Sveikos,
kazkada ir as cia senokai buvau bedojausi del savo vaiko, su diagnoze f 84.8 pradejom nuo sunkios negales, su emociju ir elgesio sutrikimu, su kalbos nebuvimu, tik myke ir su jos nesuvokimu ir nesupratimu tokiu paprastu, kaip mama, ateik, atnesk, aciu ate ir pan. Daug laiko nuo tada nutekejo, nes myke jis iki ketveriu. Dabar mano vaikui 7 metai, jis eina i pirma klase, mokosi pagal bendra programa. kalba, skaito, raso, skaiciuoja, draugauja su vaikais, juokauja, supranta. Gal truputi kitoks ta prasme nes jautresnis ir ne toks padukes kaip berniukai, toks prie mokslo labiau, bet daugiau nieko nieko

Dabar kyla klausimas ar jis tirkai buvo autistas? Ziurint i tai, kad iki keturiu nebuvo jokios kalbos, suvokimo, buvo sukimaisi ratu, ejimas tik tam tikru marsrutu, isterijos, nesupratimas, baime vandens, kirptis, ir pan., taip buvo. Dabar viska kaip ranka nueme, kas butent padejo nezinau, o ir ne tai svarbu. Darem aisku daug ka ir vezem, ir terapijas, ir papildus ir viska viska...Kazkas va padejo ir ijunge ta mygtuka, nezinau, grazino man vaika is kitur. Bet skiepyti bijau, nuo mmr skiepo parasiau atsisakyma, nes nezinau man regis pablogejo jam raida po ji kai maziuka skiepyjom, o va poliomelitas, baisi liga, ka su siuo skiepu daryti? Nes keik zinau salygoja mmr tuos autistiskumo apraiskas... Kokia tikimybe uzsikresti tuo poliomelitu, jei nekeliauji niekur, gyveni mieste ir laikaisi higienos...
Nenorejau, kad mano postas skambetu kaip pasgyruniskas, gal rasiau labaiu del tu mamu, kuriom viskas labai sviezia, kurios nesenai po visokiu vrc bando atgauti ramybe. Kazkada as blaskiausi po forumus, ieskodama info, sekmes istoriju, ir labai ieskojau tokio posto mamos, kur ji rasytu, mes nugalejom, mes kalbam, mes suprantam. Todel, nepykit, todel nusprendziau cia parasyti. Mylekite savo vaikus, tikekite jais, ir linkiu kad jie jus nustebintu geraja prasme. Sekmes mamytes, mes pacios paciausios, mes ypatingos ypatingu vaiku mamos
Papildyta:
QUOTE(easter @ 2014 11 19, 15:04)
gal cia koks kitas testas- tas kur atliekamas 'gudriems' 6-iams 'gudriu' mamyciu norinciu anksciau leisti vaika i mokykla?
Ne, cia mano vaikui dare veksleri, ivertinti raida, ir pries mokykla, as tikrai ne is tu mamu, kur parasete

Klausimus atsimenu, kadangi kol dare, stovejau uz duru ir klausiau