Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 4

QUOTE(Paulyna @ 2015 01 19, 14:29)
buvo nestumas, tai nestumo metu 150 geriau, po jo 100, bet jautes kad per daug pradzioj, tai pora sav isvis negeriau, tada ejau pas gydytoja, gydytoja, nuo nestumo pradzios jau treciaa pasikeitus, tai ji pradejo nuo dozes 50, padidino iki 75, bet savijauta blogeja...

Aš tai sakyčiau didinkit iki 100 (juk vistiek anksčiau taip gėrėt), o kai nueisit pasidaryti tyrimus, matysit ar gera doze ar per didelė (kas yra abejotina).

QUOTE(slaiga @ 2015 01 19, 20:00)
Sveikos jungiuosi ir as prie Jusu
Skydliauke mano ispjauta pries 5 metus,pastaruoju metu pablogejo savijauta silpnumad,galvos skausmas ,spaudimas zemas( jis pas mane pastoviai prie zemesnio ) bet pulsas padaznejes ir dar daug kitu negalavimu salcio bangos,atrodo toks spaudimas ptie zemes siandien gaunu TTH 6.97 o endokrinologe sako kad negali buti tokia savijauta del tokiu skaiciu,sunervino net mane is kur ji gali zinoti kaip as jauciuosi.
Ar yra kuri jautusis panasiai?

Tai kad su 6,97 turėtų savijauta tikrai nekokia būti. Gal gydytoją keiskit... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Quietly @ 2015 01 19, 20:36)
Aš tai sakyčiau didinkit iki 100 (juk vistiek anksčiau taip gėrėt), o kai nueisit pasidaryti tyrimus, matysit ar gera doze ar per didelė (kas yra abejotina).
Tai kad su 6,97 turėtų savijauta tikrai nekokia būti. Gal gydytoją keiskit...  g.gif

Is tikruju per tiek metu nrgaliu ja skustis,bet ir bedu dideliu pas mane nebuvo,o dabar staigiai toks suolis,ir atrodo nesusikalbejom su ja nes ji nemato tame problemos net pasiule iskarto dozes nefidinti
Ka darytumet Jus? Iki siol gerdavau darbo dienomis po 100 savaitgaliais po 50( gydytojos siulymu ir toliau gerti po 100 + savaitgaliais padidinti iki 100)
As buciau linkusi jau rytoj gerti 125 g.gif
Atsakyti
Pirma negalima gerti tokiu grafiku, kad 5 d iš eilės didesnė dozė, o po to 2 dienas jau mažesnė. Dozes galima keisti kas antrą dieną, bet ne ilgesniais tarpais. Visai sveikatą taip suvarysit.

Paulyna, atmink, kad retai kuri geria nuolat vieną ir tą pačią dozę visus metus. Čia ne viena jau rašė, kad šiltuoju metu dozės kažkiek mežinamos, o žiemą- didinamos. Tavo vietoje pirma pasidaryčiau mokamą TTH tyrimą, ir jei jis peraukštas didinčiau dozę iki 100.

Nepriklausomai ar TTH labai nukrypęs nuo normos ar nelabai, žmogus gali jaustis blogai ir dažniausiai jaučiasi. Galbūt ligos pradžioja dar tie blogumai ne tokie ryškūs, bet pradėjus gydymą ir jo nekoreguojant organizmas stipriai jaučia net ir menkus TTH svyravimus, o TTH 6,97 tai manau čia nėra toks jau menkas svyravimas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 20 sausio 2015 - 09:29
Sveikos merginos,
esu visiškai nepatyrusi šioje srityje, tad nepykit,jei ne čia rašau. Man tiesiog labai neramu. Endokrinologas nustatė lėtinį tiroiditą ir mazginę strumą. Sako yra uždegimas, kol kas baltas mazgas ir nors rodikliai nežymiai viršija normą, man kol kas stipresnių vaitų nereikia. Pasitikrinti tik po metų. Kontrolei skyrė tik vitaminą D3.
Minėjo,kad vaistus skirtų tik tuo atveju jei ketinčiau pastoti. Bet jei neketinu, tai gydytis nebereikia? Koks gali būti pokytis per metus, kol man vėl reikės kartoti tyrimą?
Ar vis dėl to turiu daryti kažką daugiau? kaip savimi rūpintis,kad nepabloginčiau situacijos? Esu visiškai pasimetusi, nes su tuo susiduriu pirmą kartą. Dėl skydliaukės nusiuntė atsitiktinai, nes jau pusę metų kovoju su akių vokų tinimu ir šeimos daktarė nusprendusi patikrinti skydliaukę, rado tai ką aprašiau.
Merginos, pakomentuokite ir mano atvejį. blush2.gif Labai jums ačiū blush2.gif
Atsakyti
Pasitarkit su dar vienu endokrinologu, jei šiuo nepasitikint. O kokie jūsų kraujo tyrimai?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 01 20, 12:10)
Pasitarkit su dar vienu endokrinologu, jei šiuo nepasitikint. O kokie jūsų kraujo tyrimai?

Labai kvaila, bet negaliu pasakyti kokie tyrimai, nors matau,kad forume jūs labai juos aptarinėjate, nes jie labai svarbūs rodikliai. Tyrimai buvo užrašyti siuntime pas endokrinologą, o dabar aš jo nebeturiu. Užsirašyti nesusiprotėjau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 01 20, 09:25)
Pirma negalima gerti tokiu grafiku, kad 5 d iš eilės didesnė dozė, o po to 2 dienas jau mažesnė. Dozes galima keisti kas antrą dieną, bet ne ilgesniais tarpais. Visai sveikatą taip suvarysit.
Nepriklausomai ar TTH labai nukrypęs nuo normos ar nelabai, žmogus gali jaustis blogai ir dažniausiai jaučiasi. Galbūt ligos pradžioja dar tie blogumai ne tokie ryškūs, bet pradėjus gydymą ir jo nekoreguojant organizmas stipriai jaučia net ir menkus TTH svyravimus, o TTH 6,97 tai manau čia nėra toks jau menkas svyravimas wink.gif

Zinlkit net apsiverkiau,jauciuosi tokia lyg ivaryta i kampa be isejimo:-(
Visad grieztai laikiausi hormonu gerimo grafiko,ir tyrimus reguliariai dariausi o va kaip gavosi ir svarbiausia net neturiu su kuo paskyarti,gal privaciai kreiptis g.gif
Mano endo liepe ateiti yik vasario pabaigoj ateiti doh.gif
Atsakyti
[/quote]

Slaiga, Jūsų vietoje dar pasiieškočiau kito gydytojo.
O, kad tik savaitgaliais gydytojas skirtų kitą dozę, tai tikrai negirdėjau. Ko gero dauguma, ne g.gif
Atsakyti
[quote=Gerai,2015 01 20, 12:27]
[/quote]

Slaiga, Jūsų vietoje dar pasiieškočiau kito gydytojo.
O, kad tik savaitgaliais gydytojas skirtų kitą dozę, tai tikrai negirdėjau. Ko gero dauguma, ne g.gif
[/quote]
Is tikruju dabar ir pati susimasciau kai parasete ar galima taip,bet man liepe o as klausiau doh.gif Beje gydytoja zinoma Santariskese dirba ir kiek teko girdeti pad ja visad dideles eiles
Po pietu uzsiradiau privaciai ziuresim kaip ta doze pakoreguos,o man siaubingai skauda galva ,prie visu tu bedu tas galvos skausmas jau gal savaite laiko ramybes neduoda doh.gif
Atsakyti
Bet tyrima TTH galima ir betkur mokamai pasidaryti. Jei TTH perdidelis, tai ir pati galit padidinti tiroksino dozę iki 100 tuo labiau kad jau tokią esante gėrusi.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 01 20, 13:46)
Bet tyrima TTH galima ir betkur mokamai pasidaryti. Jei TTH perdidelis, tai ir pati galit padidinti tiroksino dozę iki 100 tuo labiau kad jau tokią esante gėrusi.

Tai as cia ir padidariau pati nes maciau kad savijauta nekokia,tik suzinojusi skaiciukus pasiskambinau endokrinologei del dozes didinimo pasitart( gerdavau darbo dienom po 100,savaitgali po 50), tai pagal ja tureciau sias dienas gerti kaip ir geriau po 100 ir tik sestadieni pasididinti vietoj 50 ,100 ,man noretusi jau nuo siandien ta doze didesne gerti o ne laukti nes kol jos nedidinsiu tai ir savijauta nesikeis
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 01 20, 11:10)

Aš irgi rekomenduoju pasikonsultuoti su kitu endokrinologu.
Atsakyti