Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 17 tema

QUOTE(shantal @ 2014 12 01, 13:44)
Autizmas, aspergeris.... o gal indigo....kur ribos
Šitam berniukui irgi diagnozuotas autizmas. Čia jam 12 ar 13 metų - skaito paskaitą studentams universitete....Beje, labai įdomiai pasakoja apie savo vaikystę. Maždaug nuo 5.30min ir toliau...
https://www.youtube....h?v=Uq-FOOQ1TpE

o, tikrai idomus irasas. Bet, jei gerai pagalvot tai pagrindine tema- tevu vaidmuo neiprasto vaiko gyvenime- kiek supratau viskas padaryta jo mamos deka ir yra jo mamos nuopelnas, o kiek realiai jis genialus ir ko pasieks- atviras klausimas... Ir dar, visgi pas mus, musu sistemoje tokiems zmonems gerokai uzkirsti keliai... kiek suprantu jis nebaige nei mokyklos, nei bakalauro, pas mus itariu butu neimanoma ka nors toliau veikt neturint nei vieno diplomo unsure.gif
Atsakyti
cukriniai avineliai,

O kaip jums kalba prasilauze, nuo mykimo iki normaliu zodeliu? Logopede ? Kur kaip? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darlingkrbe: 02 gruodžio 2014 - 11:16
Sveikos,
kai kurios dar atsimena mane turbut, uzsukau cia laiku, labai padrasino ,,cukriniai avineliai,, postas.Siandien ir mano sunus vistik po 1m ir 4 menesiu (pradejom kelione nuo 2 metuku) svarstymu gavo diagnoze f84.0 vaikystes autizmas....
Vis tikejausi, kad taip nenutiks.... deja. bet taip bolgai kaip cukriniai avineliai ivardino perioda iki 4 m. nera. smile.gif I tualeta eina pats, jokiu ritualu neturi, zaidzia ganetinai normaliai, imituoja zaidimus, daugmaz viska supranta, bet kalba tik po viena zodi, jokiu sakiniu ir jokiu atsakymu i is vis jokius klausimus.Tik koki 30 % kartu reaguoja i savo varda, mazai zmoniu kuriems ziuri i akis, bet zmones megsta, nieko nebijo, nei nauju vietu, nei jokiu daktaru, terapeutu ir t.t., kartoja judesius, soka, viska rodo su ranka ir visko be zodziu issireiklauja jei jam reikia, bet kuo didyn tuo matau jam sunkyn nemoketi kalbeti.Vakar griebe telefona, nes norejo su Kaimynu mergaite kalbeti.Tiek daug savo kalba jai pasakojo, bet is tikru zodziu buvo tik Nastia ATEIK. smile.gif
Papildyta:
Ryt registruosiu i autizmo centra terapijoms (Vokietijoj vienas geriausiu ir ne taip toli tik 30 km. nuo namu), turetu gauti specialia pagalba 2,5 valandos du kartus i savaite + logopedo valanda+ ergoterapeuto.Pastaruosius jau seniai lanko...Dirbti kada nebus sad.gif Visas darbas dabar jau vaikas, kad tik iki 7 m. isaugti dieagnoze, svarbiausia musu atveju ismokti kalbeti...
Atsakyti
labuka,

mes jau senokai praėjome PPT tyrimo etapą ir... pagaliau gavome išvadas ir rekomendacijas darželiui dėl logopedo ir psichologo pagalbos.
Vakar nuėjau pas darželio direktorę. Aišku, pažėrė eilę pasiteisinimų ir iškėlė kaip vėliavą prioritetą dirbti su priešmokyklinukais. O svarbiausias argumentas sugriauti mūsų lūkesčiams buvo tai, kad mūsų išvadose/rekomendacijoj nurodyti yra 'vidutiniai' raidos sutrikimai(nukrypimai?). Mat, jeigu 'dideli', tai imtųsi, atseit...
Ar tai tikrai eilinio darželio ugdymo veiklos programos kompetencija užsiimti su 'dideliais' raidos nukrypimais? Aš manyčiau, jog tai jau būtų spec. ugdymo įstaigų prerogatyva? g.gif

ir dar norėjau pasiteirauti..
Įsigilinus į tas išvadas, susimąsčiau: jeigu mūsų darželis neturi psichologo, o rekomendacijoje jis įvardintas reikalingu, ar tai yra pagrindas kreiptis i tokį darželį(pvz. su logopedinėm grupėm), kur turi psichologą ? mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo easter: 18 gruodžio 2014 - 12:24
QUOTE(easter @ 2014 12 18, 13:21)
Įsigilinus į tas išvadas, susimąsčiau: jeigu mūsų darželis neturi psichologo, o rekomendacijoje jis įvardintas reikalingu, ar tai yra pagrindas kreiptis i tokį darželį(pvz. su logopedinėm grupėm), kur turi psichologą ? mastau.gif

keista, kad jums to nepasake, nes paprastai paprastame darzelyje tai argumentas numeris vienas: mes jums pagalbos kiek ir kokios reikia uztikrint negalim, tam yra spec darzai, bet PPT opieriai pagrindas ne it i toki darzeli, bet bandyt ten patekt, o realiai ar yra eile ir kokio ji ilgumo- reikia teirautis, BET ten nemaza tikimybe isgirst priesinga "pamoksla"- jusu porieikiai TIK vidutiniai, pas mus daug vaiku laukia su dideliais unsure.gif

siaip, kiek as esu susidurus, tai paprastame darze jei loges etato truksta ir viskam jos laiko neuztenka prioritetas 1) priesmokyklinukai 2) PPT pazyma turintys 3) siaip stebejimas ar nera kokiu kritiniu vaiku, kuiu tevai nekreipia demesio i dideles bedas, ttt
Atsakyti
Jei isvadas pateiket tik dabar, o mokymo planai ir kruviai sudaromi rgseji, tai...biurokratiskai, net kir kist vaiko, delto jusu poreikiai TIK vidutiniai doh.gif bandykit kalbet su logopede, o kol kas jei galit individualiai bandykit dirbti, jei kisene leidzia
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 12 24, 00:48)
Jei isvadas pateiket tik dabar, o mokymo planai ir kruviai sudaromi rgseji, tai...biurokratiskai, net kir kist vaiko, delto jusu poreikiai TIK vidutiniai  doh.gif  bandykit kalbet su logopede, o kol kas jei galit individualiai bandykit dirbti, jei  kisene leidzia

manau formaliai darzas irgi turi pusmecius ar bent nuo naujako -persvarsto kazka, nes mano pana butent nuo naujako lanke loge, rugs-spali buvom VRC, tada lapkr PPT ir nuo naujako startavom darze

4u.gif 4u.gif
Atsakyti
3.7m dukryte nekalba.. Zodziai katyte,mama ,teti,ate,labas... Net nezinau kur rasyti. Sita tema ar ne. Labai noriu isipasakot. Taigi vaikas agresyvus.. Musas as tai kaltinau,kad ji nekalba jai sunku todel,bet kuo toliau tuo baisiau.. 92m prosenele ieina i kambari i ja meto zaisliukus nuo eglutes,pries nosi uztrenke duris. Aciu dievui,kad nestovejo per arti duru.. Man net geda pasakoti,bet.. As jau puolu i depresija. Kur man kreiptis ?:-(:-( Perejom PPT taip gavom lokopeda viskas.. Man niekas net nepaaiskino kas yra.. Man jau daros paciai per sunku.. Man jau geda ait kur i svecius,nes vaikus uz plauku taso,stumdo... :-( Nezinau ka daryti? Vel pas seimos gydytoja? Siuntimu prasyt ar ka? Ar visai tai gali tas kalbejimas itakoti?:-(
Atsakyti
Agresyvumas gali buti del verbalines israiskos trukumo, is ktos puses, turetu buti aiskios ribos vaikui nubreziamos, kodel ir ko negalima daryti. po tokiu incidentu paimti vaika uz ranku ziurint i akis, ramu tomnu, ne greitakalbe, aiskinti, akd taip daryti negalima, gali suzeisti kita zmogu ir t.t. siaip galimas variantas ir drausmes kedutes, bet cia jau reikia situacija matyti ir vaika, neaisku, ar ji suvokia, ka daro, ar daro specialiai, noredama demesio ir saviraiskos.
O jusm patarsiu paciai nueti pas GERA psichologa...siap jau PPT psichologe Jolanta Sabliauskiene man labai padejo ir labai geru patarimu dave, kurie veike..beje Jusu busena, kuri aiskiai prie tos ribos, kai nuvaziuoja stogas ir atsiveria zvaigzdes doh.gif ji irgi veikia vaika, jie kaip veidrodukai parodo mums mus. delto reiktu sutarti u vyru del bendru taisykliu, kas galima, ko ne, kokios bausmes (pvz. pas mus bausme yra ten saldainiu uzdraudimas, nevaziavimas i praduotuve, kitais atvejais drausmes kedute, kai vaikas turi pasedeti kelias minutes nusiraminimui ir katu kalbant, kad tai yra delto, kad padare tai ir tai, mano tiesa penkiametes isterikoms labai padeda.
Stirpybes ir tai ka prasate, daznai buna su vaikais mazakalbiais, nekalbiukais. Klausimas ar dirba su logopede vaikas, kiek laiko dirba ir ar yra kontaktas tarp logopedo ir vaiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 12 28, 21:20)
Agresyvumas gali buti del verbalines israiskos trukumo, is ktos puses, turetu buti aiskios ribos vaikui nubreziamos, kodel ir ko negalima daryti. po tokiu incidentu paimti vaika uz ranku ziurint i akis, ramu tomnu, ne greitakalbe, aiskinti, akd taip daryti negalima, gali suzeisti kita zmogu ir t.t. siaip galimas variantas ir drausmes kedutes, bet cia jau reikia situacija matyti ir vaika, neaisku, ar ji suvokia, ka daro, ar daro specialiai, noredama demesio ir saviraiskos.
O jusm patarsiu paciai nueti pas GERA psichologa...siap jau PPT psichologe Jolanta Sabliauskiene man labai padejo ir labai geru patarimu dave, kurie veike..beje Jusu busena, kuri aiskiai prie tos ribos, kai nuvaziuoja stogas ir atsiveria zvaigzdes doh.gif ji irgi veikia vaika, jie kaip veidrodukai parodo mums mus. delto reiktu sutarti u vyru del bendru taisykliu, kas galima, ko ne, kokios bausmes (pvz. pas mus bausme yra ten saldainiu uzdraudimas, nevaziavimas i praduotuve, kitais atvejais drausmes kedute, kai vaikas turi pasedeti kelias minutes nusiraminimui ir katu kalbant, kad tai yra delto, kad padare tai ir tai, mano tiesa penkiametes isterikoms labai padeda.
Stirpybes ir tai ka prasate, daznai buna su vaikais mazakalbiais, nekalbiukais. Klausimas ar dirba su logopede vaikas, kiek laiko dirba ir ar yra kontaktas tarp logopedo ir vaiko 4u.gif

Pagal mane tai jai tai atrodo normalu,as net nezinau. Tarkime sveciuose tik nusisuk ir iskart kita vaika tai stume tai uz plauku,atsisuki ale angeliukas . Bet yra tokiu dalyku,kad as bijau ,kad ji gali tikrai suzaloti kita vaika ir rimtai suzaloti. Jai kaip aiskini,kad taip negerai atrodo ji net nesupranta ka sakau,kedute kampas ar pan isterija begaline.. I savaite 3k po 30min. O lokopede tikrai myli. Ir tikrai dyrba. Namie ji man tokiu dalyku nerodo kaip su lokopede slapta patyliukais paziurejus as negalejau patiket,kad mano vaikas moka tai daryti. Tie visi pratimai lupom.pirstukais ir pan. Namie uzsimenu tarkim kaip arkliukas joja ir darau su liezuwiu ji pabega is kambario.
Atsakyti
Ir ar gali man kas patart ka man daryti dabar? Jau turbut metai praejo nuo apsilankymo PPT ir ka gavom ta lokopede. Kas toliau jai jokio pagerejimo? Ait is naujo viska?
Atsakyti
QUOTE(spinduliukėa @ 2014 12 28, 22:18)
Ir ar gali man kas patart ka man daryti dabar? Jau turbut metai praejo nuo apsilankymo PPT ir ka gavom ta lokopede. Kas toliau jai jokio pagerejimo? Ait is naujo viska?

i VRC kreipetes?
Atsakyti