QUOTE(norala @ 2014 11 17, 12:47)
Sveikutes

Kažkada kažkas (

0 buvo įmetės nuorodą apie žuvų taukų blogybes ...
Dabar baigiau skaityti " Viskas prasideda nuo maisto"( šiaip ne taip )
ir ten ,
kaip ir rašo, kad , visdelto, žuvų taukus reikia vartoti , ypač esant autoimuninems ligoms...
Dabar galvoju, gal vel pradeti gerti, tik Omega -3 , be Omega -6
Gerai, kad prieš pradėdama,pasiklausei.
Tegu rašo, nė vienas autorius negali žinoti visko apie viską. Tam jų knygos skyriui nepritariu, jie dar nesuprato, kad
Omega3 nėra nė kiek geriau nei Omega6 ir visiškai nesuvokia apie jų poveikį žmonių metabolizmui.
Vienintelis iš plačiai vartojamų, kuris neskatina PG2 augimo, yra alyvuogių aliejus, nes jame dominuoja mononesočiosios r.r. Visi sotieji riebalai slopina polinesočiųjų r.r. daromą žalą.
Dar vienas faktorius, skatinantis PG2 sintezę, yra angliavandenių perteklius kraujyje: jie stimuliuoja insulino gamybą, kuris aktyvuoja fermentą D-5-desaturazę, kuri didina arachidoninės rūgšties kiekį organizme, o po to reakcijų grandinėje jau didėja PG2 gamyba.
Dar
apie Omega3 iš HS
Problemos esmė:
QUOTE
Kiek tai yra svarbu? Kai kalbame apie energijos gamybą dalyvaujant deguoniui ir apie selektyvų ląstelių membranų pralaidumą, mes kalbame apie pačios gyvybės esmę. Štai kodėl lipidų problemos yra visų žmogaus problemų viršuje. Deguonies metabolizmas vyksta organizme visur ir būtent dėl to kiekvienas simptomas ar patologija vienaip ar kitaip siejasi su deguonies metabolizmo sutrikimais.
Kas konkrečiai lūžta paciento organizme, kuris demonstruoja padidintą ar sumažintą deguonies utilizaciją? Iš lipidų metabolizmo taško žiūrint ir šiek tiek supaprastinant, galima sakyti, kad iš viso yra tik dvi fundamentalios biologiškai aktyvių lipidų klasės steroliai ir riebiosios rūgštys. Kiekviena ši lipidų klasė vaidina svarbų vaidmenį tiek oksidacinėje energijos gamyboje, tiek selektyviame ląstelių membranų pralaidume.
Pacientas su sumažėjusiu deguonies utilizavimu charakterizuojamas riebiųjų rūgščių aktyvumo trūkumu ir sterolių pertekliumi. Toks lipidų disbalansas paveikia oksidacinę energijos gamybą taip, kad ši tampa anaerobinė (be deguonies). Vietoj to pasireiškia visiška priklausomybė nuo fermentinių procesų (anaerobinės glikolizės) pacientui pastoviai trūksta energijos gyvenimui.
Pacientas su padidintu deguonies utilizavimu, atvirkščiai, charakterizuojamas riebiųjų rūgščių aktyvumo pertekliumi ir sterolių trūkumu. (Tai taviškis variantas) .Toks lipidų disbalansas sukelia nekontroliuojamą oksidaciją, tai yra žalingas laisvųjų radikalų reakcijas ir peroksidų susidarymą. Nors toks pacientas ir gamina energiją, dalyvaujant deguoniui, tačiau ji yra tokios formos, kad jos organizmas negali panaudoti. ADF ardo audinius, inhibuoja katalitinius procesus, greitina audinių senėjimą ir degeneraciją.
Žmonių su autoimuninėmis ligomis ląstelių membranose ir taip dominuoja riebiosios rūgštys, tad tą padėtį, panaudodama Omega3 RR, tik bloginsi. Įpilsi žibalo į
oksidacinį laužą . Tam kartui gal ir pajusi pagerėjimą. Tačiau visiškai padėtį gali pataisyti tik steroliniai riebalai-cholesterolis.
Retai reiškiesi, kaip sveikata? Vis dar nevalgai duonos?
Vieną knygą įveikei, dabar gali čiupt
KITĄ .
Joje labai daug kalbama apie grūdų poveikį sąnariams, ir apie RA.
Papildyta:
QUOTE(nefifi @ 2014 11 17, 15:12)
Žinoma, kad nenormalu, tegu nepasakoja apie jokias mėnulio fazes.
22 dienų ciklas tikrai nenormalu, tačiau pats žodis mėnesinės tikrai kilo nuo žodžio mėnulis.
Kai pradėjau sekti, tai pamačiau, kad mano turimų gyvuliukų- ožkų, karvių, kiaulių, rujos tikrai sutampa su mėnulio fazėmis. Kai jau prireikia vyriokų, tai beveik visoms tuo pat metu. Jos mat necivilizuotai gyvena, neveikiamos dirbtinių elektromagnetinių laukų.
Tad manau, kad tai nėra laužta iš piršto. Bet kiekvienas galim turėti savo nuomonę.