Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų garbanėlės

QUOTE(-Ieva- @ 2015 02 17, 16:02)
tai dabar veisėjos pasakykit, ar sutartys ko vertos ar ne? galima veisėjai už punktų nevykdymą kažką prisiteisti, reikalauti ir pan.????

manau, kad vertos, jei eisi teisminiu keliu
Atsakyti
QUOTE(-Ieva- @ 2015 02 17, 16:02)
niu ir kodėl veisėjai savo tinklapių neatnaujina?????????
jei nėra laiko, tai išvis juos uždaryti vertėtų (tinklapius)
Papildyta:
o katytė buvo atpažinta iš to tinklapio, ar pati pardavėja pasakė pavadinimą veislyno, Šokėja?
Papildyta:
tai dabar veisėjos pasakykit, ar sutartys ko vertos ar ne? galima veisėjai už punktų nevykdymą kažką prisitiesti, reikalauti ir pan.????

Sutartys, kurios yra šalių patvirtintos (pasirašytos) turi šalims įstatymo galią. Tai reiškia, kad jei veislynas su pirkėju sudaro rašytinę pirkimo -pardavimo sutartį, joje gali numatyti tam tikrus reikalavimus, kurių nevykdymas gali būti laikomas sutarties pažeidimu ir sukelti pasekmes, pvz. baudą ar katino grąžinimo ir pan...
Susitarti raštu teoriškai galima dėl visko, kas nėra uždrausta įstatymais smile.gif tad tiesiog reikėtų susikurti apmąstytą sutarties variantą, kuris padėtų apsaugoti tiek gyvūno gerovę, tiek veislyno, tiek ir pirkėjo interesus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura__M @ 2015 02 17, 16:08)
Sutartys, kurios yra šalių patvirtintos (pasirašytos) turi šalims įstatymo galią. Tai reiškia, kad jei veislynas su pirkėju sudaro rašytinę pirkimo -pardavimo sutartį, joje gali numatyti tam tikrus reikalavimus, kurių nevykdymas gali būti laikomas sutarties pažeidimu ir sukelti pasekmes, pvz. baudą ar katino grąžinimo ir pan...
Susitarti raštu teoriškai galima dėl visko, kas nėra uždrausta įstatymais smile.gif tad tiesiog reikėtų susikurti apmąstytą sutarties variantą, kuris padėtų apsaugoti tiek gyvūno gerovę, tiek veislyno, tiek ir pirkėjo interesus smile.gif

jei ši veisėja tikrai nekalta ir sutartį su naujuoju šeimininku sudarė, tai aš jos vietoj, tikrai kreipčiausi į teismą... juk laimėtų? ir tokiu atveju teismo išlaidas turėtų apmokėti tikrai ne ji, taip?
Atsakyti
Žinot, pati rašau tas sutartis. Ir tikrai labai abejoju ar jos yra veiksmingos. Čia kaip ir su ta kastravimo sąlyga. Teisėja Černova per seminarą pasakojo, kad pas juos Latvijoj jau buvo teismo precedentas dėl to, kad kačiuko nekastravo. Nu i čio... Veisėjas bylą pralaimėjo. Aš pati pvz turiu praktiką kai mokėjimas už kačiuką buvo per 2 kartus. Nu i čio.... Antros dalies neatgaunu jau virš 2 metų. Jei žmogus sąžiningas tai jam ir sutartis nereikalinga. O jei jau iš anksto ką planuoja - da pofig jam ta sutartis.

O diskutuojamu atveju.... Gerai, kad viskas išsiaiškinta. Bet gal prisimenam pradžią. Taigi veislynas buvo apkaltintas viešai, kad išmetė "atidirbusį gimdymo kombainą". Bent jau atsiprašymo tikėjausi. Naivi aš. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2015 02 17, 17:07)
Žinot, pati rašau tas sutartis. Ir tikrai labai abejoju ar jos yra veiksmingos. Čia kaip ir su ta kastravimo sąlyga. Teisėja Černova per seminarą pasakojo, kad pas juos Latvijoj jau buvo teismo precedentas dėl to, kad kačiuko nekastravo. Nu i čio... Veisėjas bylą pralaimėjo. Aš pati pvz turiu praktiką kai mokėjimas už kačiuką buvo per 2 kartus. Nu i čio.... Antros dalies neatgaunu jau virš 2 metų. Jei žmogus sąžiningas tai jam ir sutartis nereikalinga. O jei jau iš anksto ką planuoja - da pofig jam ta sutartis.

O diskutuojamu atveju.... Gerai, kad viskas išsiaiškinta. Bet gal prisimenam pradžią. Taigi veislynas buvo apkaltintas viešai, kad išmetė "atidirbusį gimdymo kombainą". Bent jau atsiprašymo tikėjausi. Naivi aš.  doh.gif

o kaip teismas visą tai išaiškino? kad negalima reikalauti kastruoti ar kad tokia sutartis nieko verta, ar kaip? g.gif

juk veislynas net nepaviešintas g.gif be to, vistiek neaišku, ar veisėja nemeluoja, kaip žinot? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-Ieva- @ 2015 02 17, 18:33)
o kaip teismas visą tai išaiškino? kad negalima reikalauti kastruoti ar kad tokia sutartis nieko verta, ar kaip? g.gif

juk veislynas net nepaviešintas g.gif be to, vistiek neaišku, ar veisėja nemeluoja, kaip žinot? biggrin.gif

Ogu isaiskino taip. Kad kaciukas yra naujojo savininko nuosavybe ir daro jis ka nori. Nu tipo tas kaip nusipirktumei saldytuva, o tau pardavejas aiskintu ka i deti smile.gif

Nors...sutartis sutarciai nelygu. Brituku temoj teisininke buvo sudariusi teisine prasme gera sutarti si teisingais terminais ir t.t. Su konkreciom numatytom baudom, po kuriomis pasiraso pirkejas. Su terminais "avansas" ir "rankpinigiai" kurie teisiskai reiskia skirtingus dalykus o juos veisejai maiso ir ima " avansa". Na su tokia sutartim turint daug pinigu ir nervu ir laiko galima bandyti teistis. Kai konkteciai nurodyta, kas bus jeigu nekastruosi. Be to pas mus i gyvuna niekas rimtai neziuri.
Atsakyti
QUOTE(Tajka @ 2015 02 17, 18:07)
O diskutuojamu atveju.... Gerai, kad viskas išsiaiškinta. Bet gal prisimenam pradžią. Taigi veislynas buvo apkaltintas viešai, kad išmetė "atidirbusį gimdymo kombainą". Bent jau atsiprašymo tikėjausi. Naivi aš.  doh.gif

Tai kad neparašė, koks veislynas, tai ko atsiprašyt? biggrin.gif Čia toks pats pareiškimas kaip ir - "seimo nariai vagys" biggrin.gif

O šiaip dalis veislyno kaltės irgi yra. Kam atiduot nepažįstamam nesterilizuotą? Sterilizuok ir tada atiduok. O tai kiek tokių, kuriais pasitikėjai, paskui pridaro...
Atsakyti
Sveikos,

nu man nesiseka, schmoll.gif
as tai vis su tuo kraiku duoduos:(
nepatinka man tas cat best gold,nei jis susoka,nei ka:( nesuprantu,nuorodoj kur permetet,tai violetinis,o pirkau tai zalias virselis:(
nesiojas ,kaip velnias g.gif
ir dar katukas apsirgo vienas g.gif
pasirodo jis letejo letejo,kol visai supratau,kad jis jau cia visai ne letas,o jau jam kazkas darosi doh.gif
tai dabar lakstom per tyrimus,skysciu rado plauciuose,antibiotiku gavom,ryt vel pasirodyt,zodziu,ne kas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pusaite @ 2015 02 17, 19:22)
Sveikos,

nepatinka man tas cat best gold,nei jis susoka,nei ka:( nesuprantu,nuorodoj kur permetet,tai violetinis,o pirkau tai zalias virselis:(
pasirodo jis letejo letejo,kol visai supratau,kad jis jau cia visai ne letas,o jau jam kazkas darosi doh.gif
tai dabar lakstom per tyrimus,skysciu rado plauciuose,antibiotiku gavom,ryt vel pasirodyt,zodziu,ne kas verysad.gif

greičiau pasveikti katinėliui 4u.gif

tai ne gold bandyktie, nes girdėjau, kad kitiem labiau tiesiog oko plus patinka, aš po kol kas šį ir naudoju, tai sukimba gerai, o nešiojas gal kaip ir visi kraikai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pusaite @ 2015 02 17, 20:22)
Sveikos,

Vajetus, vargšas katiniukas. Katras čia?

Kraiką tai mes tą imam:
http://www.amazon.co...r/dp/B001MZWR76
Sušoka normaliai. Bet nešiojasi, taip, tragiškai smile.gif Aš prie kačių tualeto tiesiu takutį tokį, tai pusę kraiko katinai ten palieka. Na o kitą pusę, aišku, siurbiam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pusaite @ 2015 02 17, 19:22)
Sveikos,

Pusaite,
as sita kraika naudoju jau kokiu 1,5 metu. Esme tame, kad yra viena prasta partija sito kraiko. Butent su zalia etikete, as buvau irgi prisipirkus. Atsikankinau. Bet pabandykit gaut su violetine etikete, tas tikrai geras, arba zalias su violetine, bet yra toksai zalias su melynu krasciuku, tas siaubingai prastas, va toks
kraikas
Atsakyti
QUOTE(ametista @ 2015 02 17, 22:03)
Pusaite,
as sita kraika naudoju jau kokiu 1,5 metu. Esme tame, kad yra viena prasta partija sito kraiko. Butent su zalia etikete, as buvau irgi prisipirkus. Atsikankinau. Bet pabandykit gaut su violetine etikete, tas tikrai geras, arba zalias su violetine, bet yra toksai zalias su melynu krasciuku, tas siaubingai prastas, va toks
kraikas

va va,tai as sita prasta nusipirkau doh.gif ,nu toks s....,kad ka as zinau doh.gif
senukuose buvo akcija,manau nusipirksiu,gerai,kad viena pirkau.
tai kikoj bus brangu,kur dar cia ieskot? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2015 02 17, 20:57)
Vajetus, vargšas katiniukas. Katras čia?

Kraiką tai mes tą imam:
http://www.amazon.co...r/dp/B001MZWR76
Sušoka normaliai. Bet nešiojasi, taip, tragiškai smile.gif Aš prie kačių tualeto tiesiu takutį tokį, tai pusę kraiko katinai ten palieka. Na o kitą pusę, aišku, siurbiam biggrin.gif

nugis mano juodausis sad.gif
dandis
Sakiau bandysiu sita oko plius,bt dar pabandysiu ir kita best golda nusipirkt,sake as ant prastos partijos papuoliau:)
Atsakyti