Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai 3

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 11 04, 15:10)
gal jiems per šalta,bet kambaryje neturiu kur laikyt verysad.gif

pas mane irgi vėsiai stovi, bet sveiki. Ir nenoksta taip greit. Mažu kuris ir iki Kalėdų ištemps...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 11 04, 17:47)
Mažu kuris ir iki Kalėdų ištemps...

long kiper turi šansų
Atsakyti
QUOTE(Anna Bergman @ 2014 11 04, 17:00)
long kiper turi šansų

gal ir turi, tik kad aš jų neturiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 11 04, 16:47)
Mažu kuris ir iki Kalėdų ištemps...

Pala pala, drauge g.gif Tai tu nori pasakyt, kad tiek turi užsizapasinusi, kad iki Kalėdų nesurysit? Nu, buržujus tu, drauge blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2014 11 04, 13:18)
Aš irgi išroviau pomidorus ir nedarau nieko, laukiu pavasario  smile.gif Na, gal dar pabarstysiu fosforo trąšų. Įsidėmėjau, kad Ex iš rudens fosforu tręšia  smile.gif  Šaškės nedeginsiu, nes mulčiuoju, o be to manau, kad ji visai nebūtina, ypač jei pomidorai nesirgo, kenkėjų nebuvo. Žemės irgi neperkasinėsiu dėl tos pačios priežasties - mulčiuoju. Ir dar manau, kad žemę reikia kuo mažiau judinti. Jei jūs nebuvote užsėjusi sideratais, ką duos plikos žemės perkasimas ? Patręšti kokiu mėšlu būtų labai gerai  4u.gif
Nors dar ne laikas nei sėti, nei sodinti, bet gal kam nors pravers  smile.gif Pavasarį vis būna klausiama, ką dėti į duobutes
http://www.youtube.c...h?v=ftzK0gXWNLw

Ant keliū pomidorų buvo maras įsimetęs, bet nupurškiau ir neįsikerojo.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 11 04, 22:09)
Pala pala, drauge  g.gif Tai tu nori pasakyt, kad tiek turi užsizapasinusi, kad iki Kalėdų nesurysit? Nu, buržujus tu, drauge  blink.gif

ешь ананасы, рябчики жуй...
Jei nesunoks, tai žalių tikrai nerysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 11 05, 08:52)
ешь ананасы, рябчики жуй...
Jei nesunoks, tai žalių tikrai nerysiu  biggrin.gif

Užraug žalius...paskui išmesi biggrin.gif Nei agurkas,nei pomidoras gavosi.Nei vienas negriebiam.Daugiau tų žalių mazgių net neskinsiu schmoll.gif
Pas mani jie normaliai noksta,taip,kad dvi savaitės,jei dviese valgytumėm,ir pomidoram atia.Viena ilgiau išsilaikysiu,nėr čia ko priprast ant svetimo gero irnesakyk.gif
Buvau ištempus vienus į garažą,kitus rūsin,bet radau kelis supuvusius ir parsitempiau atgal.
Atsakyti
namie dėžėse jau visi prinokę, o sodyboj palikti šaltai visi žali, nors tuo pačiu metu skinti.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 11 05, 23:20)
Užraug žalius...paskui išmesi biggrin.gif

taigis, kaipgis.. ačiū už patarimą biggrin.gif Aš jau marinavau kadaise žalius, taip nieks ir nevalgė. Geriau tegu noksta pamažėle.
Atsakyti
Buvau pametus jus blush2.gif , susiradau, grįžau.
Ir grįžau su ta mintimi: pradariau dabar savo sultyse su česnaku pridarytų pomidorų Churma (atskirai specialiai tą veislę dariau). Ir ką - mano skoniui labai patiko, daug įdomiau kažkaip. Duotum kitam paragauti užmerktom akim, tai jaučiu ilgai akis vartytų, kol pasakytų kas čia, nes nesijaučia ta įprasta pomidorinė rūgštelė, labiau yra kažkoks saldumas. Žo, ir vaizdas geras (geltonumas lyg kaukazinių slyvukų) ir skonis kalėdiškas. Dar kartą užsitvirtinau, kad sėsiu ir kitą metą juos.
Varau pasišildyti į Europos apačią, tai be šmutkių būtinai reiks sėklų pažiūrėt, užkrėtėt. Na, ne tik pažiūrėt, bet ir parsivežt. Bet ar yra tokių, kokių nebūtų pas mus pirkti ir būtų dėmesio vertos? Paeksperimentuosiu blush2.gif

Reik dar šiltnamį susitvarkyti, bet taip nesinori ten eiti, kol saulytė neprišildė.
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 10 31, 18:08)
Ar nuimat šiltnamio stogus žiemai?

mano senas stiklinis - bijau ir pajudinti, o štai kaimynų "karbonadinis" išrinktas, vieni graučiai stovi.
QUOTE(Vobla @ 2014 11 01, 19:41)
nezinau ar gudriai padariau: priveziau perpuvusio meslo, perkasiau, labai gausiai prilaisciau( kokias tris dienas labai gausiai liejaiu su slanga) uzdengiau celofanu aklinai ir koki sprindi sieno ant virsaus, kad nepersaltu. irgi eksperimentuoju doh.gif man rodos dregme neturetu isgaruot kai ukzlojau plevele ir taip prispaudziau g.gif pavasari nuimsiu siena, plevele, bus matyt kas ten po apacia gavosi g.gif  nes kitaip zeme gaunasi kaip pelenai, o pernai net sniego nebuvo, kad i siltnami prikasti....

kiek pamenu, anomalinėj zonoj gyveni, tai taip bandai šilumą išgauti - iš mėšlo?
O ne bus per stipru jis daigeliams, nenudegins g.gif . Gyveni žmogus ir išradinėji geriausias priemones savo zonai, o kas belieka, ania, Vobla drinks_cheers.gif .

Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 11 08, 18:42)

kiek pamenu, anomalinėj zonoj gyveni, tai taip bandai šilumą išgauti - iš mėšlo?
O ne bus per stipru jis daigeliams, nenudegins  g.gif . Gyveni žmogus ir išradinėji geriausias priemones savo zonai, o kas belieka, ania, Vobla  drinks_cheers.gif .

aha...ir dar sausra prikibo. lyg siol ka isgaliu laistau- vaiskrumius, vaismedzius, gelynus. fui... noriu tikro lietingo rudens...
ne pirmas kartas meslas is rudens- turetu tikti...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 11 09, 10:14)
ne pirmas kartas meslas is rudens- turetu tikti...

Nus,jei perpuvęs ir ne per daug ax.gif .Pala,ar ne pas tavi paskui pomidorai buvo kalabašiniais baisuokliškais lapais ?
Atsakyti