Sveikos. Kelis metus meduoliuku skepiau pagal cipciuko recepteli. Man gaunasi traskus. Net ir dezutej su obuoliu. nepasakyciau kad suminksteja. Kazin, ka darau ne taip, arba rekomenduokit kita koki receptuka, tikrai minkstu meduoliuku
ne visi megsta ir ikanda tuos kietus
QUOTE(Rutele_S @ 2014 12 07, 16:09)
Sveikos. Kelis metus meduoliuku skepiau pagal cipciuko recepteli. Man gaunasi traskus. Net ir dezutej su obuoliu. nepasakyciau kad suminksteja. Kazin, ka darau ne taip, arba rekomenduokit kita koki receptuka, tikrai minkstu meduoliuku
ne visi megsta ir ikanda tuos kietus 
vakar kepiau pagal si recepta:
200g.cukraus,
200g.medaus,
200g.grietines,
200g. sviesto-as dejau taukus, nes neturejau sviesto
1 kiausinis,
4 kiausiniu tryniai,
30 g.kepimo milteliu
prieskoniu meduoliams,
apie 800 g miltu
taukus istirpinau,sudejau medu, cukru,kiausinius, viska ismaisiau,tada
i grietine kepimo miltelius,viska sumaisyt, det prieskonius ir miltus. 1 val tesla palaikyt saldytuve ir kept.
Gavosi superniai meduoliai. Dabar visad kepsiu tik su taukais-irpigiau,ir labai skanus
QUOTE(NiuniaX @ 2014 12 06, 18:57)
Sveikutes merginos as su klausimu kepiau vakar pora pyragu riesutu o kaip juos laikyti tiesiog spintelej isuktus i folija? 
As tai i folija ir dar i maisa, siandien apziurejau
Kepiau pagal šį receptą, iš SM, labai patiko (jei kiek storesni-skaniai minkšti):
Reikia:
Meduoliukams:
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
3 v.šaukštai medaus
50 gr. sviesto
3 a.šaukšteliai sodos
2 v.šaukštai grietinės
prieskoniai (gvazdikėliai, cinamonas, imbieras, kardamonas)
miltai tiek, kiek reikia, kad galima būtų išminkyti tešlą.
Sviestą, medų ir prieskonius ištirpinti ir truputį pakaitinti ir palikti kad atvėstų. Kiaušinius išplakti su cukrum, sudėti nugesintą sodą (sodą dažniausiai gesinu užpylus šiek tiek acto), grietinę ir sumaišyti su atvėsinta medaus mase. Vėl visą dubenį (jei metalinis) arba puodą dėti ant silpnos ugnies ir po trupti pilti išsijotus miltus (miltai turi užsiplikyti), viską gerai maišyti, kad neprisviltų. Miltų dėti tiek, kad lengvai būtų galima maišyti (kad neprisviltų tešla), po to nuimti nuo ugnies ir suberti likusius miltus (tiek, kad būtų galima formuoti meduoliukus, tešla turi būti neperskysta, kad neliptų prie rankų, nei per kieta, kad netrūkinėtų kočiojant) atvėsinti masę, iškočioti ir formuoti norimos formos meduoliukus, sudėti į popieriumi ištiestą skardelę (ar miltais pabarstytą) ir kepti 180 200 temp. kol gražiai paruduos (P.S. kepa greitai)
Reikia:
Meduoliukams:
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
3 v.šaukštai medaus
50 gr. sviesto
3 a.šaukšteliai sodos
2 v.šaukštai grietinės
prieskoniai (gvazdikėliai, cinamonas, imbieras, kardamonas)
miltai tiek, kiek reikia, kad galima būtų išminkyti tešlą.
Sviestą, medų ir prieskonius ištirpinti ir truputį pakaitinti ir palikti kad atvėstų. Kiaušinius išplakti su cukrum, sudėti nugesintą sodą (sodą dažniausiai gesinu užpylus šiek tiek acto), grietinę ir sumaišyti su atvėsinta medaus mase. Vėl visą dubenį (jei metalinis) arba puodą dėti ant silpnos ugnies ir po trupti pilti išsijotus miltus (miltai turi užsiplikyti), viską gerai maišyti, kad neprisviltų. Miltų dėti tiek, kad lengvai būtų galima maišyti (kad neprisviltų tešla), po to nuimti nuo ugnies ir suberti likusius miltus (tiek, kad būtų galima formuoti meduoliukus, tešla turi būti neperskysta, kad neliptų prie rankų, nei per kieta, kad netrūkinėtų kočiojant) atvėsinti masę, iškočioti ir formuoti norimos formos meduoliukus, sudėti į popieriumi ištiestą skardelę (ar miltais pabarstytą) ir kepti 180 200 temp. kol gražiai paruduos (P.S. kepa greitai)
QUOTE(bartukas @ 2014 12 07, 20:48)
vakar kepiau pagal si recepta:
200g.cukraus,
200g.medaus,
200g.grietines,
200g. sviesto-as dejau taukus, nes neturejau sviesto
1 kiausinis,
4 kiausiniu tryniai,
30 g.kepimo milteliu
prieskoniu meduoliams,
apie 800 g miltu
taukus istirpinau,sudejau medu, cukru,kiausinius, viska ismaisiau,tada
i grietine kepimo miltelius,viska sumaisyt, det prieskonius ir miltus. 1 val tesla palaikyt saldytuve ir kept.
Gavosi superniai meduoliai. Dabar visad kepsiu tik su taukais-irpigiau,ir labai skanus
200g.cukraus,
200g.medaus,
200g.grietines,
200g. sviesto-as dejau taukus, nes neturejau sviesto
1 kiausinis,
4 kiausiniu tryniai,
30 g.kepimo milteliu
prieskoniu meduoliams,
apie 800 g miltu
taukus istirpinau,sudejau medu, cukru,kiausinius, viska ismaisiau,tada
i grietine kepimo miltelius,viska sumaisyt, det prieskonius ir miltus. 1 val tesla palaikyt saldytuve ir kept.
Gavosi superniai meduoliai. Dabar visad kepsiu tik su taukais-irpigiau,ir labai skanus
O kiek bletu meduoliuku gavosi ? Ar ne kieti ne traskus ?
QUOTE(Rutele_S @ 2014 12 07, 16:09)
Sveikos. Kelis metus meduoliuku skepiau pagal cipciuko recepteli. Man gaunasi traskus. Net ir dezutej su obuoliu. nepasakyciau kad suminksteja. Kazin, ka darau ne taip, arba rekomenduokit kita koki receptuka, tikrai minkstu meduoliuku
ne visi megsta ir ikanda tuos kietus 
man irgi pagal ta recepta traskus, bet man jie patinka tokie
QUOTE(bartukas @ 2014 12 07, 19:48)
vakar kepiau pagal si recepta:
200g.cukraus,
200g.medaus,
200g.grietines,
200g. sviesto-as dejau taukus, nes neturejau sviesto
1 kiausinis,
4 kiausiniu tryniai,
30 g.kepimo milteliu
prieskoniu meduoliams,
apie 800 g miltu
taukus istirpinau,sudejau medu, cukru,kiausinius, viska ismaisiau,tada
i grietine kepimo miltelius,viska sumaisyt, det prieskonius ir miltus. 1 val tesla palaikyt saldytuve ir kept.
Gavosi superniai meduoliai. Dabar visad kepsiu tik su taukais-irpigiau,ir labai skanus
200g.cukraus,
200g.medaus,
200g.grietines,
200g. sviesto-as dejau taukus, nes neturejau sviesto
1 kiausinis,
4 kiausiniu tryniai,
30 g.kepimo milteliu
prieskoniu meduoliams,
apie 800 g miltu
taukus istirpinau,sudejau medu, cukru,kiausinius, viska ismaisiau,tada
i grietine kepimo miltelius,viska sumaisyt, det prieskonius ir miltus. 1 val tesla palaikyt saldytuve ir kept.
Gavosi superniai meduoliai. Dabar visad kepsiu tik su taukais-irpigiau,ir labai skanus
vakar užsimaišiau šitą tešlą ir įdėjus į šaldytuvą užmigau
QUOTE(bjaurybe @ 2014 12 09, 11:20)
vakar užsimaišiau šitą tešlą ir įdėjus į šaldytuvą užmigau
Kaži jei šiandien vakatre iškepčiau, nebus per ilgai laikyta šaldytuve 
bus tik geresnė
sveikutes na man meduoliai tai tik minksti turi buti
juk tai meduolis ne sausainis
QUOTE(NiuniaX @ 2014 12 09, 14:12)
sveikutes na man meduoliai tai tik minksti turi buti
juk tai meduolis ne sausainis 
O pagal koki kepat recepta kad tikrai minksti but ? Bet tuos minkstus jauciu reik pries pat sventes kept o ne dabar ?
QUOTE(Rutele_S @ 2014 12 09, 14:25)
O pagal koki kepat recepta kad tikrai minksti but ? Bet tuos minkstus jauciu reik pries pat sventes kept o ne dabar ?
As kepu mazdaug toki meduoli. Gaunasi labai minkstas ir skanus. Cia pagal vyro mociutes recepta. :-)
QUOTE(Svajone_25 @ 2014 12 09, 14:58)
As kepu mazdaug toki meduoli. Gaunasi labai minkstas ir skanus. Cia pagal vyro mociutes recepta. :-)
Siaip tai klausdama pagal koki recepta turejau minty recepto sudeti bei eiga. O kad sakot "cia pagal vyro mociutes recepta" tai man nei silta nei salta







