Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų garbanėlės

Na, istorija tai tokia paprasta visai biggrin.gif

Gi kai prieš porą metų nuvykom atsiimti savo dviejų katyčių (jos-sesutės), veisėjos namuose buvo Cornish Rex katė; ji buvo bendrasavininkė su kitu veislynu. Tai aš taip žiūriu, galvoju nu čia tai garbanotas daiktas, ale koks minkštas! O jau drąsos tai irgi buvo kelnės pilnos: kol visi sfinksai iš pradžių buvo kampuose išsilapstę (gi kas čia tokie atėjo kačiukų pavogt? smile.gif ), tai kornišas ne tik kad iš visų dėmesio spėjo išsiprašinėt, bet ir po 5 minučių jau transporteryje sėdėjo ir griežtai atsisakė jį palikt. biggrin.gif Na nerealus katinas pasirodė thumbup.gif pakalbėjau su veisėja truputį apie garbanių, tai sako ai, žinai, jis toks beveik kaip sfinksas, tik su plaukais. O tie plaukai gi nerealūs - norisi sukišt nosį ir neištraukt wub.gif

Tai jau nuo tada ir žinojau, kad jei pirksiu kitą katiną, tai ir bus Cornish Rex mirksiukas.gif Šiaip tai prieš keletą savaičių buvom atradę vieną šeimą, kuri ieškojo naujų šeimininkų savo katukui, mat vaikas pasidarė labai alergiškas. Tai jau kaip ir sutarę buvom dėl visko (kačiukas buvo patinėlis, 7 mėn. amžiaus), bet tada šeimininkai ir sako: na mes nemanom, kad jūs būtumėt geri šeimininkai, nes vienai katei reikia 100 kvadratinių metrų erdvės, tai jei pas mus būtų 3 katės, tai automatiškai reikėtų 300 kvadratų, o mūsų butas tai mažesnis. Na ir eikit jūs kur norit galvoju, dar gyvenime tokio briedo negirdėjau. lotuliukas.gif tai po to pasidairinėjau po veislynus ir vat Estijoj radau mergytę - labai man ir vyrui patiko ir lyg tyčia užsilikus buvo bigsmile.gif na tai nieko nedvejodami ir rezervavom. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta L. @ 2015 03 14, 02:45)
bet tada šeimininkai ir sako: na mes nemanom, kad jūs būtumėt geri šeimininkai, nes vienai katei reikia 100 kvadratinių metrų erdvės

Kieeeek??? blink.gif Tada katynai turėtų būt įsikūrę kokiose gamybinėse patalpose, tipo, 5 katės, 500 kvadratų lotuliukas.gif
O klausyk, kalnų oro jiems nereikia? Paprastas iš gatvės tinka? bigsmile.gif

Ot aš su sfinksais mažai susidūrus, tik mano Lotelis toks pusiau biggrin.gif Bet jie įdomūs biggrin.gif Bus įdomu paskaityt palyginimą biggrin.gif Nes kad katinai eina pas svečius - mat tie glosto, tai ko neit - tai čia jau kaip ir įprasta, maniau, visos katės taip daro (aš nesu turėjus jokios kitos katės, tik du kornišus) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 14 kovo 2015 - 12:31
QUOTE(Noa @ 2015 03 14, 12:31)
Kieeeek??? blink.gif Tada katynai turėtų būt įsikūrę kokiose gamybinėse patalpose, tipo, 5 katės, 500 kvadratų lotuliukas.gif

Ot aš su sfinksais mažai susidūrus, tik mano Lotelis toks pusiau biggrin.gif Bet jie įdomūs biggrin.gif Bus įdomu paskaityt palyginimą biggrin.gif Nes kad katinai eina pas svečius - mat tie glosto, tai ko neit - tai čia jau kaip ir įprasta, maniau, visos katės taip daro (aš nesu turėjus jokios kitos katės, tik du kornišus) biggrin.gif

Na , o as galiu pakomentuot. Drauges turi sfinksus, tai jie tikrai bailiai ir neina pas zmones wink.gif pati turejau sfinksiuke bailiuke buvo. O korniai taip, anie drasesni , sitie avinukai 4u.gif
Atsakyti
Aš tai irgi galvoju - na gal tada palauksiu aš tų milijonų, kad galėčiau skirt 100 kvadratų per katę, bet tai kojos greičiausiai būtų pakratytos biggrin.gif

Na, maniškės sfinksės tai nėra tokios bailės. Tiesa, nenori, kad vos tik atėjęs žmogus iš karto į rankas čiuptų, bet manau čia nuo charakterio labai priklauso. Pavyzdžiui, pas mane 2 sesės, tai kai svečiai ateina, viena apsidairo, kas čia atėjo, įlipa į laipynę ir miega, o kita tai po 5 minučių jau svečiams ant kelių laipioja ir žaislines peles neša, kad kas nors mestų, o ji atnešti galėtų. Nes numestų žaislų atnešinėjimas kaip šuniukui - gi didžiausia pramoga, ir visai nesvarbu, ar tą žaislą aš numečiau, ar žmogus, kurį ji pirmą kartą gyvenime mato. biggrin.gif Šiaip ji žmonių tikrai nebijo, visi kaip savi. Bet dabar bus labai įdomu pažiūrėti, kokie panašumai ir skirtumai tarp korniukės ir sfinksių bus. mirksiukas.gif

Pas mano mamą, pavyzdžiui, yra rusų mėlynoji, va ten užsuk į svečius, tai net nežinosi, kad katė egzistuoja biggrin.gif užaugau su visokiom katėm (ir mišrūnėm, ir rusų mėlynosiomis), tai tos visos tooooookios bailės buvo - nepažįstu, neliesk, neik artyn, pabėgsiu, o gal dar ir per nagus gausi biggrin.gif tai sfinksai ir korniai man tooookie įdomūs ir patrauklūs smile.gif kažkaip dabar net keista, kai žmonės užsuka į svečius ir klausia - o katė neužpuls? Galvoju, nejaugi čia dar ir taip būna? Bet kai prisimenu - nagi būna visokių kačių ax.gif greitai prie gero gyvenimo priprantama, taip sakant. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta L. @ 2015 03 14, 18:19)
kažkaip dabar net keista, kai žmonės užsuka į svečius ir klausia - o katė neužpuls? Galvoju, nejaugi čia dar ir taip būna? Bet kai prisimenu - nagi būna visokių kačių  ax.gif greitai prie gero gyvenimo priprantama, taip sakant.  biggrin.gif

Aš mirsiu neužmiršiu, kaip savo Kuzį buvau nusivežus pas uošvius per ar tai Kalėdas. Paskui šitoj remoj guodžiausi biggrin.gif Loto dar nebuvo, tai negi vieną paliksi, mažą katinėlį? Žo, ir atėjo į svečius giminaitė. Jetus, kaip ji į tą Kuzį reagavo! Staugimu. Nes labai baisus, jis tuoj, įsivaizduokite, prie jos prieis biggrin.gif pati kačių turi ir nebijo, bet paprastų. Bet šitas kitoks, jetus! Jo žvilgsnis baisus! Cituoju, oi, čia sfyyynksas, jis prie manęs eina! O jis ne tai kad pas ją eitų, jis bėga pro šalį - oi koks siaubas! *****, ranką nukąs biggrin.gif Kaip krokodilas biggrin.gif

Na mano Kuziuko žvilgsnis kaip FNTT tyrėjo, bet jis mažytis, gyvo svorio 3 kg ir yra pūkuotas! O boba - gal 150 kg. Tai kas turėtų ko bijoti??? Kas ką gali lengviau suėsti???
Kas būtų, jei tai tikrai būtų sfinksas, tai nežinau. Sfinksai ir didesni gi, ir rūstesni dar kažkiek. Gal ne už Kuziuką rūstesni, bet gana rūstūs lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 14 kovo 2015 - 20:14
QUOTE(Noa @ 2015 03 14, 21:12)
Aš mirsiu neužmiršiu, kaip savo Kuzį buvau nusivežus pas uošvius per ar tai Kalėdas.

lotuliukas.gif

Mano tai tokio gero veido, bet kažkodėl visi įsivaizduoja pamatę nuotraukas, kad jos MILŽINIŠKOS biggrin.gif nors viena tai sveria kokius 3,5 kg, kita apie kokius 4,5 kg. Panos, tad nedidelės mirksiukas.gif pas mane giminėj tai ačiū Dievui tik brolio 3 metų sūnus plikšių bijo, kiti tik kreivai nužiūri. O Suomijoj vyro draugai užsukę tai fotografuojasi su sfinksėm, gi kur tau - čia gi tokia retenybė! biggrin.gif Gan įdomu stebėti žmones, kai ateina vos ne kaip į zoologijos sodą. bigsmile.gif

O šiaip korniai tokio pat dydžio kaip sfinksai (turiu omeny aukštį, kojų ilgį ir pan.), tik kad jie lieknučiai kaip dviratukai? Kažkaip niekada neteko matyt nutukusio kornio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta L. @ 2015 03 14, 23:27)
O šiaip korniai tokio pat dydžio kaip sfinksai (turiu omeny aukštį, kojų ilgį ir pan.), tik kad jie lieknučiai kaip dviratukai? Kažkaip niekada neteko matyt nutukusio kornio  g.gif

Man atrodo, jie tokie manekeniškesni gal, kiek parodose mačiau. Smulkesnių kaulų, ilgesnių kojelių, mažesnių snukelių. Bet sveria gal kiek mažiau. Nedaug. Tai gal, sakau, kažkiek mažesni. Kai kažkurioj parodoj ėjo kalba apie mažiausią - ar lengviausią? - katiną, tai titulą laimėjo kažkatra Lolijos merga, svėrusi ar tai 2,6 kg biggrin.gif Mano abu bernai yra labai didelis ir stambūs, jei lygint su žmonėm, tai Kuziulis būtų kokių 195 ūgio diedas, o Lotelis tai ir 2 metrus temptų... Tai va, seniai svėriau, dar nekastruotus, bet jie svėrė 3 ir 4 kg biggrin.gif Tai dabar, kastruoti, nenutukę, bet talijas įgavę, gal kaip tavo mergos bus biggrin.gif

Bet jei šalia sustačius, tai gal nugarėlė kornio ir aukščiau... Nors fig ten žinosi, ar jie stovi.

Va, gausi savo, ir tada išmatuosi ir visiems paskelbsi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 03 15, 11:11)
Kai kažkurioj parodoj ėjo kalba apie mažiausią - ar lengviausią? - katiną, tai titulą laimėjo kažkatra Lolijos merga, svėrusi ar tai 2,6 kg biggrin.gif

Toks įdomumas užėjo, tai nuėjau ir savo mergą pasvėriau - nu menekenka - 2,5 kg biggrin.gif
Atsakyti
Tai aš sakau gi biggrin.gif Kuzio foto prisižiūrėję žmonės parodoj man irgi sakė - o tai ką, jis TOOOKS mažas??? biggrin.gif Sakė, manėm, čia katinas ohoho, o natūroj - mažytis katinėlis biggrin.gif
O man tai normalaus didumo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 03 14, 12:31)

tai jau man visi pypec pas mane trys ir sabaka jau virš 50 kg doh.gif man jau reik mažiausia 1000 kv.m. biggrin.gif blyn žmonių bukumas g.gif
mano kaip katinų laikytojos 8 metų pstebėjimai, žmonių nebijo nei vienas, ant rankų lipa.Mažas iš viso naglas jam visi savi kas laiko ant rankų biggrin.gif , man tiek korniai kiek aš jų pažįstu, o pažįstu tikrai daug tiek kanadukai nelabai kuo skiriasi. Vieni pliki kiti vos plaukuoti, charakteriai labi panšūs, gal tik keli skirtumai . Korniai aristokratiškesni, išdidesni.Gyzma niekada gyvenime nelips man ant galvos, jei lipa ant kelių vos jauti,švelniai, o va plikiai jei mažas nusprendė kad šiandien jis man guls ant galvos vadinas guls, šoka kaip drapokas , lipa per tave skersai išilgai jei jam reikia praeit o tu ten guli biggrin.gif Centukas kiek atsrgesnis, bet irgi padėk dieve. Gyzma susirango ant manęs ar šalia net nejauti, o plikius jauti visad biggrin.gif jei nejauti tai padaro kad jaustum.Mano Gyzmutis švaruolis, centukas pusiau toks,mažs murzius . Jei tau reikia tai tu mane ir mazgok biggrin.gif Chuliganavoja vienodai, zavadyla gyzma o tie durniukai daro ką jis. O jis juos mokina, pats nagus drožia į laipynę, o plikai jau sudrožė kampą biggrin.gif , parodė kaip suptis ant užuolaidos ir pamiršo plikiai ne, gėles irgi guzma išmokino ravėt.Ir va dar kas gyzma protingesnis, jei jau priškardina dinksta ore, kur nors atsisėda ir žiūri nekaltom akim, pikiai sėdi nusikltimo vietoje akis išvertę ir žiūri doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jonavietis @ 2015 03 16, 16:35)
Ir va dar kas gyzma protingesnis, jei jau priškardina dinksta ore, kur nors atsisėda ir žiūri nekaltom akim, pikiai sėdi  nusikltimo vietoje akis išvertę ir žiūri doh.gif

Lotusiukas sfinksas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
https://www.facebook...200919406597783 lotuliukas.gif
Atsakyti