Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 4

QUOTE(Evelika @ 2015 06 18, 13:24)
Aš taip ir supratau kad čia gydytoja tik bando mane raminti ir kad greičiausiai šitos problemos taip greitai nesibaigs..Dar gydytoja manęs kelis kartus paklausė kodėl per nėštumą nebuvo daryti tyrimai. Aš net pasimečiau, tikrai nežinojau apie tokius tyrimus nėštumo metu o ir šeimos gyd.nieko apie juos neminėjo...

Nėštumo metu tikrai netiriami skydliaukės hormonai, tiriami tik tuo atveju jei prieš nėštumo buvo bėdos, kaip tarkim man, aš prieš nėštumą gėriau 25 mg tiroksino, tai dabar ir tiriuosi, kad nekiltų labai, gal reiks dozę pakoreguoti
Atsakyti
QUOTE(Cashmere @ 2015 06 18, 12:40)
Nėštumo metu tikrai netiriami skydliaukės hormonai, tiriami tik tuo atveju jei prieš nėštumo buvo bėdos, kaip tarkim man, aš prieš nėštumą gėriau 25 mg tiroksino, tai dabar ir tiriuosi, kad nekiltų labai, al reiks dozę pakoreguoti

Man reikia kas menesi tikrintis TTh laukiantis nestuke.gif ir konsultuotis su endokrinologe del dozes, pries nestuma geriau 25-50 mg ,dabar geriu po 75 mg ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cashmere @ 2015 06 18, 12:40)
Nėštumo metu tikrai netiriami skydliaukės hormonai, tiriami tik tuo atveju jei prieš nėštumo buvo bėdos, kaip tarkim man, aš prieš nėštumą gėriau 25 mg tiroksino, tai dabar ir tiriuosi, kad nekiltų labai, gal reiks dozę pakoreguoti

Tai va,o man prieš nėštumą nebuvo jokių problemų su skydliauke... Sakykit merginos, pamiršau gydytojos paklausti, tai kai man po dviejų mėn.vėl reikia nueiti pas endokrinologe tai vėl pasiimti iš šeimos gydytojo siuntimą ar nebereikia?
Dar klausimėlis, kada turėčiau pradėti geriau jaustis pradėjus gerti turoksina?Jau visai silpnai jaučiuosi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evelika: 18 birželio 2015 - 15:32
ar kuriai nors buvo toks jausmas kad lyg tinsta,smaugia kakla ties skydliauke?
Atsakyti
QUOTE(zadeika @ 2015 06 19, 17:23)
ar kuriai nors buvo toks jausmas kad lyg tinsta,smaugia kakla ties skydliauke?

Dėl kaklo tinimo, smaugimo aš ir kreipiausi pas endokrinologą..
Atsakyti
QUOTE(Evelika @ 2015 06 17, 13:16)
Laba merginos! Jungiuosi į Jūsų gretas...tik vakar sužinojau kad man ši liga...Gal kas pakomentuotumėt mano kraujo tyrimo rezultatus, gydyoja nieko per daug nepaaiškino tik pasakė kada čia jau labai prasti rezultatai, skyrė gerti tiroksiną ir atvykti po 2 mėn. Esu naujokė tai visai nesigaudau šioje srityje..
TTH >50
Anti Tpo 287
Ft3 2,8
Ft4 4,6
kaip supratau tai čia tas TTH pas mane labai didelis, gydytoja sako,stebiusi kad tu dar vaikštai su tokiais rezultatais..

Sveika,

Mano diagnostiniai rezultatai dar blogesni buvo, irgi gydytojai leptelejo panasu komentara. Ir nieko - vaiksciojau biggrin.gif

Su antikuniais susigyventi padeda spec mityba ir dar keletas pokyciu gyvenime. Yra info, kad zmones susitvarko su antikuniais pilnai, taip pat yra info, kad tik kazkiek sumazina. Kur tiesa - vargu ar kas pasakys. Taciau sekant rekomdacijas, bent jau as, savo rezultatus zenkliai pagerinau per 2 men, o savijauta - nepalyginamai pagerejo.

Kazkuri mamyte kalbejo apie vitaminu trukuma - skydliaukininkams budingas vitB12, D, gelezies trukumas, todel naudokites vasara ir svieziom darzovem, pasidomekit kuriuose produktuose butent siu vitaminu daugiausia ir itraukit i savo kasdieni meniu, iseikit dazniau i saulute (vitD saltinis). Situ vitaminu trukumas trukdo isisavinti hormonus, to pasekoje ir jauciames tragiskai! verysad.gif

Ne tik vaistai - sintetinis hormono pakaitalas levotyroxinas - yra atsakymas i geresne savijauta 4u.gif cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adsmailad: 23 birželio 2015 - 10:48
Sveikos. Gal yra vartojanciu preparata Novothyral?
Atsakyti
QUOTE(Adsmailad @ 2015 06 23, 10:47)
Sveika,

Mano diagnostiniai rezultatai dar blogesni buvo, irgi gydytojai leptelejo panasu komentara. Ir nieko - vaiksciojau biggrin.gif

Su antikuniais susigyventi padeda spec mityba ir dar keletas pokyciu gyvenime. Yra info, kad zmones susitvarko su antikuniais pilnai, taip pat yra info, kad tik kazkiek sumazina. Kur tiesa - vargu ar kas pasakys. Taciau sekant rekomdacijas, bent jau as, savo rezultatus zenkliai pagerinau per 2 men, o savijauta - nepalyginamai pagerejo.

Kazkuri mamyte kalbejo apie vitaminu trukuma - skydliaukininkams budingas vitB12, D, gelezies trukumas, todel naudokites vasara ir svieziom darzovem, pasidomekit kuriuose produktuose butent siu vitaminu daugiausia ir itraukit i savo kasdieni meniu, iseikit dazniau i saulute (vitD saltinis). Situ vitaminu trukumas trukdo isisavinti hormonus, to pasekoje ir jauciames tragiskai!  verysad.gif

Ne tik vaistai - sintetinis hormono pakaitalas levotyroxinas - yra atsakymas i geresne savijauta  4u.gif  cool.gif

Ačiū už atsakymą! 4u.gif Sakykit, o kas Jums padėjo pagerinti savijautą? Kokie pokyčiai gyvenime padeda kovoti su šia liga? rolleyes.gif
Antra savaitė vartoju tiroksiną ir jau man atrodo, kad jaučiuosi geriau, jėgų daugiau atsiranda, nuotaika gerėja. Gal čia tik mano įsitikinimas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelika @ 2015 06 27, 12:17)
Ačiū už atsakymą! 4u.gif Sakykit, o kas Jums padėjo pagerinti savijautą? Kokie pokyčiai gyvenime padeda kovoti su šia liga? rolleyes.gif
Antra savaitė vartoju tiroksiną ir jau man atrodo, kad jaučiuosi geriau, jėgų daugiau atsiranda, nuotaika gerėja. Gal čia tik mano įsitikinimas blush2.gif

Sveika,
Na man taip pat po gimdymo atsirado praejus kokiems 4 menesiams, plius dar uzsiteses stresas atnese man dovanele - skydliaukes sutrikimai. Apie toki dalyka kaip pogimdyvinis tiroiditas neesu girdejusi. Gal kazka praleidau g.gif
Kiek as prisiskaiciau, jei siaip sutrikusi skydliauke, dar galima ja pasiremontuoti, taciau kai atsiranda autoimunitetas - jau kita istorija. Autoimunitetas atakuoja skydliauke ir trikdo jos veikla, o pas mane antikuniu nors vezimu vezk... Todel domejausi abiem dalykais - skydliaukes veikla ir autoimunitetu.
Jei angliskai skaitai, galiu pasiulyti straipsni, kad ''uzsikabintum'':

http://drhyman.com/2...tacking-itself/

Trumpai:
1. Pasidometi mityba. Skydliaukininkams, ypac turintiems autoimunitetini tiroidita, yra daug rekomendaciju del mitybos, ko vengti, ka itraukti i meniu. Zuvis, salotos, vaisiai, riesutai - mano meniu kasdien. Kodel Japonai yra ilgiausiai gyvenanti tauta pasaulyje? Paziurekit i ju mityba- zuvis, zuvis, ir dar karta zuvis. Ryziai, ir daug darzoviu. Gal tai susije? Taip pat - isbraukti gliutena/glitima (nezinau kaip tiksliai vadinasi) is meniu. Apie jo zala bet kuriam zmogui daug prirasyta, jis taip pat yra vienas is autoimuniniu reakciju kune sukelejas. Glitimas turi buti pilnai isbrauktas is meniu - jei tik sumazinsit suvartojimo kieki, naudos nebus jokios. Is pradziu gali pasirodyti baisu, nes daug produktu tenka atsisakyti, bet viskam, ko atsisakote, yra alternatyva - tereikia paieskoti. Butina skaityti etiketes parduotuvese - gliutenas isryskintas kaip alergenas, todel nesunku atsirinkti. Yra daugiau produktu kuriu reiketu atsisakyti - pasidomekit.
2. Vitaminai. B12, D, gelezis, magnis, folis, cinkas - pagrindiniai. Skydliaukininkai labai daznai susiduria su trukumu, kas trukdo isisavinti levotyroxina. Papildu nevartoju, bet pasidomejau dienos normomis ir is kokio maisto juos gauti.
3. Kiti papildai. Cia jau individualu. Informacijos taip pat daug - vitaminas C mazina autoimunines reakcijas kune, atitinkamos normos jodo ir seleno taip pat labai padeda (neberandu straipsnio kuri skaiciau... blush2.gif ). Valgau vaisius, kuriuose daug vitamino C, geriu seleno papildus, naudoju joduota druska.
4. Pasidometi sunkiaisiais metalais. Sunkiuju metalu perteklius taip pat vienas is autoimuniniu reakciju sikeleju. Sunkiuju metalu aplink mus pilna - visos teflonines/nekimbancios keptuves ir aliuminio puodai turi keliauti i siuksline. Aliuminio pilna visur - o jo reiketu pasisaugoti (kad ir pvz musu dezodorantuose jo yra). Dantu pasta turi buti be fluorido, sito taip pat reiketu vengti. Namus valau soda/actu, kitom naturaliom priemonem - valo efektyviai ir pigiai. Tai nedideli pakeitimai namuose. Aplink mus jau per daug chemijos ir sunkiuju metalu, ju 100 proc neisvengsim, taciau galim sumazinti bent jau namu aplinkoje.

Perskaiciau knyga pie autoimunines ligas. Baisiu dalyku ten prirasyta. Aisku, tai nereiskia, kad ir mums taip nutiks, taciau sitos ligos - kaip saltas dusas ir priminimas, kad reikia keisti gyvenimo buda. Man nepatinka ideja, kad reikia vaistus vartoti visa gyvenima. Galbut ir nepabegsiu nuo to, bet tikrai pasistengsiu padeti savo kunui ''veikti'' kuo efektyviau. Ideti tablete i burna ir toliau ramiai tersti savo organizma - man nepriimtina ideja smile.gif
Atsakyti
Jei domina daugiau, rasykit privaciai mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif Labas bendraliges tongue.gif

senai cia berasiau, nes viskas buvo gerai....geriu jau kelis metus simta mg tiroksino ir tth normoje visad ir isvis tiek zinokit atsipalaidavau kad visus metus nejau pas joki endo doh.gif o pries pora men,pavasari, eme darytis kazkaip negerai ty augt svoris, must sirdis, veluot menesines arba isis prasidejo visa savaite anksciau blink.gif nu galvojau pervargimas nervai del visko kalti... dar eme daznai pykint, net vemiau blink.gif tai galvojau nestuke.gif lotuliukas.gif o pasirodo mano TTH dabar.... 7 doh.gif doh.gif toks didelis buo ligos pradzioje man tik.... blink.gif atpo 1300 blink.gif tai nuo ko man taip viskas galejo pabloget per metus laiko?? blink.gif g.gif o dabar vasara visi atostogauja sunku patekt pas endo doh.gif
Koki/ia endokrinologa Kaune rekomenduoti galetumete? man kuo skubiau reikia 4u.gif Aciu smile.gif
bet vistiek ziauriai liudziu nes jau matau kad uzdes man koki 150 gerti..... verysad.gif
Atsakyti
Jei jau TTH 7 tai tavo vietoje nelaukdama endokrinologo konsultacijos pasididinčiau tiroksino dozę iki 125. Vistiek reikės, o kuo anksčiau tuo geriau.
Atsakyti