Ula pešiot arba karpyt ausytes juoduliui yra būtina, kad nepasigautų uždegimo, bakterijų.

Procedūra yra gana paprasta: ausies landą reikia pabarstyti specialia pudra, mažinančia ausies sudirgimą pešiojimo metu ir pirštais pašalinti nereikalingus plaukelius. Aš naudoju pudrą Bio Groom Ear Powder. Pudrą reikia įpurškti į ausies landą, gerai išmasažuoti ausį ir leiti šuniui išsipurtyti pašalinant perteklinį ausies turinį. Tada paimi su pirštukais ir trauki. Ši pudra gera tuo, jog masažuojant padeda susikaupusius nešvarumus iškelti į paviršių, sausina ausies gleivinę ir neleidžia kauptis bakterijoms. Jeigu šuneliui nuo mažumės bus pešiojami ausų plaukeliai, jis šios procedūros nebijos. Pudra taip pat neleidžia plaukeliams praslysti tarp pirštų ir palengvina šį darbą jį atliekančiam žmogui.
Va video kaip tai turėtų atrodyti
https://www.youtube....4...Jw&index=38Domiui pradėjau pešioti ausytes, kai tik atsivežiau namo 3 mėn. Nes poto plaukas auga ir jis tampa tvirtas ir aišku vėliau ta procedūra bus skausminga. Jeigu nuo tokio jauno amžiaus pradėsit, tai po truputi pripras ir per daug nesipriešins, nes jei pešit pirmą karta kokių 7 mėn. tai bus nelabai įmanoma. Patikėkit pirmą kartą kai pešiojau būvo ašarų man, jis cypė, o aš kukčiodama roviau. Per vieną kartą sutvarkiau vos vieną ausį. Dabar pešioju kas mėnesį arba dažniau ir jis priima kaip normalią procedūrą. Neleidžiu priaugti labai daug plaukų, kad ta procedūra būtų kuo trumpesnė. Aišku kaip Ditelė sako, galit karpyt, bet tada plaukų jau nerausit, nes tie plaukai įaugs ir bus labai tvirti. Dėl karpymo tai aš nelabai galiu giliai įeiti į ausies vidų o su pirštukais capt capt ir vsio

Nebijokit, pabandykit
Žirklutes va tokias turiu jos man labai padeda pėdutėms iškarpyt ir kai ausytes tvarkau, tada nebijau įbesti, nes galai neaštrūs

Tokias neįtin malonias procedūras, kaip nagų karpymas, ausų valymas, pėdų tvarkymas, reikia pradėt kuo anksčiau, kad įprastų. Nes dabar ji mažutė, meili ir tokia visokia pati geriausia, kurią nesinori nuskriaust. Bet vėliau kai ji paugs ir bus 60 kg, sverianti kalytė, bus jau sunku su ja susitvarkyti, o tas labai greitai ateis

Nenuolaidžiaukit taip stipriai, nes tik jums ir jai bus nuo to geriau

Nes kai turės masės bus sunku daryti procedūras tas kurios jai nepatinka. Jie yra labai gudrūs ir greit supranta, kad kai jie pasimaivo ar sucypia ausų tvarkymo metu, jūs atsitraukiat reiškia ji pasiekė savo ir vėliau ji maivysis ir maivysis. Jeigu aplamai galvojat dalyvaut parodose tai išvis kantrybės reikės ir ausytes sutvarkyt ir barzdą plaut, kas jai irgi manau, kad nelabai patiks, bet reikės. Pradėkit mokint parodinę stoike, žodžiu kuo anksčiau pradėsit tuo geriau
Dėl maisto, pas mus irgi valgo mėsą. Iš sauso maisto kiek esu maitinus, jam patiko specifik. Čia bene vienintelis maistas kurį valgė su noru. Maistas geras, neruduoja kailis, kas yra labai svarbu parodose dalyvaujantiems šunims.
Atsiprašau, kad tokį rašinėlį prirašiau

Šiaip nebijokit klausti, pas mus merginos draugiškos pataria, nesikandžioja