Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

Aš neatsidžiaugiu atradusi Zigmo žuvų silpnai sūdytą arba paprastą silkę aliejuje be jokių kitų priedų. Nereikia nei mirkyti, nei ką nors dar daryti... Tarp kitko, net ir Taupos silpnai sūdyta silkė nebloga...
Atsakyti
Aš kadangi silkė ;D pagal horoskopą, nu žuvis  ;), tai labai mėgstu silkes, žuvį, jūros gerybes ir ttt..

Sikė su grybais
2 silkės,
300 g marinuotų grybų,
0,5 stiklinės smulkintų svogūnų,
2 pomidorai,
3 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų,
0,5 stiklinės grietinės,
3 šaukštai citrinos sulčių,
druskos, pipirų.


Silkę išdarinėti ir nuplauti, supjaustyti gabalėliais ir sudėti į dubenį. Ant viršaus sudėti supjaustytus grybus, svogūnus, griežinėliais pjaustytus pomidorus, svogūnų laiškus. Citrinos sultis išmaišyti su prieskoniais ir apipilti silkę. Viską papuošti grietinės kauburėliais.

Marinuotos silkės vyno padaže
8 marinuotos silkės, 2 šaukštai smulkiai supjaustytų krapų lapelių, 4 šaukštai vyno, 2 šaukštai garstyčių, 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštas aliejaus, 4 šaukštai vandens, 1 arbatinisa šaukštelis acto, druskos, pipirų.


Silkės pabarstomos krapais, susukamos, sudedamos į pusdubenį ir užpilamos padažu. Padažui vynas išplakamas su garstyčiomis, aliejumi ir vandeniu, įpilama pagal skonį acto, suberiamas cukrus, pipirai.

Silkė su troškintomis daržovėmis
4 - 6 silkės, 6 šaukštai aliejaus, 2 svogūnai, 3 šaukštai pomidorų tyrės, 1 morka, 1 salieras, 1 poras, acto, cukraus, 1 lauro lapelis, raudonųjų pipirų, svogūnų laiškų.

Svogūnai supjaustomi griežinėliais, daržovės stambiai sutarkuojamos. Aliejuje pakepinus svogūnus sudedamos daržovės ir patroškinamos, kol suminkštėja. Į daržoves supilama pomidorų tyrė, 1 stiklinė vandens, acto pagal skonį, įberiama truputis cukraus, sudedami prieskoniai ir pavirinama. Silkės nulupamos, kaulai išimami, supjaustomos. Atšaldytos daržovės užpilamos ant pusdubenyje sudėtos silkės. Apibarstomos smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.


Silkė pomidorų padaže
4 silkės,4 svogūnai, 1 stiklinė pomidorų tyrės, 1 stiklinė aliejaus, druskos, cukraus

Silkės nulupamos, išėmus kaulus supjaustomos ir sudedamos į pailgą dubenį. Supjautyti griežinėliais svogūnai pakepami aliejuje, sudedama pomidorų tyrė, įpilamas 1 šaukštas karšto vandens , įberiama pipirų, cukraus ir užvirinama. Atšaldytu padažu užpilamos paruoštos silkės. Papuošiama petražolių lapeliais.

Silkės lietiniai

Tešlai:
4 kiaušiniai
500 g miltų
5 stiklinės pieno
druskos
Įdarui:
2 virti kiaušiniai
500 g silkės filė
2 svogūnai
10 šaukštų konservuotų žaliųjų žirnelių
aliejaus

Iš miltų, kiaušinių, pieno ir druskos paruošti tešlą ir iškepti plonus lietinukus.
Svogųną smulkiai supjaustyti ir pakepti ant aliejaus. Silkę ir kiaušinius supjaustyti ir sumaišyti su svogūnais. Paruoštą įdarą dėti ant blynelių, suvynioti ir paskrudinti ant aliejaus. Tada blynelius dėti į lėkšte, papuošti žirneliais, pridėti dar kitokių daržovių. Skanaus!

Rytoj žuvies receptų idesiu...






Atsakyti
Na  dar  pora :smile.gif

Troškinta silkė
10 silkių filė juostelių,
3 svogūno galvutės,
200 g džiovintų abrikosų,
100 g saulėgrąžų,
200 g razinų,
100 g graikinių riešutų
1 šaukštas cinamono,
4 šaukštai citrinų sulčių,
aliejaus.
Papuošimui:
citrinos,
džiovintų abrikosų,
graikinių riešutų.
Svogūną supjaustome kubeliais, džiovintus abrikosus ir silkę – juostelėmis. Susmulkiname riešutus.
Aliejuje pakepiname svogūną, sudedame silkę, abrikosus, riešutus, saulėgrąžas, razinas ir uždengę 5 min. patroškiname. Tuomet suberiame cinamoną ir supilame citrinų sultis. Uždengę paliekame 5 min. Atvėsusią silkę sudedame į indelius ir papuošiame džiovintais abrikosais, citrina ir graikiniais riešutais.

Krepšeliai su silkės kremu

Krepšeliams:
200 g sviesto,
1 kiaušinis,
350 g miltų,
truputis druskos.
Silkės kremui:
200 g graikinių riešutų,
6 silkių filė juostelės,
5-6 kietai virti kiaušiniai,
4 šaukštai citrinų sulčių,
žalių krapų šakelių,
4 šaukštai majonezo.
Papuošimui:
2 silkių filė juostelės,
1 citrina,
alyvų,
petražolių šakelių.

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 30 min. laikome
šaltai. Formuojame krepšelius ir kepame 170° C temperatūroje.
Įdarui sukapojame riešutus ir kiaušinius. Smulkiai supjaustome silkę.
Viską dubenyje sumaišome su citrinų sultimis, majonezu ir susmulkintais
krapais. Įdaro pripildome krepšelius ir papuošiame citrinos skiltelėmis,
silkės gabalėliais, alyvų juostelėmis ir petražolių šakelėmis.

Patogiausiai nupirkti gatavus krepšelius wink.gif

O šiaip man labai skanu su džiovintasi grybais, grybus apvirti, per mesmalę, prideti pipiru, druskos daug smulkiai pjaustyto svogūno ir apkepinti....

O galima su marinuotais grybais -  per mėsmale ir silke ir grybus, tada ideti susmulkintų svogūnų, žalumynų ir majonezo..Vaizdelis nilabai, bet skanu..

O čia dar radau puslapiuką, apie kučias

http://neris.mii.lt/...MAS/kucios.html




Atsakyti
QUOTE
une, sirdele, brangute ;D,  ;D ;D
buk gera - isduok paslapti, kokia silke tu cia perki - stiklaineliuose?.... nes atsibodo juodai tos silkutes ieskot, - na is stiklaineliu daugybe isbandem, bet nerandam normalaus skonio....brrr....ir ko tik nedariau ir vandeny mirkiau, ir acte....baisiai jie ten tu prieskoniu prikisa >:( O normalios silkes (ne stiklaineliuose) nerandu :-[....Parasyk, kokios firmos valgot, gal ir as cia atrasiu :DAciu :-*

;D ;D ;D ;D perkam mes rusu parduotuvej, visa "ciela" silke, su visa galva ir t.t. issivalyt ir biskiuka pamirkyt reikia.... nepatinka man tas procesas, bet kaip pati matai pasirinkimo nelabai yra. o ta rusiska tai normali silke " obiknavienaja backovaja siliotka"  :D biggrin.gif (cia mums taip rusas apibudino, o kadangi tuo metu rusu kalbos buvo negiredja daugiau nei metus, tai mums labai juokinga ir faina buvo.smile.gif na bet ne apie tai...smile.gif
Atsakyti
ar jusu namuose buna ruosiami karsti patiekalai kuciu vakarienei?
mano mama kartais ruosdavo, o dabar as- didziuuuuuuuli idaryta karpi  :) labai skanu.
esu ragavusi kopustais ir marinuotais grybais idarytu bulviu. bet taip seniai, kad net nelabai atgaminu, kaip ten kas... tik zinau, kad buvo labai skanu. gal kuri zinot kazka panasaus?
juk kucios ne tik "apie silke"  ;) ;D
aciu.
Atsakyti
QUOTE


Rytoj žuvies receptų idesiu...


Lauksim wink.gif
Atsakyti
QUOTE
ar jusu namuose buna ruosiami karsti patiekalai kuciu vakarienei?
mano mama kartais ruosdavo, o dabar as- didziuuuuuuuli idaryta karpi  smile.gif labai skanu.


Mes ruosiam viena karsta patiekala, visis kiti salti buna smile.gif
O kaip tu ta idaryta karpi darai?
Atsakyti
aciu Une :-*,
dabar reiks ieskoti rusu ;D, ir patarimo klaust , kur ta parduotuve cia pas mus pasislepus ;D, na dar neteko tokiu matyti, nors ir cia turetu buti manau....aciu...einu ieskot ;D
Atsakyti
aciu Sonatina uz patarimus, bet matai as ne LT, kur tikrai zinociau kur pirkti ta SILKUTE ;D...Aciu :-*
Atsakyti
QUOTE


Mes ruosiam viena karsta patiekala, visis kiti salti buna smile.gif
O kaip tu ta idaryta karpi darai?

na tai koki ta vieninteli karsta patiekala ruosiat?
mano įdarytas karpis:. labai paprastai, beja. ipjaunu kelis kartus isilgai virsutine dali, istrinu gausiai zuvies prieskoniais+krapais, druska, pipirais. apslakstau citrinos sultimis. ir palieku saldytuve kokiom 6 val. sutarkuoju rugsciu ubuoliu, morku,bulviu per burokine trintuve, pripjaustau svogunu ir visa sita mase su megstamais prieskoniais apkepinu keptuveje. tada idarau sia mase karpi, ir kepu orkaiteje. kas 15 min(butinai) su saukstu apslaistau susidariusiom "sultim" , tiesa, dar truputuka vandnes ipilu ir i bleka, bet tik biskiuka. kai zuvis buna jau pakepus koki 40 min, uzdengiu folija, kol mazdaug jau buna visai iskepus, tada aptepu alyvu aliejum, ir dar pakepu kokias 5 min, kol graziai apskrunda.
zuvi , aisku kepu su galva ir apkarpyta uodega, tada labai graziai paserviruot eina.
va taip . smile.gif paprasta labai, bet jei megsti karpi-tai tikrai skanu.
Atsakyti
oi dar prisiminiau, koki patiekaliuka mama kucioms ruosia. keptas karpis drebuciuose:
mes abi su mama tokios-mums patiekalas turi buti ne tik skanus, bet labai graziai patiekimas. o sis butent toks ir yra. labai puosia stala. mazdaug juk isivaizduojat? iskepa karpio gabalelius(neperpejautus, visa taip su kaulu), tada i tortines forma sukomponuoja karpi, zirnelius, kaisinio juostles ir mrkytes juosteles. uzpila skaidraus sultinio drebuciais.
niam smile.gif
oi kad greiciau tos kaledos! noriu pas mama  biggrin.gif
Atsakyti
Dar prisiminiau, aš kartais nuperku šaldyta skumbrė, supjaustau gabaliukais, geriausiai pjaustyti dar sušaldyta, po to dedu i inda sluoksniais su prieskoniais : cukrus, druska, pipirais, lauro lapai, ipilti truputi aliejaus. Na ir reikia kokia diena palaukti...o po to skanaus..Bet pirkt reikia dideles skumbres, jos skanesnes, baltos tokios... wink.gif
Atsakyti