jos po 3 paleo menesiu praejo o D trukumas buvo didelis:)
Pasidaryk butinai D tyrima, bent jau zinosi ka daryti toliau. As parsisiunciau vit D alyvuogiu aliejuje ir pakankamai greitai D lygi pakeliau, reiskia mano organizmas gerai isisavino geriama D, kitaip nebutu pakiles jo lygis.
Atsakyti
Nidulia, ar niekaip nesieji savo bukles pagerejimo su D trukumo isgydymu? Ar nepastebejai nieko? Tai aisku, kad ras pas mane irgi nemaza. Esu beveik tuo tikra biggrin.gif Bet irgi klausimas, ar sintetiniai vitaminai nekenkia ir t.t. As geriu irgi dabar.
Atsakyti
Labas rytas damules! 4u.gif 4u.gif

Kazkokia itartina tyla cia pas mus smile.gif
As noriu pasipasakoti buitinius nuotykius , kaip vakr staiga uzsimaniau graikisko jogurto. Tiesiog uzspaude noras nors tu ka, sulapnojau bliuda su zolem ir agurku, super skaniai. O paskiau dar pora saukstu su laseliu medaus....
NU ir ka.... kazkoks dujinis nuotekis atsirado vakare, gerai kad namie pati viena sau buvau.... Nezinau ar cia tikrai taip jogurtas, nes lyg ir nieko itartino daugiau nevalgiau, na tik pomidora salotose, nes juos irgi buvau uzraukus gera menesi....
Zodziu, paeksperimentuosiu ir ziuresim kas bus. Nes va po tu BRA skaiciavimu meginu mesos siek tiek pamazinti, bet vat kazkuo bada reikia marint....

Ai ir dar vienas. Del sviesto Ghe pasiduodu! Rimtai, jauciuosi baisi nevykele.
Is trecio karto lyg ir gavosi kazkas panasaus, su nuosedom, bet jau jau buvo sluoksnis ir labia svaraus pastovejus kelias paras. NU ir atsitiko atsitikimas - duzo ano stiklainiukas su visu ghe sad.gif Pasikeikiau ir savaitgali viriau vel - jau gi moku. Nesigavo. Visas drumzlinas. Siltas skanu, saltas netinka... Sunaudojau. Vakar vel viriau, uzsispyrus kad nors tu ka ir panasu truputi perkaitinau, nes spalvyte gerokai tamsesne, bet sakau skaidrus gal liks. Atsikeliu ryte - begu tikrint, kaip vaikas kaledu ryta ir.... visas stiklainis susokes, nei milimetro ant virsaus nelike sad.gif((( Nusivylimas nerealu. Ar cia as tokia nemoksa? Ar cia jis susoka del pakankamai zemos temperature virtuvej?
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 10, 12:40)

Ai ir dar vienas. Del sviesto Ghe pasiduodu! Rimtai, jauciuosi baisi nevykele.
Is trecio karto lyg ir gavosi kazkas panasaus, su nuosedom, bet jau jau buvo sluoksnis ir labia svaraus pastovejus kelias paras. NU ir atsitiko atsitikimas - duzo ano stiklainiukas su visu ghe sad.gif  Pasikeikiau ir savaitgali viriau vel - jau gi moku. Nesigavo. Visas drumzlinas. Siltas skanu, saltas netinka... Sunaudojau. Vakar vel viriau, uzsispyrus kad nors tu ka ir panasu truputi perkaitinau, nes spalvyte gerokai tamsesne, bet sakau skaidrus gal liks. Atsikeliu ryte - begu tikrint, kaip vaikas kaledu ryta ir.... visas stiklainis susokes, nei milimetro ant virsaus nelike sad.gif((( Nusivylimas nerealu. Ar cia as tokia nemoksa? Ar cia jis susoka del pakankamai zemos temperature virtuvej?

g.gif tai kad Ghe sustingęs skidrus nebūna. Jis skaidrus kol skystas... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 11 10, 12:51)
g.gif tai kad Ghe sustingęs skidrus nebūna. Jis skaidrus kol skystas...  rolleyes.gif

Bet as kaip suprantu jis ir neturi sustingti lyg koks paprastas sviestas... Juk i saldytuva nekisu. Jis gi turi skystas likti, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 10, 12:55)
Bet as kaip suprantu jis ir neturi sustingti lyg koks paprastas sviestas...  Juk i saldytuva nekisu. Jis gi turi skystas likti, ar ne?

turi sustingti ir kambario temperatūroje..

Va, toks būna:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 10, 11:55)
Bet as kaip suprantu jis ir neturi sustingti lyg koks paprastas sviestas...  Juk i saldytuva nekisu. Jis gi turi skystas likti, ar ne?

Neturi būti skystas, jis kietesnis už nelydytą sviestą, bent jau paprastą sviestą lengvai su šaukštu ar peiliu pakabinu, net ir iš šaldytuvo išimtą, o lydytam jėgos daugiau reikia. Na, nebent laikot labai šiltai, tai kaip ir kokoso aliejus šilumoj gal ir nesustingtų biggrin.gif
Atsakyti
Oba! Aciu merginos 4u.gif 4u.gif Nugi pasirodo viskas gerai su tuo mano ghe, o as nervinausi... nes nu matot, nete tai tos foto rodoskaidru, grazu.... Reiskia viskas pas mane okey ax.gif
Atsakyti
-sky-, ačiū iž vitaminą c, skaniai prijuokinai!
jei jauti alkį, gal riebalo daugiau bandyk dėti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(U-Star @ 2014 11 10, 14:05)
-sky-, ačiū iž vitaminą c, skaniai prijuokinai!
jei jauti alkį, gal riebalo daugiau bandyk dėti?  g.gif

Visada prasom smile.gif O riebalo nugi dedu visur ir daug, ir kokoso alieju saukstais riju....

As siaip supratau, kad geriausias budas nejausti alkio- veikla, o kai kiaura diena sedi priesais PC o aplinku visi ciauskia, triauskia ir cepsi... ir manbadas reiskiasi, nors is tikruju neesu nei alkane nei ka.

Nu velnias, reikia man kazkokiu budu savo kuneli priversti deginti riebalus, jauciu, reikes grieztu tonu tartis - jokio maisto.
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 11 10, 13:59)
As siaip supratau, kad geriausias budas nejausti alkio- veikla, o kai kiaura diena sedi priesais PC o aplinku visi ciauskia, triauskia ir cepsi... ir manbadas reiskiasi, nors is tikruju neesu nei alkane nei ka.

O taip, tai taip sava ir pažįstama. drinks_cheers.gif Man bent mezginį rankose laikyti, ir tai sotesnė jaučiuosi lotuliukas.gif
Atsakyti