Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

QUOTE(airius @ 2014 12 18, 01:23)
Sveikutes
Zasytes, antytes...o gal kas turit kalakuto receptuka. ..du metus kepiau ir nieko gero. Sausokas, be druskos...O siemet vel noriu bandyt,saldiklyje laukia savo eiles vienas kalakutas 5, 5kg, tad gal patartumet kaip ji skanu padaryt. Dekoju is anksto ax.gif





Aš kalakutą kepu jau daug metų. Prieskuoniuoju prieš 3 paras. Įtrinu įvairiais prieskoniais: paukštienos, kepsnių, būtinai labai daug muskato riešuto ir kmynų. Prieš kepant vidų sutepu majonezu, prikemšu džiovintų slyvų ir obuolių, užsiunu ir tada visą dar ištepu majonezu, į kepimo maišą ir kepu apie 2,5-3 val. Gaunasi tikrai labai skanus ir sultingas, mėsa minkšta thumbup.gif
Dar išsiverdu spanguolių padažą.
Kalakutą kepam 5-6 kg. valgo 10-11 žmonių, tai lieka labai nedaug thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2014 12 18, 00:23)
Sveikutes
Zasytes, antytes...o gal kas turit kalakuto receptuka. ..du metus kepiau ir nieko gero. Sausokas, be druskos...O siemet vel noriu bandyt,saldiklyje laukia savo eiles vienas kalakutas 5, 5kg, tad gal patartumet kaip ji skanu padaryt. Dekoju is anksto ax.gif

O ko jus tikites is saldyto kalakuto unsure.gif kalakuta reikia kepti sviezia mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, ką šiemet galvojate gaminti? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2015 11 29, 23:52)
Na, ką šiemet galvojate gaminti?  biggrin.gif

tą patį norėjau klaust ir pasisemti idėjų, kurių visai neturiu, nes nesinori to buvimo virtuvėje ir nusikalus sėsti prie stalo... doh.gif bet jaučiu teks, jei norisi kažko skanaus ir šventinio lotuliukas.gif karštui patiekalui planuoju įdaryti nugarinę daug daug džiovintų grybų, ją kepti orkaitėje, padaryti džiovintų grybų padažą, daržovių. Šaltam visokie silkių, žuvies užkandžiai. Ech, darbymetis laukia g.gif
Atsakyti
Kol kas planuose (ir šaldiklyje) dar tik antis biggrin.gif Kalakutai laksto, bet kažin, ar aš jį kepsiu. Per didelis, paskui vargas suvalgyti doh.gif Na, žinoma, balta mišrainė (kitom progom šiemet jos nesu gaminus). Ilgai brandinamas pyragas bei ilgai brandinami meduoliukai irgi jau brandinasi gerai paslėpti rolleyes.gif Kas dar bus? Žinoma, spanguolių kisielius. Gilių kava (iš mano ruoštų gilių). O visa kita - dar bus sugalvota biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(katanelis @ 2015 12 02, 23:19)
Ech, darbymetis laukia g.gif

Tai jau taip biggrin.gif Svarbiausia - laiką susiplanuoti gerai, kad paskui nebūtų paniško skubėjimo
Atsakyti
Merginos, o ar nėra temos apie Kūčių patiekalus?????
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2015 12 15, 22:14)
Merginos, o ar nėra temos apie Kūčių patiekalus?????

Yra: http://www.supermama...?...6144&st=420
Atsakyti
ir kita yra:

http://www.supermama...;#entry70065527

reikia viena pribaigt ir tada keltis į kita mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, ar galima kaledinius meduolius kepti is speltos miltu? Ar pavyks?
Atsakyti

Tik dabar prisiminiau apie Kaledini pyraga, nesu kepus ir pamirsau ,kad reikia pries menesi kept.  Negaliu  atsipeiket, kad tokia uzuomarsa tapau, gal iskepciau ir butu 3 Karaliams, bet neturiu tikslaus recepto, bandysiu ieskot.

Atsakyti

Apmirus tema, na kokius valgius ruošiate šventėmis?

 

Aš jau kokie 7 metai gaminu kalėdinius meduolius, kurių šiaip niekad nekepu - pas mus tai jau kaip tradicija. Šiais metais norėčiau paruošti ir kokių "rimtesnių" valgių kurių įprastai nevalgome ir yra ruošiami būtent šventėmis, pasidalinkite kas pas Jus yra toji tradicija. :)

 

Jeigu kam meduoliukų recepto pagal kurį gaminu:

 

Meduoliams reikės:
3 vnt – kiaušiniai
žiupsnelis – druskos
250 gr – rudojo cukraus
1 pakelis – vanilinio cukraus
1 šaukštas – romo
3 šaukštai – krakmolo
3 šaukštai – miltų
1/2 šaukštelio – kepimo miltelių
1/2 pakelio – meduolių prieskonių
75 gr – apelsinų cukatų
125 gr – maltų migdolų
125 gr – maltų lazdynų riešutų
35 vnt – vaflių lakštu skridinėliai (7 cm skersmens)
75 gr – miltinio cukraus
100 gr – šokolado glajaus
žiupsnelis – kristalizuoto cukraus migdolų puselių
 
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius plakti su druska, cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps. Pamažu supilti romą.
 
2. Krakmolą sumaišyti su kepimo milteliais, meduolių prieskoniais, smulkiai sukapotomis cukatomis, maltais migdolais bei riešutais ir suberti į kiaušinių kremą. Gerai išmaišyti.
 
3. Šaukšteliu imti šiek tiek tešlos, dėti ant vaflių skridinėlių, viršų išlyginti. Kepti 175 Corkaitėje apie 25 minutes, kol meduoliai gražiai pagels.
 
4. Miltinį cukrų sumaišyti su šaukštu karšto vandens, aptepti pusę dar karštų meduolių ir apibarstyti kristalizuotu cukrumi.
 
5. Likusius atvėsusius meduolius aptepti šokolado glajumi ir papuošti migdolų puselėmis.

 

Šaltinis http://gaminam.lt

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena Daugėlienė: 01 gruodžio 2018 - 22:07