Įkraunama...
Įkraunama...

Jėzuitų gimnazija

QUOTE(Restar @ 2018 11 10, 12:32)
Mes su savo penktoku kokius3 kartus vasarą pravažiavom visuomeniniu transportu, ėjimo laiką išsimatavom, vyras palydėjo pirmą dieną. Ir viskas. Tiesa, mums ir to važiavimo 3-4 stotelės.

Dėl 3-4 stotelių nesukčiau sau galvos smile.gif , mums gerokai daugiau... verysad.gif Tiesą pasakius, būtent tai ir kelia daugiausia dvejonių, ar verta.


Ruoštis stojamajam testui nurodyta rekomenduojama literatūra tikybos ir vokiečių kalbos dalims, o kaip su anglų, lietuvių kalba, matematika? Suprantu, kad testas skirtas patikrinti žinias ir gebėjimus, nespraudžiant į vadovėlių rėmus, kitaip nebūtų atrankos, bet gal galite pasidalinti, kas jūsų vaikams tikrai pravertė? Gal yra kokių nors VJG mokytojų itin mėgiamų pratybų ar pan., apie kurias nelabai žino tik tie, kas ruošiasi savarankiškai?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2018 11 10, 17:04)

Dėl 3-4 stotelių nesukčiau sau galvos smile.gif , mums gerokai daugiau... verysad.gif Tiesą pasakius, būtent tai ir kelia daugiausia dvejonių, ar verta.



Maniškė nuo penktos klasės važiuoja per visą miestą - realiai nuo galinės stotelės iki Jėzuitų. Iš namų išeina valanda iki pamokų. Nematau jokios problemos tame - pati nuo antros klasės iš Lazdynų važiuodavau į "čiurlionkę" biggrin.gif

Manoji kaip tik tame randa privalumų: prieš pamokas pasikartoja kontroliniams, po pamokų pasėdi telefone mirksiukas.gif
Atsakyti

Mūsų mokykla stipri, tad ruoštis papildomai nereikėjo, iš klasės 10 vaikų įstojo. Su tėčiu pasinagrinėjo tą tikybos knygą, bet sakė, kad egzamine nebuvo nieko iš knygos, kažką išmąstyti reikėjo. 

Dėl tolimo važiavimo... Na, mes, jeigu gyventume itin toli, tai turbūt nebūtume net labai svarstę. Vis tik man vaiko ir fizinė sveikata itin svarbi, kd išsimiegotų ir pan. Iš kitos pusės - pripranta, ir tiek, daug savarankiškesni tampa, negu tie, kuriems mokykla kieme.

Atsakyti

Musiškiai iš užmiesčio važiuoja, ryte pavežam iki mokyklos, po to jau patys keliauja į būrelius ir namo. Nei vienas vaikas nėra lankęs jokios ugdymo įstaigos prie namų,vadovavomės kitais kriterijais pasirinkdami :)

Dabar formuoja 5 klases, tad gal įstoti lengviau, bet jau n metų iš eilės konkursas panašus ~3,5 į vieną vietą. Su mokyklos žiniomis galima rizikuoti, bet jei noras labai didelis, nepakenks papildomai pasimokyti, praverčia tos žinios 5 klasėje. Matematika - daugiau kengūriniai uždaviniai, lietuvių k. - teksto suvokimas ir gramatika, anglų - daugiau gramatika.

Būreliai, kiek kuris ėjo, - visi nemokami. Maniškiai ir muzikos, sporto mokyklas lankė pilnu krūviu, ir su mokslais bėdų neturėjo, nuo vaiko priklauso. Jei stiprus, tai viską suspėja, jei silpnesnis, gal verta pagalvoti apie krūvio sumažinimą.

Atsakyti
Laba diena,

ar galite rekomenduoti gerą lietuvių k. ir tikybos korepetitorių? į AZ.

Gal turite testų pavyzdžių būsimiems penktokams?

Ačiū
Atsakyti

Laba,

planuojam stoti šiemet, gal galit pasidalinti kokie klausimai tėveliams buvo skirti per pokalbį??? Ar labai susiję su tikėjimu? Kažkaip galvoju gal reik pasimokint irgi knygeles :D

Atsakyti

Tėveliams nieko mokytis nereikia, akcentuojamas nuoširdus pokalbis. Klausė, pvz. mamos, kokias pareigas vaikas namie turi. Arba kokių savybių iš tėčio gali pasimokyti. Vaikas irgi pokalbiui niekaip negali pasiruošti, tik tiek, kad nepasimestų, geriau būti spontaniškam, o ne ilgai mąstyti ir ieškoti "teisingo" atsakymo, kurio kaip ir nėra dažniausiai. Ruoškitės testui geriau :).

Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2019 02 25, 17:05)
<p>Laba,
</p><p>planuojam stoti šiemet, gal galit pasidalinti kokie klausimai tėveliams buvo skirti per pokalbį??? Ar labai susiję su tikėjimu? Kažkaip galvoju gal reik pasimokint irgi knygeles biggrin.gif
</p>

Suprantu, aš taip pat jaudinausi dėl pokalbio ir dėl to, kokius klausimus gali užduoti tėveliams biggrin.gif Dabar galiu palinkėti tiesiog būti savimi. Gausite klausimų, į kuriuos nėra teisingų ar klaidingų atsakymų, tad nėra ką ruoštis. Tiesiog būkite nuoširdūs.
Jei išlaikysite testą ir būsite pakviesti į pokalbį, pasidžiaukite savo vaikų, gerai pailsėkite ir su šypsena į pokalbį, nesukdami galvos, kaip jam ruoštis.
Atsakyti
Sveiki,
gal mūsų tarpe yra šeštokų, lankančių gabių vaiko programą, tėvelių? Labai norėčiau užduoti kelis klausimus 4u.gif Galima ir į a.ž. Ačiū.
Atsakyti

Sveiki visi, kaip praėjo testas, kokios užduotys buvo?

Atsakyti
QUOTE(jolejol @ 2019 05 01, 10:34)
<p>Sveiki visi, kaip praėjo testas, kokios užduotys buvo?</p>


Laba diena,
stojo mano vyresnėlės (dabar jau VJG gimnazistės) sesė, tai galiu pasakyti, kad pastaruosius du metus (pasikeitus direktorei) testai žymiai pasunkėjo...1 val. ir 8 lapai, dauguma vaikų sakė, kad nespėjo atlikti visų užduočių. Manoji taip pat unsure.gif Sunkiausia jai pasirodė matematikos dalis, tada lietuvių, tikyba ir anglų k. - čia pagal jos nuomonę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2019 05 01, 12:15)
Laba diena,
stojo mano vyresnėlės (dabar jau VJG gimnazistės)  sesė, tai galiu pasakyti, kad pastaruosius du metus (pasikeitus direktorei) testai žymiai pasunkėjo...1 val. ir 8 lapai, dauguma vaikų sakė, kad nespėjo atlikti visų užduočių. Manoji taip pat  unsure.gif Sunkiausia jai pasirodė matematikos dalis, tada lietuvių, tikyba ir anglų k. - čia pagal jos nuomonę  4u.gif

O jūsiškė užduotis ne iš eilės atlikinėjo? Nes šiaip atrodytų, kad daugumai laiko turėjo pritrūkti paskutiniam lapui – tikybai. Gal teko girdėti, kiek realiai taikomas tas "gali būti nustatytas minimalus konkursinių taškų skaičius" kiekvienai iš keturių testo dalių? Gali būti, bet gali ir nebūti? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 01 gegužės 2019 - 13:05