Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas (AFS)

QUOTE(Daivule_123 @ 2015 01 15, 20:29)
Na zinokit tiksliai nezinau  blush2.gif  Dare kraujo tyrima, kuriuo matuojami kaip supratau penki rodikliai, tai manau tarp ju buvo ir afs, ar cia jau reikia visai atskirai ji daryti?

AFS atskirai daro ir vien jo yra daug rodiklių ax.gif
Atsakyti
Supratau, na kai dabar darysiuos pakartotinius tyrimus tai butinai A pasiklausiu, nes dabar tiesiog nusiunte mane susimoketi ir paeme kraujo penkis meginelius, tai kazkaip maniau kad cia kartu del to ir tiria.. Is tikruju dar visiskai zalia sioj srity esu ir nezinau nei kas vyksta nei kaip elgtis ir pan. Tiesiog pasikliauju A ir seku jo nurodymus, reiks pasiklausti ar mane jau tiria del sio sindromo, bet tai ka jis man sake, na del kraujo sutirstejimo, kresejimo ir pan, tai man labai panasu i si sindroma, bent jau is mamyciu pasakojimu.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivule_123 @ 2015 01 15, 20:01)
Supratau, na kai dabar darysiuos pakartotinius tyrimus tai butinai A pasiklausiu, nes dabar tiesiog nusiunte mane susimoketi ir paeme kraujo penkis meginelius, tai kazkaip maniau kad cia kartu del to ir tiria.. Is tikruju dar visiskai zalia sioj srity esu ir nezinau nei kas vyksta nei kaip elgtis ir pan. Tiesiog pasikliauju A ir seku jo nurodymus, reiks pasiklausti ar mane jau tiria del sio sindromo, bet tai ka jis man sake, na del kraujo sutirstejimo, kresejimo ir pan, tai man labai panasu i si sindroma, bent jau is mamyciu pasakojimu.. smile.gif

Manau, kad darytas AFS tyrimas smile.gif Man buvo imta irgi penki megineliai, nes tiriami keli faktoriai del AFS smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivule_123 @ 2015 01 15, 21:01)

Jei paskyrė A tai dėl AFS visi ir bus, ankstesnė žinutėj neparasei kas tau tuos 5 mėginius paskyrė mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes, jungiuosi prie Jusu. Daznai paskaitinedavau Jusu forumus, kadangi pati turiu Afs. Paskirta tradicine schema. Geriu aspirina. Esu skaiciusi jog leidziates vaistus pamaciusios II juosteles teste. Turiu klausima, laukti sirdutes plakimo ar kuo greiciau gauti recepta ir pradeti leistis vaistus? Patirtis du persileidimai, todel ir kyla visokiu abejoniu.
Atsakyti
Beje, gal kas galit pateikti tikslia info del vaistu kompensavimo, kiek turi laiko praeiti tarp tyrimu ir sekancio pastojimo kad gauti kompensacija? smile.gif

Jurgita jei ne paslaptis pries kiek laiko persileidote ir kiek planuojate laukti kad vel planuoti nestuma? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita81 @ 2015 01 27, 12:41)
Sveikos, mamytes, jungiuosi prie Jusu. Daznai paskaitinedavau Jusu forumus, kadangi pati turiu Afs. Paskirta tradicine schema. Geriu aspirina. Esu skaiciusi jog leidziates vaistus pamaciusios II juosteles teste. Turiu klausima, laukti sirdutes plakimo ar kuo greiciau gauti recepta ir pradeti leistis vaistus? Patirtis du persileidimai, todel ir kyla visokiu abejoniu.

Vaistus parduoda ir be recepto, jei žinai dozę, jis nebūtinas. Kas laukė širdies veiklos, buvo, kad ir nesulaukė.. Pradėjau nuo II vaiduoklio leistis.

QUOTE(Daivule_123 @ 2015 01 27, 12:52)
Beje, gal kas galit pateikti tikslia info del vaistu kompensavimo, kiek turi laiko praeiti tarp tyrimu ir sekancio pastojimo kad gauti kompensacija? smile.gif 

Jurgita jei ne paslaptis pries kiek laiko persileidote ir kiek planuojate laukti kad vel planuoti nestuma?  4u.gif

Kai AFS diagnozuotas, nebereikia nieko laukti, galima iškart planuoti, o koks laiko tarpas tarp pirmų ir pakartotinių tyrimų diagnozei patvirtint, nepamenu, gal 3 mėn.

Mano nėštumai nutrūko anksti, savaime, be intervencijos.nieko aš nelaukiau..
Atsakyti
Limi aciu uz atsakyma smile.gif Labiausiai to ir bijau, kad jeigu lauksiu ir nesileisiu vaistu nuo pat pradziu, viskas gali baigtis ir nesulaukus sirdies veiklos. Nors kai kurios turbut sakytu negalima savivaliauti, reikia leistis vaistus nuo tada kada paskirta, bet pasiskaicius sitiek mamyciu patirciu, kurios nelauke, o leidosi vaistus ir dabar jau supuoja vaikucius, norisi viska padaryti, kad si karta ir man pasisektu.

Daivule 123 jau dvi juosteles maciau. O tie du nelaimingi atvejai buvo pries pora metu.
Atsakyti
QUOTE(Jurgita81 @ 2015 01 27, 13:52)
Limi aciu uz atsakyma  smile.gif Labiausiai to ir bijau, kad jeigu lauksiu ir nesileisiu vaistu nuo pat pradziu, viskas gali baigtis ir nesulaukus sirdies veiklos. Nors kai kurios turbut sakytu negalima savivaliauti, reikia leistis vaistus nuo tada kada paskirta, bet pasiskaicius sitiek mamyciu patirciu, kurios nelauke, o leidosi vaistus ir dabar jau supuoja vaikucius, norisi viska padaryti, kad si karta ir man pasisektu.

Daivule 123 jau dvi juosteles maciau. O tie du nelaimingi atvejai buvo pries pora metu.

Aš savivaliavau abu kartus. Ir toliau savivaliaučiau. Bet kiekviena turi spręsti kuo pasikliauti pati, ar nuojauta, ar gydytoju. Mano pirmas nėšt nutrūko po 3 ar 4 dienų po II. Būčiau nesulaukus jokios širdies veiklos, antrą kartą 7 sav, kai pradėjau kraujuoti, darė echo, sako vystymasis atsilikęs, max 5 su trupučiu sav, širdies veikla silpna, nieko gero negalėjo pasakyt, tai jei laukčiau, kenkčiau ir rizikuočiau nuo pradžių, na nebent aspirinas čia gelbėtų..
Atsakyti
Tai jus, Jurgita, du metelius lauket kol vel ryzotes planuoti ar tik dabar teisejo pastoti?
Mano paskutinis nestumas nutruko kai jau buvo 12 savaiciu, buvo ir tebera baisu...... Visa tai vyko si menesi, dabar kazkur vasario gale vaziuosiu pas Abraiti pakartotiniu tyrimu, nes kol kas afs man nera patvirtintas tik itariamas, rodo kraujo kresumo padidejima, tirstuma kraujo per dideli ir pan, taciau kai tyrimus dariausi pasirodo jau buvau nescia tai jie nera visiskai informatyvus del to reikia kartoti...
Atsakyti
QUOTE(Daivule_123 @ 2015 01 27, 15:29)
Tai jus, Jurgita,  du metelius lauket kol vel ryzotes planuoti ar tik dabar teisejo pastoti?
Mano paskutinis nestumas nutruko kai jau buvo 12 savaiciu, buvo ir tebera  baisu......  Visa tai vyko si menesi, dabar kazkur vasario gale vaziuosiu pas Abraiti pakartotiniu tyrimu, nes kol kas afs man nera patvirtintas tik itariamas, rodo kraujo kresumo padidejima, tirstuma kraujo per dideli ir pan, taciau kai tyrimus dariausi pasirodo jau buvau nescia tai jie nera visiskai informatyvus del to reikia kartoti...

Vaje, laikykites 4u.gif
Atsakyti
Gal kam is mamyciu buvo taip, kad po nesivystancio neatleidzia krutines? Man jau savaite kaip viskas ten issivale, bet krutine vis dar stangri ir gana skausminga, net nezinau ka daryti.. bijau kad ten koks uzdegimas nekiltu..
Atsakyti