Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 4

QUOTE(xiuke @ 2015 01 21, 12:52)
Pagal rūbus jaučiu kad laisvėja ir žmonės sako, kad apkūdau, bet...man norisi kg... verysad.gif  doh.gif

Turetumet dziaugtis, kunas tvarkosi.
QUOTE(slaiga @ 2015 01 21, 12:54)
Ar buna kuriai kad apsvaigtu galva,kazkaip tie nusvaigimai man padaznejo doh.gif

Kartais buna.
Atsakyti
Merginos, gal padesite atsakyti i man rupima klausima. Pries keleta menesiu pastebejau, kad dukrytes kakliukas pastorejes. Jai penkeri metai. Jokiu kitu skydliaukes simptomu nejaucia. Yra aktyvi, augimu neatsiliekanti nuo bendraamziu mergaite. As pati turiu bedu del skydliaukes, todel dabar labai pergyvenu del mazosios verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(aijos @ 2015 01 21, 15:39)
Merginos, gal padesite atsakyti i man rupima klausima. Pries keleta menesiu pastebejau, kad dukrytes kakliukas pastorejes. Jai penkeri metai. Jokiu kitu skydliaukes simptomu nejaucia. Yra aktyvi, augimu neatsiliekanti nuo bendraamziu mergaite. As pati turiu bedu del skydliaukes, todel dabar labai pergyvenu del mazosios verysad.gif

mes tikrai nepadėsim, jei neramu, rodykit endokrinologui
Atsakyti
QUOTE(kustucius @ 2015 01 21, 16:08)
mes tikrai nepadėsim, jei neramu, rodykit endokrinologui

Tikrai eisim. Bet taip greit talono negaunu
Atsakyti
QUOTE(aijos @ 2015 01 21, 15:39)

butinai pasirodykit endo, padarys echo, hormonus. 4u.gif As saviske dicke irgi vedziau, dabar sake pries mokykla pasirodyt.
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2015 01 21, 10:55)
Tikriausiai jūsų tiesa. Kai nusiraminau, ėmiau kitaip mąstyti. Rodikliai yra per maži intensyvesniam gydymui. Tik labai keistai, kad labai ilgas laiko tarpas. Bet pakentėsiu ir pažiūrėsiu kas bus po tų metukų. O iki to laiko stengsiuosi stiprinti imunitetą ir daugiau apsiskaityti šia tema, nes manau,kad problema jau niekur nebedings, jeigu ji jau tokia atsirado, tuo labiau,kad tą guziuką aš jaučiu ryjant, taip,kad jis neleis man užsimiršti:)

Taip ilgai todėl, kad jei jau pradedi gerti tiroksina tai skydliaukė po truputėlį pradeda aptingti ir mažiau dirbti. Dėl to gydytoja nenori dar rizikuoti pradėti skirti vaistų ir laukia gal pati skydliaukė atsigaus ir toliau normaliai dirbs. Nes jei skirtų iš karto, greičiausiai tokio dalyko kaip vaistų nebegėrimo jau nebūtų (nu aišku būna, kad nebereikia ateity gerti, bet didesnė tikimybė, kad reikės).

QUOTE(kustucius @ 2015 01 21, 10:59)
O aš vėl pradėjau sportuoti ir iškarto jėgos dingo  verysad.gif .
Nežinau ką daryti, bet vaikštau kaip pridvėsus.
Kol nesportavau  kalnus galėjau nuversti, o dabar grįžtu į buvusią būseną. Dozės didinti negaliu, teks tikriausiai mest sportą, o kaip be jo nukratyt svorį - nežinau  doh.gif

Nesinervuot, savęs nespaust be proto ir pamažu pamažu didinti krūvį smile.gif
Aš iš pradžių irgi padusdavau, išeidavau iš salės raudona kaip burokas ir be jėgų, bet pamažu jau visai nebebaisus krūvis smile.gif

QUOTE(xiuke @ 2015 01 21, 13:26)
taigi nuo lapkričio 10d einu į salę, sportuoju pirmas dienas verkiau, sakiau vyrui man sunku, aš nepatempiu, mesiu, bet kadangi sumokėjau pinigus, mane sąžinė graužė, kad nenueinu, kai galiu, taigi jau po šiai dienai einu ir sportuoju, sukandusi dantis, bet sportuoju, tikrai pagerėjo mano fizinė būklė, svoris nekrenta man dėl to  verysad.gif , kaip bebūtų liūdna bet jaučiuosi stangresnė, žvalesnė, praėjo tas energijos nebuvimo laikotarpis, grįždavau ir griūdavau į lovą...treneris sustatė 3mėnesiams programą, galvoju, nebenusikalbėk, aš kad tik 3savaites ištempčiau, ir va...vis dar tempiu, galvoju kiek dar man čia pavyks tempti, nes nemyliu sporto, praranu motyvaciją, nes svoris nekrenta, nu, bet memuleidžiu rankų...jaučiu pasidižiavimą savimi, kad va -aš ir sportuoti nueinu...nerelus jausmas...na o svoris, jau kita ir liūdna tema man  verysad.gif  uh, kad prirašiau  doh.gif  man saulė vasara daugiau vargindavo, kai šalčiau jaučiuosi žymei geriau wink.gif

Duosiu patarimą, kuris man padeda. Gali Jums nepadėti, bet pasakysiu smile.gif Nesiorientuokit taip į tą svorį, nes bus LABAI sunku sportuoti ir prisiversti sportuoti (patikėkit man buvo LAAAABAI sunku prisiversti pradžioje). Orientuokitės į kitus dalykus, kaip pvz. Jūs darote sau, savo organizmui, gerą darbą. Rūpinatės savimi, stiprinate raumenis, kad būtumėte stipri ir sveika. Aš nuolat akcentuoju sau ir kitiems (kai kreivai pažiūri, kad aš einu sportuoti, nors atrodau kaip burbuliukas blush2.gif ), kad einu ne dėl svorio, o tam kad būčiau žvali, energinga ir SVEIKA. Kad išsikraučiau po dienos darbų visą pyktį sukauptą, vargus ir būčiau su gera nuotaika. Gal turint tokį požiūrį padės lengviau prisiversti eiti į sportus. Be to, treniruotėse aš stengiuosi kiek galiu, bet ir pasimuliuoju, tam kad tai nebūtų vien kaip darbą "atvargti". Jau geriau lankyti nuolatos (ne savaitę ar mėnesį), o tarkim metus ir stengtis, bet ne iki nuprotėjimo smile.gif
Kitas dalykas. Sportas laaaabai sveika - sustangrėji, sustiprėji, pažvalėji, BET VIEN nuo sporto, nekeičiant mitybos jei ir numeti svorio, tai nedaug. Visos trenerės nuolat kartoja, kad jei jau nori svorį mesti, tai esmė mityba. Sportas tik pagerina odos būklę, tampi mažiau suglebęs suvargęs, sustiprėji fiziškai, gerėja nuotaika ir bendra sveikata, bet vien tik su juo daug svorio nenumesi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2015 01 21, 16:45)
Turetumet dziaugtis, kunas tvarkosi.

tikiuosi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Quietly @ 2015 01 21, 22:17)
(patikėkit man buvo LAAAABAI sunku prisiversti pradžioje). 
Kitas dalykas. Sportas laaaabai sveika - sustangrėji, sustiprėji, pažvalėji, BET VIEN nuo sporto, nekeičiant mitybos jei ir numeti svorio, tai nedaug. Visos trenerės nuolat kartoja, kad jei jau nori svorį mesti, tai esmė mityba. Sportas tik pagerina odos būklę, tampi mažiau suglebęs suvargęs, sustiprėji fiziškai, gerėja nuotaika ir bendra sveikata, bet vien tik su juo daug svorio nenumesi  mirksiukas.gif

ir man laaabai sunku prisiversti, bet einu...kas dien su savim diskutuoju kalbuosi biggrin.gif kad va eik, juk dėl savęs, kad stiprėji, mažiau suglebusi būsi...va taip ir susišneku su protingu žmogumi... biggrin.gif burbulas ir aš, bet jau nebekreipiu dėmsio, ateinu, savo atsportuoju, kas jau būna salėje pažįstami iš matymo, pasisveikinam, tai manau kas ir šaipėsi už akių dabar sveikina ruonį, kad bent sportuoja, pastangas deda smile.gif stengiuosi viską atlikti sąžiningai pagal sudarytą programą, nesimuliuoju...kiek dar eisiu bus matyti, tikiuos nepritūks man ryžto...o maistą ir taip stengiuosi paderinti, bet ne visada išeina blush2.gif reiktų daugiau susiimti ir ledai pajudėtų... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Quietly @ 2015 01 21, 20:17)

Nesinervuot, savęs nespaust be proto ir pamažu pamažu didinti krūvį  smile.gif
Aš iš pradžių irgi padusdavau, išeidavau iš salės raudona kaip burokas ir be jėgų, bet pamažu jau visai nebebaisus krūvis  smile.gif

dzin man ta pompa, aš ne dėl pompos nervuojuos, o dėl to, kad man sportas neprideda jėgų, nesuteikia energijos, o ją kaip tik atima, jei pasportuoju, tai vos velku kojas ir ne iš karto po treniruotės, o vakarais, neturiu jėgų, nieko nenoriu daryti, jaučiuosi pavargus kaip šuo.
Atsakyti
Svaigsta galva ir man, esu porą kartą nualpusi. Parduotuvėje kartą labai nemaloniai man gavosi tas procesas, ir greitąją iškvietė ir tyriausi vėliau. Kaip ir sveika. rolleyes.gif Spaudimas žemas-sunku pasivilkti.
Laukiu nors trupučio saulės, gal pasijausiu geriau, tada lipsiu ant dviračio - treniruoklio. Dabar bent jau neauga svoris. O šiaip tai daugiau pozityvumo ir optimizmo, kad visai nesudepresuot. Bet kai visai prastai jauties ir toks patarimas nervina reikia eiti daryt kraujo tyrimą ir žiūrėt TTH.[/COLOR]
Atsakyti
Visgi nemažai pergyvenate dėl svorio augimo, tad noriu pasidalinti savo patirtimi. Aš nuėjusi pas endo gavau daug pylos dėl didelio antsvorio (net bjauriuosi rašyti - nutukimo), tad pradėjau tvarkytis mitybą. Dėl tiroidito paskyrė Tiroksiną 50 mg. Praėjo 2 mėn. ir jau -10 kg blink.gif Dabar galvoju, ar nesidaro vėl kažkas negerai, kad taip greitai krenta doh.gif Bet tikrai kardinalaliai pakeičiau maitinimosi įpročius, nors suvalgau ir saldumynų, ir torto progai esant, bet nevalgau vėlai vakarais, daržovių valgau daugiau ir baltymų, beveik nevalgau miltinių patiekalų, makaronų. Ir manau Tiroksinas tikrai tvarko medžiagų apykaitą, nes krenta žymiai greičiau svoris nei anksčiau.

Nors svoris mažėja, bet jaučiuosi visaip, ir galvą dažnokai skauda, silpna kartais būna taip, kad net morką sutarkuoti nėra jėgų doh.gif Ir tingulys kartais kankina unsure.gif O jau po savaitės - energijos antplūdis, viskas gerai būna. Ar ir jums taip?
Atsakyti
Sveikos,mergaitės 4u.gif
Labai senai pas jus lankiausi.Paskaitinėjusi vėl šią temą,nutariau pasidalinti savo praktine patirtimi.Čia toms,kurioms svaigsta galva.Aš galvoju,jog tai gali būti nermo sindromas.Man būdavo jog bloga širdžiai,rodės iššoks iš krūtinės,trūksta oro,sukasi galva.Ir taip bijodavau to priepuolio,kol neišveždavo su greitąja.Kai atlikdavo tyrimus viskas gerai:širdies ritmas geras,spaudimas geras,kraujas geras.Šiaip aš vartoju vaistus nuo aukšto kraujospūdžio.
Kartą papuoliau pas protingą gydytoją ir jis man papasakojo,kad jo mamai taip būna.Jis paskyrė pagerti savaitę Eglonyl vakarais po ketvirtadalį.O vėliau tik tada,kai pradėsiu jausti jog artėja šis priepuolis.Ir taip per kokį pusmetį viskas susitvarkė.Mano rankinėje Eglonyl budėjimo režime ir dabar smile.gif
Sėkmės ir sveikatėlės jums mergaitės smile.gif
Atsakyti
Kreipiuosi į tas kurios bandė pastoti su tiroiditu? Ar turėjo kokių sunkumų, o sunku pastot dėl TTH ar dėl ATPO rodiklio?
Atsakyti