Įkraunama...
Įkraunama...

Individualiu namu projektai

QUOTE(Verteris @ 2014 11 07, 22:40)
O prie namo stoginę automobiliams kaimynas padaręs?

Ne, stogines nera.
Atsakyti
QUOTE(zuveles @ 2014 11 07, 21:31)
Taip ir yra - namas be garazo energetiskai efektyvesnis. As tik norejau papasakoti zmoniu nuomone, kurie buvo atvaziave apziureti to vieno auksto namo be garazo, visu zodziai buvo  :"gal butu ir neblogas namas, bet kodel jis state begarazo ?" vadinasi kol kas zmones nori tureti garaza priblokuota prie namo, ir jeigu nepasisktu pastatyti namo ji pardavinejant gali buti minusas, kad nera garaziuko  doh.gif  Gal su metais zmoniu nuomone keisis, gal uzteks tik silto namo, pastoges ir grazaus kiemo smile.gif

Aišku, kad reikia pagalvoti apie mašinos statymą. Mano name (žiūrėkit pirmo psl. pačioje apačioje) stoginė gana uždara. Ji beveik garažas. O štai čia gyvas rezultatas. Dabar vaizdas šiek tiek pasikeitęs, mažiau betvarkės. Bet čia yra mano automabilių stoginė. Tokia panašiai kaip degalinėje: išlipate ir kur norite name einate ratu - niekur lietus neužlis.
Atsakyti
QUOTE(Delphine @ 2014 11 07, 18:02)
aloha!
iskart atsiprasau, jei ne i ta tema papuoliau, bet visgi tai susije su namu isplanavimais..
kadangi planuojam namo statybas, ir buvom absoliuciai neabejotinai apsisprende statytis `1 auksto nama, neseniai mane sumutino kai kurie pasisakymai "pirmam aukste "nejauku" miegot..." (ar del vagysciu, ar siaip zemai kazkaip).,,Kokios jusu nuomoneS? ar yra kas pasirinko 1 auksto namo statyba ? o kas pasirinko 2 aukstu, ar tikrai taip nejauku butu meigot pirmam aukste? biggrin.gif

Man elektrikas paaiskino, kad paprastus vagisius atbaido vien matomoje vietoje pakabinta signalizacijos sirena smile.gif , juos tai paveikia psichologiskai ir dazniausiai i nama nelenda, o nuo rimtu vagiu neapsaugos niekas nei signalizacija, nei rimciausios spynos, jie tiesiog signalizacijos kodus sugeba nulauzti.
O jus statykite nama tiki, koks jums prie sirdies, taigi jums reikes gyventi, niekas jusu negasdins, taigi dauguma zmoniu miega pirmame aukste 4u.gif
Atsakyti
na aciu visiems uz atsakymus. grizau tada prie savo pirmo auksto projekto ir tikiuosi nebesimetysiu...

QUOTE(Noriukas5 @ 2014 11 07, 20:32)
Niekada nestatyciau dvieju aukstu namo, pigiau iseitu dvieju aukstu mansardinis namas uz vienaauksti

mes kaip tik susiprojektave mintyse vieno auksto + mansarda, miegamieji pirmam aukste, mansardoj sveciu kambarys su san. mazgu. Tik nemaniau, kad dvieju aukstu mansardinis pigiau nei vienaukstis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delphine: 07 lapkričio 2014 - 22:05
QUOTE(cibulis @ 2014 11 07, 22:48)
Aišku, kad reikia pagalvoti apie mašinos statymą. Mano name (žiūrėkit pirmo psl. pačioje apačioje) stoginė gana uždara. Ji beveik garažas. O štai čia gyvas rezultatas. Dabar vaizdas šiek tiek pasikeitęs, mažiau betvarkės. Bet čia yra mano automabilių stoginė. Tokia panašiai kaip degalinėje: išlipate ir kur norite name einate ratu - niekur lietus neužlis.

Puikus spendimas thumbup.gif, turint tokia stogine garazas nebutinas, reikia tik sandeliko rakandams namo viduje, ane mirksiukas.gif
Pas tuos zmones jau nera tiek vietos, kad tokia stogine pastatyti, nes namas labai keturkampos formos, zodziu simta kartu reikia viska apgalvoti projektuojant nama, o tik tada pradeti statyti, bet ne statybininkams statant pirma nama viska protingai suplanuoti tikrai sunku, taigi mielieji niekur neskubekite projektuojant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuveles @ 2014 11 07, 21:59)
Puikus spendimas   thumbup.gif, turint tokia stogine garazas nebutinas, reikia tik sandeliko rakandams namo viduje, ane  mirksiukas.gif

Yra ir sandėliukas: jis prasideda maždaug nuo kopėčių ir eina iki sienos pabaigos į dešinę pusę (į tos skylės pusę, ten bus apdaila, kur skylė). Sandėliuko plotas apie 18 kv. m. Realiai bus panaudota apie 9-10 kv. m, nes kita dalis bus praėjimas.

O namo viduje turiu apie 2 kv. m sandėliuką po laiptais. Dar galvoju, kad pavyks apie 1 kv. m išnaudoti katilinės patalpos (ten bus geoterma, todėl karščio dulkių nebus).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 07 lapkričio 2014 - 22:22
QUOTE(cibulis @ 2014 11 07, 23:19)
Yra ir sandėliukas: jis prasideda maždaug nuo kopėčių ir eina iki sienos pabaigos  į dešinę pusę (į tos skylės pusę, ten bus apdaila, kur skylė). Sandėliuko plotas apie 18 kv. m. Realiai bus panaudota apie 9-10 kv. m, nes kita dalis bus praėjimas.

O namo viduje turiu apie 2 kv. m sandėliuką po laiptais. Dar galvoju, kad pavyks apie 1 kv. m išnaudoti katilinės patalpos (ten bus geoterma, todėl karščio dulkių nebus).

Puiku, viskas apgalvota, jusu namas nedidukas, bet tirai labai jaukus, gyvensit ir dziaugsites, sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Delphine @ 2014 11 07, 21:58)
na aciu visiems uz atsakymus. grizau tada prie savo pirmo auksto projekto ir tikiuosi nebesimetysiu...
mes kaip tik susiprojektave mintyse vieno auksto + mansarda, miegamieji pirmam aukste, mansardoj sveciu kambarys su san. mazgu. Tik nemaniau, kad dvieju aukstu mansardinis pigiau nei vienaukstis...

Jei patinka vienaaukščiai - statykit vienaaukštį. Jei nepatinka - vienaukštį ar su mansarda. Čia vieno teisingo sprendimo tikrai nebus. Mes dar prieš projekto paieškas žinojom, kad name turi būti antras aukštas. Tiesiog patinka. Pirmame pas mus visa gyvenamoji zona, o antrame (mansardiniame) aukšte vonia ir trys miegamieji. Tai manau neblogai atskirtos skirtingos paskirties erdvės. Bet vienaaukštyje taip pat viskas įgyvendinama. Tik kas man nepatinka, tai daugumoje vieno aukšto namų projektų randami ilgi (palygint) koridoriai. Atima jaukumą iš patalpų bent jau man.

O dėl pigumo, tai vienas aukštas + mansarda: mažiau pamato, mažiau mūro, mažiau stogo, mažiau fasado. Kita vertus, reikalinga rimtesnė perdanga ir laiptai. Bet viską sudėjus kaip ir pigiau. Aišku daug ir nuo projekto priklauso. Tačiau teorija tokia yra, kad ekonomiškiausias šildymo ir pastatymo prasme yra vienas aukštas + mansarda.

Tiesa, gal kiek ne į temą, bet jeigu reiktų iš naujo statytis dabar namą, tai pagalvočiau ir apie vieno aukšto. Bet ne dėl su gyvenimu jame susijusių priežasčių. Pačiam statant mažiau vargo su žemesniu stogu ir žemesnėm sienom biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 07 lapkričio 2014 - 23:55
gediminas_,2014 11 07, 23:47
"Tik kas man nepatinka, tai daugumoje vieno aukšto namų projektų randami ilgi (palygint) koridoriai. Atima jaukumą iš patalpų bent jau man."

drinks_cheers.gif pas mus irgi gavosi ilgas koridorius, bet as tai laikau kaip pliusa, nes namas suprojektuotas taip, kad padalintas i dvi dalis, vienoj namo pusej virs gyvenimas, kitoj ramybes zona, ir sias dvi namo dalis skirs koridorius. as jau net matau kaip koridoriaus sienas dazysiu ir koki apsvietima desiu, manau bus labai jauku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zyzna: 08 lapkričio 2014 - 01:46
QUOTE(cibulis @ 2014 11 07, 21:18)
Jei mano sklypas būtų leidęs, būčiau statęs vieno aukšto namą. Bet sklypas mažas 6 arų, tai stačiau vieno aukšto su mansarda.

drinks_cheers.gif ,musu irgi 6 a, tai net nesvarstem vieno auksto, nes tada gautusi pievutes tik po 3 m nuo tvoros doh.gif , tada jausciausi kaip daugiabutyje, jei jau turi nama, tai terasai ir minimaliai pievai reikia palikti. Nu man keistai atrodo, kai vieno auksto namas visa sklypa uzima, o vaikai prie tvoros zaidzia doh.gif arba is visu kambariu tik i tvora ziuri.
Atsakyti
jei isilgai namo koridorius, tada taip - ilgas.
As dariau skersai, tai jo ilgis 2.5m max...

QUOTE(zyzna @ 2014 11 08, 00:42)
gediminas_,2014 11 07, 23:47
"Tik kas man nepatinka, tai daugumoje vieno aukšto namų projektų randami ilgi (palygint) koridoriai. Atima jaukumą iš patalpų bent jau man."

drinks_cheers.gif pas mus irgi gavosi ilgas koridorius, bet as tai laikau kaip pliusa, nes namas suprojektuotas taip, kad padalintas i dvi dalis, vienoj namo pusej virs gyvenimas, kitoj ramybes zona, ir sias dvi namo dalis skirs koridorius. as jau net matau kaip koridoriaus sienas dazysiu ir koki apsvietima desiu, manau bus labai jauku smile.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 11 08, 17:07)
jei isilgai namo koridorius, tada taip - ilgas.
As dariau skersai, tai jo ilgis 2.5m max...

4,9m pas mus, ziuresim kaip atrodys is brezinio perkelus i sklypa smile.gif
Atsakyti