Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas (AFS)

QUOTE(elenija @ 2016 10 08, 07:57)
PaS mane šie rodikliai padidėję
MPV-12.5
PDW-19,9
P-LCR-45,5

PLT-164-šitas yra pagrindinis,jis pas mane sumažėjas,o pas tave turėtų būti padidėjas ir tai sprendžia apie kraujo krešumą.Jo norma nuo 173-390.
O šitie MPV yra tik papildomi rodikliai,man taip išaiškino Kauno klinikose gyd.Neverbickienė.

plt 334 - atitinka normas. (norma 140 - 450)
Atsakyti
Iš to ką aš matau-tai tavo kraujas tirštokas.,bet geriau daugiau nei mažiau.
Gali tekti gerti aspiriną ir viskas susitvarkys.
Ošiaip kokios kitos problemos?Kiek tau metų,jei ne paslaptis?

Atsakyti
QUOTE(elenija @ 2016 10 08, 14:43)
Iš to ką aš matau-tai tavo kraujas tirštokas.,bet geriau daugiau nei mažiau.
Gali tekti gerti aspiriną ir viskas susitvarkys.
Ošiaip kokios kitos problemos?Kiek  tau metų,jei ne paslaptis?

Pasalinta skydliauke. Geriu tiroksina. 33 metai. 3 nutruke nestumai.
Atsakyti
mano pažystamai taip buvo.Po trijų nutrūkusių nėštumą ketvirtą sėkmingai išnešiojo gerdama aspiriną.Jai irgi buvo pašalinta skydliaukė.Gaila,kad aš sužinojau per vėlai dėl aspirino,bet pas mane nuo aspirino labai nukrito trombocitai-tai nžn.ar galėčiau gerti.
Atsakyti
QUOTE(elenija @ 2016 10 08, 15:41)
mano pažystamai taip buvo.Po trijų nutrūkusių nėštumą ketvirtą sėkmingai išnešiojo gerdama aspiriną.Jai irgi buvo pašalinta skydliaukė.Gaila,kad aš sužinojau per vėlai dėl aspirino,bet pas mane nuo aspirino labai nukrito trombocitai-tai nžn.ar galėčiau gerti.

Tai ji tik aspirina gere? Nereikejo leistis vaistu? Jai buvo patvirtintas AFS?

O tau irgi nestumai nutruksta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgaaa: 08 spalio 2016 - 14:51
QUOTE(Jurgaaa @ 2016 10 08, 14:48)
Tai ji tik aspirina gere? Nereikejo leistis vaistu? Jai buvo patvirtintas AFS?

O tau irgi nestumai nutruksta?

Jai nenustatė AFS,bet liepė gerti dėl metų.Nors rodikliai irgi buvo padidėje.Tai buvo prieš šešis metus-tai gerai neprisimena.Trombovitai buvo virš trijų šimtų.
O aš pati tyriausi po nepasisekusių IVF .Pasidariau tyrimus savo nuožiūra,kaip patarė forumietės,nes rado MTHFR geno mutacija,kuri gali įtakoti AFS atsiradimą.
Atsakyti
Sveikos, pas mane panasi istorija, ASF nepatvirtintas (nors rodikliai visada buvo labai "slidus' kaip ir galima butu patvirtinti, bet kaip ir ne), po keturiu persileidimu paskyre aspirina iki 36sav. Dabar laukiuosi jau 7 menesi, ir zuikis turetu gruodi atkeliauti i musu seima smile.gif
Atsakyti
O geriant aspiriną ar buvo kam,kad sumažėtų trombocitai?Ar aš viena čia tokia???
Atsiliepkit kas gėrėte???Labai laukiu.
Atsakyti
Sveikos,
Pries 9-aji pagalbini apvaisinima Stambule Memorial klinikoje man padare kraujo kresumo tyrimus ir buvo nustatyta kad pas mane padideje yra LA1 ir LA2. Plius as MTHFR geno mutacijos homozigote.Tad skyre man aspirina ir fraxiparina (kuris veliau alergizavo mane). Pries kelias savaites kreipiausi i Kauno klinikas pas hematologe,parodziau visus dokumentus.Ji pasake kad nera stipriai virs normos pakile pas mane tie LA.ir pasake kad toj klinikoje kur man dare kraujo kresumo tyrimus aparatura labai gera ir t.t.
Man padare praeita savaite dar karta AFS tyrimus ir pasirodo kad viskas ok. Dabar laukiu dar dvieju tyrimu atsakymu ANA IR ANCA. Bet as linkusi manyt,kad nepakankamai gera pas mus aparatura ir gal daugumai tiesiog jei ir yra pakitimai bet ne ypac dideli matyt nerodo.Nezinau net kaip paaiskint.Bet vistiek galvoju,kad jei pavyktu pastot natur -vel gerciau apsirina ir leisciaus zibor kaip ir su siuo sekmingu nestumu.
elenija negaliu atsakyt i tavo klausima,nes nepamenu.kiek darydavom kraujo tyrims visada budavo geri,tik kad stipri mazakraujyste buvo.
Atsakyti
QUOTE(Jurgaaa @ 2016 10 05, 17:48)
Merginos,

gal galit pakomentuoti? nesulaukiu vizito pas gydytoja.

Tiriamas parametras    Požymis        Norma
Lupus antikoaguliantas (LA1)

Atrankinis dRVVT (s) LA1  59.1          31 - 42
Atrankinis dVVT santykis (LA1)  1.62          < 1.2

Patvirtinantis lupus antikoaguliantas (LA2)

Patvirtinantis dRVVT (s) LA2  38.8          30 - 37
Patvirtinančio dRVVT santykis (LA2)1.16        < 1.2
Normalizacijos santykis  1.40          < 1.2

Ačiū

Gavau siuntimą pas hematologę, tačiau gyd. nuomone nėra čia labai dideli nuokrypiai afs diagnozės patvirtinimui. verysad.gif((( dar pas genetikus liepė užsirašyti dėl kariotipo.
Atsakyti
QUOTE(Jurgaaa @ 2016 10 10, 22:29)
Gavau siuntimą pas hematologę, tačiau gyd. nuomone nėra čia labai dideli nuokrypiai afs diagnozės patvirtinimui. verysad.gif((( dar pas genetikus liepė užsirašyti dėl kariotipo.

Afs patvirtinimui nuokrypiai turėtų būti daugiau nei 2 kartus. Tikiuosi, kad ne... tikiuosi tai yra priezastis kodel vyksta labai ankstyvi persileidimai ... nerimauju, kad ir hematologe nepatvirtins... bijau, kad neskirs vaistu... o pati sau gydytoja nenoriu buti...
Atsakyti
sveikos,

po 5,5 m pasidarė įdomu pažiūrėti, ar daug likimo sesių šiai dienai...

kaip matau ir dabar moksliškai diskutuojate ir aiškinatės tyrimų rezultatus..

dėl tyrimų nelabai ką pakomentuosiu, nes aš pati į savo tyrimus labai nesigilinau- tiesiog viską palikau daktarų valiai.... nors man buvo pripažinta ne vien tik AFS, bet dar ir visokių kitokių faktorių....

bet užsukau jus visas tiesiog padrąsinti ir suteikti viltį.... po 5 nesivystančių nėštumų, savaiminių persileidimų visgi džiaugiamės dabar 2 dukromis smile.gif smile.gif

man teko leistis Clexane nuo pat teigiamo nėštumo testo, nes du kartus belaukiant širdelės veiklos, taip ir jos nesulaukėm.... taip pat gėriau aspiriną (Thrombo ass) viso nėštumo metu ...

Kaip dabar su vaistų kompensavimu?

jei kuriai reikia kokios išsamesnės info, rašykit man až, nes daug kelio nueita, daug palaidotų vilčių, n- kartų bendrauta su daktaru V. Abraičiu... ir visgi sulauktas trokštamas rezultatas 4u.gif 4u.gif Tačiau kaip minėjau, tyrimų atsakymų nelabai galiu pakomentuoti...

taigi, drąsiau merginos, nepraraskit vilties 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 26 spalio 2016 - 20:46