Įkraunama...
Įkraunama...

Diskusija apie auklėtus/neauklėtus vaikus

QUOTE(Tosk @ 2014 11 03, 16:13)
Ar jus tycia vis stengiates provokuoti?
Man asmeniskai i va tokias debiliskas zinutes net nesinori atsakyti tongue.gif
Tai jei jums vyras truputy trinkteles, nes jis vat pavarges, o jus vis cia zyziate/nesiklausote ka jis nori jums papasakoti ir etc., tai bus viskas ciki piki?????

QUOTE(Tosk @ 2014 11 03, 16:28)
Smurtas neturi issilavinimo ribu, amziaus cenzo mirksiukas.gif

Tai forumas, laisva nuomoniu issakymo zona. Ir jei man atrodo, kad zmogus totaliai nusisneka, turiu teise parasyti ka as manau.  Ir taip, Adrijos, zinutes sioje temoje yra totalus briedas 4u.gif

Tai neatsakinekit.Kas vercia vargintis?

QUOTE(Tosk @ 2014 11 03, 16:59)
Dar neteko skaityti, kad tevai butu nuteisti uz vaiku padarytus nusikaltimus.

NO is padoriu seimu ir neatima vaiku. Bus kursai ir pan, jei tai bus vienkartiniai musimai. Bet vaiku taip niekas nepaiims. Truputis skaiciuku... 2013 m. NO oficialius leidimus gyventi turejo apie 35000 lietuviu, o terminuotas darbo sutartis turejo dar  8000 lietuviu. Ir va is visos sitos kruvos - paiimta tik 10 lietuviuku vaiku. Manau suprantate, kad reikia buti gana "special", kad vaikai butu paimti.

Pakso zodzius as geresnius prisimenu "sikau ir tapsnojau"... Man jis nera autoritetas 4u.gif
Sutinku 4u.gif

Jus su tuo asmeniskai susidurete?
Ai,galit ir neatsakyti... lotuliukas.gif

QUOTE(Lapkritinė aušra @ 2014 11 03, 17:36)
aš 16 valandą būnu namie. Ir tada viskas priklauso nuo to, ką vaikas pasipalnavęs su manim nuveikti. Tada būna išsiurbliuoti kilimai, paskustos bulvės, palaistytos gėlės ir jei planų nėra lauke- net pavedžiotas šuo biggrin.gif . Žodžiu jei tu nori to laiko ir daug sau, tai dalį savo laiko irgi skiri bendriems darbams.
Papildyta:
čia ne mano išradimas. Perėmiau tuos gebėjimus iš savo mamos.

wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 11 03, 17:53)
dabar viskas kardinaliai pasikeitę, daug įdomių dalykų galima sužinoti apie vaiko ugdymą, lavinimą, auklėjimą.

Bet nebūtiani vien paskaitose wink.gif Dabar tieeek knygų šia tema, tiek info internete - tik rinkis. Sunkiausia turbtū ir yra - pasirinkti, atsirinkti, nes tie mokymai vieni ktiems prieštarauja..
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 11 03, 17:00)
Bet nebūtiani vien paskaitose wink.gif

Nebūtinai. Kaip kam patogiau ir priimtiniau drinks_cheers.gif

Aš pvz. tikrai žinau, kad internete tuo nesidomėsiu, kad knygą į rankas paimsiu iš grožinės literatūros lentynos (nors prisiminiau, kad VRC psichologės nurodymą skaityt turėjau Faber ir Mazlish smile.gif O tuo metu dar ekspromtu ir Gray nutvėrus skaičiau..na, gerai..kai studijavau vaiko raidą, dar n literatūros skaičiau, bile skaityt, nes reikia (dar nė vaikų nebuvo)).

Todėl man patinka gyvas bendravimas. Vienoj pusėj to, kuris žino, kitoj pusėj - netobuli tėvai kaip aš. Toks bendraminčių ratelis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2014 11 03, 17:43)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif
Sena pažįstama, man atrodo esat puiki mama, niekaip negaliu suprast kodėl jums nepatinka NO tvarka g.gif , negi tikit kažkokiais klanais, kurie iš normalių tėvų vaikus atiminėja?

As klanais netikiu ir niekada netikejau drinks_cheers.gif Bet tikiu draugu seima, ten gyvenancia, ju zodziais. Sakoma, draugus renkames panasius i save, tai va, jei mane laikot puikia mama(aciu uz tuos zodzius, iki puikumo man dar toli ir toli, mokytis ir mokytis), tai draugu seimos modelis-analogiskas manajam, nes mes kartu augom vaikais budami, kartu mokemes, kartu seimas kurem, vaikus gimdem... Tai draugai, kurie patikrinti laiko, nelaimiu, bedu. drinks_cheers.gif Ir kol vyko skandalai Lietuvoje tik tokiam laikrastiniame stiliuje, guldydavau galva, kad niekas vaiku is geru seimu neatima. drinks_cheers.gif Bet pakako man tu draugu pasakymo, kad viskas ten ispusta iki absurdo, kad pakanka blogo norvego kaimyno skundo(verkia vaikas, sakykim, pastoviai, na irzlus, na augimas toks, pati toki auginau, klykdavo kaip skerdziamas iki dvieju metu, jokie gydytojai priezasties nerado, atsibos norvegui, paskus, kad vaika GAL skriaudzia, jei jis rekia, o gal tiesiog atsibodo pastoviai klykiantis mazylis, ramybes norisi), tai NO vaiku teises tikes ne emigrantu, kuris kalba tik angliskai, bet norvegu kaimynu( na o kaimynai visokie buna, patys zinot, ir geri, ir be vieno sulo net LT). Iskart atvaziuos, paims, nes skambino NORVEGAS. Ir gali apsikakoti, irodinedamas, kad nei melyniu nera, kad vaikas sausas, priziuretas, numaudytas, numyletas-rekia, vadinasi, nemoki nuraminti, vadinasi, blogas tevas esi, geriau lai priziuri tie, kas sugebes ta mazyli nuraminti drinks_cheers.gif

Na ka, siai dienai atsisveikinu, einu pamoku daryti biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 03 lapkričio 2014 - 17:17
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 11 03, 18:11)
Ir gali apsikakoti, irodinedamas, kad nei melyniu nera, kad vaikas sausas, priziuretas, numaudytas, numyletas-rekia, vadinasi, nemoki nuraminti, vadinasi, blogas tevas esi, geriau lai priziuri tie, kas sugebes ta mazyli nuraminti drinks_cheers.gif

Brrr, baisu...
Tokiom sąlygom, tai tik vienkiemyje miško glūdumoje vaikus auginti. Ir tai, už aklinos dvimetrinės tvoros.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 11 03, 18:11)
As klanais netikiu ir niekada netikejau drinks_cheers.gif Bet tikiu draugu seima, ten gyvenancia, ju zodziais. Sakoma, draugus renkames panasius i save, tai va, jei mane laikot puikia mama(aciu uz tuos zodzius, iki puikumo man dar toli ir toli, mokytis ir mokytis), tai draugu seimos modelis-analogiskas manajam, nes mes kartu augom vaikais budami, kartu mokemes, kartu seimas kurem, vaikus gimdem... Tai draugai, kurie patikrinti laiko, nelaimiu, bedu. drinks_cheers.gif Ir kol vyko skandalai Lietuvoje tik tokiam laikrastiniame stiliuje, guldydavau galva, kad niekas vaiku is geru seimu neatima. drinks_cheers.gif Bet pakako man tu draugu pasakymo, kad viskas ten ispusta iki absurdo, kad pakanka blogo norvego kaimyno skundo(verkia vaikas, sakykim, pastoviai, na irzlus, na augimas toks, pati toki auginau, klykdavo kaip skerdziamas iki dvieju metu, jokie gydytojai priezasties nerado, atsibos norvegui, paskus, kad vaika GAL skriaudzia, jei jis rekia, o gal tiesiog atsibodo pastoviai klykiantis mazylis, ramybes norisi), tai NO vaiku teises tikes ne emigrantu, kuris kalba tik angliskai, bet norvegu kaimynu( na o kaimynai visokie buna, patys zinot, ir geri, ir be vieno sulo net LT). Iskart atvaziuos, paims, nes skambino NORVEGAS. Ir gali apsikakoti, irodinedamas, kad nei melyniu nera, kad vaikas sausas, priziuretas, numaudytas, numyletas-rekia, vadinasi, nemoki nuraminti, vadinasi, blogas tevas esi, geriau lai priziuri tie, kas sugebes ta mazyli nuraminti drinks_cheers.gif

Na ka, siai dienai atsisveikinu, einu pamoku daryti biggrin.gif  4u.gif

Ir dabar cia dar atsiras mananciu,kad tai yra normalu?Tai didziausias nusikaltimas visj zmonijos istorijoj.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2014 11 03, 18:17)
Brrr, baisu...
Tokiom sąlygom, tai tik vienkiemyje miško glūdumoje vaikus auginti. Ir tai, už aklinos dvimetrinės tvoros.

Tada visiems bus idomu ,kodel jus su vaikais vieni prie misko uz aklinos dvieju metro tvoros lotuliukas.gif
Atsakyti
Na mano vaikystes drauge gyvenanti no irgi panasiai pasakojo. Todel vat man lengviau tiket savu zmogum, nei nezinomom forumietem
Atsakyti
O man įdomu..Tarkime, paima iš šeimos vaiką. Atiduoda globėjams. Globėjų kaimynas irgi pasitaiko piktybinis, paskundžia, kad anie nesugeba vaiko nuraminti. Arba ne taip rengia, arba dar kažką ne taip daro. Vaikas ir toliau keliauja per globėjus kaip pereinamasis prizas?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 11 03, 17:40)
O man įdomu..Tarkime, paima iš šeimos vaiką. Atiduoda globėjams. Globėjų kaimynas irgi pasitaiko  piktybinis, paskundžia, kad anie nesugeba vaiko nuraminti. Arba ne taip rengia, arba dar kažką ne taip daro.  Vaikas ir toliau keliauja per globėjus kaip pereinamasis prizas?

Nugis jie profesionalai, nuramintu biggrin.gif. O siaip toj laidoj sake, kad antidepresantais ramina tokiu verkiancius ir mamos norincius. Aisku, as asmeniskai nezinau ar tai tiesa
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 03, 18:47)
Nugis jie profesionalai, nuramintu biggrin.gif. O siaip toj laidoj sake, kad antidepresantais ramina tokiu verkiancius ir mamos norincius. Aisku, as asmeniskai nezinau ar tai tiesa

Tai kiekvienas vaikas verks ir nores gryzti pas tevus.Nebent koks absoliutus glusius.
Tai TOSK tegul vel meta akmenu sauja I mane,bet pasikartosi-tai yra binis,kazkas gauna uz tai pinigus.Taigi akivaizdziau net buti negali.
Vien alga mokama ,kaip pas mus anksciau mokesciu inspektoriam mokedavo,kiek kioskose ar kur agaus tu nusidejeliu,tai ten ,kiek bylu uzves.Tai jums nieko nesako?Gluduma?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 11 03, 17:40)
O man įdomu..Tarkime, paima iš šeimos vaiką. Atiduoda globėjams. Globėjų kaimynas irgi pasitaiko  piktybinis, paskundžia, kad anie nesugeba vaiko nuraminti. Arba ne taip rengia, arba dar kažką ne taip daro.  Vaikas ir toliau keliauja per globėjus kaip pereinamasis prizas?

būtent taip ir būna.
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 11 03, 17:47)

Gali būti visko. Teko girdėti iš žmonių, kad jau ir mūsų poliklinikose reikia nereikia juos siūlo. Atsiliepimų ir internete mačiau, kai žmonės ateina terapijom, pvz. dėl stuburo, bet terapijų nesiūlo, o siūlo vaistus bigsmile.gif
Atsakyti