QUOTE(sena pažįstama @ 2014 11 03, 17:32)
Nesuprantu

Gal kad tokio modelio musu seimoje niekada nebuvo. Nu labai idomiai i mane pasiziuretu 18metis, kai pasiulyciau jam "turiu 15 minuciu, ka nori nuveikti kartu, gal kartu pazaiskim"

Zaidimus laikau isskirtinai to amziaus vaiku grupems, bendraamziams, tai ju privilegija, ju laisvalaikis.

Aisku, atostogaudami tikrai ir kamuoli spardom kartu, ir kortom pliekiam, ir plaukti mokomes, bet tikrai ne kasdien, ne 15 minuciu tam skirtu
Sakau, bunam kartu, snekames ne vien apie pamokas po visu darbu, kalbam sededami masinoje kamstyje(vidurinysis sunus kamstyje sededamas ismoko skaityti, be jokiu ten raideliu rodymu vakarais

), snekam ilgu kelioniu metu(atostogu su vaikais privalumas, kitaip butu tiesiog vaziuoti nuobodu), zaidziam dirbdami ukio darbus, ravedami, uogas skindami, malkas nesiodami, kad darbas greiciau eitusi("miestas, valstybe, vardas ir t.t. is tokios raides"-zinot ta zaidima)-tai visa tai man priimtina, suprantama, daroma. O kam papildomai po viso to, kai su vaiku ir taip praleidi daug laiko dar atskirai 15 minuciu sesti ir kalbeti?
Jūs maišote skirtingus dalykus. Tai ką jūs rašote, kad darote, - yra puiku. Bet, yra tėvų, kurie viso to nedaro. Va, kaip kažkas rašė, parleki iš darbo, namų ruoša laukia, tai vaikai tik šiaušt kiekvienas į savo kambarius, o tu leki, pluši, mažiukus numaudai ir miegot. Tai, va tokioje situacijoje, geriau NORS 15 minučių, nei visas vakaras praleistas viename bute, bet atskirai. Beje, 15 min vaikams mažesniems vaikams. Dičkiams bent valanda, bent 2 kart savaitėje.
Plius. Pvz tokio nusistatymo esmė yra, kad nori nenori laikus ir darbus susiplanuoji taip, kad randi to laiko vaikams. Gal pradžioje atrodo, oi, neišlyginti skalbiniai. Kaip čia bus. Bet, kai išmoksti, kai įdedi jėgų, tada atrandi vis daugiau ir daugiau to laiko vaikams. Ir, nebetampa jie trečioje vietoje po darbo ir namų.
QUOTE(Rasma @ 2014 11 03, 17:33)
Būtent. Ne visi augę darniose šeimose, ne visi turi įgimtą talentą, ne visi vienodai jaučia ir t.t.
Mama tampi, kai gimsta naujagimis. O gera mama gali tapti tik 'augdama' kartu su vaikais.
Ir manyti, kad esi tobulas, nes esi savaime "mama" ar "tėtis", mano nuomone, be galo kvaila..
Vaikams augant susiduri su daug iššūkių, kyla daug klausimų, o kaip spręsti, reaguoti ir pan. kiekvienas ieško asmeniškai
Geriau mokytis būti mama, nei ją vaizduoti