Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo ir primal mitybos būdai

QUOTE(JustDi @ 2014 12 02, 23:36)
gal ne taip issireiskiau, tiksliau piena, jogurtus. As valgau truputi grietines, grietineles ir balto surio. Bet aplamai mazai bent jau as naudoju ju. siandien valgiau 2 kiausinius ir kopustu salotos. patroskinta vistienos file su grietinele chia seklom, ghee ir brokoliais, prikandau salotos lapais. dabar nesenai vel ta pati tik su raugintu agurku. Geriau 2 kavas su grietinele, reikejo pabaigti. Dabar kuri laika grietineles nebepirksiu, siaip dazniau naudoju kokosu grietinele, bet sugenda man, kai indeli atidarau, nespeju suvalgyti. o siaip kepeneles jautienos, lasisa, zuvi bet kokia, steika, nugi viska valgau atrodo ko noriu.

Nu žinok ir aš taip maitinausi, ir vienu metu per tyrimą buvo pas mane ketonų(tik nežinau kiek), bet tada ir jaučiausi laba blogai. Gal ne iki galo buvau persijungus į keto ir taip blaškiausi, todėl ir buvo blogai. Juk tu rašei, kad negerai kai persijunginėji dažnai?
Atsakyti
Labas rytas merguzeles!

As cia ziuriu tiek apie keto diskusiju verda, kad tuoj reikes temos pavadinima keisti biggrin.gif biggrin.gif Juokauju zinoma.
As nemanau, kad laukausi keto dietos, veikiau very low carb Paleo tongue.gif ir panasu pagaliau ji ima veikti, judam teisinga linkme mirksiukas.gif
O del keto... tai pasiziurejau "meniu" kaikuriu ketonininkiu, tai ka as zinau... be grudu, bet man neatrodo sveikai visokie kepti suriai su kumpiais pirktiniais ar meginimai "pritempti" iki bandeliu kepant jas is riesutu miltu.... nzn nzn schmoll.gif
Atsakyti

QUOTE(JustDi @ 2014 12 03, 00:54)
Ne, as dazniau keto nei ne smile.gif Va dabar vaziuosim i Skotija Kaledoms, tai reiks iseiti, bet as vistiek mazdaug vienodai valgau, bet kai ne pats gamini, tai visokio slamsto psitaiko suvalgyti. Vasara uogas valgau, tai jau sunku su ketoze, dar ledus is grietineles ir uogu. O ziema gi angliu nera is kur per daug susirankioti. man tinka ir patinka.

o iš kur tu žinai, kada tu ketozėj, o kada ne? tik pagal tai ką valgai?

ir aš taip valgau, kaip tu surašei, tik dar vaisių valgau.
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

QUOTE(JolkitaS @ 2014 12 03, 08:38)
Nu žinok ir aš taip maitinausi, ir vienu metu per tyrimą buvo pas mane ketonų(tik nežinau kiek), bet tada ir jaučiausi laba blogai. Gal ne iki galo buvau persijungus į keto ir taip blaškiausi, todėl ir buvo blogai. Juk tu rašei, kad negerai kai persijunginėji dažnai?

gali buti, kad pereinamasis laikotarpis buvo. As nieko nezinau apie metabolinius nukrypimus, bet ketoze tikrai nera blogai. Kai persijungineji daznai, tai ir jauti ta keto flu pastoviai, gal ir tas blogumas nuo to? Siaip sia procesas turetu buti naturalus, maitinantis teisingai, juk ziema nera vaisiu, darzoves fermentuotos, sakniniu daug valgyti nerekomenduojama.

QUOTE(-sky- @ 2014 12 03, 09:07)
Labas rytas merguzeles!

As cia ziuriu tiek apie keto diskusiju verda, kad tuoj reikes temos pavadinima keisti biggrin.gif biggrin.gif Juokauju zinoma.
As nemanau, kad laukausi keto dietos, veikiau very low carb Paleo  tongue.gif  ir panasu pagaliau ji ima veikti, judam teisinga linkme  mirksiukas.gif
O del keto... tai pasiziurejau "meniu" kaikuriu ketonininkiu, tai ka as zinau...  be grudu, bet man neatrodo sveikai visokie kepti suriai su kumpiais pirktiniais ar meginimai "pritempti" iki bandeliu kepant jas is riesutu miltu.... nzn nzn schmoll.gif

Jei skaitei ankstesnes temas, buvo apie tai discutuota daug kartu. Reikia ziureti gerus meniu, o ne blogus mirksiukas.gif O geriausia savo susidaryti kas tau tinka ir patinka. ir paleonistes kepa duona, pyragus, geria vyna, valgo dziovintus vaisius - tai paleo blogai? Nereikia niekur ieskoti blogybiu ir gerybiu. Viskas yra gerai, kas tinka butent tau. O su moteriskom problemom, keto butu kaip teisingas kelias, bet esi didele mergaite ir pati nuspresi ka tau daryti 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 12 03, 09:29)

Jau rasiau, turiu ketomatuokli, be to slapimo kvapas ir struktura keciasi, burnos kvapas pradzioj atsiranda ir kt pojuciai.

Tai visos paleo valgo kaip as surasiau, tik keto grieztai anglius skaiciuoji, ne is akies, ypac, jei nezinai ka darai tiksliai.
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2014 12 03, 11:36)

Jau rasiau, turiu ketomatuokli, be to slapimo kvapas ir struktura keciasi, burnos kvapas pradzioj atsiranda ir kt pojuciai.

Tai visos paleo valgo kaip as surasiau, tik keto grieztai anglius skaiciuoji, ne is akies, ypac, jei nezinai ka darai tiksliai.

JusDi, as jokiu budu ne pries keto wink.gif Ir visiskai sutinku del savo meniu sudarymo smile.gif

Gal gali imesti keto matuoklio pvz, maciau juosteliniai kaip lakmuso lapeliai, yra elektroninis? ar vertas investiciju?

Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2014 12 02, 22:56)
http://www.examiner....-ketogenic-diet
Apie vezi ir keto dieta

Sveikos, mielosios wink.gif

ACIU UZ STAIPSNI! Puikus!

Nusiunciau mamai, baigiu ja itikinti parist su tuo angliu perteklium, bet tas itikinejimas labia ilgas procesas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 12 03, 10:00)
JusDi, as jokiu budu ne pries keto wink.gif Ir visiskai sutinku del savo meniu sudarymo smile.gif

Gal gali imesti keto matuoklio pvz, maciau juosteliniai kaip lakmuso lapeliai, yra elektroninis? ar vertas investiciju?
Papildyta:
ACIU UZ STAIPSNI! Puikus!

Nusiunciau mamai, baigiu ja itikinti parist su tuo angliu perteklium, bet tas itikinejimas labia ilgas procesas  doh.gif

kazkas panasaus i si dar juosteliu reikia. nemanau kad butinas daiktas tas matuoklis gaunasi viskas pakankamai brangu. tau reikia svarstykliu it tikslaus stebejimo, to uztenka.
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 12 03, 11:07)
Labas rytas merguzeles!

As nemanau, kad laukausi keto dietos, veikiau very low carb Paleo  tongue.gif  ir panasu pagaliau ji ima veikti, judam teisinga linkme  mirksiukas.gif
O del keto... tai pasiziurejau "meniu" kaikuriu ketonininkiu, tai ka as zinau...  be grudu, bet man neatrodo sveikai visokie kepti suriai su kumpiais pirktiniais ar meginimai "pritempti" iki bandeliu kepant jas is riesutu miltu.... nzn nzn schmoll.gif

Nu aš gi tau rašiau, kad ras virusas ne veltui;)
Atsakyti
Trumpai apie tonziliu salinima.
http://www.homosanit...nziliu_salinima
Vat ir nezinau ka daryti su dukros tonzilemis.
Papildyta:
QUOTE(-sky- @ 2014 12 03, 12:00)

Nusiunciau mamai, baigiu ja itikinti parist su tuo angliu perteklium, bet tas itikinejimas labia ilgas procesas  doh.gif

As jau antri metai itikineju, kad mestu bulkas ir saldumynus. Kaip tik pasiskundzia, kad sanarius skauda, vidurius skauda, kepenys durniuoja, spaudimas sokineja, taip as jai vis irodineju, kad kol es savo miltinius, nieko gero nebus. Vakar pasakiau, kad mano vidaus organai idealioje bukleje, nors ji, budama mano metu, jau turejo problemu ir jei toliau taip valgys, lai neirodineja man, kad kepenu suriebejimas nuo riebaus maisto. Na tokia kruva straipsniu atspausdinau, perskaite viska ir vistiek jai reikia dziuveseliu ir duonos, norst tu ka. Juokingiausia, kad skundziasi, jog nevirskina ji tokio riebaus maisto ir mesos, kaip as liepiu valgyti, bet kai viesi pas mane, valgo tik tai, ka ir mano visa seima ir dziaugiasi, kad viska gerai virskina ir nieko neskauda biggrin.gif Tiesa, maciau, kad jau ir kokoso aliejaus nusipirkusi ir avokado isipjausto I salotas, bet isikibusi I linu semenu alieju, nes Taunyte pasake, kad tai geriu geris ir sveikatos saltinis. Gal po truputi ima girdeti mane smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 12 03, 11:29)

Gal didelį vaidmenį riebalai vaidina, kad nedominuotų vien baltymai.

QUOTE(Nidulia @ 2014 12 03, 12:26)
As jau antri metai itikineju, kad mestu bulkas ir saldumynus. Kaip tik pasiskundzia, kad sanarius skauda, vidurius skauda, kepenys durniuoja, spaudimas sokineja, taip as jai vis irodineju, kad kol es savo miltinius, nieko gero nebus. Vakar pasakiau, kad mano vidaus organai idealioje bukleje, nors ji, budama mano metu, jau turejo problemu ir jei toliau taip valgys, lai neirodineja man, kad kepenu suriebejimas nuo riebaus maisto. Na tokia kruva straipsniu atspausdinau, perskaite viska ir vistiek jai reikia dziuveseliu ir duonos, norst tu ka. Juokingiausia, kad skundziasi, jog nevirskina ji tokio riebaus maisto ir mesos, kaip as liepiu valgyti, bet kai viesi pas mane, valgo tik tai, ka ir mano visa seima ir dziaugiasi, kad viska gerai virskina ir nieko neskauda biggrin.gif Tiesa, maciau, kad jau  ir kokoso aliejaus nusipirkusi ir avokado isipjausto I salotas, bet isikibusi I linu semenu alieju, nes Taunyte pasake, kad tai geriu geris ir sveikatos saltinis. Gal po truputi ima girdeti mane smile.gif

Oi čia kaip mano mama. Tiesiog mėgsta gyventi patogiai ir pateisinti savo patogų elgesį ir įpročius tuo, kad kiti tai va taip sakė, arba mano metuose jau nieks nepadės ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2014 12 03, 12:47)
Oi čia kaip mano mama. Tiesiog mėgsta gyventi patogiai ir pateisinti savo patogų elgesį ir įpročius tuo, kad kiti tai va taip sakė, arba mano metuose jau nieks nepadės ir pan.

Ouoj, negaliu biggrin.gif Zodis zodin maniskes kalbos biggrin.gif Bet gal atpratinsiu tiek skustis, nes man pastoviai klausytis litaniju apie visu galu skaudulius, tai irgi nera malonu, ypac, kai su kiekvienu susiskambinimu pirmiausiai turiu isklausyti visus nusiskundimus su smulkiu skausmu apipasakojimu. Ji man nusiskundima, as jai atgal - nustok valgyti bulkas ir cukru. Gal, noredama negirdeti mano pamokymu, bent kazkiek aprims su savo bedavojimais.
Galu gale, del sokinejancio spaudimo parodziau gyva pavyzdi. Pas mano vyra uzkildavo spaudimas. Kai pradejo paleo, spaudimas pasidare idealus 120/80. Vistiek dziuveseliai "labai naudingi" o spaudimas ir pulsas pas mama ir toliau sokineja ir mano vyro pavyzdys nera rodiklis. Ai, as jau irgi pavargau irodineti, tai nebesikartoju daugiau. Mano mama turi kitus "autoritetus". Apsikrovusi Taunytes knygomos, dar ten kazkokio gydytojo knygomis apie mityba ir baksnoja man I eilutes, kur parasyta apie semenu aliejaus nauda, duonos nauda bei kosiu nauda gastritiniam skrandziui. Valgo avizines koses, kuomet skrandis sudirges ir giriasi, kaip jai pagerejo, nors pries tai dvi savaites raitesi is skausmu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 03 gruodžio 2014 - 12:00
QUOTE(estetė @ 2014 12 02, 17:29)
Kaip smagu tokias išvadas girdėt!

Man užkietėję viduriai jau kurį laiką. Nesuprantu kame reikalas, valgau kaip ir valgiau, tik geležies preparatus prieš pora savaičių pakeičiau ir l-arginino amino rūgštį pradėjau gert. Kažin čia gali būt nuo papildų?

Gal gali parašyti kokį L-Argininą geri, kokį kiekį ir kodėl? 4u.gif
Aš taip jį geriu, bnet dėl odos. Taip pat sako, kad jį geriant lygiagrečiai reikia ir kofermento Q10.

QUOTE(Nidulia @ 2014 12 02, 22:53)
Visada ziema perserga pulinga angina o kartais ir du kartus arba karta ziema ir karta vasara sad.gif Ka daryti? Gal tikrai operuoti? Vasara operuoti negalima, geriausia rudeni, ziema, bet tuo metu sesijos, mokslai, net nezinau kaip pasielgti.

Mano mergaitei taip pat gerklė jautri vieta. Dar nebuvo metų, kad neprasirgtų angina, kartais net ir du kartus. Jai greit bus 6. Bet kol kas net nemąstau apie jokias operacijas. Ir išsigydom kol kas tik skalaudami gerklytę česnakų nuoviru, ažuolo žievės nuoviru, daug arbatų. Tfu tfu be antibjotikų, be vaistų nuo temperatūros.
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2014 12 03, 14:01)
Gal gali parašyti kokį L-Argininą geri, kokį kiekį ir kodėl?  4u.gif

Aš L-argininą kartu su L-lizinu geriu plaukams stiprinti. L-arginino vartoju po 500mg du kartus per dieną. Rekomenduoja nuo 1g pradėti. http://www.amazon.fr...ords=l-arginine
O kofermentas Q 10 ką duoda? Ar pastebėjai pokyčių vartodama? Kiek laiko geri? Aš dar tik pirma savaitė.
Atsakyti