Įkraunama...
Įkraunama...

Juodieji rusų terjerai

Dabar jau rodo smile.gif Gražutė mergaitė 4u.gif
Dėl tų kirpčiukų labai nepergyvenkit, spėsit dar užsiauginti, vėliau ir kasas ir ūsus galėsit rišti mirksiukas.gif Pas maniškį kirpčiukai surišti arba supinti, nes jei paleidi jis iš tikro nieko nemato rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ause makaliause @ 2015 05 27, 19:34)

Jonavieti, o ringe jis vis dar neima nieko? nu Džiakutis matyt savo nuomonę turi šiuo klausimu  biggrin.gif kaip šiaip jis ringe elgiasi, nestresuoja? tikiuosi kada paniurkyt tą mažą kavalierių  blush2.gif

aha turi, prie ringo viską lapoja ringe 0 dėmesio.O ringe kuo puikiausiai, visiškai nestresuoja.Jam žiūriu aplamai parodos kaifas, tik nekišk į boksą biggrin.gif , bokse tragedija, o va jei su pavadžiu viskas pofik biggrin.gif jei stovi nugriūna šalia guli, eini į šunis kuo ramiausiai. Geras vaikas vienu žodžiu, kaip Tanutis wub.gif

QUOTE(ULA-birgit @ 2015 05 28, 01:27)

gražutė
QUOTE(ause makaliause @ 2015 05 28, 07:29)
Dabar jau rodo  smile.gif Gražutė mergaitė  4u.gif
Dėl tų kirpčiukų labai nepergyvenkit, spėsit dar užsiauginti, vėliau ir kasas ir ūsus galėsit rišti  mirksiukas.gif Pas maniškį kirpčiukai surišti arba supinti, nes jei paleidi jis iš tikro nieko nemato  rolleyes.gif

Tanas visą gyvenimą su kasyte vaikščiojo
Atsakyti
QUOTE(ause makaliause @ 2015 05 28, 05:29)
Dabar jau rodo  smile.gif Gražutė mergaitė  4u.gif
Dėl tų kirpčiukų labai nepergyvenkit, spėsit dar užsiauginti, vėliau ir kasas ir ūsus galėsit rišti  mirksiukas.gif Pas maniškį kirpčiukai surišti arba supinti, nes jei paleidi jis iš tikro nieko nemato  rolleyes.gif

Dekui uz patarima,turiu kelis klausimus susijusius su kailiu.Mano mergyte per visa nugara ir uodega pradejo zilti atsirado labai daug zilu plauku palei saknis,ir nesuprantu ar tai imanoma 5 men. suniukui sitaip prazilt.As kreipiausi i seimininke jos mamos tai ji susisieke su tevu kalytes musu latvijoje ir ten pasake kad tipo buna vadoje kad atsiranda zilu plauku bet tipo po metu pajoduoja vel.Tai gal kas esat susidure ar bent girdeja ar cia teisybe ar cia kas nors negerai.Dar sake kad gali buti atseit nuo vaistu,nes mums ji vos nenumire kaip tik atsivezem is LT vet pasake kad PARVO virusa pasigavusi buvi tai ant lasalines ir antibijotiku buvo,sako gali buti nuo sito ji prazilo.Pridedu nuotrauka.

user posted image

Atsakyti
Šiaip visi juodukai turi daug baltų plaukų. Tai ne žilumas, o genai. Kuriant veisle buvo kryžminta su pietų Rusijos aviganiais, kurie yra balti. Ir tas kailio spalvos genas labai gajus. Gali salygoti ir stresai, bet ir šiaip kuo daugiau šukuoji, peši povilne, tuo daugiau tų baltų plaukų lenda... Taip kad nebijokite, nieko baisaus. Jus gi į parodas neisite.
Atsakyti
QUOTE(devynbalse @ 2015 05 28, 15:04)
Šiaip visi juodukai turi daug baltų plaukų. Tai ne žilumas, o genai. Kuriant veisle buvo kryžminta su pietų Rusijos aviganiais, kurie yra balti. Ir tas kailio spalvos genas labai gajus. Gali salygoti ir stresai, bet ir šiaip kuo daugiau šukuoji, peši povilne, tuo daugiau tų baltų plaukų lenda... Taip kad nebijokite, nieko baisaus. Jus gi į parodas neisite.

Aciu jums uz patarima thumbup.gif dabar bus ramiau,nes kazkaip keista pasirode.Esu Lt auginusi Domermana ir cia Boxeri tai tokiu niuansu nera buve,tai biskuti issigandau.Bet dabar jus mane nuraminote ax.gif O kaip jie ar lepus su maistu,nes musiske tai nelabai sausa virskina,kaip tik uzvalgo sauso tai ir viduriuoja ir vemia,o kada ta pati maista uzpilu vandeniu virintu ir palaikau kol isbrinksta tada normaliai viskas.Tai pagalvojau kad gal sauso nepriema ir nesuvirskina gerai. g.gif
Papildyta:
mes maziuke musu sukuojame kas diena kad nesusiveltu kaltunai,nes abi kieme visa diena duksta kandziojasi voliojasi tai visada ir sukuojame,Tai gal nesukuot kas diena kad tu baltu plauku nedaugetu?kaip jus minejote kad jaigu daznai sukuojame.Pesti tai mes nieko nepesam nes nezinom niekas nei kaip nei ka blink.gif tai paliksim kirpyklai tegul jie tvarko smile.gif seip tai pati smarkiai seriasi ir meta kudlas,tai dar ir del to sukuojame irgi kad maziau plauku metytusi. g.gif

Papildyta:
O del parodu tai klausimas ar neisime ar eisim,nes mes ja uzregistravom i UK Kennel Club ji pas mus pilnai su dokumentais ir tevais ir seneliais,o cia pas mus retenybe tai va galvojam gal reikes nusivezt pasizmonet,tik kad skaiciau cia tik nuo 6 men. galima i parodas eiti tai laukiam kol suaugs biskuti smile.gif
Atsakyti
Mes aplamai valgom žalia maista, taip mums kažkaip geriau. Nes musiškiai gan išrankus sausam, ne viska ėda, o Royal caninui biskį pinigų gaila, jį perku kai šuniukai buna, o šiaip sauso turim tik paskanavimui. Bet jums aišku kitas reikalas, patogiau šerti sausu, tai jei ji mirkyta ėda, tai ir šerkite. Kai paaugs, manau viskas savaime susitvarkys.
Atsakyti
QUOTE(Jonavietis @ 2015 05 28, 13:29)
aha turi, prie ringo viską lapoja ringe 0 dėmesio.O ringe kuo puikiausiai, visiškai nestresuoja.Jam žiūriu aplamai parodos kaifas, tik nekišk į boksą biggrin.gif , bokse tragedija, o va jei su pavadžiu viskas pofik biggrin.gif jei stovi nugriūna šalia guli, eini į šunis kuo ramiausiai. Geras vaikas vienu žodžiu, kaip Tanutis wub.gif
Tanas visą gyvenimą su kasyte vaikščiojo

Koks šaunuolis. Toks jaunutis, o toks charakteriu subrendes, liuks thumbup.gif
Aš irgi Domiui rišu, buvau paleidus prieš parodą kasytes, kad įprastų, tai naktį atsikėlė, matyt nieko nematė per plaukus, tai sustresavo. unsure.gif

Ula, šukuokit mažylę, tegu pratinasi prie šukų, prie grumingo stalo, nes poto kirpėja labai vargs jei šukas matis tik į mėnesį kartą. Tuo labiau jei nešukuosit, tai povilnė kris ir velsis. O jei susivels tai pešti reikės dar daugiau, ko pasekoje baltų plaukų dar labiau padides. O susivėlusiu ir koltunuotu šuniuku kirpėja tikrai nesidžiaugs, o paims ir nuskus. biggrin.gif Juodukas tikrai priežiūros kailio nemažai reikalauja, reikės netik į kirpyklą vesti, bet ir pačiai išmokti šukuoti ir barzdulę plauti, kad kirpėja plikai nenuskustų ir kolonų trumpai nenurėžtu. Pasiimkit geras šukas, gerą šepetį, gerą kondicionierių ir pirmyn mirksiukas.gif
Beje jei jūsų kirpėja nėra mačius juodulio, tai pažiūrėkit ar ausytes išpešiojo ir ar pėdutes iškarpė. Nes prie ausyčių pešiojimo irgi reikės įprast mirksiukas:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ause makaliause: 28 gegužės 2015 - 19:45
Sveiki,aciu jums uz patarimus ir labai nuostabu kad galima pasitarti wink.gif o dabar klausimukas del tu ausyciu g.gif ka jus turite omenyje sakydama ar ispesiotos ausytes???
Ar jos turi buti is vidines puses ispesiotos ar kur blush2.gif As nesu tokio dalyko girdejusi bet kad ausytes pas mus visos plaukuotos tai tikrai.Ir kirpykloje niekas nepesiojo ir nekirpo.Tai man klausimas dar toks kaip jai ispesioti tas ausytes,ji juk cyps ir jai skaudes bele kiek... unsure.gif unsure.gif ar tikrai jiems butinai reikia pesti, negalima paprasciausiai isskusti su masinele?
Man sirdis suplystu is skausmo jaigu jai tureciau ispesti tuos plaukelius is tu ausyciu,ji tokia pas mane lepunele ir meili... schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ULA-birgit @ 2015 05 28, 21:13)
Sveiki,aciu jums uz patarimus ir labai nuostabu kad galima pasitarti wink.gif o dabar klausimukas del tu ausyciu  g.gif  ka jus turite omenyje sakydama ar ispesiotos ausytes???
Ar jos turi buti is vidines puses ispesiotos ar kur  blush2.gif As nesu tokio dalyko girdejusi bet kad ausytes pas mus visos plaukuotos tai tikrai.Ir kirpykloje niekas nepesiojo ir nekirpo.Tai man klausimas dar toks kaip jai ispesioti tas ausytes,ji juk cyps ir jai skaudes bele kiek...  unsure.gif  unsure.gif  ar tikrai jiems butinai reikia pesti, negalima paprasciausiai isskusti su masinele?
Man sirdis suplystu is skausmo jaigu jai tureciau ispesti tuos plaukelius is tu ausyciu,ji tokia pas mane lepunele ir meili... schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

Malonu susipažint 4u.gif Fainuolė ULA-dėkit daugiau foto, kad naujoj temukėj pirmmae puslapyje paskui galėčiau įdėt smile.gif
Dėl žilų plaukų nepergyvenkit-kaip devynbalse sakė, tai genai-Dosius panašaus amžiaus buvo kaip barsukas-su tokiu žilu dryžiu per visą stuburą smile.gif Dabar jau nebe, bet žilų plaukų pasimėtę pas jį yra, bet, kai jis neparodinis, tai nesukam galvos dėl to rolleyes.gif
Dėl ėdimo-tai, kiek kalbam, diskutuoja, tai man susidarė vaizdas, kad vis tik juoduliai gana išrankūs ėdalui ax.gif
Dėl ausų pešiojimo-taip, ausys pešiojamos iš vidaus, bet, anot TOTO veterinarijos vienos vetės, pagal paskutines tendecijas neberekomenduojama pešiot ausų-patartina tuos plaukus tiesiog iškirpt ax.gif
Atsakyti
Ula pešiot arba karpyt ausytes juoduliui yra būtina, kad nepasigautų uždegimo, bakterijų. smile.gif Procedūra yra gana paprasta: ausies landą reikia pabarstyti specialia pudra, mažinančia ausies sudirgimą pešiojimo metu ir pirštais pašalinti nereikalingus plaukelius. Aš naudoju pudrą Bio Groom Ear Powder. Pudrą reikia įpurškti į ausies landą, gerai išmasažuoti ausį ir leiti šuniui išsipurtyti pašalinant perteklinį ausies turinį. Tada paimi su pirštukais ir trauki. Ši pudra gera tuo, jog masažuojant padeda susikaupusius nešvarumus iškelti į paviršių, sausina ausies gleivinę ir neleidžia kauptis bakterijoms. Jeigu šuneliui nuo mažumės bus pešiojami ausų plaukeliai, jis šios procedūros nebijos. Pudra taip pat neleidžia plaukeliams praslysti tarp pirštų ir palengvina šį darbą jį atliekančiam žmogui.
Va video kaip tai turėtų atrodyti https://www.youtube....4...Jw&index=38
Domiui pradėjau pešioti ausytes, kai tik atsivežiau namo 3 mėn. Nes poto plaukas auga ir jis tampa tvirtas ir aišku vėliau ta procedūra bus skausminga. Jeigu nuo tokio jauno amžiaus pradėsit, tai po truputi pripras ir per daug nesipriešins, nes jei pešit pirmą karta kokių 7 mėn. tai bus nelabai įmanoma. Patikėkit pirmą kartą kai pešiojau būvo ašarų man, jis cypė, o aš kukčiodama roviau. Per vieną kartą sutvarkiau vos vieną ausį. Dabar pešioju kas mėnesį arba dažniau ir jis priima kaip normalią procedūrą. Neleidžiu priaugti labai daug plaukų, kad ta procedūra būtų kuo trumpesnė. Aišku kaip Ditelė sako, galit karpyt, bet tada plaukų jau nerausit, nes tie plaukai įaugs ir bus labai tvirti. Dėl karpymo tai aš nelabai galiu giliai įeiti į ausies vidų o su pirštukais capt capt ir vsio biggrin.gif Nebijokit, pabandykit mirksiukas.gif
Žirklutes va tokias turiu jos man labai padeda pėdutėms iškarpyt ir kai ausytes tvarkau, tada nebijau įbesti, nes galai neaštrūs
user posted image
Tokias neįtin malonias procedūras, kaip nagų karpymas, ausų valymas, pėdų tvarkymas, reikia pradėt kuo anksčiau, kad įprastų. Nes dabar ji mažutė, meili ir tokia visokia pati geriausia, kurią nesinori nuskriaust. Bet vėliau kai ji paugs ir bus 60 kg, sverianti kalytė, bus jau sunku su ja susitvarkyti, o tas labai greitai ateis biggrin.gif Nenuolaidžiaukit taip stipriai, nes tik jums ir jai bus nuo to geriau mirksiukas.gif Nes kai turės masės bus sunku daryti procedūras tas kurios jai nepatinka. Jie yra labai gudrūs ir greit supranta, kad kai jie pasimaivo ar sucypia ausų tvarkymo metu, jūs atsitraukiat reiškia ji pasiekė savo ir vėliau ji maivysis ir maivysis. Jeigu aplamai galvojat dalyvaut parodose tai išvis kantrybės reikės ir ausytes sutvarkyt ir barzdą plaut, kas jai irgi manau, kad nelabai patiks, bet reikės. Pradėkit mokint parodinę stoike, žodžiu kuo anksčiau pradėsit tuo geriau mirksiukas.gif
Dėl maisto, pas mus irgi valgo mėsą. Iš sauso maisto kiek esu maitinus, jam patiko specifik. Čia bene vienintelis maistas kurį valgė su noru. Maistas geras, neruduoja kailis, kas yra labai svarbu parodose dalyvaujantiems šunims.
Atsiprašau, kad tokį rašinėlį prirašiau 4u.gif Šiaip nebijokit klausti, pas mus merginos draugiškos pataria, nesikandžioja biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ause makaliause: 29 gegužės 2015 - 08:13
QUOTE(ause makaliause @ 2015 05 29, 07:38)
neruduoja kailis

O va Dosiko kiek rusva nugara pastebėjau-ir galvojau, ar čia koks rotveilerio genas pramuša, ar kas ax.gif Tai, jei jau kalba užėjo, tada jau ir užklausiu, o nuo ko tas kailis ruduoja? Maistas, kaip ir turėtų atkristi, nes ėda tik mėsą Dosius
Atsakyti
Oi tas rudumas tai daug priežasčių. Saulė, maistas, genetika, pigmentacija, vitaminai, kosmetika, kiek tik nori gali būti priežasčių, kai kuriems šunims pvz ruduoja nuo lašišų aliejaus smile.gif
Pvz Domis juodesnis, negu jo brolis būvo. Kai keičiasi kailis irgi paruduoja, tas pūkas, povilnė irgi toks į rudumą būna. Pabandyk suduoti jūrų kopustų, kartais labai padeda. mirksiukas.gif Aš Domiui duodu Velcote aliejų.
Atsakyti