Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo ir primal mitybos būdai

Labuka 4u.gif As manau svarbiausia rasti ta savo mityba, kuri bent jau nekenktu. O kas iesko, tas ir randa, bet dauguma zmoniu net nesusimasto, tiesiog valgo viska. Kiek zmoniu tiek ir nuomoniu. Informacijos daug, sunku zmogui atsirinkti, bet, manau, mes ieskome ir pamazu atsirenkam kas mums tinka patinka, kas ir yra sveikintina. Man nieko nebuna nei nuo duonos, nei nuo bulves, nei nuo torto, tiesiog neskanu. Anksciau dar suvalgydavau retkarciais rugines duoneles kokia rieke, dabar net neatsimenu kada ragavau. Torto skonio as nejauciu, man tiesiog labai saldu. Vaisiu noreciau, bet vengiu, nes negaliu sustot ju valgyt. Tada jau man kito maisto nebereikia.
Siandien pakabinau dziovint 6 gabalus jautienos ir 4 gabalus kiaulienis file. Jau laukiu kol ragausim, MB sumeistravo dziovykle su ventiliatorium, tai ilgai laukti nereiks. Apvoliojau medumi ir chili dar kitu spanguoliu chutney ir rozmarinu, dar turejau sausu prieskoniu su alyvuogem is Lietuvos, tai kitiems gabalams ir tuos panaudojau. Laukiu skanesto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 12 05, 14:59)
kokias proporcijas? jei didini angliavandenių, tai mažini riebalus? čia ta proporcija 80/10/10? Šiaip tai pažįstu žmonių, iš prigimties anabolikų su tokia mityba puikiai gyvena.

Oi ne ne, jokia cia 80/10/10 smile.gif Skaiciuojant BRA automatiskai gaunasi taip, kad jeigu mazai angliu valgai, tai daugiau riebalu, energija gaminasi is riebalu. Jeigu jau didini anglius, vadinasi energija gaminsis is angliu, o jei dar riebalo prikrausi daug, tai kunas tiek neiseikvos. Uztai tarkim tokiam psl. kaip chronometer.com, kai pasirenki mitybos pakraipa ( low carb, high fat, paleo, high carb ir t.t. ) iskart ismeta mazdaug proporcijas angliavandeniu, riebalu ir baltymu, kokiu siuloma laikytis. Na kad tiesiog orientuotis 4u.gif
Atsakyti
Kaip suprantu, bent toj knygoj raso, kad nebutinai gali ta celiakija rasti, bet gali buti jautrumas kvieciams, nors celiakijos ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 12 05, 15:22)
Kaip suprantu, bent toj knygoj raso, kad nebutinai gali ta celiakija rasti, bet gali buti jautrumas kvieciams, nors celiakijos ne biggrin.gif

Taip drinks_cheers.gif Bet testas ne visada uzfiksuoja jautruma kvieciams smile.gif O celiakija irgi diagnozuojama tik 1-2% gyventoju, nors realiai ja turinciu yra daugiau. Kaip tau knyga? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos!

Oj ziuriu cia idomia tema uzvedet, apie ta savo dietos atradima.
As kaip ir sutinku visiskai, kad BRA reikia sautinkanti atrasti, ir su produktais atsargiai. As va su tuo pienu visaip kaip.... nebuvo ir nereikejo, pameginau jogurto ir isbere sad.gif Bet ir vel imu po kurio laiko ir ismeginu, na taip, kad pati isitikinciau nuo ko.
Del vaisiu, tai kaip ir ok, juos riboti yra viena, bet jei man dabar kas pasakys, kad as niekada gyvenime negalesiu granato nuo medzio skinti ar tresniu valgyt, tai tada jau nekazka...
IS kitos puses, kazkaip po truputi man maistas tampa tokiu kaip tepalas varikliui, o ne ritualas, malonumo saltinis... Na, kaip cia pasakius, malonumo kartais suteikia, bet vis maziau man regis.... Nezinau tai gerai ar blogai g.gif Bet pasakysiu taip, kol kas man taip patogu.
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2014 12 05, 14:47)
Siaip del celiakijos nesityriau, bandau viska bandymo budu daryti smile.gif Ydomu is tikro butu issitirti, na bet vel problema - daug celiakijos ar kvieciu netoleravimo atveju kraujo testas net neparodo  doh.gif  Ketoze bandziau pernai metais, bet man ji nepasiteisino del skydliaukes. Su mazdaug 100-150 gr. angliu rezultatai geresni. Bet automatiskai riebalo numusiau, nes proporcijas vistiek reikia islaikyt. Cia jau labai individualiai gaunas, tiek tenka visko isbandyt, norint rast ta optimalu variant  doh.gif Net pradejus paleo pernai metu geguze ir vis darant kazkokias moderacijas, tikrai negaliu pasakyti, kad radau 100%, kas tinka man g.gif

Kaip supratai, kad ketozė nepasiteisino? Ir iš kur žinai, kad tu joje jau buvai? Juk skydliaukė - hormoniniai reikalai. O juos, sako, labai gerai sutvarko ketozė?
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 12 05, 16:43)
Kaip supratai, kad ketozė nepasiteisino? Ir iš kur žinai, kad tu joje jau buvai? Juk skydliaukė - hormoniniai reikalai. O juos, sako, labai gerai sutvarko ketozė?

o kur pasiskaityt apie tos ketozės privalumus ir trūkumus?
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 12 05, 15:34)

Del vaisiu, tai kaip ir ok, juos riboti yra viena, bet jei man dabar kas pasakys, kad as niekada gyvenime negalesiu granato nuo medzio skinti ar tresniu valgyt, tai tada jau nekazka...

Laikausi sezoniškumo, o vasarą uogauju be problemų, tik va, tada jau alkis atsiranda po jų pavalgymo. Kažkaip pavalgai to cukraus, lygtai kalorijų ir būtų, bet sotumo jokio.
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 12 05, 16:10)
o kur pasiskaityt apie tos ketozės privalumus ir trūkumus?

JustiDi minėjo, kad tvarko hormonines problemas, o ir sky dėl jų bando/ė/ys;)?
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 12 05, 15:43)

Turejau juosteles nusipirkus ir pacioj pradzioj rimtai kibau y riebalus, mesa, is darzoviu tik kopustai, salotos ir agurkai buvo. Pasijauciau geriau, veliau letai letai vis slugo viskas ir apatiska viskam pasidariau, virskinimas negerejo. Pasitaise visi hormone rodikliai, isskyrus T3. Padidinus anglius, visi hormonai normos ribose, netgi ATPO mazet pradejo, kuris pagal daktare turejo likti toks pats visam gyvenimui ( butent jis ir parodo skydliaukes pazeidimo laipsny, pas mane buvo daugiau nei aparatas pajegus ismatuot ). Taip kad cia turbot velgi individualu, nes ir internete is atsiliepimu radau daug kur tuos pacius atsiliepimus, kad turint skydliaukes bedu, numazint visai angliavandeniu iki keto negalima g.gif
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 12 05, 16:31)
JustiDi minėjo, kad tvarko hormonines problemas, o ir sky dėl jų bando/ė/ys;)?

Aha jo, as ir ten keliauju/siu biggrin.gif
Zodziu, pasiskaitymui yra cia basics: http://www.ketogenic...t-resource.com/
Bet siaip tai ta keto- keto nelygi, kaip cia jau buvom uzvirusios kalba su JusDi berods, kad to keto meniu buna visokiu...

Dabar del skydliaukes, as nezinau ar keto ok, nes cia buvau irgi uzvirusi kalba, kad del skydliaukes bedu angliu reiketu daugiau.... be to, vis nepamenu kas ten Egliukui su ja hypo, hyper ar dar kas... Tiesa skydliaukes tema ir man idomi, nes mano vyro sesuo turi skydliaukes cistas kaip suprantu ir jau daktarai grasina operacija ir skydliaukes salinimu, merginai 22 metai sad.gif(((
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 12 05, 16:37)
Aha jo, as ir ten keliauju/siu biggrin.gif
Zodziu, pasiskaitymui yra cia basics: http://www.ketogenic...t-resource.com/
Bet siaip tai ta keto- keto nelygi, kaip cia jau buvom uzvirusios kalba su JusDi berods, kad to keto meniu buna visokiu...

Dabar del skydliaukes, as nezinau ar keto ok, nes cia buvau irgi uzvirusi kalba, kad del skydliaukes bedu angliu reiketu daugiau.... be to, vis nepamenu kas ten Egliukui su ja hypo, hyper ar dar kas... Tiesa skydliaukes tema ir man idomi, nes mano vyro sesuo turi skydliaukes cistas kaip suprantu ir jau daktarai grasina operacija ir skydliaukes salinimu, merginai 22 metai sad.gif(((

O tu vis dar ne ketozėj?
Atsakyti