QUOTE(Carramidami @ 2014 11 04, 16:29)
O dabar apie indaplovę

Jos šiuo metu neturiu, todėl remiuosi savo aplinkos žmonių patirtimi ir savo pastebėjimais būnant svečiuose.
Nors dabar indus planu rankomis, jie niekada nėra sudedami iš karto visi į kriauklę. Tuo labiau jei juose dar yra maisto likučių! Kažkaip mums taip gaunasi, kad viską išvalgome švariai, na o jau jei kas lieka iš karto keliauja į šiukšliadėžę ar į dėžutę. Labai nemėgstu jei kriauklėje prikrauta daug indų, todėl iki plovimo jie pas mus būna tiesiog ant stalviršio. Turint indaplovę jie keliaus tiesiai ten (tai daryti planuoju aš, na o kai vaikai paaugs, bus darbo ir jiems).
Mano aplinkos žmonės labai labai retais atvejais indus praskalauja prieš dedant į indaplovę... Mano akimis indaplovės vienas privalumų yra jos ekonomiškumas, o praskalaujant jau kiek vandens sunaudojama
Neturint praktikoje toli gražu ne viskas taip kaip įsivaizduojama, nes nepagalvota apie visus gyvenimo atvejus

T.y. puodai, prikepusios kepimo skardos, keptuvės - ką reikia praskalauti ar atmirkyti, toliau visokie samčiai, įrankiai ir pan., tai kas tikrai reikalauja praskalavimo, kai lieka tirščiai ar pan., kas tikrai negali mestis į šiukšliadėžę. Po šventimų lieka n taurių, kuriose neretai lieka ant dugno ar pan. vyno, visokių gėralų, tai tuos skysčius taip pat išpili į kriauklę ir dedi tiesiai į indaplovę. Akivaizdu, kad neturint indaplovės nelabai aišku, kaip ten realiai viskas vyksta

O tai, kad jei tikrai jūsų aplinkoje žmonės retai skalauja, tai sunku suprasti, kaip jų indaplovės iki šiol nesugedo.