Įkraunama...
Įkraunama...

Nebeturiu vilties viską ištverti

QUOTE(RASYTA @ 2014 11 13, 23:21)
Slauga gaunam , bet cia tokia problema , slaugos ligonine nepriima , nes ji ne tame mieste deklaruota , mes ja parsivezeme is kito miesto , t.y Traku , o ji del pamperu  kito zmogaus neprisileidzia . tiesiog nuo visko pavargau nebeturiu i ka atsiremti

o dokumentų sutvarkyti neišeina? tiesa, su tom ligoninėm tai įvairios legendos sklando - ilgai ten ligoniai neguli, iškeliauja.... iš vienos pusės aš kaip ir suprantu, padeda išeiti senam ir labai ligotam žmogui, nebekentėti, iš kitos pusės, tai jau seniai turėtų būt įteisinta, kad nevyktų tokie "nusikaltimai".
jeigu ligoninės variantas atkrenta, būtinai samdykite žmogų ir eikite dirbti. negalit savęs aukoti dėl vyro mamos, niekas nepadėkos už tai.
Atsakyti
QUOTE(RASYTA @ 2014 11 13, 18:05)
Sveikos . Esu naujokele . Man 45 . Turiu labai didele beda prasau patarkit ka daryti . Gyvenu su sugyventiniu jau 8 metai , siaip vyras geras nesimusa , balso nekelia tik isejes is darbo pradejo isgerineti . Bet ne tame esme , jau beveik 1 laiko apsiemiau ziureti jo mama , ji is po insulto visiska negalia  ( pas ji nei broliu nei seseru , pas mane ir tas pats ) pris tai tai dirbau gera bet sunku darba , esu 3gr ,inv , pasiaukojau ,isejau is darbo , pagailo tos moteriskes ji mane pamilo nuo pat pirmu dienu , o dabar vien del savo vyriskio noriu viska mesti ir iseiti . Man jo nebereikia , nes vel pradejo gerti kiekviena diena .

Ojoj, kaip Jums nelengva 4u.gif . Bet ir kokia pasiaukojanti esat blink.gif .
O su sugyventiniu sneketis nebandet? Na kazkoki ultimatuma jam statyt, kad negertu? Labai sudetinga Jusu vietoj, kartais svetimi buna artimesni uz savus, va ta moteris rasot Jus pamilo, jus ja dabar slaugot, o vyras geria... O jei tas vyras visai nusigers ir is vis iseis is jusu namu (na jam pabos kazkas ar ka). Ka tada darysit?
O vyras dirba? Tik po darbo isgerineja? Pradzioj siulykit mesti gerti ir kartu rupinkites ta bobule(na gi nepaimsit ir siandien neiseisit taip viska palikus). Kazkaip pamainom pradzioj su vyru ziurekit(daugiau jis tegu, nes tai jo mama), isidarbinkit nors 0.5 etato (nes negalia turit) ir neaukokit jau visiskai taip saves. Ieskokit kompromisu, ne tik kad arba ziurit viena save pamirsus doh.gif , arba siandien ciumodana susikrovus iseinat is ju gyvenimo. 4u.gif
Atsakyti
[quote=cambala,2014 11 14, 11:06]
Bandziau visokius budus , mes si 1 kambario buteli nuomojames , man kas as turiu kur iseiti nes as vietine o jis is Lentvario kiles . Buvau ir paru pasodinusi per melagingus parodymus ( tipo jis mane girtas budamas sumuse ) ir graziuoju ir meginau jau ,,, ir sunus ir jo draugai snekejo bet viskas veltui . O gyditis nenori , sako as ne koks pijokas . Tiesiog ir naktimis nebemiegu , einu i darba tom paciom akim ( dirbu 0,5 etato valytoja )
Atsakyti
[quote=RASYTA,2014 11 14, 09:44]
[quote=cambala,2014 11 14, 11:06]
Bandziau visokius budus , mes si 1 kambario buteli nuomojames , man kas as turiu kur iseiti nes as vietine o jis is Lentvario kiles . Buvau ir paru pasodinusi per melagingus parodymus ( tipo jis mane girtas budamas sumuse ) ir graziuoju ir meginau jau ,,, ir sunus ir jo draugai snekejo bet viskas veltui . O gyditis nenori , sako as ne koks pijokas . Tiesiog ir naktimis nebemiegu , einu i darba tom paciom akim ( dirbu 0,5 etato valytoja )
[/quote]
Jo, situacija beviltiska turbut. O jei iseitumet - gal nebegertu(nes mano tevu drauge buvo isejus is pijoko, tas mete gert, susitvarke ir nugyveno paskui kartu). Bet ka tada daryt su ta bobute? Jei nuomojates buta ir iseinat, kas bobute ziuri? Gal i slauga keliems menesiam(na vistiek gi yra jos kazkokia deklaruota gyv. vieta)? Oi, kaip Jus suprantu, ir svetimo tikrai neturit priziuret ir kaip ir sazine turbut Jus grauzia, kad va kaip ir taip isejo, o dabar pijokas su stazu nusimato... verysad.gif . Gaila Jusu, gaila bobutes(ypac jei dar gera ir bendrauja graziai), net sunku patart kazka, jei jau bandyta su vyru sneket...
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 11 14, 01:49)
o dokumentų sutvarkyti neišeina? tiesa, su tom ligoninėm tai įvairios legendos sklando - ilgai ten ligoniai neguli, iškeliauja.... iš vienos pusės aš kaip ir suprantu, padeda išeiti senam ir labai ligotam žmogui, nebekentėti, iš kitos pusės, tai jau seniai turėtų būt įteisinta, kad nevyktų tokie "nusikaltimai".

Pikta darosi ir graudu, kai tokios legendos sklando doh.gif I slaugos ligonine guldo isskirtinai silpnus ir paliegusius senolius/ligonius, kurie ir siaip namuose iseitu ir dar greiciau. Ir absoliuciai niekas, net kaip prasytu artimieji padidinti vaistu doze marinamam ligoniui, vaistu neduoda, griezta atskaitomybe jiems yra.
A.A. tevelis gulejo, sirgdamas paskutines stadijos veziu, is skausmo raitesi, baisu buvo ziureti, kad ir kaip praseme gydytojos skirti didesne doze morfino, ji net zegnojosi: nepriklauso, mes ne zudikai.
O mociute, atvirksciai, tokia silpna nuvezem, galvojom, negris, kur tau, atkuto ten, atsigavo ir stipria pasiemem thumbup.gif
Taip kad legendas skleidzia tik nepatenkinti testamentais artimieji, siekdami igelti, neva slaugos namai-tai neiteisinta eutanazija doh.gif
Atsakyti
As pilnai sutinku, kad tiek samoniu ir nesamoniu skraido apie tuos slaugos namus. Pvz musu seimos gydytoja savo mama taip pat i slaugos namus trim menesiams guldo. Tai jei visi zudikai aplinkui su baltais chalatais butu ar pati gydytoja, tai zinodama, i slauga mama veztu g.gif .
Atsakyti
Apie slaugos namus ar ligonines dažniausiai negražiai šneka tie,kuriems nėra tekę nešti artimūjų slaugos namuose naštos
Atsakyti
QUOTE(RASYTA @ 2014 11 14, 10:44)

neeeikvokite jėgų tam vyrui, jūs jo nei įkalbėsit, nei įtikinsit, nei išgasdinsit, kad negertų. jis pats turi norėt ir tai ne visiems pavyksta. o jeigu jis neigia, tai šiuo metu nebent tik kokia labai didelė nelaimė priverstų atsitokėti, bet geriau tokių nereikia...

QUOTE(2jolitka @ 2014 11 14, 12:00)
Apie slaugos namus ar ligonines dažniausiai negražiai šneka tie,kuriems nėra tekę nešti artimūjų slaugos namuose naštos

ak laba diena.... mano mama savo draugo mamą prižiūrėjo su alshaimeriu, ana lakstė laukais ir namie nesąmones darydavo, fiziškai gan guvi buvo, bet kadangi ir mama su draugu abu dirbantys, negalėjo slaugyt jos ištisai (o tokiam žmogui reikia ištisinės priežiūros, kad ko nepa(si)darytų), tai atidavė į slaugos namus, tiesa, valstybinius, ten ji labai greit užgeso, nors neturėjo nei vėžio,nei kt mirtinų ligų. ir čia ne pirmas man aplinkoj žinomas atvejis.
aišku, negaliu sakyt apie visus slaugos namus, tie privatūs, kur po kelis tūkstančius į mėnesį kainuoja aišku priežiūra gera - kuo ilgiau laikysi,tuo daugiau pinigų gausi - ko nesistengt?
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 11 14, 12:32)

ak laba diena.... mano mama savo draugo mamą prižiūrėjo su alshaimeriu, ana lakstė laukais ir namie nesąmones darydavo, fiziškai gan guvi buvo, bet kadangi ir mama su draugu abu dirbantys, negalėjo slaugyt jos ištisai (o tokiam žmogui reikia ištisinės priežiūros, kad ko nepa(si)darytų), tai atidavė į slaugos namus, tiesa, valstybinius, ten ji labai greit užgeso, nors neturėjo nei vėžio,nei kt mirtinų ligų. ir čia ne pirmas man aplinkoj žinomas atvejis.

Vadinasi, ir namuose butu uzgesusi panasiu laiku, na gal diena veliau mirksiukas.gif
Kaip jums irodyti, kad absoliuciai NIEKAS specialiais vaistais ligonineje nefarsiruoja? Tie patys vaistai duodami, kuriuos israso seimos gydytojas. drinks_cheers.gif Vadinasi, galima sakyti, kad absoliuciai visi gydytojai, israsydami kompensuojamus vaistus(ir nuo to pacio Alzhaimerio) ligoniui, bunanciam namuose, yra zudikai. devil.gif

Ir kalba eina apie valstybines slaugos ligonines drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 11 14, 13:43)
Vadinasi, ir namuose butu uzgesusi panasiu laiku, na gal diena veliau mirksiukas.gif
Kaip jums irodyti, kad absoliuciai NIEKAS specialiais vaistais ligonineje nefarsiruoja? Tie patys vaistai duodami, kuriuos israso seimos gydytojas.  drinks_cheers.gif Vadinasi, galima sakyti, kad absoliuciai visi gydytojai, israsydami kompensuojamus vaistus(ir nuo to pacio Alzhaimerio) ligoniui, bunanciam namuose, yra zudikai. devil.gif 

Ir kalba eina apie valstybines slaugos ligonines drinks_cheers.gif

galvojat, sesutės labai ten nori šūdus valyti senų kvaištelėjusių bobučių? aš tai nemanau. vistiek visi galvoja, kad jeigu atidavei jau, reiškia pats žinai, kad žmogus eina jau į pabaigą.
aš jums jau rašiau, buvo guvi žvali moteris, nepaisant protinės negalios, o ligoninėj per ypatingai trumpa laiką susmuko ir vsio. turbūt mistika,ane?
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 11 14, 15:56)

aš jums jau rašiau, buvo guvi žvali moteris, nepaisant protinės negalios, o ligoninėj per ypatingai trumpa laiką susmuko ir vsio. turbūt mistika,ane?

Nemistika. Girdejot posaki: namuose ir sienos gydo? mirksiukas.gif VISI ligoniai bet kokioj ligoninej silpni buna, o ziu-grizta namo ir stebuklingai pasveiksta thumbup.gif O cia atvirkstinis variantas: ligonis ir taip silpnas, o dar svetima prieziura, svetimi zmones, svetima aplinka...
Bet kuri i graba nuvaro... Atlaiko tik stipriausieji. drinks_cheers.gif
O sakyti, jog nenori sauskelniu keisti, todel SPECIALIAI zudo-prajuokinot lotuliukas.gif Daktarai gal OPERUOTI nenori, tai ka-irgi specialiai zudo ant stalo? Arba anesteziologai gal operacijos metu tingi prie aparatu stoveti, tai ka, tikit, jog narkozes kieki padidins? Yra auditas, taip, kaip daktaru klaidas tiria ir aiskinasi, taip ir sesuciu bei slaugiu klaidas analizuoja. Ir jei mirsta zmogus, aiskinasi, del kokiu priezasciu tas zmogus mire-ar tai buvo mediko klaida, ar vis tik liga.
Kazkodel NIEKAS nesikreipia i teismus del senolio specialaus numarinimo ligonineje. Kazin, kodel? g.gif Gal todel, kad to senolio dienos ir taip suskaiciuotos buvo, o namiskis ta zinojo?
Atsakyti
Dar galvoju bandyti toki varianta , su viskuo kraustytis i Lentvari GAL viskas pasikeis . Bet vel kita medalio puse gaunasi , cia pasilieka mano mama ,jai 78 na ir sveikata jau nekokia . As Siauliete o jie is Lentvario , tai galvoju ir jam duodu toki pasiulyma kraustytis ten i nuosava nama
Atsakyti